Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



brak głosu w telewizorze


  Main Page -> Forum Index -> TV Service ->brak głosu w telewizorze Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
ander
Level 2
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 2
ander
Level 2
Post#1 03 Nov 2005 18:19  Topic author   

brak głosu w telewizorze


mam pytanie. Nadmienię że jestem zielona w sprawach technicznych odnośnie telewizorni. Podłaczyłam drugi telewizor pod cyfrowy polsat. Okazuje się że obraz jest a nie ma głosu. Podłączyłam inny telewizor w to samo miejsce i jest ten sam problem mimo że ten drugi w innym pokoju odbiera ok. Podłaczyłam pod ten telewizor ( philips) wideo . W tym przypadku jest g łos ale obraz jest fatalny. nie wiem gdzie tkwi problem. Myślałamże antena ale przecież obraz jest przekazywany. Może ktoś miał podobny problem bądz zna przyczynę takiego układu. Będe wdzięczna za każda pomoc tym bardziej że jestem laikiem. Z góry wielkie dzięki. Aneta

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
brzuch0
Level 17
Joined: 03 Jan 2004
Posts: 338
Helped: 19
Post rating: 1
brzuch0
Level 17
Post#2 03 Nov 2005 18:43    

Re: brak głosu w telewizorze


Napisz czym połączony jest dekoder z tV (kabel antenowy,Euro czy może chinch) . Jak kabel antenowy to może tv nie jest wyregulowany do odpowiedniego kanału (przeszukaj niech tv sam znajdzie odpowiedni kanał) .Być może dekoder jest ściszony ,ponieważ w tunerach sat można również ściszać lub podgłaśniać głos z poziomu dekodera (podgłośnij pilotem o dekodera). Najlepiej jak połączysz wszystko za pomocą kabla EURO i wtedy zobaczysz efekt.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ander
Level 2
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 2
ander
Level 2
Post#3 03 Nov 2005 18:52  Topic author   

Re: brak głosu w telewizorze


własnie jest to kanał antenowy. Próbuję pogłośnić dekoder ale w pilocie i dekoderze opcja pogłasniania nie działa jest głos jak pogłośnie telewizor ( jest to innyb niż ten co opisałam). Może faktycznie coś się przestawiło w dekoderze. Jednak nie umiem do tego dojść co. Kabel euro myślę że załatwił by sprawę. Ale to jest w innym pokoju a takich długich kabli nie ma ( chyba)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
HENIEK 1
Level 10
Joined: 01 May 2005
Posts: 56
HENIEK 1
Level 10
Post#4 03 Nov 2005 18:53    

Re: brak głosu w telewizorze


Bardzo profesjonalna odpowiedż nawet zielony powinien wiedzieć, dokładna i na temat. Chociaż to nie mój post ,to i tak dzięki.Dobrze że są jeszcze ludzie którzy chcą jeszcze tak pisać, ja także przyłączam się do odpowiedzi brzuch0 nic dodać nic ująć. Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wylegała
Level 13
Joined: 26 Oct 2004
Posts: 118
Helped: 5
Post rating: 3
wylegała
Level 13
Post#5 03 Nov 2005 19:21    

Re: brak głosu w telewizorze


Witam. Powody mogą być np takie: telewizor ma przełączaną fonię i trzeba wybrać w menu telewizora odpowiednią lub sprawdzić wszystkie po koleji,lub złe ustawienia w tunerze satelitarnym.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> TV Service -> brak głosu w telewizorze
Page 1 of 1

Similar topics to brak głosu w telewizorze

Brak głosu w telewizorze DAEWOO 21A5T (1)
brak stacji w telewizorze (4)
Brak sygnału TV w telewizorze (2)
Brak fonii w telewizorze Philips L6.2. (4)
Brak obrazu w telewizorze LG 42PC35. (6)
Brak dźwięku w telewizorze LG3000. (2)
Brak VHF-u w telewizorze SONY KV-2182 (5)
Brak meni w telewizorze simens fs231. (2)
Brak kolorów - monochromatyczność na telewizorze - TV-OUT (7)
Brak napisów na telewizorze z płyt DIVX (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds