Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

brak głosu w telewizorze


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> brak głosu w telewizorze
Autor
Wiadomość
ander
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 2

Post#1 Post autora tematu 03 Lis 2005 19:19   

brak głosu w telewizorze


mam pytanie. Nadmienię że jestem zielona w sprawach technicznych odnośnie telewizorni. Podłaczyłam drugi telewizor pod cyfrowy polsat. Okazuje się że obraz jest a nie ma głosu. Podłączyłam inny telewizor w to samo miejsce i jest ten sam problem mimo że ten drugi w innym pokoju odbiera ok. Podłaczyłam pod ten telewizor ( philips) wideo . W tym przypadku jest g łos ale obraz jest fatalny. nie wiem gdzie tkwi problem. Myślałamże antena ale przecież obraz jest przekazywany. Może ktoś miał podobny problem bądz zna przyczynę takiego układu. Będe wdzięczna za każda pomoc tym bardziej że jestem laikiem. Z góry wielkie dzięki. Aneta
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2005 19:19   





Powrót do góry
   
brzuch0
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 03 Sty 2004
Posty: 343

Post#2 03 Lis 2005 19:43   

Re: brak głosu w telewizorze


Napisz czym połączony jest dekoder z tV (kabel antenowy,Euro czy może chinch) . Jak kabel antenowy to może tv nie jest wyregulowany do odpowiedniego kanału (przeszukaj niech tv sam znajdzie odpowiedni kanał) .Być może dekoder jest ściszony ,ponieważ w tunerach sat można również ściszać lub podgłaśniać głos z poziomu dekodera (podgłośnij pilotem o dekodera). Najlepiej jak połączysz wszystko za pomocą kabla EURO i wtedy zobaczysz efekt.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2005 19:43   





Powrót do góry
   
ander
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 2

Post#3 Post autora tematu 03 Lis 2005 19:52   

Re: brak głosu w telewizorze


własnie jest to kanał antenowy. Próbuję pogłośnić dekoder ale w pilocie i dekoderze opcja pogłasniania nie działa jest głos jak pogłośnie telewizor ( jest to innyb niż ten co opisałam). Może faktycznie coś się przestawiło w dekoderze. Jednak nie umiem do tego dojść co. Kabel euro myślę że załatwił by sprawę. Ale to jest w innym pokoju a takich długich kabli nie ma ( chyba)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2005 19:52   





Powrót do góry
   
HENIEK 1
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 56

Post#4 03 Lis 2005 19:53   

Re: brak głosu w telewizorze


Bardzo profesjonalna odpowiedż nawet zielony powinien wiedzieć, dokładna i na temat. Chociaż to nie mój post ,to i tak dzięki.Dobrze że są jeszcze ludzie którzy chcą jeszcze tak pisać, ja także przyłączam się do odpowiedzi brzuch0 nic dodać nic ująć. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
wylegała
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 26 Paź 2004
Posty: 119

Post#5 03 Lis 2005 20:21   

Re: brak głosu w telewizorze


Witam. Powody mogą być np takie: telewizor ma przełączaną fonię i trzeba wybrać w menu telewizora odpowiednią lub sprawdzić wszystkie po koleji,lub złe ustawienia w tunerze satelitarnym.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> brak głosu w telewizorze
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brak głosu w telewizorze DAEWOO 21A5T (1)
brak stacji w telewizorze (4)
Brak sygnału TV w telewizorze (2)
Brak fonii w telewizorze Philips L6.2. (4)
Brak obrazu w telewizorze LG 42PC35. (6)
Brak dźwięku w telewizorze LG3000. (2)
Brak VHF-u w telewizorze SONY KV-2182 (5)
Brak meni w telewizorze simens fs231. (2)
Brak kolorów - monochromatyczność na telewizorze - TV-OUT (7)
Brak napisów na telewizorze z płyt DIVX (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS