FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Naprawialne rzeczy, które znajdują się na złomie

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Generally -> Naprawialne rzeczy, które znajdują się na złomie
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#61 31 Aug 2007 23:24   

Re: sprzet ze zlomu

Czy ktoś z Kalisza wie gdzie można dorwać tutaj takie perełki? :?:
Back to top

Beattracks
Poziom 18
Poziom 18

Post#62 31 Aug 2007 23:47   

A może ktos wie gdzie można dorwac w Nowinach koło kielc?lub w kielcach! ja kiedys na śmietniku znalazłem pudło z tysiącami TDa7294! zgadnijcie ile dobrych? ok 150! posprzedawałem juz to ale ciekawe czemu ktos wywalił?
Back to top

daduszeryf
Poziom 19
Poziom 19

Post#63 31 Aug 2007 23:58   

Cześć.Ja się zaznajomiłem z kilkoma facetami co sprzątają na osiedlach i głowa mała co oni mi przynoszą co znajdą na śmietnikach.Ostatnio dostałem stare radio KOSMOS z 1934r w bardzo dobrym stanie.Płacę im dając papierosy i jak to oni nazywają na siarę.A jeśli chodzi o złomowiska mam kolegę właściciela to uczęszczam ta często nie macie pojęcia jakie rzeczy tam można znaleźć.Dobry transformatory,silniki jeśli likwidują jakiś zakład to całe panele z elementami,z laboratoryjnych przyrządów które tam znalazłem (rozbite) ale same pokrętła i potencjometry 10 i 20 obrotowe o,5% i 1% to szukanie na złomowisku ma sens.
Back to top

jimmy128
Poziom 7
Poziom 7

Post#64 18 Sep 2007 20:35   

Siema!
A moze ktoś wie , gdzie w bydzi (BYDGOSZCZY) takich rzeczy poszukać? Przydałoby mi sie kilka radiatorów, choć taki wielki ostatnio kupiłem w sklepie na wyprzedaży za 20zyla hehehe, kolos od diod prostowniczych dużej mocy przykręcanych. ale przydałoby sie też coś mniejszego! Pozdro!
Back to top

Krzychu_185
Poziom 15
Poziom 15

Post#65 27 Jan 2008 10:49   

Może zna ktos jakieś złomowiska koło Płocka też chetnie bym czegos poszukał albo na elementy albo wyremontował i sprzedał nie ma to jak kupic uszkodzone albo znaleść i uchronic to przed smiercia na złomowisku.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 27 Jan 2008 10:49   

Back to top

trent_z
Poziom 10
Poziom 10

Post#66 12 Feb 2008 10:56   

Uratowałem ze złomu w ostatnim czasie:
1. Amplituner Tosca 303
2. Wzmacniacz Dynamic Speaker DA 4140 czyli eksportowa wersja wzmacniacza WS Trawiata 301S produkcji Diory
3. W sumie tez uratowałem - kupiłem we Wrocławiu na Niskich Łąkach wzmacniacz Unitra Fonica PA - 2801 stan praktycznie jak nowy - sprawny działający po rozkręceniu w środku praktycznie jak nowy. Jedynie dwie żaróweczki przepalone. Koszt zakupu wzmacniacza całe 30 zł. Wygląd na załączonym zdjęciu. Wzmacniacz ma moc 2 razy 28 Watt. Możliwość podłączenia 2 zestawów kolumn w konfiguracji po 4 głośniki na każdy kanał czyli razem 8 głośników w pseudo kwadrofonii.
W sumie warto czasami pochodzić po takich pchlich targach :)

Zdjęcie001.jpg
 Filesize:  69.02 KB

Zdjęcie001.jpg

Back to top

maciorkusowaciasty
Poziom 15
Poziom 15

Post#67 12 Feb 2008 11:54   

trent_z wrote:

2. Wzmacniacz Dynamic Speaker DA 4140 czyli eksportowa wersja wzmacniacza WS Trawiata 301S produkcji Diory

DA 4140 to nie Trawiata, ale WSH 303, czyli końcówka z WSH 205 z innym przedwzmacniaczem i pojedyńczym transformatorem, w obudowie slim-line. Czyli bajka.
Back to top

acan
Poziom 11
Poziom 11

Post#68 12 Feb 2008 14:32   

a może ktoś wie o jakichś złomowiskach w Opolu lub okolicach na których można znaleźć jakieś części elektroniczne?
Back to top

trent_z
Poziom 10
Poziom 10

Post#69 13 Feb 2008 09:40   

W sumie to z Opola najlepiej pojechać do Wrocławia na giełdę elektroniczną lub targowisko przy Dworcu Świebodzkim lub targowisko na Niskich Łąkach. Co niedzielę jest. Czynne od samego rana do 14. Dużo osób nie wie co sprzedaję. Przeważnie tacy drobni pijaczkowie. Koszt wycieczki do Wrocławia w obie strony z Opola to około 40 zł , raz na miesiąc możesz się wybrać, warto polecam. Za grosze można kupić ciekawe urządzenia.
Back to top

acan
Poziom 11
Poziom 11

Post#70 13 Feb 2008 11:01   

dobra do Wrocławia się kiedyś wybiorę ale na terenie Opola nie ma nic?
Back to top

Damian R.
Poziom 16
Poziom 16

Post#71 13 Feb 2008 17:42   

Kolego James695 w kaliszu można by było zajrzec na obozową i z tego co słyszałem w okolicach hanki sawickiej najczęsciej można na coś fajnego trafic. Mój znajomy ostatnim czasem trafił na zestaw kolumn zgc tonsilu ze sprawnymi membranami jak przyczadował to gumki wyleciały zresztą swoje lata miały pewnie , wymienił zawieszenie i hulają aż miło
Back to top

lisek1988
Poziom 14
Poziom 14

Post#72 15 Feb 2008 00:43   

Poszukuje cos w poznaniu jak ktos cos wie to prosze dajcie info.

A teraz jestem troche zdziwiony ogolnie myslalem ze na zlomowiska ludzie zanosza juz metale (tylko metale) a nie np cale radia? Jak to jest ?
Back to top

BARNI_GDYNIA
Poziom 18
Poziom 18

Post#73 15 Feb 2008 14:27   

Np. w Gdyni jest złomowisko na ulicy Węglowej przy porcie od strony stoczni NAUTA. Kiedyś kumpel jechał tam sprzedać dużą ilość stali nierdzewnej i jechałem z nim żeby pomóc wyładować i mieli tam komplet głośników do kolumn altus 140 ale nawet po dużo zawyżonej cenie za zniszczone głośniki nie chcieli oddać. Ja w Gdyni znam 2 złomowiska i na obydwu ludzie tam pracujący sa nie dość ze nie uprzejmi to do tego to sa same sknery. Mam tu zaprzyjaźnionych żurków którzy znają mnie od lat bo juz prawie 10 rok zbieram po takich miejscach elektronikę i wiedzą ze jak cos jest na stanie to od razu przychodzą żeby to shandlować.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#74 29 Feb 2008 17:56   

Damian R. wrote:
Kolego James695 w kaliszu można by było zajrzec na obozową i z tego co słyszałem w okolicach hanki sawickiej najczęsciej można na coś fajnego trafic. Mój znajomy ostatnim czasem trafił na zestaw kolumn zgc tonsilu ze sprawnymi membranami jak przyczadował to gumki wyleciały zresztą swoje lata miały pewnie , wymienił zawieszenie i hulają aż miło

O, akurat mi pasuje bo do Obozowej mam bardzo blisko. Martwi mnie tylko to że tam większość rzeczy to raczej metale, ale mimo to zajrzę.

A co do Hanki Sawickiej, będę mieć na oku będąc tam, dzięki serdeczne za podpowiedź. :)
Back to top

czopik2004
Poziom 17
Poziom 17

Post#75 29 Feb 2008 22:35   

Ze swoich doświadczeń ze złomem wyniosłem 12 silników krokowych, Immobilizer CEL 6068, zasilacze z drukarek laserowych, kilka procesorów 700 MHz, zasilacze AT i oczywiście radia samochodowe. Niektóre oprócz zdezelowanej obudowy są całkowicie sprawne. Naprawdę nie ma się co wstydzić!
Pozdrawiam!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Feb 2008 22:35   

Back to top

kaczor91
Poziom 13
Poziom 13

Post#76 29 Feb 2008 23:20   

Niektórym pogratulować znalezisk :D. Wiecie może czy w Gdańsku są jakieś złomowiska ze złomem elektronicznym? Odwiedzałem kilka to sam złom - stal, miedź, alu itp
Back to top

podembski2
Poziom 15
Poziom 15

Post#77 30 Mar 2008 00:16   

Witam wszystkich!
Czy ktoś wie gdzie w Łodzi jest jakieś SNSOWNE złomowisko gzie można dostać jakieś SENSOWNE rzeczy?? Szczerze w tym mieście jest ich tyle że trudno policzyć, ale ja szukam takiego gdzie znajdę jakieś całe (niekonieczne sprawne) wzmacniacze itp.
Pozdrawiam wszystkich!
Back to top

milik
Poziom 19
Poziom 19

Post#78 30 Mar 2008 00:52   

Witam
Zna może ktoś jakieś złomowiska w okolicach Rybnika lub Wodzisławia Śląskiego ? Znam Jedno jednak znajdują się tam same gumy (dosłownie tony czarnej gumy) węże gumowe (samochodowe, około pół metra) oraz cała masa opasek na owych wężach jednak brak elektroniki. Dla zainteresowanych podam miejsce.

W ramach relaksu przejrzałem cały temat i zebrałem wszystko w całość. Można kopiować i uzupełniać ;)

Wrocław - na ul Ołtaszynie (boczna Ołtaszyńskiej), na Krakowskiej oraz na Robotniczej (3 złomowiska)

Lublin – przy ul Gospodarcza (podobno marne)

Łódź - niedaleko al. Włókniarzy, obok Castoramy, nazwa ulicy to prawdopodobnie Łaska.

Kraków- przy ul. Rakowickiej

Kaliszu - ul Obozowa oraz w okolicach Hanki Sawickiej

Gdynia - ul Węglowa przy porcie od strony stoczni NAUTA.
Back to top

lukasz_000
Poziom 14
Poziom 14

Post#79 20 Apr 2008 20:45   

W Łodzi jest miejsce gdzie rozbierają samochody. Można tam trafić na różnie potrzebne rzeczy
ul. Obywatelska przy skrzyżowaniu z Bandurskiego [ niedaleko FORD Mieszek ]
Back to top

marcinnek666
Poziom 11
Poziom 11

Post#80 15 May 2008 23:19   

James695 wrote:
Damian R. wrote:

O, akurat mi pasuje bo do Obozowej mam bardzo blisko. Martwi mnie tylko to że tam większość rzeczy to raczej metale, ale mimo to zajrzę.

A co do Hanki Sawickiej, będę mieć na oku będąc tam, dzięki serdeczne za podpowiedź. :)

Witam Panowie na obozowej to prawda nic nie ma, ale za to jak ktos wie gdzie jest wysypisko kolo Szczytnik trasa na Błaszki tam to dopiero można znaleźć raz jak tam byliśmy z kumplem to znalazłem 2 Rubiny z trafami a kumpel oszołom jeden:D Wzmacniacz Eltrona 100 z upalonym wyłącznikiem i troche zapleśniałą obudową, ale jak wymienilismy mu kabelek to smiga aż miło. Pozdro dla całej Elektrody
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#81 16 May 2008 08:50   

W Kaliszu, jeszcze można spotkać resztki telewizorów na ulicy Torowej, tam dalej z szutrową nawierzchnią jak i po drugiej stronie torów - tam gdzie się jedzie wzdłuż Częstochowskiej. Wprawdzie są to już raczej resztki, ale można znaleźć głośniki albo płyty główne.

Pozdrawiam!
Back to top

marcinnek666
Poziom 11
Poziom 11

Post#82 16 May 2008 11:22   

Wiem tam na Zagorzynku kolo garaży tak sie składa ze mój ojciec pracuje na zagożynku jest dróżnikiem na przejeździe kolejowym:D Jeszcze dużo ciekawych rzeczy idzie znaleźć jak sie idzie od tej budki nad torami w strone piwonic. Moj ojciec kiedyś kupił o kolesia co zbiera złom dobrą heblarkę do drewna za 15zł to jest interes.

Pozdrawiam
Back to top

bestia1978
Poziom 12
Poziom 12

Post#83 17 May 2008 13:31   

Mój kolega z klasy prowadzi złomowisko o 1 km od mojego domu. Czasami tam chodzę pogrzebać. Różne rzeczy dla mnie odkłada. Ostatnio widziałem tam dużo sprzętu fotograficznego: Wyłączniki fotograficzne z transformatorami dość dużymi. Nawet spawarkę tam znalazłem ale za dużo chciał bo miała uzwojenia z miedzi. Ostatnio kasetę probierczą o wadze 20 kilo dostałem za darmo. Sprawna.

Dodano po 17 [minuty]:

Mam stamtąd organy elektroniczne Unitra Eltra . Brakuje tylko 4 klawiszy ,a po za tym grają. Takie duże organy za 4 piwa i mikser za 2. He he .
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Generally -> Naprawialne rzeczy, które znajdują się na złomie
Page 3 of 3 Go to page Previous  1, 2, 3
Similar topics
Jak nazywa się teledysk z Maikel Jakson jak chodzi po płytach które się zapalają (1)
rzeczy, jakie się nie śniły filozofom... (3)
Marzą mi się takie rzeczy w Polsce... (5)
identyfikacja sprężarki znalezionej na złomie (7)
Kupno samochodu na złomie/szrocie (8)
Ile za malucha na złomie? (5)
Reklamy, które się wam podobają, a które nie?? (4)

Page generation time: 5.038 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed