Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?
Autor
Wiadomość
mpako
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 1
Miasto: Częstochowa

Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2005 23:43   

Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?


Jak ustawić antenę od Cyfrowego polsatu aby dobrze działala?
Prosze o pomoc!
z góry dziękuje!
Powrót do góry
   
dobryduszek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 50

Post#2 24 Lis 2005 00:15   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


@mpako
Zerknij do załączonego linku,tam jest temat "Jeden satelita" może ci cos pomoże. Pozdr

http://jackysat.prv.pl/
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#3 24 Lis 2005 03:04   

Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Ponieważ wskażniki poziomu sygnału w tunerach są za mało dokładne i często działają z opóźnieniem to naprawdę dobre ustawienie małej (60-70cm) anteny nie jest możliwe. Choć wskoczy obraz i większość jest w pełni szczęścia bo nie śnieży ani nie ma odbić to w gorszą pogodę jesienno-zimową zemści się gorszym odbiorem, szatkowaniem obrazu na niektorych kanałach.
Dokładnie antenę można ustawic korzystając z tunera analogowego i widzą dokładnie obraz na telewizorze kręcąc nią ale konieczna jest do tego spora wprawa, mniej wprawnym polecam miernik sygnału antenowego.
Ale też trzeba pamiętać o takich drobiazgach jak "uciekanie" anteny przy dokręcaniu śrub mocujących po zakończeniu ustawiania.
Dokładnie ustawiona antena 60-70cm zapewnia prawidłowy odbiór Polsatu przez około 80% roku. Żeby mieć 90% należało by mieć antenę ok 1m średniu a więcej niż 95% roku to już tylko ogromne anteny jakie mają w ośrodkach telewizyjnych lub niektóre stacje tv kablowej. Ja swoją pierwszą antenę ustawiałem około 89r i zajęło mi to godzinę na dachu z tv a po kontroli ustawienia z miernikiem po kilku latach nie musiałem korygować ustawienia, ta antena chodzi do dzisiaj tylko raz zmieniłem w niej konwerter na nowszy typ.

SławeK
Powrót do góry
   
rekebukus
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 17 Cze 2007
Posty: 17
Miasto: plock

Post#4 17 Cze 2007 04:09   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Dzisiaj miałem ten sam problem z ustawieniem anteny gdyż nigdy wcześniej tego nie robiłem. Ustawiałem cały dzień i myślałem że sobie nie poradzę,ale w końcu to rozkminiłem, i puzniej zajęło mi około 20 minut!!
Jest to bardzo proste!!!! I nie czytajcie głupot że tego nie zrobicie bez przyżądów bo to nie prawda !!!!!!!!! Ja ustawiłem na 80% więcej nie dam rady bo domki na przeciwko :D ale odbiera lux.

1.Trzeba tylko podejrzeć mniej więcej w jakim kierunku jest ona ustawiona u sąsiadów na Hot brida.
2.Zamontować nie dokręcając mocno zacisków tak żeby można było nią poruszać w pionie i poziomie i nie zabardzo do góry (celowałem za wysoko)
3.Upewnić się czy napewno wszystko jest podłączone !!!
4.W menu- instalacja -Skanowanie transpondera-wpisać te parametry: HotBird 13 E 12188MHz, polaryzacja Pionowa, FEC=3/4

Instalacja >Skanowanie transpondera > Ustaw tam częstotliwość CP oczywiście z Hot Birda (HotBird 13 E 12188MHz) i nie naciskaj OK tylko ustawiaj antenę w tych kierunkach, aż pojawi ci się biały pasek tam gdzie pisze Sygnał Trochę to potrwa i nie za szybkie ruchy ale w pewnym momencie powinien się pojawić !!! Jeśli złapiesz sygnał wyjdź do menu Instalacja i wtedy włącz skanowanie sieci.

Powodzenia
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#5 17 Cze 2007 11:28   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Po ponad 15 latach zajmowania się tym i ustwieniu setek jak nie tysięcy anten mogę tylko częściowo to potwierdzić. Owszem jest to proste ale rzadko udaje się to zrobić poprawnie w taki sposób by później nie mieć kłopotów. Odbiór cyfrowy ma swoje wady i zalety, zaletą jest brak zakłóceń typowych dla osbioru analogowego a typowych zakłóceń cyfrowych niewprowne oko nie widzi. Anteny dostarczane przez operatorów nie mają zapasu sygnału a jak w przypadku N są wręcz za małe na obszarze naszego kraju i żeby zapewnić naprawdę poprawny sygnał muszą być ustawione bardzo dokładnie. Takie ustawienie jak pisze kolega napewno nie jest dokładne i teoretyczny poprawny odbiór spada z założonych 80% roku np do 50-60% co potem obawia się tym że gdy chcemy zasiąść przed telewizorem w zimie czy jesienią w pochmurny dzień akurat zaczyna "szatkować" obraz i tracimy komfort oglądania.
Z praktyki mogę powiedzieć że można ustawić poprawnie antenę posługując się tunerem analogowym i obserwując uważnie obraz na telewizorze i umiejętnie ustawiając antenę.
A tacy którym się to w taki właśnie sposób udało potem narzekają gdy inni oglądają. Ja podobnie myślałem w 89roku gdy ustawiałem pierwszą anteną na Astrę 1 która jeszcze nie miała wszystkich 16 programów.
Prosze zwrócić uwagę na słownictwo naszego kolegi "odkrywcy"- "puźniej", "przyżądów"... I oby się tym cieszył co ma.


SławeK
Powrót do góry
   
Nadia
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 29 Cze 2007
Posty: 1
Miasto: nottingham

Post#6 29 Cze 2007 17:01   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam,
mam problem związany z ustawieniem anteny. Mieszkam w U.K kupiłam niedawno polsat cyfrowy ale nie potrafię ustawić anteny. Wyświetla mi się tylko górny pasek na 75% a dolny nawet raz nie drgnął. Już nie wiem co robię źle dzwoniłam do obsługi klienta i jedyne czego się dowiedziałam to, że źle jest ustawiona antena. Jeżeli możecie mi pomóc to będę bardzo wdzięczna.
Serdecznie dziękuje.
Nadia
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2379
Miasto: M-ce

Post#7 01 Lip 2007 16:25   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Skoro masz siłę sygnału a nie masz jego jakości to najprawdopodobniej ustawiłeś antenę na złego satelitę.
W UK powinna być ustawiona na południe z lekkim przesunięciem na wschód (dosłownie kilka stopni). Ruchy bardzo powolne, dosłownie co milimetr, spróbuj też lekko skręcać konwerter w jego obejmie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lip 2007 16:25   





Powrót do góry
   
gazik88
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 2
Miasto: stockholm

Post#8 04 Lip 2007 21:32   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam ustawienie cyfrowego polsatu jest stosunkowo proste dekoder sam znajduje sygnal jezeli przesuwasz powoli antene, na kazdej antenie jest katomierz , i wybor wlasciwego kata to klucz do sukcesu a tu jest link do kalkulatora ktory wyliczy ten kat gdziekolwiek jestes w europie j jakiegokolwiek satelity uzywasz, mieszkam w szwecji i nie moglem dosc do ladu a "fachowcy' chcieli 500koron co nie jest malo za 15 min pracy

http://www.satlex.net/pl/azel_calc-param...8.05&country_code=se&diam_w=75&diam_h=80

http://www.satlex.net/pl

dzieki tej stronce zajelo mi to 10 min i 500kr w kieszeni:)

pozdrawiam , dla chcacego nic trudnego
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lip 2007 21:32   





Powrót do góry
   
JaReK248
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 1
Miasto: Gdów

Post#9 05 Lip 2007 17:30   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Ja mam ten sam problem... siedziałem wczoraj cały dzien n dachu... i nic sie nie dało zrobic... NIe było ani na chwle sygnału i nie wiem jzu co robic ... pomocy!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lip 2007 17:30   





Powrót do góry
   
scorky
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 7

Post#10 08 Lip 2007 09:49   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Podłącz tuner analogowy z zaprogramowanym TVN, ustaw kąt elewacji i obserwując obraz na TV ustaw czaszę na najlepszy odbiór. Zrób tak jak radzi SlaweK.
Powodzenia
Powrót do góry
   
jaran82
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Maj 2004
Posty: 98
Miasto: Olsztyn

Post#11 03 Sie 2007 23:28   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Jakie muszą być wartości procentowe które pokazuje dekoder, aby można było mysleć że trafiło sie na satelitę. Chodzi mi o te wartości procentowe. Włączam dekoder jest 0% podłaćżam kabel antenowy jest 60% porusze antena dochdzi do 70% . Jutro będe to ustawiał dokładnie i taka informacja jest dla mnie bardzo cenna. Z góry dziękuje za pomoc
Powrót do góry
   
Mateusz_513
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 97

Post#12 15 Sie 2007 22:17   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam,
Mam problem.. mianowicie w TV pisze mi "brak sygnału".. I niemoge ustawic dobrego sygnału.. na górze mam ok 80% a na dole ciągle 0%. Co zrobic zeby złapac sygnał?? Krece wszedzie ta antena i nic!! Pomcy!! moze konwerter jest wadliwy??
Powrót do góry
   
ministerpl
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 55
Miasto: B-stok

Post#13 17 Sie 2007 11:19   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


również mam problem. talerz łapie astrę i to na 90%, 3 ludzi próbowało złapać HB ale niestety...
... po przekręceniu anteny w prawo (patrząc od konwentera) nie łapie żadnego sygnału z HB. ja męczyłem się około godziny, szwagier około 1,5godz i jeszcze kolega w sumie męczyliśmy się 3 godziny i nic pozatym ze ostatnim razem na 1-2 sek moze 2 czy 3 razy podskoczył sygnał do 10% , inaczej jest ciągle 0. na drodze rośnie drzewo ale czy drzewo może być tak wielką przeszkodą ?? czy możliwe jest ze to przez to że rurka na której trzyma sie antena nie jest pionowa (90') tylko ma nachylenie około (93'-97') jest tak delikatnie położona na południe. ale naprawdę jest to bardzo delikatne.
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2379
Miasto: M-ce

Post#14 17 Sie 2007 12:17   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


To, że maszt jest delikatnie przekrzywiony na południe, koryguje się kątem elewacji i nie jest to przeszkodą.

Skoro jest jakiekolwiek drzewo na drodze sygnału, to o HB możesz pomarzyć.
Chuba, że przeniesiesz antenę znacznie wyżej, żeby drzewo nie zasłoniło satelity, np. z balkonu na dach.
Powrót do góry
   
konradzki
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 69

Post#15 17 Sie 2007 14:48   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


jeśli miałeś ustawioną astrę to stojąc za anteną przekręcasz ją o 6 stopni w prawo aby ustawić na hotbird
Powrót do góry
   
sp4msu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 470

Post#16 17 Sie 2007 15:33   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


A , tak to wygląda na Niebie .

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
okulik
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1104
Miasto: Częstochowa

Post#17 17 Sie 2007 15:45   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Ale spamujecie, takich tematów było co nie miara.
Widzicie że autor posta już sie zmył tzw. jednopostowiec.
I temat pochodzi z 2005 roku, myślę że już sobie poradził z ustawieniem....
Moim zdaniem temat do zamknięcia.
Powrót do góry
   
ministerpl
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 55
Miasto: B-stok

Post#18 17 Sie 2007 16:25   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


konradzki napisał:
jeśli miałeś ustawioną astrę to stojąc za anteną przekręcasz ją o 6 stopni w prawo aby ustawić na hotbird


wiem wiem ale mowisz ze patrząc od konwentera chwytając antenę przed siebię to prawą ręke prostuje a lewą przyciagam do siebie o to Ci chodzi ? bo tak zawsze robilismy !!

okulik napisał:
Ale spamujecie, takich tematów było co nie miara.
Widzicie że autor posta już sie zmył tzw. jednopostowiec.
I temat pochodzi z 2005 roku, myślę że już sobie poradził z ustawieniem....
Moim zdaniem temat do zamknięcia.

może iu sobie poradził ale ja mam niezły kłopot i nie chcę zakładać nowego tematu.

Jak tylko zajadę do domu to zrobię fotkę z balkkonu abyscie zobaczyli jak to wyglada. Mam nadzieję że mi pomożecie

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
ministerpl
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 55
Miasto: B-stok

Post#19 18 Sie 2007 09:39   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


widze ze moge załączniki tylko pojedyńczo wstawiać a szkoda :/

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2379
Miasto: M-ce

Post#20 18 Sie 2007 11:04   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Chwileczkę! Piszesz, że patrząc od konwertera, tzn od przodu anteny (widzisz logo na talerzu) i w prawo?

Haha to źle!
W prawo to tak, ale stojąc za anteną!.
Powrót do góry
   
ministerpl
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 55
Miasto: B-stok

Post#21 19 Sie 2007 11:56   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


w jedną i w drugą stronę próbowaliśmy i oceń zdjęcia co moze przeszkadzać w dostawie sygnału ?

złapałem sygnał z syriusza siła około 80 jakosc ponad 70
potem złapałem astrę siła 90 i jakość ponad 80

pomiędzy astrą a syriuszem jest jakas satelita - siłę łapie około 80 ale jakość zero podejżewam że to jest ten mój upragniony hotbird - tylko czemu jakość jest zero ??
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2379
Miasto: M-ce

Post#22 20 Sie 2007 19:34   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Na niebie jest od wschodu na zachód:

Astra - Eutelsat W2 - Hotbird - Eutelsat W1- Eurobird 9 - Eutelsat W3A - Syriusz

19,2E - 16E - 13E - 10E - 9E - 7E - 4,8E.

Pozycję 10E oraz 9 E (Ewutelsat W2 i Eurobird 9) można odbierać jednocześnie, bo są blisko siebie (mniej niż 3 stopnie). Przypuszczam, że można też jednocześnie odbierać Eurobirda 9 i Eutelsata W3A.

Po prostu spróbuj z Astry lekko przesunąć antenę na zachód (6 stopni) i powinien być Hotbird.

A może ustawiasz Hotbirda na jakimś kanale z Astry? Ustaw jakiś kanał z Hotbirda i dopiero patrz na paski.
Tu masz europejskie satelity razem z pozycjami http://www.lyngsat.com/europe.html .

Skoro przeskoczyłeś z Syriusza na Astrę to coś szybko ruszałeś tą anteną.
Powrót do góry
   
clara_1
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 2
Miasto: lubelskie

Post#23 19 Sty 2008 18:01   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Cześć!!!! Czy ktoś mi może powiedzieć jaki jest kąt nachylenia anteny satelitarnej w Szwecji??
Powrót do góry
   
dziuniu
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 1
Miasto: Brzostek

Post#24 03 Lut 2008 16:46   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


mam problem z cyfrowym polsatem mam na górnym pasku 83% a na dolnym 56% i nic mi nie odbiera pisze zakodowany sygnał gdy jest na tvp1 a na polsacie jest u góry na 95% a na dole 0% co mam robic kreciłem antena cały dzien i nic...............POMOCY!!!!!!:cry:
Powrót do góry
   
rockysikorski
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 26

Post#25 04 Kwi 2008 22:57   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


zawołajcie tego gościa co naprawia telewizory to wam ustawi i zapłacicie napewno mniej niż w cyfrowym polsacie bo w polsacie montaż kossztuje 130zł a u mechanika dacie 50zł i co opłaca się?
Powrót do góry
   
kawik85
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 1
Miasto: Karlskoga

Post#26 08 Sie 2008 20:54   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


panowie jestem w szwecji w miescie KARLSKOGA i za wacka nie moge ustawic choc dzis ustawiałem antene i pokazało mi sie Moc sygnału na maxa a jakosc sygnalu na 90-96% i co dalej prosze o pomoc kawajunior(malpa)o2.pl chyba ze ktos blisko mieszka moljego miasta to jest mozliwosc ze podjade pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sie 2008 20:54   





Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2379
Miasto: M-ce

Post#27 08 Sie 2008 21:21   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Skoro masz wysoką jakość sygnału to tak powinno zostać.
Jeśli masz np. Cyfrowy Polsat to trzeba postępować wg instrukcji, ewentualnie jeśli nadal nie będzie odbioru kanałów kodowanych, to zadzwonić na BOK żeby wysłali uprawnienia.
Powrót do góry
   
roux
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 5
Miasto: swój

Post#28 12 Sie 2008 19:06   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam mam taki problem przy ustawianiu polsatu zamiast pokazywać mi sygnał z hotbirda pokazuje mi astrę. Zainstalowałem już kilkadziesiąt anten i nie miałem takiego problemu. A w ostatnich trzech instalacjach powtarza się to samo. Co robię źle dlaczego widzę astrę na ustawieniach HOTBIRDA ?. Sprawdzałem na różnych dekoderach na wszystkich to samo. Czekam na odpowiedź pozdro.
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2379
Miasto: M-ce

Post#29 12 Sie 2008 19:42   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


kawik85 napisał:
jakie uprawnienia ?? kolego teraz zwariowalem prosze wiecej informacyjem dzieki koelgo


Jak karta długo nie miała dostępu do sygnału to ma nieaktualne klucze i nie może nic zdekodować. Klucze sie zmieniają co dwa dni, tak samo jeśli karta nie była nigdy używana to nawet nie jest aktywowana, trzeba włączyć tuner na chyba kanale "Dla Abonentów" na dłuższy czas, jeśli złapie to OK, jeśli nie, to zadzwonić na BOK i powiedzieć, żeby wysłali nową aktywację, po paru minutach po tym telefonie powinno już działać.
Powrót do góry
   
kulta
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 2
Miasto: oulu

Post#30 11 Wrz 2008 20:44   

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


czesc wszystkim mam podobny problem z ustawieniem anteny :( probowalam juz tyle razy.mieszkam w finlandii i kilka dni temu przeprowadzilismy sie jakies 400km na polnoc finlandii do Oulu i tu nie moge znalesc sygnalu,mam wyszukiwacz sygnalu skala 0-10 pokazuje na 5,5 ale na dekoderze 0% i 0% juz nie wiem co mam robic jak znalesc ?
prosze o jakakolwiek porade
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?
Strona 1 z 5 Idź do strony 12345  Następny
Podobne tematy
Oglądanie C+ i polsatu cyfrowego - jak to teraz działa? (2)
dekoder polsatu cyfrowego + projektor > jak połączyć ? (3)
sygnał cyfrowego polsatu-jak złapać? (6)
jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK (16)
Antena satelitarna. Jak mam ją poprawnie ustawić? (3)
moduł CI cyfrowego polsatu - brak listy kanałów cyfrowego polsatu (4)
Jaka antenę i jaki konwerter do polsatu cyfrowego (16)
Cyfrowy Polsat, dam radę ustawić antenę Cyfrowego Polsatu? (2)
Jak ustawić poprawnie antenę do odbioru cyfrowego polsatu? (10)
Jak ustawić antenę TV (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS