Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners ->Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mpako
Level 1
Location: Częstochowa
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 1
Post rating: 6
mpako
Level 1
Post#1 23 Nov 2005 22:43Positive voted  Topic author   

Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?


Jak ustawić antenę od Cyfrowego polsatu aby dobrze działala?
Prosze o pomoc!
z góry dziękuje!

Helpful post? + +6
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dobryduszek
Level 13
Joined: 11 Nov 2005
Posts: 50
Helped: 8
dobryduszek
Level 13
Post#2 23 Nov 2005 23:15    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


@mpako
Zerknij do załączonego linku,tam jest temat "Jeden satelita" może ci cos pomoże. Pozdr

http://jackysat.prv.pl/

Helpful post? + -6
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 9
SlaweK
Level 43
Post#3 24 Nov 2005 02:04    

Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Ponieważ wskażniki poziomu sygnału w tunerach są za mało dokładne i często działają z opóźnieniem to naprawdę dobre ustawienie małej (60-70cm) anteny nie jest możliwe. Choć wskoczy obraz i większość jest w pełni szczęścia bo nie śnieży ani nie ma odbić to w gorszą pogodę jesienno-zimową zemści się gorszym odbiorem, szatkowaniem obrazu na niektorych kanałach.
Dokładnie antenę można ustawic korzystając z tunera analogowego i widzą dokładnie obraz na telewizorze kręcąc nią ale konieczna jest do tego spora wprawa, mniej wprawnym polecam miernik sygnału antenowego.
Ale też trzeba pamiętać o takich drobiazgach jak "uciekanie" anteny przy dokręcaniu śrub mocujących po zakończeniu ustawiania.
Dokładnie ustawiona antena 60-70cm zapewnia prawidłowy odbiór Polsatu przez około 80% roku. Żeby mieć 90% należało by mieć antenę ok 1m średniu a więcej niż 95% roku to już tylko ogromne anteny jakie mają w ośrodkach telewizyjnych lub niektóre stacje tv kablowej. Ja swoją pierwszą antenę ustawiałem około 89r i zajęło mi to godzinę na dachu z tv a po kontroli ustawienia z miernikiem po kilku latach nie musiałem korygować ustawienia, ta antena chodzi do dzisiaj tylko raz zmieniłem w niej konwerter na nowszy typ.

SławeK

Helpful post? + -1
Back to top
rekebukus
Level 9
Location: plock
Joined: 17 Jun 2007
Posts: 26
Post rating: 3
rekebukus
Level 9
Post#4 17 Jun 2007 04:09    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Dzisiaj miałem ten sam problem z ustawieniem anteny gdyż nigdy wcześniej tego nie robiłem. Ustawiałem cały dzień i myślałem że sobie nie poradzę,ale w końcu to rozkminiłem, i puzniej zajęło mi około 20 minut!!
Jest to bardzo proste!!!! I nie czytajcie głupot że tego nie zrobicie bez przyżądów bo to nie prawda !!!!!!!!! Ja ustawiłem na 80% więcej nie dam rady bo domki na przeciwko :D ale odbiera lux.

1.Trzeba tylko podejrzeć mniej więcej w jakim kierunku jest ona ustawiona u sąsiadów na Hot brida.
2.Zamontować nie dokręcając mocno zacisków tak żeby można było nią poruszać w pionie i poziomie i nie zabardzo do góry (celowałem za wysoko)
3.Upewnić się czy napewno wszystko jest podłączone !!!
4.W menu- instalacja -Skanowanie transpondera-wpisać te parametry: HotBird 13 E 12188MHz, polaryzacja Pionowa, FEC=3/4

Instalacja >Skanowanie transpondera > Ustaw tam częstotliwość CP oczywiście z Hot Birda (HotBird 13 E 12188MHz) i nie naciskaj OK tylko ustawiaj antenę w tych kierunkach, aż pojawi ci się biały pasek tam gdzie pisze Sygnał Trochę to potrwa i nie za szybkie ruchy ale w pewnym momencie powinien się pojawić !!! Jeśli złapiesz sygnał wyjdź do menu Instalacja i wtedy włącz skanowanie sieci.

Powodzenia

Helpful post? + +3
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 9
SlaweK
Level 43
Post#5 17 Jun 2007 11:28    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Po ponad 15 latach zajmowania się tym i ustwieniu setek jak nie tysięcy anten mogę tylko częściowo to potwierdzić. Owszem jest to proste ale rzadko udaje się to zrobić poprawnie w taki sposób by później nie mieć kłopotów. Odbiór cyfrowy ma swoje wady i zalety, zaletą jest brak zakłóceń typowych dla osbioru analogowego a typowych zakłóceń cyfrowych niewprawne oko nie widzi. Anteny dostarczane przez operatorów nie mają zapasu sygnału a jak w przypadku N są wręcz za małe na obszarze naszego kraju i żeby zapewnić naprawdę poprawny sygnał muszą być ustawione bardzo dokładnie. Takie ustawienie jak pisze kolega napewno nie jest dokładne i teoretyczny poprawny odbiór spada z założonych 80% roku np do 50-60% co potem obawia się tym że gdy chcemy zasiąść przed telewizorem w zimie czy jesienią w pochmurny dzień akurat zaczyna "szatkować" obraz i tracimy komfort oglądania.
Z praktyki mogę powiedzieć że można ustawić poprawnie antenę posługując się tunerem analogowym i obserwując uważnie obraz na telewizorze i umiejętnie ustawiając antenę.
A tacy którym się to w taki właśnie sposób udało potem narzekają gdy inni oglądają. Ja podobnie myślałem w 89roku gdy ustawiałem pierwszą anteną na Astrę 1 która jeszcze nie miała wszystkich 16 programów.
Prosze zwrócić uwagę na słownictwo naszego kolegi "odkrywcy"- "puźniej", "przyżądów"... I oby się tym cieszył co ma.


SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
Nadia
Level 1
Location: nottingham
Joined: 29 Jun 2007
Posts: 1
Nadia
Level 1
Post#6 29 Jun 2007 17:01    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam,
mam problem związany z ustawieniem anteny. Mieszkam w U.K kupiłam niedawno polsat cyfrowy ale nie potrafię ustawić anteny. Wyświetla mi się tylko górny pasek na 75% a dolny nawet raz nie drgnął. Już nie wiem co robię źle dzwoniłam do obsługi klienta i jedyne czego się dowiedziałam to, że źle jest ustawiona antena. Jeżeli możecie mi pomóc to będę bardzo wdzięczna.
Serdecznie dziękuje.
Nadia

Helpful post? + 0
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#7 01 Jul 2007 16:25    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Skoro masz siłę sygnału a nie masz jego jakości to najprawdopodobniej ustawiłeś antenę na złego satelitę.
W UK powinna być ustawiona na południe z lekkim przesunięciem na wschód (dosłownie kilka stopni). Ruchy bardzo powolne, dosłownie co milimetr, spróbuj też lekko skręcać konwerter w jego obejmie.

Helpful post? + +1
Back to top
gazik88
Level 2
Location: stockholm
Joined: 04 Jul 2007
Posts: 2
Post rating: 5
gazik88
Level 2
Post#8 04 Jul 2007 21:32    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam ustawienie cyfrowego polsatu jest stosunkowo proste dekoder sam znajduje sygnal jezeli przesuwasz powoli antene, na kazdej antenie jest katomierz , i wybor wlasciwego kata to klucz do sukcesu a tu jest link do kalkulatora ktory wyliczy ten kat gdziekolwiek jestes w europie j jakiegokolwiek satelity uzywasz, mieszkam w szwecji i nie moglem dosc do ladu a "fachowcy' chcieli 500koron co nie jest malo za 15 min pracy

http://www.satlex.net/pl/azel ...ry code=se&diam w=75&diam h=80

http://www.satlex.net/pl

dzieki tej stronce zajelo mi to 10 min i 500kr w kieszeni:)

pozdrawiam , dla chcacego nic trudnego

Helpful post? + +5
Back to top
JaReK248
Level 1
Location: Gdów
Joined: 05 Jul 2007
Posts: 1
Post rating: 2
JaReK248
Level 1
Post#9 05 Jul 2007 17:30    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Ja mam ten sam problem... siedziałem wczoraj cały dzien n dachu... i nic sie nie dało zrobic... NIe było ani na chwle sygnału i nie wiem jzu co robic ... pomocy!!

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
scorky
Level 9
Joined: 14 Jan 2007
Posts: 7
Post rating: 4
scorky
Level 9
Post#10 08 Jul 2007 09:49    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Podłącz tuner analogowy z zaprogramowanym TVN, ustaw kąt elewacji i obserwując obraz na TV ustaw czaszę na najlepszy odbiór. Zrób tak jak radzi SlaweK.
Powodzenia

Helpful post? + +4
Back to top
jaran82
Level 12
Location: Olsztyn
Joined: 14 May 2004
Posts: 99
Post rating: 6
jaran82
Level 12
Post#11 03 Aug 2007 23:28    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Jakie muszą być wartości procentowe które pokazuje dekoder, aby można było mysleć że trafiło sie na satelitę. Chodzi mi o te wartości procentowe. Włączam dekoder jest 0% podłaćżam kabel antenowy jest 60% porusze antena dochdzi do 70% . Jutro będe to ustawiał dokładnie i taka informacja jest dla mnie bardzo cenna. Z góry dziękuje za pomoc

Helpful post? + +4
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mateusz_513
Level 12
Joined: 04 Oct 2006
Posts: 107
Post rating: 4
Mateusz_513
Level 12
Post#12 15 Aug 2007 22:17    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam,
Mam problem.. mianowicie w TV pisze mi "brak sygnału".. I niemoge ustawic dobrego sygnału.. na górze mam ok 80% a na dole ciągle 0%. Co zrobic zeby złapac sygnał?? Krece wszedzie ta antena i nic!! Pomcy!! moze konwerter jest wadliwy??

Helpful post? + +2
Back to top
ministerpl
Level 10
Location: B-stok
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 60
Post rating: 11
ministerpl
Level 10
Post#13 17 Aug 2007 11:19    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


również mam problem. talerz łapie astrę i to na 90%, 3 ludzi próbowało złapać HB ale niestety...
... po przekręceniu anteny w prawo (patrząc od konwentera) nie łapie żadnego sygnału z HB. ja męczyłem się około godziny, szwagier około 1,5godz i jeszcze kolega w sumie męczyliśmy się 3 godziny i nic pozatym ze ostatnim razem na 1-2 sek moze 2 czy 3 razy podskoczył sygnał do 10% , inaczej jest ciągle 0. na drodze rośnie drzewo ale czy drzewo może być tak wielką przeszkodą ?? czy możliwe jest ze to przez to że rurka na której trzyma sie antena nie jest pionowa (90') tylko ma nachylenie około (93'-97') jest tak delikatnie położona na południe. ale naprawdę jest to bardzo delikatne.

Helpful post? + +5
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#14 17 Aug 2007 12:17    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


To, że maszt jest delikatnie przekrzywiony na południe, koryguje się kątem elewacji i nie jest to przeszkodą.

Skoro jest jakiekolwiek drzewo na drodze sygnału, to o HB możesz pomarzyć.
Chuba, że przeniesiesz antenę znacznie wyżej, żeby drzewo nie zasłoniło satelity, np. z balkonu na dach.

Helpful post? + +4
Back to top
konradzki
Level 13
Joined: 27 Sep 2005
Posts: 68
Helped: 7
Post rating: 1
konradzki
Level 13
Post#15 17 Aug 2007 14:48    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


jeśli miałeś ustawioną astrę to stojąc za anteną przekręcasz ją o 6 stopni w prawo aby ustawić na hotbird

Helpful post? + +2
Back to top
sp4msu
Level 20
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 470
Helped: 21
Post rating: 10
sp4msu
Level 20
Post#16 17 Aug 2007 15:33    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


A , tak to wygląda na Niebie .

Attachments:

Helpful post? + +3
Back to top
okulik
Level 28
Location: Częstochowa
Joined: 16 Nov 2003
Posts: 1093
Helped: 97
Post rating: 16
okulik
Level 28
Post#17 17 Aug 2007 15:45    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Ale spamujecie, takich tematów było co nie miara.
Widzicie że autor posta już sie zmył tzw. jednopostowiec.
I temat pochodzi z 2005 roku, myślę że już sobie poradził z ustawieniem....
Moim zdaniem temat do zamknięcia.

Helpful post? + 0
Back to top
ministerpl
Level 10
Location: B-stok
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 60
Post rating: 11
ministerpl
Level 10
Post#18 17 Aug 2007 16:25    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


konradzki wrote:
jeśli miałeś ustawioną astrę to stojąc za anteną przekręcasz ją o 6 stopni w prawo aby ustawić na hotbird


wiem wiem ale mowisz ze patrząc od konwentera chwytając antenę przed siebię to prawą ręke prostuje a lewą przyciagam do siebie o to Ci chodzi ? bo tak zawsze robilismy !!

okulik wrote:
Ale spamujecie, takich tematów było co nie miara.
Widzicie że autor posta już sie zmył tzw. jednopostowiec.
I temat pochodzi z 2005 roku, myślę że już sobie poradził z ustawieniem....
Moim zdaniem temat do zamknięcia.

może iu sobie poradził ale ja mam niezły kłopot i nie chcę zakładać nowego tematu.

Jak tylko zajadę do domu to zrobię fotkę z balkkonu abyscie zobaczyli jak to wyglada. Mam nadzieję że mi pomożecie

Attachments:

Helpful post? + +2
Back to top
ministerpl
Level 10
Location: B-stok
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 60
Post rating: 11
ministerpl
Level 10
Post#19 18 Aug 2007 09:39    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


widze ze moge załączniki tylko pojedyńczo wstawiać a szkoda :/

Attachments:

Helpful post? + +2
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#20 18 Aug 2007 11:04    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Chwileczkę! Piszesz, że patrząc od konwertera, tzn od przodu anteny (widzisz logo na talerzu) i w prawo?

Haha to źle!
W prawo to tak, ale stojąc za anteną!.

Helpful post? + 0
Back to top
ministerpl
Level 10
Location: B-stok
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 60
Post rating: 11
ministerpl
Level 10
Post#21 19 Aug 2007 11:56    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


w jedną i w drugą stronę próbowaliśmy i oceń zdjęcia co moze przeszkadzać w dostawie sygnału ?

złapałem sygnał z syriusza siła około 80 jakosc ponad 70
potem złapałem astrę siła 90 i jakość ponad 80

pomiędzy astrą a syriuszem jest jakas satelita - siłę łapie około 80 ale jakość zero podejżewam że to jest ten mój upragniony hotbird - tylko czemu jakość jest zero ??

Helpful post? + +1
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#22 20 Aug 2007 19:34    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Na niebie jest od wschodu na zachód:

Astra - Eutelsat W2 - Hotbird - Eutelsat W1- Eurobird 9 - Eutelsat W3A - Syriusz

19,2E - 16E - 13E - 10E - 9E - 7E - 4,8E.

Pozycję 10E oraz 9 E (Ewutelsat W2 i Eurobird 9) można odbierać jednocześnie, bo są blisko siebie (mniej niż 3 stopnie). Przypuszczam, że można też jednocześnie odbierać Eurobirda 9 i Eutelsata W3A.

Po prostu spróbuj z Astry lekko przesunąć antenę na zachód (6 stopni) i powinien być Hotbird.

A może ustawiasz Hotbirda na jakimś kanale z Astry? Ustaw jakiś kanał z Hotbirda i dopiero patrz na paski.
Tu masz europejskie satelity razem z pozycjami http://www.lyngsat.com/europe.html .

Skoro przeskoczyłeś z Syriusza na Astrę to coś szybko ruszałeś tą anteną.

Helpful post? + +1
Back to top
clara_1
Level 2
Location: lubelskie
Joined: 19 Jan 2008
Posts: 2
clara_1
Level 2
Post#23 19 Jan 2008 17:01    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Cześć!!!! Czy ktoś mi może powiedzieć jaki jest kąt nachylenia anteny satelitarnej w Szwecji??

Helpful post? + -1
Back to top
dziuniu
Level 1
Location: Brzostek
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 1
dziuniu
Level 1
Post#24 03 Feb 2008 15:46    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


mam problem z cyfrowym polsatem mam na górnym pasku 83% a na dolnym 56% i nic mi nie odbiera pisze zakodowany sygnał gdy jest na tvp1 a na polsacie jest u góry na 95% a na dole 0% co mam robic kreciłem antena cały dzien i nic...............POMOCY!!!!!!:cry:

Helpful post? + 0
Back to top
rockysikorski
Level 9
Joined: 01 Apr 2008
Posts: 27
rockysikorski
Level 9
Post#25 04 Apr 2008 22:57    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


zawołajcie tego gościa co naprawia telewizory to wam ustawi i zapłacicie napewno mniej niż w cyfrowym polsacie bo w polsacie montaż kossztuje 130zł a u mechanika dacie 50zł i co opłaca się?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kawik85
Level 1
Location: Karlskoga
Joined: 08 Aug 2008
Posts: 1
kawik85
Level 1
Post#26 08 Aug 2008 20:54    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


panowie jestem w szwecji w miescie KARLSKOGA i za wacka nie moge ustawic choc dzis ustawiałem antene i pokazało mi sie Moc sygnału na maxa a jakosc sygnalu na 90-96% i co dalej prosze o pomoc kawajunior(malpa)o2.pl chyba ze ktos blisko mieszka moljego miasta to jest mozliwosc ze podjade pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#27 08 Aug 2008 21:21    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Skoro masz wysoką jakość sygnału to tak powinno zostać.
Jeśli masz np. Cyfrowy Polsat to trzeba postępować wg instrukcji, ewentualnie jeśli nadal nie będzie odbioru kanałów kodowanych, to zadzwonić na BOK żeby wysłali uprawnienia.

Helpful post? + +1
Back to top
roux
Level 9
Location: swój
Joined: 09 May 2008
Posts: 5
Post rating: 2
roux
Level 9
Post#28 12 Aug 2008 19:06    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


Witam mam taki problem przy ustawianiu polsatu zamiast pokazywać mi sygnał z hotbirda pokazuje mi astrę. Zainstalowałem już kilkadziesiąt anten i nie miałem takiego problemu. A w ostatnich trzech instalacjach powtarza się to samo. Co robię źle dlaczego widzę astrę na ustawieniach HOTBIRDA ?. Sprawdzałem na różnych dekoderach na wszystkich to samo. Czekam na odpowiedź pozdro.

Helpful post? + +2
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#29 12 Aug 2008 19:42    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


kawik85 wrote:
jakie uprawnienia ?? kolego teraz zwariowalem prosze wiecej informacyjem dzieki koelgo


Jak karta długo nie miała dostępu do sygnału to ma nieaktualne klucze i nie może nic zdekodować. Klucze sie zmieniają co dwa dni, tak samo jeśli karta nie była nigdy używana to nawet nie jest aktywowana, trzeba włączyć tuner na chyba kanale "Dla Abonentów" na dłuższy czas, jeśli złapie to OK, jeśli nie, to zadzwonić na BOK i powiedzieć, żeby wysłali nową aktywację, po paru minutach po tym telefonie powinno już działać.

Helpful post? + -2
Back to top
kulta
Level 2
Location: oulu
Joined: 11 Sep 2008
Posts: 2
Post rating: 1
kulta
Level 2
Post#30 11 Sep 2008 20:44    

Re: Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu???


czesc wszystkim mam podobny problem z ustawieniem anteny :( probowalam juz tyle razy.mieszkam w finlandii i kilka dni temu przeprowadzilismy sie jakies 400km na polnoc finlandii do Oulu i tu nie moge znalesc sygnalu,mam wyszukiwacz sygnalu skala 0-10 pokazuje na 5,5 ale na dekoderze 0% i 0% juz nie wiem co mam robic jak znalesc ?
prosze o jakakolwiek porade

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu? 12345  Next
Page 1 of 5

Similar topics to jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu?

Jak ustawić poprawnie antenę do odbioru cyfrowego polsatu? (10)
Cyfrowy Polsat, dam radę ustawić antenę Cyfrowego Polsatu? (2)
Jaka antenę i jaki konwerter do polsatu cyfrowego (16)
moduł CI cyfrowego polsatu - brak listy kanałów cyfrowego polsatu (5)
Antena satelitarna. Jak mam ją poprawnie ustawić? (3)
jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK (16)
sygnał cyfrowego polsatu-jak złapać? (6)
dekoder polsatu cyfrowego + projektor > jak połączyć ? (3)
Oglądanie C+ i polsatu cyfrowego - jak to teraz działa? (2)
Jak ustawić antenę TV (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.124 seconds