Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
jacek804
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 14
Ocena postów: 1
jacek804
Poziom 9
Post#1 01 Gru 2005 21:52  Autor tematu   

IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam !
Jestem kompletnie zielony w tych sprawach.
A więc jak zmienić ip wewnętrzne(które mam) na zewnetrzne, bo potrzebne mi jest do mozliwosciu hostowania w grach komputerowych.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jaroslawk
Poziom 21
Miasto: Konin
Dołączył: 22 Cze 2003
Posty: 617
Pomógł: 28
jaroslawk
Poziom 21
Post#2 01 Gru 2005 21:57    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam
Jedyna opcja to przekierowanie portów na routerze. Problemem moze być np. brak gwarantowanego pasma.
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jacek804
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 14
Ocena postów: 1
jacek804
Poziom 9
Post#3 02 Gru 2005 09:04  Autor tematu   

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Czy wiesz może jak to zrobić ?

Z góry dziękuję :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19041
Pomógł: 2217
Ocena postów: 91
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 02 Gru 2005 19:16    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Trzeba ustawić odpowiednią regułkę na routerze.

Prawdopodobnie będziesz musiał o to poprosić admina sieci, chyba, że masz dostęp do konfiguracji routera.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kozikron
Poziom 14
Miasto: PISZ
Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 149
Pomógł: 4
kozikron
Poziom 14
Post#5 03 Gru 2005 10:33    

IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


jesli masz zewnetrzny adres ip, a nie masz takiego samego w sieci to musisz konfigurowac kazdy program osobno do nowego zewnetrznego adresu ip, np gg musisz ustawic polaczenia p2p i w zawansowanych podac adres zewnetrzny to samo jest z dc musisz byc active podac adres, Najlepiej wejsz na stronke http://twojeip.wp.pl i zobacz jaki masz adres, czy rzeczywiscie zgadza sie z tym ktore dostales

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4
speedpl
Poziom 2
Post#6 06 Gru 2006 16:45    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Powie może mi ktoś kro po kroku jak ustawić tą regułke na ruterze?

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#7 06 Gru 2006 18:04    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Moze tak podaj jaki router i co chcesz osiagnac, czy caly komp w DMZ czy tylko jakas usluga gra itd.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4
speedpl
Poziom 2
Post#8 09 Gru 2006 16:08    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Router Asmax AR 804u chce hostować serwery w grze :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#9 09 Gru 2006 17:47    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Hostowac znaczy miec u siebie lokalnie serwery gier ? jezeli tak to przekierowac potrzebne porty , albo wrzucic calego kompa w DMZ, jezeli nie u siebie to tez w DMZ swoj kompik.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4
speedpl
Poziom 2
Post#10 09 Gru 2006 18:05    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Jestem w tym zielony to DMZ niewiem o co chodzi wytlumacz mi KROK PO KORKU !! PROSZE:):) i tak chce hostowac u siebie na kompie servery

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#11 09 Gru 2006 18:26    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


poszukaj w ustawieniach routera cos co sie nazywa DMZ i wpisz tam swoj IP kompa, i oczywiscie musi byc on staly.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4
speedpl
Poziom 2
Post#12 09 Gru 2006 18:55    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


W całych ustawieniach patrzyłem i nie mam tego DMZ wogule

http://i16.tinypic.com/2mxg4ye.jpg

tu masz jak to wyglada :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#13 09 Gru 2006 19:01    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Jest napewno , dales tylko jedna zakladke :P wchodzi i szukaj DMZ

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pawelek13
Poziom 2
Miasto: Płock
Dołączył: 10 Sty 2007
Posty: 2
pawelek13
Poziom 2
Post#14 10 Sty 2007 11:26    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Mam problem bo nieweim jak zrobic zebym mial ip zew bo weim ze mam ip wew.Internet mam w petrotelu i mam tez router a nazywa sie on ADSL 2/2+ Router.Bo chcialem hastowac serva gry ale niemoge bo mam ip wew pomozcie PROsze :cry:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#15 10 Sty 2007 12:19    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Tylko Admin tego dostawcy moze CI pomoc, i tylko on moze zadecydowac czy bedziesz mial zewnetrzne IP czy nie. Zainteresuje sie pojeciem HAMACHI

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pawelek13
Poziom 2
Miasto: Płock
Dołączył: 10 Sty 2007
Posty: 2
pawelek13
Poziom 2
Post#16 10 Sty 2007 13:12    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


wiem co to hamachi

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cyzyk123
Poziom 16
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 15 Lis 2004
Posty: 227
Pomógł: 16
cyzyk123
Poziom 16
Post#17 10 Sty 2007 22:15    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


trocse napisał:
Tylko Admin tego dostawcy moze CI pomoc, i tylko on moze zadecydowac czy bedziesz mial zewnetrzne IP czy nie. Zainteresuje sie pojeciem HAMACHI


gartuluje ci cierpliwosci w tlumaczeniu :)

Cytat:

wiem co to hamachi


nie laska wpisac w google :co to jest hamachi

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kamil2234
Poziom 13
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 124
Pomógł: 3
kamil2234
Poziom 13
Post#18 29 Sty 2007 23:48    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


panowie poszukajcie troszkę w google przecież tam wszystko jest na ten temat.

IP zewnętrzne można jedynie wykupić - nikt za darmo wam nie da. A kupuje się tam gdzie się ma internet wykupiony.

Odrazu z zaznaczeniem na stałe radzę bo mogą dać zmienne ip.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Dj Faleq
Poziom 1
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 1
Dj Faleq
Poziom 1
Post#19 10 Mar 2007 18:48    

Problem z ruterem


Mam rutera a niewiem jak zrobić otsa pomurzcie plz 1 ktory mi pomorze dostaje postac na rl 23 knight ze skilami 60/60 na aldora nr gg 7409038

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kopa111
Poziom 1
Miasto: Szamocin
Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 1
Kopa111
Poziom 1
Post#20 28 Maj 2007 19:20    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


ej mam pytanko bo mam neostrade i mam 2 ip zewnentrzne i wewnetrzne co zrobic zeby mial 1??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dir3ctor
Poziom 27
Miasto: z internetu
Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 1162
Pomógł: 70
Ocena postów: 25
dir3ctor
Poziom 27
Post#21 28 Maj 2007 19:36    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Dzizas krajst...

Zewnetrzny adres IP moze zostac wam przydzielony przez dostawce internetu, ale NIE MUSI. Najczejsciej jest tak ze kilka-kilkanascie komputerow jest spietych w jedna siec, a w internecie sa widoczne pod jednym i tym samym adresem IP = nikt nie ma zewnetrznego adresu IP.

Albo admin taki przydzieli (prawdopodobnie bedzie sie to wiazalo z dodatkowa oplata), albo mozecie cmoknac misia w papke - sami tego nie zrobicie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sbv
Poziom 10
Miasto: Płock
Dołączył: 08 Wrz 2002
Posty: 29
Ocena postów: 1
sbv
Poziom 10
Post#22 04 Cze 2007 17:54    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Też mam internet w petrotelu i miałem problem z p2p.
Dałem enable DMZ i śmiga 2mb.

Tak się tego naszukałem a wystarczyło wejść na elektroda.pl :)



----------------------
Pozdrawiam

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Ancinek
Poziom 2
Miasto: Poznań
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 4
Ancinek
Poziom 2
Post#23 01 Lip 2007 22:13    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Mam Router'a D-Link. Jak w nim przekierować porty?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Dawid.wielun
Poziom 20
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 466
Pomógł: 10
Dawid.wielun
Poziom 20
Post#24 02 Lip 2007 15:21    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Omg moderatorzy zamknijcie lepiej ten temat bo pytania są po prostu...
A to już mnie całkiem rozbroiło:
Cytat:

ej mam pytanko bo mam neostrade i mam 2 ip zewnentrzne i wewnetrzne co zrobic zeby mial 1??


Chcesz mieć tylko IP zewnętrzene zainstaluj sobie modem w komputerze i się łącz, i po drugie nie ma czegoś takiego jak mieć 2 IP chyba że masz 2 karty sieciowe czy modem i karte sieciową, skoro masz router to masz 1 IP wewnętrzne a zewnętrzne mają wszystkie komputery podłączone do routera.
Musi tak być gdyż inaczej brakłoby adresów IP dlatego właśnie istnieje takie coś jak NAT, translacja adresów. Lecz nic nie stoi na przeszkodzie mając router wyjść po za niego. Wystarczy zwykłe przekierowanie portów o których informacje można znaleźć na tysiącach stron.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
domelnik022
Poziom 10
Miasto: łotwock
Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 57
Pomógł: 3
domelnik022
Poziom 10
Post#25 10 Mar 2008 20:43    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam, mam taki sam problem, chcialbym ustawic u siebie zewnetrzne ip, mam router u.s.robotics 9107 na 4 komputery i neostrade 6mb/s

na wszytkich komputerzach mam wewnetrzne ip, a potrzebne mi zew, bo chcialbym uruchomic server gry, a takze kilka innych rzeczy, odrazu mowie ,ze "hamachi" mnie nie interesuje, oto strona z instrukcja do routera (ja nic z tego nie rozumiem):

http://www.usr.com/support/9107/9107-pl-ug/wui security.htm#option5

Prosze o wyjasnienie prostym polskim jezykiem jak to zrobic na forum lub napisac na gg, prosze tlumaczyc powoli i dokladnie ktok po kroku,


Z gory dzieki, cholernie licze na pomoc z waszej strony, bo bardzo bardzo mi natym zalezy!!


Pozdrawiam:cry:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p_niedzwiedz
Poziom 1
Miasto: warszawa
Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 1
p_niedzwiedz
Poziom 1
Post#26 04 Maj 2008 00:20    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam,

Jestem zielony w tych sprawach, więc proszę i z góry dziękuję za wyrozumiałość.
Net mam z astera i ruter motoroli chyba dość stary bo dość długo mam to łącze, chcę sobie czasem pograć w sieci np w CoH i nie mogę dołączyć się do żadnej gry, napisali mi tam że prawdopodobnie mam zblokowane bramki, znalazłem gdzieś na innym forum że mam wpisać http://ADRES IP ROUTERA ale nie chce się nic uruchomić, jak byłem podłączony do znajomego z nowszym ruterem i krótszym ip to wyskoczyło logowanie jakieś a u mnie nic.
proszę napiszcie krok po kroku co mam zrobić.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
skupu
Poziom 9
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 5
skupu
Poziom 9
Post#27 29 Maj 2008 19:45    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Ludzie!
Kupując router dostajecie instrukcję po polsku. Jeśli jej nie ma można ją pobrać z witryny producenta. Tam jest wszystko krok po kroku wyjaśnione i nawet są obrazki.

Takich co chcą, żeby za nich coś zrobić jest wielu, ale problem forwardowania portów i dmz jest banalny, więc trudno Wam będzie znaleźć jelenia, który to za Was zrobi.

A wypisywanie litanii na forach to strata czasu odkąd istnieje google.com

Jeszcze słowo do tych co mają super maszyny i co miesiąc nową grę - skoro Was stać na to to zapłaćcie koledze albo informatykowi, żeby Wam to zrobił.
Koszt pewnie niewielki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mpn103
Poziom 34
Miasto: Nadarzyn
Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 2965
Pomógł: 170
Ocena postów: 3
mpn103
Poziom 34
Post#28 29 Maj 2008 21:24    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Do wszystkich postów wyżej: DMZ

http://pl.wikipedia.org/wiki/Demilitarized Zone

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Oksit
Poziom 9
Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 32
Ocena postów: 2
Oksit
Poziom 9
Post#29 05 Sie 2008 22:38    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Najprostrzy sposob na zmiane ip jest skonsultowanie sie z dostawca internetu

W mojej sieci :

Publiczny adres IP : Realizacji usługi dostepu do internetu na zewnetrznym adresie IP. Na życzenie Abonamenta Usługa realizowana w ramach mozliwosci technicznej operatora


KOSZT /CENA 0.00 ZL


Bez problemu zalatwilem ta sprawe ;]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dastaun
Poziom 2
Miasto: warszawa
Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 3
dastaun
Poziom 2
Post#30 16 Lis 2008 20:27    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Mam taki problem mam router linksys cable/dsl . A problem polega na tym ,ze żeby zagrac w call of duty : world at war nalezy przekserować porty , i nic z tego nie łapie moze powiedziec mi ktos jak to zrobic :>

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Ip wewnętrzne na IP zewnętrzne (1)
IP zewnętrzne na wewnętrzne (2)
Wewnętrzne ip na Zewnętrzne (5)
Zmiana IP wewnętrzne na IP zewnętrzne. (6)
IP zewnętrzne a wewnętrzne - Problem (47)
IP Zewnętrzne czy wewnętrzne TP (10)
Zewnętrzne czy Wewnętrzne ip? (6)
1 Przygoda z IP (zmiana z Wewnętrzne na Zewnętrzne) (27)
Iplus ma zewnętrzne czy wewnętrzne ip (1)
Zmiana adresu ip zewnętrzne wewnętrzne (20)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.136 seconds

elektroda.pl temat RSS