Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
jacek804
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 14
Miasto: Poznań

jacek804
Poziom 5
Post#1 01 Gru 2005 21:52  Autor tematu   

IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam !
Jestem kompletnie zielony w tych sprawach.
A więc jak zmienić ip wewnętrzne(które mam) na zewnetrzne, bo potrzebne mi jest do mozliwosciu hostowania w grach komputerowych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jaroslawk
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Cze 2003
Posty: 615
Miasto: Konin

jaroslawk
Poziom 19
Post#2 01 Gru 2005 21:57    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam
Jedyna opcja to przekierowanie portów na routerze. Problemem moze być np. brak gwarantowanego pasma.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jacek804
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 14
Miasto: Poznań

jacek804
Poziom 5
Post#3 02 Gru 2005 09:04  Autor tematu   

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Czy wiesz może jak to zrobić ?

Z góry dziękuję Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18628
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 02 Gru 2005 19:16    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Trzeba ustawić odpowiednią regułkę na routerze.

Prawdopodobnie będziesz musiał o to poprosić admina sieci, chyba, że masz dostęp do konfiguracji routera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kozikron
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 149
Miasto: PISZ

kozikron
Poziom 13
Post#5 03 Gru 2005 10:33    

IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


jesli masz zewnetrzny adres ip, a nie masz takiego samego w sieci to musisz konfigurowac kazdy program osobno do nowego zewnetrznego adresu ip, np gg musisz ustawic polaczenia p2p i w zawansowanych podac adres zewnetrzny to samo jest z dc musisz byc active podac adres, Najlepiej wejsz na stronke http://twojeip.wp.pl i zobacz jaki masz adres, czy rzeczywiscie zgadza sie z tym ktore dostales

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4

speedpl
Poziom 2
Post#6 06 Gru 2006 16:45    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Powie może mi ktoś kro po kroku jak ustawić tą regułke na ruterze?

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#7 06 Gru 2006 18:04    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Moze tak podaj jaki router i co chcesz osiagnac, czy caly komp w DMZ czy tylko jakas usluga gra itd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4

speedpl
Poziom 2
Post#8 09 Gru 2006 16:08    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Router Asmax AR 804u chce hostować serwery w grze Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#9 09 Gru 2006 17:47    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Hostowac znaczy miec u siebie lokalnie serwery gier ? jezeli tak to przekierowac potrzebne porty , albo wrzucic calego kompa w DMZ, jezeli nie u siebie to tez w DMZ swoj kompik.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4

speedpl
Poziom 2
Post#10 09 Gru 2006 18:05    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Jestem w tym zielony to DMZ niewiem o co chodzi wytlumacz mi KROK PO KORKU !! PROSZE:)Smile i tak chce hostowac u siebie na kompie servery

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#11 09 Gru 2006 18:26    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


poszukaj w ustawieniach routera cos co sie nazywa DMZ i wpisz tam swoj IP kompa, i oczywiscie musi byc on staly.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
speedpl
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 4

speedpl
Poziom 2
Post#12 09 Gru 2006 18:55    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


W całych ustawieniach patrzyłem i nie mam tego DMZ wogule

http://i16.tinypic.com/2mxg4ye.jpg

tu masz jak to wyglada Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#13 09 Gru 2006 19:01    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Jest napewno , dales tylko jedna zakladke Razz wchodzi i szukaj DMZ

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pawelek13
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2007
Posty: 2
Miasto: Płock

pawelek13
Poziom 2
Post#14 10 Sty 2007 11:26    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Mam problem bo nieweim jak zrobic zebym mial ip zew bo weim ze mam ip wew.Internet mam w petrotelu i mam tez router a nazywa sie on ADSL 2/2+ Router.Bo chcialem hastowac serva gry ale niemoge bo mam ip wew pomozcie PROsze Crying or Very sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#15 10 Sty 2007 12:19    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Tylko Admin tego dostawcy moze CI pomoc, i tylko on moze zadecydowac czy bedziesz mial zewnetrzne IP czy nie. Zainteresuje sie pojeciem HAMACHI

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pawelek13
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2007
Posty: 2
Miasto: Płock

pawelek13
Poziom 2
Post#16 10 Sty 2007 13:12    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


wiem co to hamachi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
cyzyk123
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Lis 2004
Posty: 227
Miasto: Nowy Sącz

cyzyk123
Poziom 15
Post#17 10 Sty 2007 22:15    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


trocse napisał:
Tylko Admin tego dostawcy moze CI pomoc, i tylko on moze zadecydowac czy bedziesz mial zewnetrzne IP czy nie. Zainteresuje sie pojeciem HAMACHI


gartuluje ci cierpliwosci w tlumaczeniu Smile

Cytat:

wiem co to hamachi


nie laska wpisac w google :co to jest hamachi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kamil2234
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 124
Miasto: Bydgoszcz

kamil2234
Poziom 13
Post#18 29 Sty 2007 23:48    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


panowie poszukajcie troszkę w google przecież tam wszystko jest na ten temat.

IP zewnętrzne można jedynie wykupić - nikt za darmo wam nie da. A kupuje się tam gdzie się ma internet wykupiony.

Odrazu z zaznaczeniem na stałe radzę bo mogą dać zmienne ip.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Dj Faleq
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 1
Miasto: Gdańsk

Dj Faleq
Poziom 1
Post#19 10 Mar 2007 18:48    

Problem z ruterem


Mam rutera a niewiem jak zrobić otsa pomurzcie plz 1 ktory mi pomorze dostaje postac na rl 23 knight ze skilami 60/60 na aldora nr gg 7409038

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kopa111
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 1
Miasto: Szamocin

Kopa111
Poziom 1
Post#20 28 Maj 2007 19:20    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


ej mam pytanko bo mam neostrade i mam 2 ip zewnentrzne i wewnetrzne co zrobic zeby mial 1??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dir3ctor
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 1159
Miasto: z internetu

dir3ctor
Poziom 21
Post#21 28 Maj 2007 19:36    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Dzizas krajst...

Zewnetrzny adres IP moze zostac wam przydzielony przez dostawce internetu, ale NIE MUSI. Najczejsciej jest tak ze kilka-kilkanascie komputerow jest spietych w jedna siec, a w internecie sa widoczne pod jednym i tym samym adresem IP = nikt nie ma zewnetrznego adresu IP.

Albo admin taki przydzieli (prawdopodobnie bedzie sie to wiazalo z dodatkowa oplata), albo mozecie cmoknac misia w papke - sami tego nie zrobicie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sbv
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Wrz 2002
Posty: 29
Miasto: Płock

sbv
Poziom 8
Post#22 04 Cze 2007 17:54    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Też mam internet w petrotelu i miałem problem z p2p.
Dałem enable DMZ i śmiga 2mb.

Tak się tego naszukałem a wystarczyło wejść na elektroda.pl Smile



----------------------
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ancinek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 4
Miasto: Poznań

Ancinek
Poziom 2
Post#23 01 Lip 2007 22:13    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Mam Router'a D-Link. Jak w nim przekierować porty?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Dawid.wielun
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 466

Dawid.wielun
Poziom 18
Post#24 02 Lip 2007 15:21    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Omg moderatorzy zamknijcie lepiej ten temat bo pytania są po prostu...
A to już mnie całkiem rozbroiło:
Cytat:

ej mam pytanko bo mam neostrade i mam 2 ip zewnentrzne i wewnetrzne co zrobic zeby mial 1??


Chcesz mieć tylko IP zewnętrzene zainstaluj sobie modem w komputerze i się łącz, i po drugie nie ma czegoś takiego jak mieć 2 IP chyba że masz 2 karty sieciowe czy modem i karte sieciową, skoro masz router to masz 1 IP wewnętrzne a zewnętrzne mają wszystkie komputery podłączone do routera.
Musi tak być gdyż inaczej brakłoby adresów IP dlatego właśnie istnieje takie coś jak NAT, translacja adresów. Lecz nic nie stoi na przeszkodzie mając router wyjść po za niego. Wystarczy zwykłe przekierowanie portów o których informacje można znaleźć na tysiącach stron.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
domelnik022
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 57
Miasto: łotwock

domelnik022
Poziom 10
Post#25 10 Mar 2008 20:43    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam, mam taki sam problem, chcialbym ustawic u siebie zewnetrzne ip, mam router u.s.robotics 9107 na 4 komputery i neostrade 6mb/s

na wszytkich komputerzach mam wewnetrzne ip, a potrzebne mi zew, bo chcialbym uruchomic server gry, a takze kilka innych rzeczy, odrazu mowie ,ze "hamachi" mnie nie interesuje, oto strona z instrukcja do routera (ja nic z tego nie rozumiem):

http://www.usr.com/support/9107/9107-pl-ug/wui_security.htm#option5

Prosze o wyjasnienie prostym polskim jezykiem jak to zrobic na forum lub napisac na gg, prosze tlumaczyc powoli i dokladnie ktok po kroku,


Z gory dzieki, cholernie licze na pomoc z waszej strony, bo bardzo bardzo mi natym zalezy!!


Pozdrawiam:cry:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
p_niedzwiedz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 1
Miasto: warszawa

p_niedzwiedz
Poziom 1
Post#26 04 Maj 2008 00:20    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Witam,

Jestem zielony w tych sprawach, więc proszę i z góry dziękuję za wyrozumiałość.
Net mam z astera i ruter motoroli chyba dość stary bo dość długo mam to łącze, chcę sobie czasem pograć w sieci np w CoH i nie mogę dołączyć się do żadnej gry, napisali mi tam że prawdopodobnie mam zblokowane bramki, znalazłem gdzieś na innym forum że mam wpisać http://ADRES_IP_ROUTERA ale nie chce się nic uruchomić, jak byłem podłączony do znajomego z nowszym ruterem i krótszym ip to wyskoczyło logowanie jakieś a u mnie nic.
proszę napiszcie krok po kroku co mam zrobić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
skupu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 5

skupu
Poziom 3
Post#27 29 Maj 2008 19:45    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Ludzie!
Kupując router dostajecie instrukcję po polsku. Jeśli jej nie ma można ją pobrać z witryny producenta. Tam jest wszystko krok po kroku wyjaśnione i nawet są obrazki.

Takich co chcą, żeby za nich coś zrobić jest wielu, ale problem forwardowania portów i dmz jest banalny, więc trudno Wam będzie znaleźć jelenia, który to za Was zrobi.

A wypisywanie litanii na forach to strata czasu odkąd istnieje google.com

Jeszcze słowo do tych co mają super maszyny i co miesiąc nową grę - skoro Was stać na to to zapłaćcie koledze albo informatykowi, żeby Wam to zrobił.
Koszt pewnie niewielki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mpn103
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 2960
Miasto: Nadarzyn

mpn103
Poziom 23
Post#28 29 Maj 2008 21:24    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Do wszystkich postów wyżej: DMZ

http://pl.wikipedia.org/wiki/Demilitarized_Zone

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oksit
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 32

Oksit
Poziom 9
Post#29 05 Sie 2008 22:38    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Najprostrzy sposob na zmiane ip jest skonsultowanie sie z dostawca internetu

W mojej sieci :

Publiczny adres IP : Realizacji usługi dostepu do internetu na zewnetrznym adresie IP. Na życzenie Abonamenta Usługa realizowana w ramach mozliwosci technicznej operatora


KOSZT /CENA 0.00 ZL


Bez problemu zalatwilem ta sprawe ;]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dastaun
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 3
Miasto: warszawa

dastaun
Poziom 2
Post#30 16 Lis 2008 20:27    

Re: IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne


Mam taki problem mam router linksys cable/dsl . A problem polega na tym ,ze żeby zagrac w call of duty : world at war nalezy przekserować porty , i nic z tego nie łapie moze powiedziec mi ktos jak to zrobic :>

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> IP - Wewnętrzne na Zewnętrzne 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Ip wewnętrzne na IP zewnętrzne (1)
IP zewnętrzne na wewnętrzne (2)
Wewnętrzne ip na Zewnętrzne (5)
Zmiana IP wewnętrzne na IP zewnętrzne. (6)
IP zewnętrzne a wewnętrzne - Problem (47)
IP Zewnętrzne czy wewnętrzne TP (10)
Zewnętrzne czy Wewnętrzne ip? (6)
1 Przygoda z IP (zmiana z Wewnętrzne na Zewnętrzne) (27)
Iplus ma zewnętrzne czy wewnętrzne ip (1)
Zmiana adresu ip zewnętrzne wewnętrzne (20)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS