Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie
Autor
Wiadomość
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1202

Post#1 Post autora tematu 03 Gru 2005 18:18   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Kupilem ostatnio Cyfrowy Polsat i niby działa ale nie ma niektórych kanałów ktore powinny byc w pakiecie familijnym. Powinny byc Discovery, Animal Planet itp. a ich nie ma. Nie ma tez TVP1, TVP2. Dlaczego?
Tuner podpięty jest do anteny z dwoma konwerterami i na starym analogowym tunerze łapał dużo programów.
Po wybraniu np. Discovery pojawia się czarny ekran z napisem Brak sygnału albo usługa niedostępna. A przecież powinny być. Inne kanały jak np. Polsat czy TVN są.
Powrót do góry
   
axeland
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Cze 2002
Posty: 300
Miasto: Bielsko-Biała

Post#2 03 Gru 2005 18:38   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam najpierw przeprogramuj tuner daj nowe wyszukiwanie kanałów to powinno pomóc , czasami może to być niedokładne ustawiona antena - za niski poziom sygnału , Następnie nie pozostaje ci nic jak tylko zadzwonić do operatora tv i dowiedzenie się co jest i dlaczego .
Powrót do góry
   
misio72
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 16 Lut 2005
Posty: 501
Miasto: Swidnica

Post#3 04 Gru 2005 14:28   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Sprawdz poziom sygnalu jesli jest dobry to wylacz tuner z sieci kablem zasilajacym i wlacz spowrotem czeba odczekac ok 10 nin. zeby sciagnelo nowy soft
a potem normalnie wlaczyc powinno wszystko dzialac
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1202

Post#4 Post autora tematu 04 Gru 2005 16:02   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Sygnal jest dobry tylko na jednym transponderze polstu (11158 V) a z tego co wiem to nadaje jeszcze na 12188 V, 12284 H i 12322 H. A na tych nie ma wcale sygnalu. Juz wyciagalem z gniazdka i przywracalem fabryczne ustawienia i nic. Sa te programy co byly. Reszte udalo mi sie zlapac z transpondera CYFRY+ jednak tam mi wyskakuje "sygnal zakodowany"
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Gru 2005 16:02   





Powrót do góry
   
piotr h
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Wrz 2003
Posty: 75
Miasto: Poznań

Post#5 05 Gru 2005 00:22   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Napisz jakiej firmy jest twój tuner
Oile pamiętam Samsungi polsat reklamacyjnie wymieniał
Problem jest do rozwiązania pod warunkiem zastosowania większej czaszy.
Powrót do góry
   
maxmax77
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Paź 2005
Posty: 444
Miasto: jaslo-gorlice

Post#6 05 Gru 2005 01:07   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?
Powrót do góry
   
PiatyElement
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 590

Post#7 05 Gru 2005 01:30   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


witam, a kartę na nową wymieniłeś? bo ja miałem identycznie ten sam przypadek, zginęły mi TVP1, TVP2, dziscowery, animal... , i chyba club. jak sie okazało podobno 3 razy wysyłąli mi nową kartę ( ?????? ) i to było przyczyną. wkońcu dosłali mi nową, zrobiłem aktywację i wszystko śmiga do dziś, pozdrawiam.
Powrót do góry
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1202

Post#8 Post autora tematu 05 Gru 2005 15:38   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


maxmax77 napisał:
podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?



Tak to jest stary konwenter od analoga
Powrót do góry
   
szycha
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 320
Miasto: BDG

Post#9 05 Gru 2005 17:33   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


to nie dziw się. Kup nowy cyfrowy i powinno wszystko śmigać.
Powrót do góry
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3214
Miasto: Krosno

Post#10 05 Gru 2005 18:24   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Gru 2005 18:24   





Powrót do góry
   
MIREK54
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 16 Mar 2003
Posty: 686
Miasto: Baltic City

Post#11 05 Gru 2005 18:34   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Najprościej zanieść tuner do kumpla od piwa i pogadać albo zaprosić go ze swoim sprawnym do siebie przedtem zaopatrzywszy się w coś ułatwiającego kontakty towarzyskie. 0drazu będzie wiadomo co jest uszkodzone!
Powodzenia!
Powrót do góry
   
DarekK.
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Mar 2004
Posty: 140
Miasto: Łęczna

Post#12 05 Gru 2005 18:42   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam, ja mam stary konwenter z 1996 roku ( nie pamiętam czy bez górnego pasma) i discovery i TVP działają. Czasza 1,8 m. Proponuję podstawić drugi dekoder.
Powrót do góry
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1202

Post#13 Post autora tematu 05 Gru 2005 19:27   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Preskaler napisał:
Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!



Pasmo powyzej 11,700 chodzi poniewaz lapie z transpondera 12360. Jesli to o to chodzi :) Poniewaz jestm poczatkujacy w tych sprawach :)

Dodano po 37 [minuty]:

Udalo mi sie znalezc discovery, animal planet itp. I jest tak: Jak przelacze na ten program to na tym pasku menu jest napisane co w danej chwili jest na tym programie ile do konca itd. Jest sygnal na tym dolnym niebiskim pasku jednak nie ma obrazu. Wyskakuje napis "sygnal zakodowany" Czy to jest i tak wina konwentera??
Powrót do góry
   
PiatyElement
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 590

Post#14 06 Gru 2005 01:17   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a dzwoniles do polsatu? bo mi kilka razy zdarzylo sie ze kanal zablokowany.... przeprosili, kazali poczekać 10min i wyłączyc i włączyć tuner i wszystko bylo ok. coś sie u nich powalilo.
Powrót do góry
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1202

Post#15 Post autora tematu 06 Gru 2005 18:31   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzisiaj bylem sprawdzic to na innej antenie i bylo lepiej niz umnie. Poniewaz lapalo sygnal ze wszystkich transponderow Polsatu a umnie lapie tylko z jednego. I odbieraly juz niektore z tych programow co umnie nie bylo ale na niektorych dalej bylo sygnal zakodowany.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Gru 2005 18:31   





Powrót do góry
   
DarekK.
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Mar 2004
Posty: 140
Miasto: Łęczna

Post#16 06 Gru 2005 21:21   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam ponownie. A jak jest z TVP?Jeśli zgłaszałeś brak DISCOVERY na infolinii polsatu i nie ma reakcji to dzwoń jeszcze raz. Zmień formułę pytania na np" jaki mam obecnie abonament... familijny..... to dlaczego nie mam discowery. Nie daj się wymanewrować w rodzaju , że źle zaprogramowany dekoder. Tam panuje totalny bałagan. Piszę to mając własne doświadczenie. Dla Waszej wiadomości, nie wpłacajcie więcej niż opiewa abonament. Bo w następnym miesiącu robiąc dopłatę mogą być problemy z odbiorem. Blokują cały dekoder( blad 04, sagem) a odblokowanie to horror. Chociaż po zsumowaniu jest to kwota abonamentu to ciężko niektórym konsultantom to pojąć. Ale, nie napisałeś jaką masz antenę. Na lubelszczyżnie zawsze był cienki sygnał. Ja na 1,8m mam 83% sygnału.
Powrót do góry
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 23 Lut 2003
Posty: 64

Post#17 11 Lut 2006 04:56   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Spróbuj w ten sposób... u mnie poskutkowało... a niestety tel. do konsultanów i aktywacja przez nich nie:
1. zadzwoń na nr 022 356 66 66 wybierz opcje 6 - ponowienie sygnału.
2. wklep nr z karty dekodera Cyfrowego Polsatu - w echostarze jest dobrze ukryta, klapka z prawej strony wyświetlacza.
3. jeśli automat potwierdzi ponowienie sygnału... to tylko musisz czekać...
I przed wykonaniem tej czynności zostaw dekoder włączony... na kanale 11 - Polsat Sport - tak radzą konsultanci... mi to nie poszło :)... dopiero próba
gdy zostawiłem dekoder na kanale 1 - Polsat... programy wróciły. Może próba z Polsatem Sport nie wyszła... bo też był zakodowany.

Powodzenia
Powrót do góry
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 388

Post#18 25 Cze 2006 07:55   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mam dekoder samsunga standartowy co daja razem z abonamentem i jestem nowym szczesliwym posiadaczem cyfrowego polsatu. Niestety wiekszosc programow nie dziala. Napisane jest ze kanal zablokowany i obok programu pojawia sie kluczyk. Dzwonilem , pytalem czy karta jest aktywna. karta byla aktywna, pani mi powioedziala zebym wylaczyl z sieci i przywrocil ustawienia fabryczne tak zrobilem i nic nie dalo. Mieszkam w Austri jesli to ma znaczenie.
Powrót do góry
   
tenap
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 3755

Post#19 25 Cze 2006 17:50   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam!
Być może masz zablokowane kanały w menu, ktoś może wpisał kod blokady.
Powrót do góry
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 388

Post#20 26 Cze 2006 15:31   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


ja znam kod blokady. ale gdzie mialbym je odblokowac? chyba nie chodzi o kkod rodzicielski ?
Powrót do góry
   
manujlo
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Cze 2006
Posty: 85
Miasto: szczytno

Post#21 26 Cze 2006 15:41   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mialem identyczna sytuacje tylko ze nie bylo polsatu poszedlem do sklepu sie zapytalem przykechal majster dal nowy talez(owalny) i glowiczke (now ktora byla w komlecie z dekoderem) i teraz wszysko smiga
Powrót do góry
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 388

Post#22 26 Cze 2006 16:06   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a moze problrm jest z czasza? podlaczylem dekoder do czaszy od cyfry a nie tej polsatowej.
Powrót do góry
   
RECIK
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 10 Mar 2003
Posty: 80

Post#23 26 Cze 2006 16:13   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Dodano po 9 [sekundy]:

Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Cze 2006 16:13   





Powrót do góry
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 388

Post#24 26 Cze 2006 16:36   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a jak to sprawdzic ? Polsat mam okolo miesiaca
Powrót do góry
   
RECIK
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 10 Mar 2003
Posty: 80

Post#25 27 Cze 2006 14:46   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zadzwoń na ich infolinię i sprawdź czy przypadkiem nie masz zablokowanej karty. Zdarzają się takie rzeczy. Jak rozumiem tunerek masz od Polsatu razem z kartą?
Powrót do góry
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 388

Post#26 27 Cze 2006 21:55   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzwonilem Pani powiedziala ze nie jest zablokowany. Tak mam razem z karta tunerek od polsatu
Powrót do góry
   
gumisie
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Kwi 2003
Posty: 297

Post#27 30 Cze 2006 17:05   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zabierz dekoder do znajomych którzy również mają Polsat_cyfrowy i o ile będzie wszystko OK. reszta to pryszcz.
Powrót do góry
   
Luzik3
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1
Miasto: Katowice

Post#28 03 Mar 2007 01:36   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu :cry: :( ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac :D jesli ktos wie jak to zrobic :D:D bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(malpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#29 03 Mar 2007 09:02   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Luzik3 napisał:
Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu :cry: :( ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac :D jesli ktos wie jak to zrobic :D:D bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(małpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE


Nie ma innej możliwości, jak opłacanie wyższego abonamentu.
Powrót do góry
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 29
Miasto: "-"

Post#30 03 Mar 2007 22:30   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Co sie dzieje z tym Polsatem? Mialem zablokowane 90% polskich programow. Przez 2 dni pisalem do nich na eBOK o odblokowanie. Dzisiaj euforia trwala tylko 2 godziny, bo odblokowali mi. Teraz wogole nie mam zadnego programu tylko czarny ekran z napisem "Komunikat Nagravision" (bez komunikatu) i kompletna cisza. Wpisalem im ponownie na eBOK informacje, ciekawe ile teraz bede czekal na odblokowanie.

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

Witam ponownie
Juz mam sygnal
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Brak sygnały w Cyfrowym Polsacie (wszystko ustawione tak jak ma sąsiad z klatki) (9)
Podwojny konwerter w cyfrowym polsacie.. Brak sygnału (17)
Brak kanału BBC w Cyfrowym Polsacie (3)
calkowity brak programow na polsacie cyfrowym (12)
Dekoder N - Brak odbioru niektorych kanalow (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
Po demontazu Cyfry+ - brak niektorych kanalow (1)
sygnal 50% w polsacie cyfrowym brak kanalow.... (21)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)
Trwam na polsacie cyfrowym (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.092 seconds

elektroda.pl temat RSS