Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie
Author
Message
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195

Post#1 Post from the author of the topic 03 Dec 2005 17:18   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Kupilem ostatnio Cyfrowy Polsat i niby działa ale nie ma niektórych kanałów ktore powinny byc w pakiecie familijnym. Powinny byc Discovery, Animal Planet itp. a ich nie ma. Nie ma tez TVP1, TVP2. Dlaczego?
Tuner podpięty jest do anteny z dwoma konwerterami i na starym analogowym tunerze łapał dużo programów.
Po wybraniu np. Discovery pojawia się czarny ekran z napisem Brak sygnału albo usługa niedostępna. A przecież powinny być. Inne kanały jak np. Polsat czy TVN są.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Dec 2005 17:18   





Back to top
   
axeland
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Jun 2002
Posts: 300
Location: Bielsko-Biała

Post#2 03 Dec 2005 17:38   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam najpierw przeprogramuj tuner daj nowe wyszukiwanie kanałów to powinno pomóc , czasami może to być niedokładne ustawiona antena - za niski poziom sygnału , Następnie nie pozostaje ci nic jak tylko zadzwonić do operatora tv i dowiedzenie się co jest i dlaczego .

Helpful message? + -

Back to top
   
misio72
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 501
Location: Swidnica

Post#3 04 Dec 2005 13:28   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Sprawdz poziom sygnalu jesli jest dobry to wylacz tuner z sieci kablem zasilajacym i wlacz spowrotem czeba odczekac ok 10 nin. zeby sciagnelo nowy soft
a potem normalnie wlaczyc powinno wszystko dzialac
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195

Post#4 Post from the author of the topic 04 Dec 2005 15:02   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Sygnal jest dobry tylko na jednym transponderze polstu (11158 V) a z tego co wiem to nadaje jeszcze na 12188 V, 12284 H i 12322 H. A na tych nie ma wcale sygnalu. Juz wyciagalem z gniazdka i przywracalem fabryczne ustawienia i nic. Sa te programy co byly. Reszte udalo mi sie zlapac z transpondera CYFRY+ jednak tam mi wyskakuje "sygnal zakodowany"

Helpful message? + -

Back to top
   
piotr h
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 Sep 2003
Posts: 75
Location: Poznań

Post#5 04 Dec 2005 23:22   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Napisz jakiej firmy jest twój tuner
Oile pamiętam Samsungi polsat reklamacyjnie wymieniał
Problem jest do rozwiązania pod warunkiem zastosowania większej czaszy.

Helpful message? + -

Back to top
   
maxmax77
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 07 Oct 2005
Posts: 443
Location: jaslo-gorlice

Post#6 05 Dec 2005 00:07   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?

Helpful message? + -

Back to top
   
PiatyElement
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 588

Post#7 05 Dec 2005 00:30   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


witam, a kartę na nową wymieniłeś? bo ja miałem identycznie ten sam przypadek, zginęły mi TVP1, TVP2, dziscowery, animal... , i chyba club. jak sie okazało podobno 3 razy wysyłąli mi nową kartę ( ?????? ) i to było przyczyną. wkońcu dosłali mi nową, zrobiłem aktywację i wszystko śmiga do dziś, pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195

Post#8 Post from the author of the topic 05 Dec 2005 14:38   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


maxmax77 wrote:
podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?



Tak to jest stary konwenter od analoga

Helpful message? + -

Back to top
   
szycha
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 20 Nov 2004
Posts: 325
Location: BDG

Post#9 05 Dec 2005 16:33   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


to nie dziw się. Kup nowy cyfrowy i powinno wszystko śmigać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Dec 2005 16:33   





Back to top
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3214
Location: Krosno

Post#10 05 Dec 2005 17:24   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!

Helpful message? + -

Back to top
   
MIREK54
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 16 Mar 2003
Posts: 681
Location: Baltic City

Post#11 05 Dec 2005 17:34   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Najprościej zanieść tuner do kumpla od piwa i pogadać albo zaprosić go ze swoim sprawnym do siebie przedtem zaopatrzywszy się w coś ułatwiającego kontakty towarzyskie. 0drazu będzie wiadomo co jest uszkodzone!
Powodzenia!

Helpful message? + -

Back to top
   
DarekK.
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Mar 2004
Posts: 140
Location: Łęczna

Post#12 05 Dec 2005 17:42   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam, ja mam stary konwenter z 1996 roku ( nie pamiętam czy bez górnego pasma) i discovery i TVP działają. Czasza 1,8 m. Proponuję podstawić drugi dekoder.

Helpful message? + -

Back to top
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195

Post#13 Post from the author of the topic 05 Dec 2005 18:27   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Preskaler wrote:
Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!



Pasmo powyzej 11,700 chodzi poniewaz lapie z transpondera 12360. Jesli to o to chodzi Smile Poniewaz jestm poczatkujacy w tych sprawach Smile

Dodano po 37 [minuty]:

Udalo mi sie znalezc discovery, animal planet itp. I jest tak: Jak przelacze na ten program to na tym pasku menu jest napisane co w danej chwili jest na tym programie ile do konca itd. Jest sygnal na tym dolnym niebiskim pasku jednak nie ma obrazu. Wyskakuje napis "sygnal zakodowany" Czy to jest i tak wina konwentera??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Dec 2005 18:27   





Back to top
   
PiatyElement
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 588

Post#14 06 Dec 2005 00:17   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a dzwoniles do polsatu? bo mi kilka razy zdarzylo sie ze kanal zablokowany.... przeprosili, kazali poczekać 10min i wyłączyc i włączyć tuner i wszystko bylo ok. coś sie u nich powalilo.

Helpful message? + -

Back to top
   
MiL999
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195

Post#15 Post from the author of the topic 06 Dec 2005 17:31   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzisiaj bylem sprawdzic to na innej antenie i bylo lepiej niz umnie. Poniewaz lapalo sygnal ze wszystkich transponderow Polsatu a umnie lapie tylko z jednego. I odbieraly juz niektore z tych programow co umnie nie bylo ale na niektorych dalej bylo sygnal zakodowany.

Helpful message? + -

Back to top
   
DarekK.
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Mar 2004
Posts: 140
Location: Łęczna

Post#16 06 Dec 2005 20:21   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam ponownie. A jak jest z TVP?Jeśli zgłaszałeś brak DISCOVERY na infolinii polsatu i nie ma reakcji to dzwoń jeszcze raz. Zmień formułę pytania na np" jaki mam obecnie abonament... familijny..... to dlaczego nie mam discowery. Nie daj się wymanewrować w rodzaju , że źle zaprogramowany dekoder. Tam panuje totalny bałagan. Piszę to mając własne doświadczenie. Dla Waszej wiadomości, nie wpłacajcie więcej niż opiewa abonament. Bo w następnym miesiącu robiąc dopłatę mogą być problemy z odbiorem. Blokują cały dekoder( blad 04, sagem) a odblokowanie to horror. Chociaż po zsumowaniu jest to kwota abonamentu to ciężko niektórym konsultantom to pojąć. Ale, nie napisałeś jaką masz antenę. Na lubelszczyżnie zawsze był cienki sygnał. Ja na 1,8m mam 83% sygnału.

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 64

Post#17 11 Feb 2006 03:56   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Spróbuj w ten sposób... u mnie poskutkowało... a niestety tel. do konsultanów i aktywacja przez nich nie:
1. zadzwoń na nr 022 356 66 66 wybierz opcje 6 - ponowienie sygnału.
2. wklep nr z karty dekodera Cyfrowego Polsatu - w echostarze jest dobrze ukryta, klapka z prawej strony wyświetlacza.
3. jeśli automat potwierdzi ponowienie sygnału... to tylko musisz czekać...
I przed wykonaniem tej czynności zostaw dekoder włączony... na kanale 11 - Polsat Sport - tak radzą konsultanci... mi to nie poszło Smile... dopiero próba
gdy zostawiłem dekoder na kanale 1 - Polsat... programy wróciły. Może próba z Polsatem Sport nie wyszła... bo też był zakodowany.

Powodzenia

Helpful message? + -

Back to top
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Aug 2002
Posts: 384

Post#18 25 Jun 2006 07:55   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mam dekoder samsunga standartowy co daja razem z abonamentem i jestem nowym szczesliwym posiadaczem cyfrowego polsatu. Niestety wiekszosc programow nie dziala. Napisane jest ze kanal zablokowany i obok programu pojawia sie kluczyk. Dzwonilem , pytalem czy karta jest aktywna. karta byla aktywna, pani mi powioedziala zebym wylaczyl z sieci i przywrocil ustawienia fabryczne tak zrobilem i nic nie dalo. Mieszkam w Austri jesli to ma znaczenie.

Helpful message? + -

Back to top
   
tenap
Spec od TV
Spec od TV


Joined: 16 Aug 2005
Posts: 3754

Post#19 25 Jun 2006 17:50   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam!
Być może masz zablokowane kanały w menu, ktoś może wpisał kod blokady.

Helpful message? + -

Back to top
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Aug 2002
Posts: 384

Post#20 26 Jun 2006 15:31   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


ja znam kod blokady. ale gdzie mialbym je odblokowac? chyba nie chodzi o kkod rodzicielski ?

Helpful message? + -

Back to top
   
manujlo
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 85
Location: szczytno

Post#21 26 Jun 2006 15:41   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mialem identyczna sytuacje tylko ze nie bylo polsatu poszedlem do sklepu sie zapytalem przykechal majster dal nowy talez(owalny) i glowiczke (now ktora byla w komlecie z dekoderem) i teraz wszysko smiga

Helpful message? + -

Back to top
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Aug 2002
Posts: 384

Post#22 26 Jun 2006 16:06   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a moze problrm jest z czasza? podlaczylem dekoder do czaszy od cyfry a nie tej polsatowej.

Helpful message? + -

Back to top
   
RECIK
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 10 Mar 2003
Posts: 80

Post#23 26 Jun 2006 16:13   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Dodano po 9 [sekundy]:

Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Helpful message? + -

Back to top
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Aug 2002
Posts: 384

Post#24 26 Jun 2006 16:36   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a jak to sprawdzic ? Polsat mam okolo miesiaca

Helpful message? + -

Back to top
   
RECIK
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 10 Mar 2003
Posts: 80

Post#25 27 Jun 2006 14:46   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zadzwoń na ich infolinię i sprawdź czy przypadkiem nie masz zablokowanej karty. Zdarzają się takie rzeczy. Jak rozumiem tunerek masz od Polsatu razem z kartą?

Helpful message? + -

Back to top
   
neo_plonsk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Aug 2002
Posts: 384

Post#26 27 Jun 2006 21:55   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzwonilem Pani powiedziala ze nie jest zablokowany. Tak mam razem z karta tunerek od polsatu

Helpful message? + -

Back to top
   
gumisie
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 23 Apr 2003
Posts: 296

Post#27 30 Jun 2006 17:05   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zabierz dekoder do znajomych którzy również mają Polsat_cyfrowy i o ile będzie wszystko OK. reszta to pryszcz.

Helpful message? + -

Back to top
   
Luzik3
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 1
Location: Katowice

Post#28 03 Mar 2007 00:36   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu Crying or Very sad Sad ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac Very Happy jesli ktos wie jak to zrobic Very HappyVery Happy bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(malpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE

Helpful message? + -

Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#29 03 Mar 2007 08:02   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Luzik3 wrote:
Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu Crying or Very sad Sad ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac Very Happy jesli ktos wie jak to zrobic Very HappyVery Happy bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(małpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE


Nie ma innej możliwości, jak opłacanie wyższego abonamentu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#30 03 Mar 2007 21:30   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Co sie dzieje z tym Polsatem? Mialem zablokowane 90% polskich programow. Przez 2 dni pisalem do nich na eBOK o odblokowanie. Dzisiaj euforia trwala tylko 2 godziny, bo odblokowali mi. Teraz wogole nie mam zadnego programu tylko czarny ekran z napisem "Komunikat Nagravision" (bez komunikatu) i kompletna cisza. Wpisalem im ponownie na eBOK informacje, ciekawe ile teraz bede czekal na odblokowanie.

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

Witam ponownie
Juz mam sygnal

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Mar 2007 21:30   





Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
sygnal 50% w polsacie cyfrowym brak kanalow.... (21)
Po demontazu Cyfry+ - brak niektorych kanalow (1)
Dekoder N - Brak odbioru niektorych kanalow (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
calkowity brak programow na polsacie cyfrowym (12)
Brak kanału BBC w Cyfrowym Polsacie (3)
Brak niektórych kanałów w cyfrowym polsacie (1)
Podwojny konwerter w cyfrowym polsacie.. Brak sygnału (17)
Brak sygnały w Cyfrowym Polsacie (wszystko ustawione tak jak ma sąsiad z klatki) (9)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl topic RSS feed