Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
MiL999
Level 26
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195
Helped: 59
Post rating: 9
MiL999
Level 26
Post#1 03 Dec 2005 17:18  Topic author   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Kupilem ostatnio Cyfrowy Polsat i niby działa ale nie ma niektórych kanałów ktore powinny byc w pakiecie familijnym. Powinny byc Discovery, Animal Planet itp. a ich nie ma. Nie ma tez TVP1, TVP2. Dlaczego?
Tuner podpięty jest do anteny z dwoma konwerterami i na starym analogowym tunerze łapał dużo programów.
Po wybraniu np. Discovery pojawia się czarny ekran z napisem Brak sygnału albo usługa niedostępna. A przecież powinny być. Inne kanały jak np. Polsat czy TVN są.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
axeland
Level 20
Location: Bielsko-Biała
Joined: 02 Jun 2002
Posts: 300
Helped: 26
axeland
Level 20
Post#2 03 Dec 2005 17:38    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam najpierw przeprogramuj tuner daj nowe wyszukiwanie kanałów to powinno pomóc , czasami może to być niedokładne ustawiona antena - za niski poziom sygnału , Następnie nie pozostaje ci nic jak tylko zadzwonić do operatora tv i dowiedzenie się co jest i dlaczego .

Helpful post? + -1
Back to top
misio72
Level 21
Location: Swidnica
Joined: 16 Feb 2005
Posts: 501
Helped: 28
misio72
Level 21
Post#3 04 Dec 2005 13:28    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Sprawdz poziom sygnalu jesli jest dobry to wylacz tuner z sieci kablem zasilajacym i wlacz spowrotem czeba odczekac ok 10 nin. zeby sciagnelo nowy soft
a potem normalnie wlaczyc powinno wszystko dzialac
Pozdrawiam

Helpful post? + -1
Back to top
MiL999
Level 26
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195
Helped: 59
Post rating: 9
MiL999
Level 26
Post#4 04 Dec 2005 15:02  Topic author   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Sygnal jest dobry tylko na jednym transponderze polstu (11158 V) a z tego co wiem to nadaje jeszcze na 12188 V, 12284 H i 12322 H. A na tych nie ma wcale sygnalu. Juz wyciagalem z gniazdka i przywracalem fabryczne ustawienia i nic. Sa te programy co byly. Reszte udalo mi sie zlapac z transpondera CYFRY+ jednak tam mi wyskakuje "sygnal zakodowany"

Helpful post? + +1
Back to top
piotr h
Level 14
Location: Poznań
Joined: 18 Sep 2003
Posts: 75
Helped: 9
Post rating: 1
piotr h
Level 14
Post#5 04 Dec 2005 23:22    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Napisz jakiej firmy jest twój tuner
Oile pamiętam Samsungi polsat reklamacyjnie wymieniał
Problem jest do rozwiązania pod warunkiem zastosowania większej czaszy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
maxmax77
Level 23
Location: jaslo-gorlice
Joined: 07 Oct 2005
Posts: 456
Helped: 54
Post rating: 6
maxmax77
Level 23
Post#6 05 Dec 2005 00:07    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
PiatyElement
Level 21
Joined: 13 Apr 2004
Posts: 597
Helped: 19
Post rating: 8
PiatyElement
Level 21
Post#7 05 Dec 2005 00:30    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


witam, a kartę na nową wymieniłeś? bo ja miałem identycznie ten sam przypadek, zginęły mi TVP1, TVP2, dziscowery, animal... , i chyba club. jak sie okazało podobno 3 razy wysyłąli mi nową kartę ( ?????? ) i to było przyczyną. wkońcu dosłali mi nową, zrobiłem aktywację i wszystko śmiga do dziś, pozdrawiam.

Helpful post? + +1
Back to top
MiL999
Level 26
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195
Helped: 59
Post rating: 9
MiL999
Level 26
Post#8 05 Dec 2005 14:38  Topic author   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


maxmax77 wrote:
podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?



Tak to jest stary konwenter od analoga

Helpful post? + 0
Back to top
szycha
Level 17
Location: BDG
Joined: 20 Nov 2004
Posts: 326
Helped: 13
Post rating: 4
szycha
Level 17
Post#9 05 Dec 2005 16:33    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


to nie dziw się. Kup nowy cyfrowy i powinno wszystko śmigać.

Helpful post? + 0
Back to top
Preskaler
Level 37
Location: Krosno
Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3283
Helped: 263
Post rating: 53
Preskaler
Level 37
Post#10 05 Dec 2005 17:24    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!

Helpful post? + 0
Back to top
MIREK54
Level 26
Location: Baltic City
Joined: 16 Mar 2003
Posts: 680
Helped: 90
Post rating: 4
MIREK54
Level 26
Post#11 05 Dec 2005 17:34    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Najprościej zanieść tuner do kumpla od piwa i pogadać albo zaprosić go ze swoim sprawnym do siebie przedtem zaopatrzywszy się w coś ułatwiającego kontakty towarzyskie. 0drazu będzie wiadomo co jest uszkodzone!
Powodzenia!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DarekK.
Level 16
Location: Łęczna
Joined: 13 Mar 2004
Posts: 139
Helped: 11
Post rating: 2
DarekK.
Level 16
Post#12 05 Dec 2005 17:42    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam, ja mam stary konwenter z 1996 roku ( nie pamiętam czy bez górnego pasma) i discovery i TVP działają. Czasza 1,8 m. Proponuję podstawić drugi dekoder.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
MiL999
Level 26
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195
Helped: 59
Post rating: 9
MiL999
Level 26
Post#13 05 Dec 2005 18:27  Topic author   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Preskaler wrote:
Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!



Pasmo powyzej 11,700 chodzi poniewaz lapie z transpondera 12360. Jesli to o to chodzi :) Poniewaz jestm poczatkujacy w tych sprawach :)

Dodano po 37 [minuty]:

Udalo mi sie znalezc discovery, animal planet itp. I jest tak: Jak przelacze na ten program to na tym pasku menu jest napisane co w danej chwili jest na tym programie ile do konca itd. Jest sygnal na tym dolnym niebiskim pasku jednak nie ma obrazu. Wyskakuje napis "sygnal zakodowany" Czy to jest i tak wina konwentera??

Helpful post? + -1
Back to top
PiatyElement
Level 21
Joined: 13 Apr 2004
Posts: 597
Helped: 19
Post rating: 8
PiatyElement
Level 21
Post#14 06 Dec 2005 00:17    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a dzwoniles do polsatu? bo mi kilka razy zdarzylo sie ze kanal zablokowany.... przeprosili, kazali poczekać 10min i wyłączyc i włączyć tuner i wszystko bylo ok. coś sie u nich powalilo.

Helpful post? + 0
Back to top
MiL999
Level 26
Joined: 30 Nov 2004
Posts: 1195
Helped: 59
Post rating: 9
MiL999
Level 26
Post#15 06 Dec 2005 17:31  Topic author   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzisiaj bylem sprawdzic to na innej antenie i bylo lepiej niz umnie. Poniewaz lapalo sygnal ze wszystkich transponderow Polsatu a umnie lapie tylko z jednego. I odbieraly juz niektore z tych programow co umnie nie bylo ale na niektorych dalej bylo sygnal zakodowany.

Helpful post? + 0
Back to top
DarekK.
Level 16
Location: Łęczna
Joined: 13 Mar 2004
Posts: 139
Helped: 11
Post rating: 2
DarekK.
Level 16
Post#16 06 Dec 2005 20:21    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam ponownie. A jak jest z TVP?Jeśli zgłaszałeś brak DISCOVERY na infolinii polsatu i nie ma reakcji to dzwoń jeszcze raz. Zmień formułę pytania na np" jaki mam obecnie abonament... familijny..... to dlaczego nie mam discowery. Nie daj się wymanewrować w rodzaju , że źle zaprogramowany dekoder. Tam panuje totalny bałagan. Piszę to mając własne doświadczenie. Dla Waszej wiadomości, nie wpłacajcie więcej niż opiewa abonament. Bo w następnym miesiącu robiąc dopłatę mogą być problemy z odbiorem. Blokują cały dekoder( blad 04, sagem) a odblokowanie to horror. Chociaż po zsumowaniu jest to kwota abonamentu to ciężko niektórym konsultantom to pojąć. Ale, nie napisałeś jaką masz antenę. Na lubelszczyżnie zawsze był cienki sygnał. Ja na 1,8m mam 83% sygnału.

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#17 11 Feb 2006 03:56    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Spróbuj w ten sposób... u mnie poskutkowało... a niestety tel. do konsultanów i aktywacja przez nich nie:
1. zadzwoń na nr 022 356 66 66 wybierz opcje 6 - ponowienie sygnału.
2. wklep nr z karty dekodera Cyfrowego Polsatu - w echostarze jest dobrze ukryta, klapka z prawej strony wyświetlacza.
3. jeśli automat potwierdzi ponowienie sygnału... to tylko musisz czekać...
I przed wykonaniem tej czynności zostaw dekoder włączony... na kanale 11 - Polsat Sport - tak radzą konsultanci... mi to nie poszło :)... dopiero próba
gdy zostawiłem dekoder na kanale 1 - Polsat... programy wróciły. Może próba z Polsatem Sport nie wyszła... bo też był zakodowany.

Powodzenia

Helpful post? + 0
Back to top
neo_plonsk
Level 18
Joined: 19 Aug 2002
Posts: 383
Helped: 5
neo_plonsk
Level 18
Post#18 25 Jun 2006 07:55    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mam dekoder samsunga standartowy co daja razem z abonamentem i jestem nowym szczesliwym posiadaczem cyfrowego polsatu. Niestety wiekszosc programow nie dziala. Napisane jest ze kanal zablokowany i obok programu pojawia sie kluczyk. Dzwonilem , pytalem czy karta jest aktywna. karta byla aktywna, pani mi powioedziala zebym wylaczyl z sieci i przywrocil ustawienia fabryczne tak zrobilem i nic nie dalo. Mieszkam w Austri jesli to ma znaczenie.

Helpful post? + 0
Back to top
tenap
Spec od TV
Joined: 16 Aug 2005
Posts: 3755
Helped: 747
Post rating: 51
tenap
Spec od TV
Post#19 25 Jun 2006 17:50    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam!
Być może masz zablokowane kanały w menu, ktoś może wpisał kod blokady.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
neo_plonsk
Level 18
Joined: 19 Aug 2002
Posts: 383
Helped: 5
neo_plonsk
Level 18
Post#20 26 Jun 2006 15:31    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


ja znam kod blokady. ale gdzie mialbym je odblokowac? chyba nie chodzi o kkod rodzicielski ?

Helpful post? + 0
Back to top
manujlo
Level 13
Location: szczytno
Joined: 23 Jun 2006
Posts: 85
Helped: 3
manujlo
Level 13
Post#21 26 Jun 2006 15:41    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mialem identyczna sytuacje tylko ze nie bylo polsatu poszedlem do sklepu sie zapytalem przykechal majster dal nowy talez(owalny) i glowiczke (now ktora byla w komlecie z dekoderem) i teraz wszysko smiga

Helpful post? + 0
Back to top
neo_plonsk
Level 18
Joined: 19 Aug 2002
Posts: 383
Helped: 5
neo_plonsk
Level 18
Post#22 26 Jun 2006 16:06    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a moze problrm jest z czasza? podlaczylem dekoder do czaszy od cyfry a nie tej polsatowej.

Helpful post? + 0
Back to top
RECIK
Level 12
Joined: 10 Mar 2003
Posts: 80
RECIK
Level 12
Post#23 26 Jun 2006 16:13    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Dodano po 9 [sekundy]:

Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Helpful post? + 0
Back to top
neo_plonsk
Level 18
Joined: 19 Aug 2002
Posts: 383
Helped: 5
neo_plonsk
Level 18
Post#24 26 Jun 2006 16:36    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a jak to sprawdzic ? Polsat mam okolo miesiaca

Helpful post? + 0
Back to top
RECIK
Level 12
Joined: 10 Mar 2003
Posts: 80
RECIK
Level 12
Post#25 27 Jun 2006 14:46    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zadzwoń na ich infolinię i sprawdź czy przypadkiem nie masz zablokowanej karty. Zdarzają się takie rzeczy. Jak rozumiem tunerek masz od Polsatu razem z kartą?

Helpful post? + 0
Back to top
neo_plonsk
Level 18
Joined: 19 Aug 2002
Posts: 383
Helped: 5
neo_plonsk
Level 18
Post#26 27 Jun 2006 21:55    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzwonilem Pani powiedziala ze nie jest zablokowany. Tak mam razem z karta tunerek od polsatu

Helpful post? + 0
Back to top
gumisie
Level 18
Joined: 23 Apr 2003
Posts: 297
Helped: 14
gumisie
Level 18
Post#27 30 Jun 2006 17:05    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zabierz dekoder do znajomych którzy również mają Polsat_cyfrowy i o ile będzie wszystko OK. reszta to pryszcz.

Helpful post? + 0
Back to top
Luzik3
Level 1
Location: Katowice
Joined: 01 Mar 2007
Posts: 1
Luzik3
Level 1
Post#28 03 Mar 2007 00:36    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu :cry: :( ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac :D jesli ktos wie jak to zrobic :D:D bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(malpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE

Helpful post? + 0
Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 6
meloch
Level 29
Post#29 03 Mar 2007 08:02    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Luzik3 wrote:
Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu :cry: :( ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac :D jesli ktos wie jak to zrobic :D:D bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(małpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE


Nie ma innej możliwości, jak opłacanie wyższego abonamentu.

Helpful post? + 0
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#30 03 Mar 2007 21:30    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Co sie dzieje z tym Polsatem? Mialem zablokowane 90% polskich programow. Przez 2 dni pisalem do nich na eBOK o odblokowanie. Dzisiaj euforia trwala tylko 2 godziny, bo odblokowali mi. Teraz wogole nie mam zadnego programu tylko czarny ekran z napisem "Komunikat Nagravision" (bez komunikatu) i kompletna cisza. Wpisalem im ponownie na eBOK informacje, ciekawe ile teraz bede czekal na odblokowanie.

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

Witam ponownie
Juz mam sygnal

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie

sygnal 50% w polsacie cyfrowym brak kanalow.... (21)
Po demontazu Cyfry+ - brak niektorych kanalow (1)
Dekoder N - Brak odbioru niektorych kanalow (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
calkowity brak programow na polsacie cyfrowym (12)
Brak kanału BBC w Cyfrowym Polsacie (3)
Brak niektórych kanałów w cyfrowym polsacie (1)
Podwojny konwerter w cyfrowym polsacie.. Brak sygnału (17)
Brak sygnały w Cyfrowym Polsacie (wszystko ustawione tak jak ma sąsiad z klatki) (9)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.24 seconds