Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
MiL999
Poziom 26
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1195
Pomógł: 59
Ocena postów: 7
MiL999
Poziom 26
Post#1 03 Gru 2005 17:18  Autor tematu   

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Kupilem ostatnio Cyfrowy Polsat i niby działa ale nie ma niektórych kanałów ktore powinny byc w pakiecie familijnym. Powinny byc Discovery, Animal Planet itp. a ich nie ma. Nie ma tez TVP1, TVP2. Dlaczego?
Tuner podpięty jest do anteny z dwoma konwerterami i na starym analogowym tunerze łapał dużo programów.
Po wybraniu np. Discovery pojawia się czarny ekran z napisem Brak sygnału albo usługa niedostępna. A przecież powinny być. Inne kanały jak np. Polsat czy TVN są.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
axeland
Poziom 20
Miasto: Bielsko-Biała
Dołączył: 02 Cze 2002
Posty: 300
Pomógł: 26
axeland
Poziom 20
Post#2 03 Gru 2005 17:38    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam najpierw przeprogramuj tuner daj nowe wyszukiwanie kanałów to powinno pomóc , czasami może to być niedokładne ustawiona antena - za niski poziom sygnału , Następnie nie pozostaje ci nic jak tylko zadzwonić do operatora tv i dowiedzenie się co jest i dlaczego .

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
misio72
Poziom 21
Miasto: Swidnica
Dołączył: 16 Lut 2005
Posty: 501
Pomógł: 28
misio72
Poziom 21
Post#3 04 Gru 2005 13:28    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Sprawdz poziom sygnalu jesli jest dobry to wylacz tuner z sieci kablem zasilajacym i wlacz spowrotem czeba odczekac ok 10 nin. zeby sciagnelo nowy soft
a potem normalnie wlaczyc powinno wszystko dzialac
Pozdrawiam

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MiL999
Poziom 26
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1195
Pomógł: 59
Ocena postów: 7
MiL999
Poziom 26
Post#4 04 Gru 2005 15:02  Autor tematu   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Sygnal jest dobry tylko na jednym transponderze polstu (11158 V) a z tego co wiem to nadaje jeszcze na 12188 V, 12284 H i 12322 H. A na tych nie ma wcale sygnalu. Juz wyciagalem z gniazdka i przywracalem fabryczne ustawienia i nic. Sa te programy co byly. Reszte udalo mi sie zlapac z transpondera CYFRY+ jednak tam mi wyskakuje "sygnal zakodowany"

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
piotr h
Poziom 14
Miasto: Poznań
Dołączył: 18 Wrz 2003
Posty: 75
Pomógł: 9
Ocena postów: 1
piotr h
Poziom 14
Post#5 04 Gru 2005 23:22    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Napisz jakiej firmy jest twój tuner
Oile pamiętam Samsungi polsat reklamacyjnie wymieniał
Problem jest do rozwiązania pod warunkiem zastosowania większej czaszy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
maxmax77
Poziom 23
Miasto: jaslo-gorlice
Dołączył: 07 Paź 2005
Posty: 448
Pomógł: 54
Ocena postów: 6
maxmax77
Poziom 23
Post#6 05 Gru 2005 00:07    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
PiatyElement
Poziom 21
Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 597
Pomógł: 19
Ocena postów: 5
PiatyElement
Poziom 21
Post#7 05 Gru 2005 00:30    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


witam, a kartę na nową wymieniłeś? bo ja miałem identycznie ten sam przypadek, zginęły mi TVP1, TVP2, dziscowery, animal... , i chyba club. jak sie okazało podobno 3 razy wysyłąli mi nową kartę ( ?????? ) i to było przyczyną. wkońcu dosłali mi nową, zrobiłem aktywację i wszystko śmiga do dziś, pozdrawiam.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
MiL999
Poziom 26
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1195
Pomógł: 59
Ocena postów: 7
MiL999
Poziom 26
Post#8 05 Gru 2005 14:38  Autor tematu   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


maxmax77 napisał:
podstawowe pytanie jaki masz konwerter na czaszy , czy jest to stary od analoga?



Tak to jest stary konwenter od analoga

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
szycha
Poziom 17
Miasto: BDG
Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 326
Pomógł: 13
Ocena postów: 3
szycha
Poziom 17
Post#9 05 Gru 2005 16:33    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


to nie dziw się. Kup nowy cyfrowy i powinno wszystko śmigać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Preskaler
Poziom 37
Miasto: Krosno
Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3255
Pomógł: 260
Ocena postów: 46
Preskaler
Poziom 37
Post#10 05 Gru 2005 17:24    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MIREK54
Poziom 26
Miasto: Baltic City
Dołączył: 16 Mar 2003
Posty: 680
Pomógł: 90
Ocena postów: 4
MIREK54
Poziom 26
Post#11 05 Gru 2005 17:34    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Najprościej zanieść tuner do kumpla od piwa i pogadać albo zaprosić go ze swoim sprawnym do siebie przedtem zaopatrzywszy się w coś ułatwiającego kontakty towarzyskie. 0drazu będzie wiadomo co jest uszkodzone!
Powodzenia!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DarekK.
Poziom 16
Miasto: Łęczna
Dołączył: 13 Mar 2004
Posty: 139
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
DarekK.
Poziom 16
Post#12 05 Gru 2005 17:42    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam, ja mam stary konwenter z 1996 roku ( nie pamiętam czy bez górnego pasma) i discovery i TVP działają. Czasza 1,8 m. Proponuję podstawić drugi dekoder.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MiL999
Poziom 26
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1195
Pomógł: 59
Ocena postów: 7
MiL999
Poziom 26
Post#13 05 Gru 2005 18:27  Autor tematu   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Preskaler napisał:
Tak jest! Nikt nie zauważył tego ale nie "chodzi" wysokie pasmo! (powyżej 11, 700 GHz). Albo konwerter nie jest "Fulband" albo jest uszkodzony. Może być jeszcze uszkodzenie w tunerze ale NAJPIWRW trzeba sprawdzić konwerter!



Pasmo powyzej 11,700 chodzi poniewaz lapie z transpondera 12360. Jesli to o to chodzi :) Poniewaz jestm poczatkujacy w tych sprawach :)

Dodano po 37 [minuty]:

Udalo mi sie znalezc discovery, animal planet itp. I jest tak: Jak przelacze na ten program to na tym pasku menu jest napisane co w danej chwili jest na tym programie ile do konca itd. Jest sygnal na tym dolnym niebiskim pasku jednak nie ma obrazu. Wyskakuje napis "sygnal zakodowany" Czy to jest i tak wina konwentera??

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
PiatyElement
Poziom 21
Dołączył: 13 Kwi 2004
Posty: 597
Pomógł: 19
Ocena postów: 5
PiatyElement
Poziom 21
Post#14 06 Gru 2005 00:17    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a dzwoniles do polsatu? bo mi kilka razy zdarzylo sie ze kanal zablokowany.... przeprosili, kazali poczekać 10min i wyłączyc i włączyć tuner i wszystko bylo ok. coś sie u nich powalilo.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MiL999
Poziom 26
Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 1195
Pomógł: 59
Ocena postów: 7
MiL999
Poziom 26
Post#15 06 Gru 2005 17:31  Autor tematu   

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzisiaj bylem sprawdzic to na innej antenie i bylo lepiej niz umnie. Poniewaz lapalo sygnal ze wszystkich transponderow Polsatu a umnie lapie tylko z jednego. I odbieraly juz niektore z tych programow co umnie nie bylo ale na niektorych dalej bylo sygnal zakodowany.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DarekK.
Poziom 16
Miasto: Łęczna
Dołączył: 13 Mar 2004
Posty: 139
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
DarekK.
Poziom 16
Post#16 06 Gru 2005 20:21    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam ponownie. A jak jest z TVP?Jeśli zgłaszałeś brak DISCOVERY na infolinii polsatu i nie ma reakcji to dzwoń jeszcze raz. Zmień formułę pytania na np" jaki mam obecnie abonament... familijny..... to dlaczego nie mam discowery. Nie daj się wymanewrować w rodzaju , że źle zaprogramowany dekoder. Tam panuje totalny bałagan. Piszę to mając własne doświadczenie. Dla Waszej wiadomości, nie wpłacajcie więcej niż opiewa abonament. Bo w następnym miesiącu robiąc dopłatę mogą być problemy z odbiorem. Blokują cały dekoder( blad 04, sagem) a odblokowanie to horror. Chociaż po zsumowaniu jest to kwota abonamentu to ciężko niektórym konsultantom to pojąć. Ale, nie napisałeś jaką masz antenę. Na lubelszczyżnie zawsze był cienki sygnał. Ja na 1,8m mam 83% sygnału.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tschooper
Poziom 11
Dołączył: 23 Lut 2003
Posty: 63
tschooper
Poziom 11
Post#17 11 Lut 2006 03:56    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Spróbuj w ten sposób... u mnie poskutkowało... a niestety tel. do konsultanów i aktywacja przez nich nie:
1. zadzwoń na nr 022 356 66 66 wybierz opcje 6 - ponowienie sygnału.
2. wklep nr z karty dekodera Cyfrowego Polsatu - w echostarze jest dobrze ukryta, klapka z prawej strony wyświetlacza.
3. jeśli automat potwierdzi ponowienie sygnału... to tylko musisz czekać...
I przed wykonaniem tej czynności zostaw dekoder włączony... na kanale 11 - Polsat Sport - tak radzą konsultanci... mi to nie poszło :)... dopiero próba
gdy zostawiłem dekoder na kanale 1 - Polsat... programy wróciły. Może próba z Polsatem Sport nie wyszła... bo też był zakodowany.

Powodzenia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
neo_plonsk
Poziom 18
Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
neo_plonsk
Poziom 18
Post#18 25 Cze 2006 07:55    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mam dekoder samsunga standartowy co daja razem z abonamentem i jestem nowym szczesliwym posiadaczem cyfrowego polsatu. Niestety wiekszosc programow nie dziala. Napisane jest ze kanal zablokowany i obok programu pojawia sie kluczyk. Dzwonilem , pytalem czy karta jest aktywna. karta byla aktywna, pani mi powioedziala zebym wylaczyl z sieci i przywrocil ustawienia fabryczne tak zrobilem i nic nie dalo. Mieszkam w Austri jesli to ma znaczenie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tenap
Spec od TV
Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 3754
Pomógł: 747
Ocena postów: 47
tenap
Spec od TV
Post#19 25 Cze 2006 17:50    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam!
Być może masz zablokowane kanały w menu, ktoś może wpisał kod blokady.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
neo_plonsk
Poziom 18
Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
neo_plonsk
Poziom 18
Post#20 26 Cze 2006 15:31    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


ja znam kod blokady. ale gdzie mialbym je odblokowac? chyba nie chodzi o kkod rodzicielski ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
manujlo
Poziom 13
Miasto: szczytno
Dołączył: 23 Cze 2006
Posty: 85
Pomógł: 3
manujlo
Poziom 13
Post#21 26 Cze 2006 15:41    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Ja mialem identyczna sytuacje tylko ze nie bylo polsatu poszedlem do sklepu sie zapytalem przykechal majster dal nowy talez(owalny) i glowiczke (now ktora byla w komlecie z dekoderem) i teraz wszysko smiga

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
neo_plonsk
Poziom 18
Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
neo_plonsk
Poziom 18
Post#22 26 Cze 2006 16:06    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a moze problrm jest z czasza? podlaczylem dekoder do czaszy od cyfry a nie tej polsatowej.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
RECIK
Poziom 12
Dołączył: 10 Mar 2003
Posty: 80
RECIK
Poziom 12
Post#23 26 Cze 2006 16:13    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Dodano po 9 [sekundy]:

Jakiś czas temu Polsat aktualizował epromy w kartach abonenckich. Sprawdź zy u Ciebie operacja sie powiodła.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
neo_plonsk
Poziom 18
Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
neo_plonsk
Poziom 18
Post#24 26 Cze 2006 16:36    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


a jak to sprawdzic ? Polsat mam okolo miesiaca

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
RECIK
Poziom 12
Dołączył: 10 Mar 2003
Posty: 80
RECIK
Poziom 12
Post#25 27 Cze 2006 14:46    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zadzwoń na ich infolinię i sprawdź czy przypadkiem nie masz zablokowanej karty. Zdarzają się takie rzeczy. Jak rozumiem tunerek masz od Polsatu razem z kartą?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
neo_plonsk
Poziom 18
Dołączył: 19 Sie 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
neo_plonsk
Poziom 18
Post#26 27 Cze 2006 21:55    

Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Dzwonilem Pani powiedziala ze nie jest zablokowany. Tak mam razem z karta tunerek od polsatu

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gumisie
Poziom 18
Dołączył: 23 Kwi 2003
Posty: 297
Pomógł: 14
gumisie
Poziom 18
Post#27 30 Cze 2006 17:05    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Zabierz dekoder do znajomych którzy również mają Polsat_cyfrowy i o ile będzie wszystko OK. reszta to pryszcz.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Luzik3
Poziom 1
Miasto: Katowice
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1
Luzik3
Poziom 1
Post#28 03 Mar 2007 00:36    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu :cry: :( ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac :D jesli ktos wie jak to zrobic :D:D bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(malpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
meloch
Poziom 29
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 5
meloch
Poziom 29
Post#29 03 Mar 2007 08:02    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Luzik3 napisał:
Witam mam zablokowane kanaly w cyfrowym polsacie z powodu niskiego abonamętu :cry: :( ponieważ nie zarabiam zbyd duzo hcialbym je odblokowac :D jesli ktos wie jak to zrobic :D:D bardzo bylbym mu wdzieczny jesli by mi poslal e-maila krzysiu.j(małpa)poczta.onet.pl poniewaz wiem ze opisywanie nielegalnych zeczy jest niezgodne z regulaminem forum Bardzo prosze NAPISZCIE


Nie ma innej możliwości, jak opłacanie wyższego abonamentu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Stan0307
Poziom 9
Miasto: "-"
Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 29
Stan0307
Poziom 9
Post#30 03 Mar 2007 21:30    

Re: Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie


Witam
Co sie dzieje z tym Polsatem? Mialem zablokowane 90% polskich programow. Przez 2 dni pisalem do nich na eBOK o odblokowanie. Dzisiaj euforia trwala tylko 2 godziny, bo odblokowali mi. Teraz wogole nie mam zadnego programu tylko czarny ekran z napisem "Komunikat Nagravision" (bez komunikatu) i kompletna cisza. Wpisalem im ponownie na eBOK informacje, ciekawe ile teraz bede czekal na odblokowanie.

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

Witam ponownie
Juz mam sygnal

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Brak niektorych kanalow na Cyfrowym Polsacie 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
sygnal 50% w polsacie cyfrowym brak kanalow.... (21)
Po demontazu Cyfry+ - brak niektorych kanalow (1)
Dekoder N - Brak odbioru niektorych kanalow (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
calkowity brak programow na polsacie cyfrowym (12)
Brak kanału BBC w Cyfrowym Polsacie (3)
Brak niektórych kanałów w cyfrowym polsacie (1)
Podwojny konwerter w cyfrowym polsacie.. Brak sygnału (17)
Brak sygnały w Cyfrowym Polsacie (wszystko ustawione tak jak ma sąsiad z klatki) (9)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.14 seconds

elektroda.pl temat RSS