FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

GOLF 3 jak podłączyć Centralny Zamek bardzo proszę o pomoc..

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> GOLF 3 jak podłączyć Centralny Zamek bardzo proszę o pomoc..
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 21 Dec 2005 13:53   

Re: GOLF 3 jak podłączyć Centralny Zamek bardzo proszę o pom

Witam!
Posiadam GOLFA 3 z 1996/1997 roku silnik 1,9 TDI z pneumatycznymi siłownikami podłączyłem już alarm i wszystko elegancko chodzi oprócz centralnego zamka z którym nie potrafię sobie poradzić proszę i instrukcje gdzie się wpiąc co zrobić, alarm który mam ma wbudowaną centralkę do sterowania centralnym zamkiem z pneumatycznymi siłownikami.

Posiadam taki alarm: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76320694

prosze o pomoc w miare jak na najbardziej szczegółowo... z alarmu do centrlanego wychodza 2 przewody (+) i (-) zamykanie i otwieranie

Dodano po 1 [minuty]:

aha samochód jest 3 drzwiowy.....
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 Dec 2005 13:53   

Back to top

adamo
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 21 Dec 2005 14:57helpful post - solution   

Witam w tym modelu masz sterowanie centralnym naprzemiennym podawaniem + na kolory które nie pamiętam łatwo odnajdziesz zamykając i otwierajac sprawdz gdzie pojawia sie + potem interfejs z dwóch przekazników i gotowe
Powodzenia
Back to top

Pioro33
Poziom 17
Poziom 17

Post#3 Post from the author of the topic 21 Dec 2005 15:09   

dziękuję Panu za zainteresowanie tylko że ja nic nie rozumiem z tego co Pan powiedział to znaczy nie mam jak sprawdzić na których przewodach pojawia się impuls + bo siłownikami nic nie steruje one sobie po prostu są do niczego nie podłączone są głuche bo nic nimi steruje seryjnie już tak jest... i teraz trzeba je podłączyć do centralnego który będzie nimi sterował bo to on ma wbudowane przekaźniki tzn moduł alarmu ma wbudowane przekaźniki mam nadzieję że Pan mnie zrozumiał i proszę o odpowiedź
Back to top

rychslaw
Poziom 9
Poziom 9

Post#4 21 Dec 2005 15:31   

Taki sobie prosty schemacik

CZ Audi....jpg
 Filesize:  11.7 KB

CZ Audi....jpg

Back to top

adamo
Poziom 16
Poziom 16

Post#5 21 Dec 2005 15:50   

napisałes ze masz fabryczny central pneumat mozesz się do niego podpiąc z alarmem tak jak pisałem odnalezc w przepuscie drzwi kierowcy
dwa przewody na ktore w momencie zamyk i otwier pojawia się plus
następnie wykorzystac dwa przewody z alarmu do sterowania centr zam
i poprzez przekazniki podłaczyc się do auta

Dodano po 5 [minuty]:

do kol Rychslaw to nie jest ten schemat
Back to top

rychslaw
Poziom 9
Poziom 9

Post#6 21 Dec 2005 16:03   

Ano jest. do pompki C/Z idzie sygnał pojedyńczym przewodem. Natomiast czasem jest on bardziej niebieski niż zielony...
Back to top

kzaw
Poziom 20
Poziom 20

Post#7 21 Dec 2005 17:19helpful post - solution   

Golf III ma sterowanie centralnym zamim dwuprzewodowe +, przewód szary zamykanie, przewód zielony otwieranie.Jeżeli masz magicara to nie trzeba dodatkowych przekaźników ponieważ ma on wbudowane. Należy tylko zaprogramować impuls do zamykania na 3,5 s. Przewody wychodzą w wiązce z drzwi kierowcy.
Back to top

Pioro33
Poziom 17
Poziom 17

Post#8 Post from the author of the topic 22 Dec 2005 23:03   

proszę o to by ktoś podsumował te informacje gdyż widzę że Każdy ma inna teorię na ten temat proszę o jednogłośne okreslenie się bo nadal czuję się zagubiony będę bardzo wdzięczny dziękuję i pozdrawiam serdecznie Wesołych Świąt
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Dec 2005 23:03   

Back to top

heniek_z
Poziom 15
Poziom 15

Post#9 23 Dec 2005 00:29   

kzaw dobrze pisze ale impuls wystarczy 1sekunda kabelki idą na słupku po lewej stronie i do obu należy podać + czyli jak alarm steruje - zakładamy przekaźniki miniaturowe
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 23 Dec 2005 00:29   

Back to top

gregor1978
Poziom 8
Poziom 8

Post#10 23 Dec 2005 22:20   

witam musisz zalozyc dwa przekazniki aby zmienic polaryzacie na sterowaniu zamkiem poniewaz vw ma sterowanie + kolory w aucie do sterowania zamkiem sa nastepujace brazowy z bialym i brazowy z zoltym pozdrawiam
Back to top

piosiek
Poziom 14
Poziom 14

Post#11 24 Dec 2005 00:48   

brązowy z białym i brązowy z żółtym są w oplu w vw do sterowania zamkiem sa zielony i niebieski sterowanie plusem długość impulsu 2-3s.
Back to top

Robson1966
Poziom 10
Poziom 10

Post#12 24 Dec 2005 21:14   

Ja również nabyłem alarm do golfa ale o nazwie Safe Car 440. On ma centralkę która steruje centralnym zamkiem właśnie w golfach. Tzn. Ma wyjścia sterujące + albo - . Akurat golf ma sterowania + Znalazłem na jakiejś stronie taki oto opis : Podłączenia wykonać do przewodów popielaty (zamykanie) i zielony ( otwieranie) znajdujące sie w okablowaniu wychodzącym z drzwi kierowcy. Niestety jeszcze go nie podłączałem i niewiem jak to działa. Jak uruchomie to napiszę.
Back to top

Tony J.
Poziom 17
Poziom 17

Post#13 25 Dec 2005 00:49   

Ja juz nic nie wiem o co tu chodzi. Pompą steruje jeden przewód zielony,(jak wyblaknie to robi się niebieski). +12V to jest otwieranie, a masa to jest zamykanie. Trzeba zrobić układ z dwoma przekaźnikami. Jak nie masz pewności który to przewód to rzbierz sobie boczek i przyjzyj się siłownikowi. Impuls daj 3s, bo niektóre pneumaty potrafią się zamknąć i otworzyć przy krótszych impusach sterujących.
Back to top

kzaw
Poziom 20
Poziom 20

Post#14 25 Dec 2005 02:21   

Nie wiem skąd niektórzy wzięli sterowanie jednoprzewodowe w golfie 3. Przerobiłem tych golfów kopy i nigdy się z takim nie spotkałem, tylko jak w opisie wyżej. No chyba że ktoś miał włożony central z audi 80 to wtedy tak.
Back to top

Pioro33
Poziom 17
Poziom 17

Post#15 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 11:01   

dziękuję wszystkim za zainteresowanie ale ja już się kompletnie pogubiłem szperałem trochę w innych żródłach i totalne rozdwojenie w opiniach podział prezentuje się tak jedne 50% mówi że jest tak a nie inaczje a drugie 50% że musi być tak.... rozbiorę golfa na części pierwsze i porobię może zdjęcia i może to coś komuś podpowie...

PROŚBA DO robson1966 jak podłączysz swój alarm to proszę podziel się infromacjami jak to załatwić będę wdzieczny... pozdrawiam Wesołych Świąt
Back to top

adamo
Poziom 16
Poziom 16

Post#16 25 Dec 2005 11:25   

Witam chciałem ci pomóc wystarczy zebys sprawdził jak odbywa sie sterowanie centralnym u ciebie a nie słuchał złych podpowiedzi które tu się pojawiły i bedzie wszystko jasne Pozdrawiam
Back to top

Robson1966
Poziom 10
Poziom 10

Post#17 25 Dec 2005 13:37   

Alarm będe podłączał po nowym roku bo teraz niechciał bym rozebrać pół auta i zostać bez środka lokomocji , gdyby były jakieś problemy. Napewno podzielę się swoimi uwagami i problemami pozdrawiam.
Back to top

ADI_Si
Poziom 15
Poziom 15

Post#18 25 Dec 2005 15:11   

w tych golfach masz sterowanie na 2 przewodach . sterujesz plusem. zdejmij boczek , przu klamce bedzie wtyczka 3 pinowa, odepnij ja na jednym bedzie plus , 2 pozostale to sterowanie po kolorach akbelkow dojdziesz do przedniego slupka i tam sie podepnij
Back to top

hacckker
Poziom 15
Poziom 15

Post#19 25 Dec 2005 19:10   

podlacz sie do krancowek przy klamce
Back to top

jaro03
Poziom 13
Poziom 13

Post#20 25 Dec 2005 20:13   

Kolego Piórkowski... Założyłeś już dwa takie same tematy w dwóch działach, dostałeś chyba max wskazówek i podpowiedzi ale z Twojej strony zero (0 !) inicjatywy. Wygląda to tak jakbyś chciał aby ktoś telepatycznie prześwietlił Twoje autko i założył Ci central. W swoim drugim poście na ten sam temat stwierdziłeś, że nie jesteś pewien czy w ogóle masz siłowniki... więc o czym cokolwiek ma Ci ktoś mówić czy doradzać jak Ty sam nie wiesz co masz. Pozdrawiam i miłego świętowania życzę.
Back to top

kzaw
Poziom 20
Poziom 20

Post#21 25 Dec 2005 21:05   

Jestem pełen podziwu dla ilości rozwiązań jakie padły w ty temacie od sterowania jednoprzewodowego poprzez kilka różnych kolorów kabli, a nawet któś pisał o oplu( a propo w oplu jest brązowy z białym i brązowy z czerwonym, nie z żółtym).Prponuję koledze najpierw sprawdzić czt ma siłowniki czy ma pompkę, rurki powietrzne a potem ewentualnie wziąć miernik i sprawdzić co w przewodach piszczy.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Dec 2005 21:05   

Back to top

Pioro33
Poziom 17
Poziom 17

Post#22 Post from the author of the topic 28 Dec 2005 02:45   

dziękuję Ci kolego KZAW za słuszne spostrzeżenie i tym samym trafne podsumowanie tematu :)

a oto co wybadałem:

posiadam siłowniki pneumatyczne i pompke oczywiście w samochodzie jest system rurek ciśnieniowych a więc cała instalacja jest :) ponadto do pompki w bagazniku dochodzi pięc żródeł +12V, w drzwiach kierowcy do siłownika dochodzą 3 przewody szary(popielaty), zielony i czerwony z białym paskiem, co więcej przy zamykaniu lub otwieraniu zamka drzwi kierowcy kluczykiem siłowniki i pompka są głuche nie pracują (a z tego co wiem to pompka i siłowniki powinny zamknąć i otworzyć zamek drzwi kierowcy i pasażera) ponadto w momencie przekręcenia kluczykiem zamka drzwi kierowcy w pozycje zamknięte na zielonym przwodzie w wiązce przy pompie jest przerwa a w pozycji otwarte 860 ohm (pomierzyłem miernikiem) za to na przewodzie szarym w pozycji zamknięte tez jest przerwa a w pozycji otwarte jest 630 ohm, uwazam że w tym przypadku pompa powinna pracowac a ona nie chce wnioskuje więc że jest ona zepsuta (moge się mylić) wyjasniało by to że na podanie czy to + czy minusa - na kable szary czy zielony nie ma żadnej reakcji ze strony pompy a więc czy czepiac sie pompy prosze o wysnucie jakiegoś wniosku z moich badań powyżej.... co robić co dalej :) proszę o pomoc
Back to top

kzaw
Poziom 20
Poziom 20

Post#23 29 Dec 2005 00:41   

Sprawdź czy pompa dostaje zaisilanie. Możesz sprawdzić przy samej pompie. Sprawdź masę oraz ścieżki na płytce pompy, zwróć uwagę na ścieżki przy nogach przekaźników.
Back to top

Lukert
Poziom 3
Poziom 3

Post#24 03 Jan 2006 15:06   

Witam. Akurat w golfach wiem 0 co chodzi. Sterowanie oryginalnym zamkiem centralnym, pneumatycznym wyglada następująco: Najlepie zrobic tak.
Zdjąć boczek przednich prawych drzwi (pasażera). Wypiąć kostke 3-pin z silownika, przeciągnąć ją do środka auta. Zamontować na końcu tej kostki dwa przekaźniki. W kostce są 3 przewody, skrajne to plus i masa a środkowy to przewód sterowniczy, po połączeniu któregoś z skrajnych przewodów z tym środkowym to otwiera się zamek, a drugi skrajny z tym środkowym otwiera, po to właśnie są tu potrzebne przekaźniki, do łączenia tych przewodów, teraz jeżeli masz magicara to ustaw sobie go aby podawał plusy na zamknij i otwórz i te plusy daj na przekaźniki na zasilanie cewki, a mase z przekaźnika z drugiej strony cewki daj do masy auta. Będzie chodzić 100 %, ale jeżeli ci nie działa z klucza to szukaj problemu w pompce, spróbój ją rozebrać i dokładnie wyczyścić, nie smaruj lopatek bo nie będzie pompować. To chyba wsio, zycze powodzenia...

Lukert
Back to top

Pioro33
Poziom 17
Poziom 17

Post#25 Post from the author of the topic 05 Jan 2006 19:11   

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM WYPOWIADAJĄCYM SIĘ NA TEN TEMAT
centralny zamek podłączyłem wszystko pięknie działa (głównym problemem było to że pompa w bagazniku była uszkodzona - zalana woda) :) jeszcze raz dziękuję pozdrawiam wszystkich

ZAMYKAM TEMAT
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> GOLF 3 jak podłączyć Centralny Zamek bardzo proszę o pomoc..
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podłączyć centralny zamek? (7)
Jak podłączyć centralny zamek (3)
Jak podłączyć centralny zamek. (4)
Jak podłączyć centralny zamek?? (11)
WV Golf II - Bardzo dziwny problem proszę o pomoc (20)
samo blokujący sie centralny zamek GOLF 3 prosze o pomoc (6)
Skoda octavia centralny zamek proszę o pomoc (9)
GOLF 3 jak podłączyć Centralny Zamek bardzo proszę o pom (11)
Cheetah i centralny zamek-jak podłączyć (6)
jak podłączyć centralny zamek do alarmu??? (6)

Page generation time: 0.232 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony