Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B
Autor
Wiadomość
kakofonia
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 03 Lut 2005
Posty: 10
Miasto: biała podlaska

Post#1 Post autora tematu 22 Gru 2005 12:43   

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


WITAM!!!
Mam pytanko czy może ktoś z szanownych kolegów i koleżnek, jest w stanie mi doradzić? Chodzi o radio car 400 a dokładnie o potencjometr siły dzwięku (głośności), objawy są takie iż kiedy próbuje podgłosnić radyjko to w pierwszej chwili nic sie nie dzieje, następnie siła głosu maleje (scisza się) a dopiero w dalszej fazie obrotu tej gałki reaguje tak jak potrzeba czyli podgłaśnia się. Pytanie: Czy może ktoś mi doradzić jak z tym problemem najłatwiej sobie poradzic, czy ten potencjometr da się jakoś zregenerować, bo zakładam że w nim tkwi problem, a może nie???
Z góry dziękuję za szczere rady!!!
Powrót do góry
   
marian54
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 31 Mar 2003
Posty: 138
Miasto: Poznan

Post#2 22 Gru 2005 15:33   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Nie wiem jaki jest tam potencjometr ale jeżeli jest to analogowy potencjometr to najlepiej będzie go wymienić. Jeżeli jednak nie chcesz tego robić to użyj preparatu w spreju do czyszczenia styków.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2005 15:33   





Powrót do góry
   
djlj24
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 12992

Post#3 22 Gru 2005 15:45pomocny post - solucja   

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Tam jest enkoder nie potencjometr. Sprawdź, że możesz go wiecznie w kółko obracać a nie ma blokad.
Powrót do góry
   
kakofonia
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 03 Lut 2005
Posty: 10
Miasto: biała podlaska

Post#4 Post autora tematu 22 Gru 2005 21:19   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Tk to jest enkoder, więc powracam do pytania czy da sie coś z tym zrobić???
Powrót do góry
   
djlj24
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 12992

Post#5 22 Gru 2005 21:43   

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Przy odrobinie zręczności, rozebrać, umyć podgiąć co trzeba. Przy odrobinie nieuwagi rozebrać i... wyrzucić, bo to jest naprawdę delikatne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2005 21:43   





Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#6 22 Gru 2005 21:44   

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Rozebrać, przemyć wewnątrz a jeśli się przy okazji rozsypie to i tak trzeba będzie kupić nowy.

SławeK
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2005 21:44   





Powrót do góry
   
arko100
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 06 Gru 2004
Posty: 2284
Miasto: Radom

Post#7 24 Gru 2005 00:00   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Miałem kilka takich przypadków i pomogło dopiero przelutowanie procesora.
Powrót do góry
   
agrafek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 289
Miasto: Kraków

Post#8 30 Gru 2005 22:32   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Witam

Potrzebuje informacji na temat tego jak wpisać kod który mam na karcie pojazdu do radia Philips Car 400... cały czas widze napis SAFE i nie wiem jak wprowadzić cztero cyfrowy kod :(

Bardzo prosze o pomoc i odpowiedź na maila.

Z góry dziękuje i pozdrawiam
Piotrek
Powrót do góry
   
1robert
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 380
Miasto: opole

Post#9 30 Gru 2005 23:23   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Załączasz zapłon w aucie; wciskasz AS a następnie załączasz radio trzymając AS wciśnięty. Trzymasz AS i czekasz az Pipnie w głośnikach. pierwszą literką wpisujesz pierwszą cyfrę, drugą - drugą cyfrę itd. jak wpiszesz wszystkie -zatwierdzasz AS-em. tak sie wpisuje do Car 202 i CAR 300D. myśle ze 400 ma ten sam patent.
Pozdrawiam
Szcześliwego Nowego Roku :D
Powrót do góry
   
djlj24
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 12992

Post#10 31 Gru 2005 16:47   

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Nie ma czegoś takiego jak car202. A w SC202 nie trzeba trzymać AS.
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#11 31 Gru 2005 19:47   

RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Z tą kolejnością może być problem, zwykle trzyma się AS przy włączeniu radia i kilka sekund dłużej. W którymś wciskało się AS dopiero po włączeniu ale tu nie jestem pewien bo robię to intuicyjnie już. Oczywiście normą jest włączony zapłon.

SławeK
Powrót do góry
   
agrafek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 289
Miasto: Kraków

Post#12 01 Sty 2006 16:11   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


Wielkie dzięki za porady... jak tylko skończe przekładke kierownicy to sprawdze te sposoby :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sty 2006 16:11   





Powrót do góry
   
kakofonia
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 03 Lut 2005
Posty: 10
Miasto: biała podlaska

Post#13 Post autora tematu 17 Kwi 2006 12:49   

Re: RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B


niestety do tej pory mam ten sm problem przemycie nic nie pomoglo i chyba udam sie z tym do jakiegos fachowca ale dziekuje za pomoc i rady
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> RADIO CAR 400 OPEL VECTRA B
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Vectra B CAR 400 Philips - kod do radia (1)
car 400 vectra b - nie włącza się (1)
Opel Vectra combi Radio Blaupunkt car 300 jak wpisać kod (2)
Radio OPEL CAR 400. Jak uruchomić opcję wpisywania kodu? (6)
Opel Vectra B 2000r - Wymiana radia Car-400 na coś lepszego - co polecacie? (2)
radio opel Philips CAR 400 (3)
dziwne infomacje z rds opel vectra b. car 400. tid z omegi (4)
Philips CAR 400, Opel Vectra. Jak wprowadzić kod do radia? (3)
OPEL VECTRA nie dziala CAR 400 (3)
philips car 400 opel vectra (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.104 seconds

elektroda.pl temat RSS