Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


  Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service ->Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Cooki13
Level 21
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 614
Helped: 2
Post rating: 4
Cooki13
Level 21
Post#1 24 Dec 2005 23:18  Topic author   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Witam mam problem a raczej nie wiem czym sie zatwierdza kod w orginalnym radi w Mercedesie E230 rocznik 98.(kod jest na 100% dobry)

Helpful post? + +3
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
w.endriu
Level 19
Location: Dolnośląskie
Joined: 26 Sep 2003
Posts: 416
Helped: 12
Post rating: 5
w.endriu
Level 19
Post#2 25 Dec 2005 00:13    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Podaj model radia,tam było kilka modeli a moze jeszcze jedno włącz zaplon.
Pozdr.

Helpful post? + 0
Back to top
Cooki13
Level 21
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 614
Helped: 2
Post rating: 4
Cooki13
Level 21
Post#3 25 Dec 2005 11:12  Topic author   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam modelu nie znam ale moge podesłać fotke.Byłbym wdzięczny za każdą pomoc bo dzisiaj czeka mnie długa podróż a przydało by sie posłuchać muzyki aby nie zasnąć.

Attachments:

Helpful post? + +1
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#4 25 Dec 2005 11:47    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Dolny klawisz I>I (strzałka w prawo) ale chyba masz zły kod skoro jest WAIT.
Gdybyś wyjął kasetę to zobaczyłbyś napis Mercedes Special, model to BE2210.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
track
Level 16
Location: okoliceOstrołęki
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 255
Helped: 3
Post rating: 1
track
Level 16
Post#5 25 Dec 2005 17:53    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Kod w tym modelu radia jest 5-cio cyfrowy i wprowadzasz go numerycznie.Pewnie tak jak pisze Sławek masz zły kod.

Helpful post? + 0
Back to top
Cooki13
Level 21
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 614
Helped: 2
Post rating: 4
Cooki13
Level 21
Post#6 25 Dec 2005 18:58  Topic author   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Kod mam 5 cyfrowy zaraz spróbuje z tą strzałką

Helpful post? + 0
Back to top
Cooki13
Level 21
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 614
Helped: 2
Post rating: 4
Cooki13
Level 21
Post#7 26 Dec 2005 17:45  Topic author   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Niestety kod nie wchodzi.próbowałem strzałka prawy dolny róg i 3 razy i nic.Chciałbym tylko dodać ze kod jest dobry.robiłem to z kluczykiem w stacyjce.

Helpful post? + 0
Back to top
siwy144
Level 19
Location: Sulechów i z alfy 33 :D
Joined: 21 Aug 2004
Posts: 374
Helped: 30
siwy144
Level 19
Post#8 26 Dec 2005 17:48    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A 1 nie da rady.

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#9 26 Dec 2005 18:05    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


W takim razie na 100% masz zły kod i stąd napis WAIT. Skąd masz ten kod ?

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
Cooki13
Level 21
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 614
Helped: 2
Post rating: 4
Cooki13
Level 21
Post#10 26 Dec 2005 18:21  Topic author   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Samochód mam od nowości a kod dostałem w serwise Mercedesa podając numer nadwozia.(wiec kod jest na bank dobry)Narazie próbowałem tylko strzałką w prawo. jeżeli kod wpisze sie 3 razy (nie ważne czy dobry czy zły i źle sie zatwierdzi to wyskakuje napis Wait)

Helpful post? + -1
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#11 26 Dec 2005 18:25    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Wniosek że albo serwis się pomylił albo radio było wymienione. Mogę Ci autorytatywnie powiedzieć że ten kod NIE PASUJE a dowodem na jest napis WAIT, radio daje Ci czas do pomyślenia, za którymś razem (nie pamietam za którym akurat ten model) radio zablokuje się i tylko doświadczony w radiach tego typu elektronik je odblokuje.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
siwy144
Level 19
Location: Sulechów i z alfy 33 :D
Joined: 21 Aug 2004
Posts: 374
Helped: 30
siwy144
Level 19
Post#12 26 Dec 2005 18:28    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Jedz do serwisu żeby jeszcze raz zrobili lub idz gdzies gdzie robia radijka to Ci odblokuja.

Helpful post? + 0
Back to top
niunio
Level 15
Location: Cz Woda
Joined: 02 Oct 2005
Posts: 136
Helped: 9
niunio
Level 15
Post#13 26 Dec 2005 23:46    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


A gdyby tak SC ?. To byla moja propozycja. Do p.SlaweK, ja wiem ze CZEKAJ i co na to Cooki13 chyba nadal WAIT dzieki tym postom.

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#14 26 Dec 2005 23:59    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Mam odkładnie ten sam model to chyba wiem co mówię, niunio, a WAIT to niby dlaczego się pokazał?

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krzysiek_46
Level 10
Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14
Post rating: 2
krzysiek_46
Level 10
Post#15 27 Dec 2005 19:48    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Jesli na wyswietlaczu pisze WAIIT to ozacza ze byl wbity 3-krotnie zly kod radia.Nalezy wyjac radio i rozlaczc kostki radiowe iodlozyc napolke na 24h.Nastepnie podlaczyc radio do insalacj samochodowej iwaczyc radio i poczekac na napis CODE wtedy morzna wpisac cod radia.Zycze powodzenia.Odpisz jak ci poszlo.

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Jesli na wyswietlaczu pojawi sie napis CODE wprowc poprawny kod za pomoca przyciskow od jeden do szeiscju izatwierdz kod za pomoca przycisku SC przytrzymujac go na dluzei az pojawi sie na wyswietlaczu Nr stacj.

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#16 27 Dec 2005 20:20    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A guzik prawda, eeprom od stana nia półce się nie poprawi sam. Musi stać na włączony zapłonie i nie tak długo.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krzysiek_46
Level 10
Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14
Post rating: 2
krzysiek_46
Level 10
Post#17 27 Dec 2005 21:18    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


SlaweK ja pracuje w MB iz takimi problemami mam na codzien do czynienia.

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#18 27 Dec 2005 21:34    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A czytałeś chociaż instrukcję od takiego radia. Teraz wiem dlaczego są takie ceny w serwisie i taka jakość usług. Naprawiam takie radia od kilkunastu lat i niech to potwierdzi ktoś obcy, na półce procesor nie odliczy czasu potrzebnego na skasowanie się licznika błędów w pamięci.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
leszek.b
Level 29
Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1770
Helped: 64
Post rating: 16
leszek.b
Level 29
Post#19 27 Dec 2005 22:07    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam- na własne oczy
Kod jest " na bank" dobry ,wtedy i tylko wtedy, jesli kiedykolwiek kod
był wpisany i potwierdzony a radio -zagrało.

Helpful post? + 0
Back to top
krzysiek_46
Level 10
Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14
Post rating: 2
krzysiek_46
Level 10
Post#20 27 Dec 2005 22:13    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Zgadzam sie ztoba ale tu chodzi o to zeby po prostu skrucic czas naodblokowanie tak wlasnie robimy w serwisach ze sarszymi modelami i to pomaga.

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#21 27 Dec 2005 22:25    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Oj, chyba będę musiał nieco sprostować wiedzę kolego serwisanta. Spróbuj spluwania przez lewe ramię, lepiej pomaga na zablokowane radio niż leżenie na półce. Nie ma siły, procesor musi mieć zasilanie by odliczył odpowiedni odcinek czasu i pozwolił na wpisanie kodu co z resztą jest opisane w instrukcji, a dodam że radio w czasie odliczania tego czasu musi mieć oba zasilania, tzn włączony zapłon lub kluczyk w pozycji ACC.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
leszek.b
Level 29
Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1770
Helped: 64
Post rating: 16
leszek.b
Level 29
Post#22 27 Dec 2005 23:25    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam
Zawsze lub często koledzy piszą o drugim plusie (może trzy) zasilania.
To "kurcze pieczone"- może to .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
J jak zrozumieć to zdanie-cytat

"Narazie próbowałem tylko strzałką w prawo. jeżeli kod wpisze sie 3 razy (nie ważne czy dobry czy zły i źle sie zatwierdzi to wyskakuje napis Wait) "

Wygląda na to, ze po trzy razy wpisuje do woli.
A wiec procek tego wpisu nie widzi . brak plusa?

Helpful post? + 0
Back to top
krzysiek_46
Level 10
Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14
Post rating: 2
krzysiek_46
Level 10
Post#23 28 Dec 2005 14:40    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Nie bo jesli po wlaczeniu zaplonu w pierwsza pozycje mozesz wlaczyc radio to napewno masz napiecia wporzadku . Chyba ze po wpisaniu kodu i zatwierdzeniu i wylaczeniu radia i ponownym wlaczeniu radia musisz wpisac na nowo kod , to wtym momecie brak stalego zasilania [czyli 30],a napiecia dochodza tylko dwa i jedna masa ,czyli stale napiecie[30],po zaplonie[15],masa[31] .

Helpful post? + 0
Back to top
ikar55
Level 31
Location: "_"
Joined: 05 Feb 2005
Posts: 1357
Helped: 192
Post rating: 22
ikar55
Level 31
Post#24 28 Dec 2005 23:37    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


krzysiek_46 daruj sobie swoje rady i wywody.Propagujesz tu jakieś nie wiem skąd i jak wykombinowane metody. Słuchaj ludzi znających temat. Rację ma kol.sławeK,który słusznie (uparcie) twierdzi,że Cooki 13 ma niewłaściwy kod do swojego radia.

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#25 29 Dec 2005 01:17    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Ten Becker włączy się na jednym plusie czyli bez przekręconego kluczyka ale nie pozwoli na wpisanie kodu. Po wpisaniu kodu na dwóch plusach (ACC) radio na jednym plusie również będzie się włączać tyle ze po około 30 min samo się wyłączy, tzw logika zapłonu.

A kolega Cooki13 chyba już zablokował doszczętnie radio lub zapłacił komuś kto mu to radio zrobił bo nie odzywa się.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
Cooki13
Level 21
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 614
Helped: 2
Post rating: 4
Cooki13
Level 21
Post#26 29 Dec 2005 17:17  Topic author   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


sprawa jest jak najbardziej aktualna tylko próbuje wyciągnąć radio a nie wiem jak.Jakieś specjalne ,,klucze" są potrzebne chyba które wciska sie do radia w szpare

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#27 29 Dec 2005 17:39    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Owszem, są specjalne klucze ale przy odrobinie wyczucia można to wyjąć dwoma blaszkami , nożykami itp. Ale jak na razie nie widzę potrzeby wyjmowania go, nie możesz zostawić go na godzinę lub kilka z kluczykami w stacyjne w pozycji ACC ?
Podaj mi na PW VIN auta i kod jaki masz to jeśli radio było zamontowane w nim fabrycznie to spróbuję odczytać kod i powiem Ci czy jest właściwy.

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
leszek.b
Level 29
Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1770
Helped: 64
Post rating: 16
leszek.b
Level 29
Post#28 07 Jan 2006 13:17    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam
Cytat:
"A kolega Cooki13 chyba już zablokował doszczętnie radio lub zapłacił komuś kto mu to radio zrobił bo nie odzywa się."

SławeK .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Udało sie koledze Cooki13 uruchomić radio? {i co było powodem- (usterki )}.

Leszek.b

Helpful post? + 0
Back to top
SlaweK
Level 43
Location: Oborniki Śląskie
Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11906
Helped: 903
Post rating: 15
SlaweK
Level 43
Post#29 07 Jan 2006 16:19    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Kolega chyba zniechęcił się albo pojechał do serwisu, gdzie położyli na półkę i kazali za miesiąc przyjechać bo nie chce po jednym dniu puścić ;) ;) ;)
A teraz rozważa gdzie wsiąść kredyt by zapłacić rachunek w serwisie. ;)

SławeK

Helpful post? + 0
Back to top
sky777
Level 2
Location: polska
Joined: 19 Jan 2008
Posts: 4
Post rating: 1
sky777
Level 2
Post#30 23 Feb 2008 09:48    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


MAM TAKIE SAMO RADIO i jak wpisac cod w ktorym jest cyfra 7 ,o ile to jest dobry cod (wygenerowany0 .Dzięki za pomoc

Helpful post? + +2
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes

radio BETA - problem z zatwierdzeniem kodu (7)
KENWOOD KDC-5080R - PROBLEM Z ZATWIERDZENIEM KODU!!!! (4)
Blaupunkt Volkswagen Alpha-5 problem z zatwierdzeniem kodu (4)
Problem z zatwierdzeniem kodu Radio blaupunkt stockholm rcr (5)
Radio forda 5000 rds problem z zatwierdzeniem kodu (4)
problem z odkodowaniem radia orginalnego od audi a4 2001r (3)
Mercedes becker sound 30 - szukam kodu do radia (1)
Gamma-wprowadzenie orginalnego kodu (6)
Zmieniarka do orginalnego radia Fordowskiego (25)
Jak Podłaczyc wzmacnacz do orginalnego Radia OPEL (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.052 seconds