Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis ->Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 614
Pomógł: 2
Cooki13
Poziom 19
Post#1 24 Gru 2005 23:18  Autor tematu   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Witam mam problem a raczej nie wiem czym sie zatwierdza kod w orginalnym radi w Mercedesie E230 rocznik 98.(kod jest na 100% dobry)

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
w.endriu
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dolnośląskie
Dołączył: 26 Wrz 2003
Posty: 415
Pomógł: 12
Ocena postów: 3
w.endriu
Poziom 17
Post#2 25 Gru 2005 00:13    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Podaj model radia,tam było kilka modeli a moze jeszcze jedno włącz zaplon.
Pozdr.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 614
Pomógł: 2
Cooki13
Poziom 19
Post#3 25 Gru 2005 11:12  Autor tematu   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam modelu nie znam ale moge podesłać fotke.Byłbym wdzięczny za każdą pomoc bo dzisiaj czeka mnie długa podróż a przydało by sie posłuchać muzyki aby nie zasnąć.

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#4 25 Gru 2005 11:47    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Dolny klawisz I>I (strzałka w prawo) ale chyba masz zły kod skoro jest WAIT.
Gdybyś wyjął kasetę to zobaczyłbyś napis Mercedes Special, model to BE2210.

SławeK

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
track
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: okoliceOstrołęki
Dołączył: 23 Lut 2003
Posty: 255
Pomógł: 3
track
Poziom 15
Post#5 25 Gru 2005 17:53    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Kod w tym modelu radia jest 5-cio cyfrowy i wprowadzasz go numerycznie.Pewnie tak jak pisze Sławek masz zły kod.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 614
Pomógł: 2
Cooki13
Poziom 19
Post#6 25 Gru 2005 18:58  Autor tematu   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Kod mam 5 cyfrowy zaraz spróbuje z tą strzałką

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 614
Pomógł: 2
Cooki13
Poziom 19
Post#7 26 Gru 2005 17:45  Autor tematu   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Niestety kod nie wchodzi.próbowałem strzałka prawy dolny róg i 3 razy i nic.Chciałbym tylko dodać ze kod jest dobry.robiłem to z kluczykiem w stacyjce.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy144
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Sulechów i z alfy 33 :D
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 374
Pomógł: 29
siwy144
Poziom 17
Post#8 26 Gru 2005 17:48    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A 1 nie da rady.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#9 26 Gru 2005 18:05    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


W takim razie na 100% masz zły kod i stąd napis WAIT. Skąd masz ten kod ?

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 614
Pomógł: 2
Cooki13
Poziom 19
Post#10 26 Gru 2005 18:21  Autor tematu   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Samochód mam od nowości a kod dostałem w serwise Mercedesa podając numer nadwozia.(wiec kod jest na bank dobry)Narazie próbowałem tylko strzałką w prawo. jeżeli kod wpisze sie 3 razy (nie ważne czy dobry czy zły i źle sie zatwierdzi to wyskakuje napis Wait)

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#11 26 Gru 2005 18:25    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Wniosek że albo serwis się pomylił albo radio było wymienione. Mogę Ci autorytatywnie powiedzieć że ten kod NIE PASUJE a dowodem na jest napis WAIT, radio daje Ci czas do pomyślenia, za którymś razem (nie pamietam za którym akurat ten model) radio zablokuje się i tylko doświadczony w radiach tego typu elektronik je odblokuje.

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy144
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Sulechów i z alfy 33 :D
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 374
Pomógł: 29
siwy144
Poziom 17
Post#12 26 Gru 2005 18:28    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Jedz do serwisu żeby jeszcze raz zrobili lub idz gdzies gdzie robia radijka to Ci odblokuja.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
niunio
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Cz Woda
Dołączył: 02 Paź 2005
Posty: 136
Pomógł: 9
niunio
Poziom 13
Post#13 26 Gru 2005 23:46    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


A gdyby tak SC ?. To byla moja propozycja. Do p.SlaweK, ja wiem ze CZEKAJ i co na to Cooki13 chyba nadal WAIT dzieki tym postom.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#14 26 Gru 2005 23:59    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Mam odkładnie ten sam model to chyba wiem co mówię, niunio, a WAIT to niby dlaczego się pokazał?

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Lip 2005
Posty: 14
krzysiek_46
Poziom 5
Post#15 27 Gru 2005 19:48    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Jesli na wyswietlaczu pisze WAIIT to ozacza ze byl wbity 3-krotnie zly kod radia.Nalezy wyjac radio i rozlaczc kostki radiowe iodlozyc napolke na 24h.Nastepnie podlaczyc radio do insalacj samochodowej iwaczyc radio i poczekac na napis CODE wtedy morzna wpisac cod radia.Zycze powodzenia.Odpisz jak ci poszlo.

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Jesli na wyswietlaczu pojawi sie napis CODE wprowc poprawny kod za pomoca przyciskow od jeden do szeiscju izatwierdz kod za pomoca przycisku SC przytrzymujac go na dluzei az pojawi sie na wyswietlaczu Nr stacj.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#16 27 Gru 2005 20:20    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A guzik prawda, eeprom od stana nia półce się nie poprawi sam. Musi stać na włączony zapłonie i nie tak długo.

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Lip 2005
Posty: 14
krzysiek_46
Poziom 5
Post#17 27 Gru 2005 21:18    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


SlaweK ja pracuje w MB iz takimi problemami mam na codzien do czynienia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#18 27 Gru 2005 21:34    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A czytałeś chociaż instrukcję od takiego radia. Teraz wiem dlaczego są takie ceny w serwisie i taka jakość usług. Naprawiam takie radia od kilkunastu lat i niech to potwierdzi ktoś obcy, na półce procesor nie odliczy czasu potrzebnego na skasowanie się licznika błędów w pamięci.

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
leszek.b
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1729
Pomógł: 64
Ocena postów: 11
leszek.b
Poziom 22
Post#19 27 Gru 2005 22:07    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam- na własne oczy
Kod jest " na bank" dobry ,wtedy i tylko wtedy, jesli kiedykolwiek kod
był wpisany i potwierdzony a radio -zagrało.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Lip 2005
Posty: 14
krzysiek_46
Poziom 5
Post#20 27 Gru 2005 22:13    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Zgadzam sie ztoba ale tu chodzi o to zeby po prostu skrucic czas naodblokowanie tak wlasnie robimy w serwisach ze sarszymi modelami i to pomaga.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#21 27 Gru 2005 22:25    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Oj, chyba będę musiał nieco sprostować wiedzę kolego serwisanta. Spróbuj spluwania przez lewe ramię, lepiej pomaga na zablokowane radio niż leżenie na półce. Nie ma siły, procesor musi mieć zasilanie by odliczył odpowiedni odcinek czasu i pozwolił na wpisanie kodu co z resztą jest opisane w instrukcji, a dodam że radio w czasie odliczania tego czasu musi mieć oba zasilania, tzn włączony zapłon lub kluczyk w pozycji ACC.

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
leszek.b
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1729
Pomógł: 64
Ocena postów: 11
leszek.b
Poziom 22
Post#22 27 Gru 2005 23:25    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam
Zawsze lub często koledzy piszą o drugim plusie (może trzy) zasilania.
To "kurcze pieczone"- może to .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
J jak zrozumieć to zdanie-cytat

"Narazie próbowałem tylko strzałką w prawo. jeżeli kod wpisze sie 3 razy (nie ważne czy dobry czy zły i źle sie zatwierdzi to wyskakuje napis Wait) "

Wygląda na to, ze po trzy razy wpisuje do woli.
A wiec procek tego wpisu nie widzi . brak plusa?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Lip 2005
Posty: 14
krzysiek_46
Poziom 5
Post#23 28 Gru 2005 14:40    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Nie bo jesli po wlaczeniu zaplonu w pierwsza pozycje mozesz wlaczyc radio to napewno masz napiecia wporzadku . Chyba ze po wpisaniu kodu i zatwierdzeniu i wylaczeniu radia i ponownym wlaczeniu radia musisz wpisac na nowo kod , to wtym momecie brak stalego zasilania [czyli 30],a napiecia dochodza tylko dwa i jedna masa ,czyli stale napiecie[30],po zaplonie[15],masa[31] .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ikar55
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: "_"
Dołączył: 05 Lut 2005
Posty: 1308
Pomógł: 184
Ocena postów: 14
ikar55
Poziom 21
Post#24 28 Gru 2005 23:37    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


krzysiek_46 daruj sobie swoje rady i wywody.Propagujesz tu jakieś nie wiem skąd i jak wykombinowane metody. Słuchaj ludzi znających temat. Rację ma kol.sławeK,który słusznie (uparcie) twierdzi,że Cooki 13 ma niewłaściwy kod do swojego radia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#25 29 Gru 2005 01:17    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Ten Becker włączy się na jednym plusie czyli bez przekręconego kluczyka ale nie pozwoli na wpisanie kodu. Po wpisaniu kodu na dwóch plusach (ACC) radio na jednym plusie również będzie się włączać tyle ze po około 30 min samo się wyłączy, tzw logika zapłonu.

A kolega Cooki13 chyba już zablokował doszczętnie radio lub zapłacił komuś kto mu to radio zrobił bo nie odzywa się.

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 614
Pomógł: 2
Cooki13
Poziom 19
Post#26 29 Gru 2005 17:17  Autor tematu   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


sprawa jest jak najbardziej aktualna tylko próbuje wyciągnąć radio a nie wiem jak.Jakieś specjalne ,,klucze" są potrzebne chyba które wciska sie do radia w szpare

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#27 29 Gru 2005 17:39    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Owszem, są specjalne klucze ale przy odrobinie wyczucia można to wyjąć dwoma blaszkami , nożykami itp. Ale jak na razie nie widzę potrzeby wyjmowania go, nie możesz zostawić go na godzinę lub kilka z kluczykami w stacyjne w pozycji ACC ?
Podaj mi na PW VIN auta i kod jaki masz to jeśli radio było zamontowane w nim fabrycznie to spróbuję odczytać kod i powiem Ci czy jest właściwy.

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
leszek.b
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1729
Pomógł: 64
Ocena postów: 11
leszek.b
Poziom 22
Post#28 07 Sty 2006 13:17    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam
Cytat:
"A kolega Cooki13 chyba już zablokował doszczętnie radio lub zapłacił komuś kto mu to radio zrobił bo nie odzywa się."

SławeK .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Udało sie koledze Cooki13 uruchomić radio? {i co było powodem- (usterki )}.

Leszek.b

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11901
Pomógł: 901
SlaweK
Poziom 26
Post#29 07 Sty 2006 16:19    

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Kolega chyba zniechęcił się albo pojechał do serwisu, gdzie położyli na półkę i kazali za miesiąc przyjechać bo nie chce po jednym dniu puścić Wink Wink Wink
A teraz rozważa gdzie wsiąść kredyt by zapłacić rachunek w serwisie. Wink

SławeK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sky777
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: polska
Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 4
sky777
Poziom 2
Post#30 23 Lut 2008 09:48    

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


MAM TAKIE SAMO RADIO i jak wpisac cod w ktorym jest cyfra 7 ,o ile to jest dobry cod (wygenerowany0 .Dzięki za pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis -> Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
radio BETA - problem z zatwierdzeniem kodu (7)
KENWOOD KDC-5080R - PROBLEM Z ZATWIERDZENIEM KODU!!!! (4)
Blaupunkt Volkswagen Alpha-5 problem z zatwierdzeniem kodu (4)
Problem z zatwierdzeniem kodu Radio blaupunkt stockholm rcr (5)
Radio forda 5000 rds problem z zatwierdzeniem kodu (4)
problem z odkodowaniem radia orginalnego od audi a4 2001r (3)
Mercedes becker sound 30 - szukam kodu do radia (1)
Gamma-wprowadzenie orginalnego kodu (6)
Zmieniarka do orginalnego radia Fordowskiego (25)
Jak Podłaczyc wzmacnacz do orginalnego Radia OPEL (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS