Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes
Author
Message
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 615

Post#1 Post from the author of the topic 24 Dec 2005 23:18   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Witam mam problem a raczej nie wiem czym sie zatwierdza kod w orginalnym radi w Mercedesie E230 rocznik 98.(kod jest na 100% dobry)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Dec 2005 23:18   





Back to top
   
w.endriu
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 26 Sep 2003
Posts: 416
Location: Dolnośląskie

Post#2 25 Dec 2005 00:13   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Podaj model radia,tam było kilka modeli a moze jeszcze jedno włącz zaplon.
Pozdr.

Helpful message? + -

Back to top
   
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 615

Post#3 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 11:12   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam modelu nie znam ale moge podesłać fotke.Byłbym wdzięczny za każdą pomoc bo dzisiaj czeka mnie długa podróż a przydało by sie posłuchać muzyki aby nie zasnąć.

Attachments: To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#4 25 Dec 2005 11:47   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Dolny klawisz I>I (strzałka w prawo) ale chyba masz zły kod skoro jest WAIT.
Gdybyś wyjął kasetę to zobaczyłbyś napis Mercedes Special, model to BE2210.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
track
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 255
Location: okoliceOstrołęki

Post#5 25 Dec 2005 17:53   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Kod w tym modelu radia jest 5-cio cyfrowy i wprowadzasz go numerycznie.Pewnie tak jak pisze Sławek masz zły kod.

Helpful message? + -

Back to top
   
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 615

Post#6 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 18:58   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Kod mam 5 cyfrowy zaraz spróbuje z tą strzałką

Helpful message? + -

Back to top
   
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 615

Post#7 Post from the author of the topic 26 Dec 2005 17:45   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Niestety kod nie wchodzi.próbowałem strzałka prawy dolny róg i 3 razy i nic.Chciałbym tylko dodać ze kod jest dobry.robiłem to z kluczykiem w stacyjce.

Helpful message? + -

Back to top
   
siwy144
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 21 Aug 2004
Posts: 374
Location: Sulechów i z alfy 33 :D

Post#8 26 Dec 2005 17:48   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A 1 nie da rady.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#9 26 Dec 2005 18:05   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


W takim razie na 100% masz zły kod i stąd napis WAIT. Skąd masz ten kod ?

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 615

Post#10 Post from the author of the topic 26 Dec 2005 18:21   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Samochód mam od nowości a kod dostałem w serwise Mercedesa podając numer nadwozia.(wiec kod jest na bank dobry)Narazie próbowałem tylko strzałką w prawo. jeżeli kod wpisze sie 3 razy (nie ważne czy dobry czy zły i źle sie zatwierdzi to wyskakuje napis Wait)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2005 18:21   





Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#11 26 Dec 2005 18:25   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Wniosek że albo serwis się pomylił albo radio było wymienione. Mogę Ci autorytatywnie powiedzieć że ten kod NIE PASUJE a dowodem na jest napis WAIT, radio daje Ci czas do pomyślenia, za którymś razem (nie pamietam za którym akurat ten model) radio zablokuje się i tylko doświadczony w radiach tego typu elektronik je odblokuje.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
siwy144
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 21 Aug 2004
Posts: 374
Location: Sulechów i z alfy 33 :D

Post#12 26 Dec 2005 18:28   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Jedz do serwisu żeby jeszcze raz zrobili lub idz gdzies gdzie robia radijka to Ci odblokuja.

Helpful message? + -

Back to top
   
niunio
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 02 Oct 2005
Posts: 136
Location: Cz Woda

Post#13 26 Dec 2005 23:46   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


A gdyby tak SC ?. To byla moja propozycja. Do p.SlaweK, ja wiem ze CZEKAJ i co na to Cooki13 chyba nadal WAIT dzieki tym postom.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#14 26 Dec 2005 23:59   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Mam odkładnie ten sam model to chyba wiem co mówię, niunio, a WAIT to niby dlaczego się pokazał?

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2005 23:59   





Back to top
   
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14

Post#15 27 Dec 2005 19:48   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Jesli na wyswietlaczu pisze WAIIT to ozacza ze byl wbity 3-krotnie zly kod radia.Nalezy wyjac radio i rozlaczc kostki radiowe iodlozyc napolke na 24h.Nastepnie podlaczyc radio do insalacj samochodowej iwaczyc radio i poczekac na napis CODE wtedy morzna wpisac cod radia.Zycze powodzenia.Odpisz jak ci poszlo.

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Jesli na wyswietlaczu pojawi sie napis CODE wprowc poprawny kod za pomoca przyciskow od jeden do szeiscju izatwierdz kod za pomoca przycisku SC przytrzymujac go na dluzei az pojawi sie na wyswietlaczu Nr stacj.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#16 27 Dec 2005 20:20   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A guzik prawda, eeprom od stana nia półce się nie poprawi sam. Musi stać na włączony zapłonie i nie tak długo.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14

Post#17 27 Dec 2005 21:18   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


SlaweK ja pracuje w MB iz takimi problemami mam na codzien do czynienia.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#18 27 Dec 2005 21:34   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


A czytałeś chociaż instrukcję od takiego radia. Teraz wiem dlaczego są takie ceny w serwisie i taka jakość usług. Naprawiam takie radia od kilkunastu lat i niech to potwierdzi ktoś obcy, na półce procesor nie odliczy czasu potrzebnego na skasowanie się licznika błędów w pamięci.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
leszek.b
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1742

Post#19 27 Dec 2005 22:07   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam- na własne oczy
Kod jest " na bank" dobry ,wtedy i tylko wtedy, jesli kiedykolwiek kod
był wpisany i potwierdzony a radio -zagrało.

Helpful message? + -

Back to top
   
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14

Post#20 27 Dec 2005 22:13   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Zgadzam sie ztoba ale tu chodzi o to zeby po prostu skrucic czas naodblokowanie tak wlasnie robimy w serwisach ze sarszymi modelami i to pomaga.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#21 27 Dec 2005 22:25   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Oj, chyba będę musiał nieco sprostować wiedzę kolego serwisanta. Spróbuj spluwania przez lewe ramię, lepiej pomaga na zablokowane radio niż leżenie na półce. Nie ma siły, procesor musi mieć zasilanie by odliczył odpowiedni odcinek czasu i pozwolił na wpisanie kodu co z resztą jest opisane w instrukcji, a dodam że radio w czasie odliczania tego czasu musi mieć oba zasilania, tzn włączony zapłon lub kluczyk w pozycji ACC.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
leszek.b
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1742

Post#22 27 Dec 2005 23:25   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam
Zawsze lub często koledzy piszą o drugim plusie (może trzy) zasilania.
To "kurcze pieczone"- może to .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
J jak zrozumieć to zdanie-cytat

"Narazie próbowałem tylko strzałką w prawo. jeżeli kod wpisze sie 3 razy (nie ważne czy dobry czy zły i źle sie zatwierdzi to wyskakuje napis Wait) "

Wygląda na to, ze po trzy razy wpisuje do woli.
A wiec procek tego wpisu nie widzi . brak plusa?

Helpful message? + -

Back to top
   
krzysiek_46
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jul 2005
Posts: 14

Post#23 28 Dec 2005 14:40   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Nie bo jesli po wlaczeniu zaplonu w pierwsza pozycje mozesz wlaczyc radio to napewno masz napiecia wporzadku . Chyba ze po wpisaniu kodu i zatwierdzeniu i wylaczeniu radia i ponownym wlaczeniu radia musisz wpisac na nowo kod , to wtym momecie brak stalego zasilania [czyli 30],a napiecia dochodza tylko dwa i jedna masa ,czyli stale napiecie[30],po zaplonie[15],masa[31] .

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Dec 2005 14:40   





Back to top
   
ikar55
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 05 Feb 2005
Posts: 1296
Location: "_"

Post#24 28 Dec 2005 23:37   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


krzysiek_46 daruj sobie swoje rady i wywody.Propagujesz tu jakieś nie wiem skąd i jak wykombinowane metody. Słuchaj ludzi znających temat. Rację ma kol.sławeK,który słusznie (uparcie) twierdzi,że Cooki 13 ma niewłaściwy kod do swojego radia.

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#25 29 Dec 2005 01:17   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Ten Becker włączy się na jednym plusie czyli bez przekręconego kluczyka ale nie pozwoli na wpisanie kodu. Po wpisaniu kodu na dwóch plusach (ACC) radio na jednym plusie również będzie się włączać tyle ze po około 30 min samo się wyłączy, tzw logika zapłonu.

A kolega Cooki13 chyba już zablokował doszczętnie radio lub zapłacił komuś kto mu to radio zrobił bo nie odzywa się.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
Cooki13
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 615

Post#26 Post from the author of the topic 29 Dec 2005 17:17   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


sprawa jest jak najbardziej aktualna tylko próbuje wyciągnąć radio a nie wiem jak.Jakieś specjalne ,,klucze" są potrzebne chyba które wciska sie do radia w szpare

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#27 29 Dec 2005 17:39   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Owszem, są specjalne klucze ale przy odrobinie wyczucia można to wyjąć dwoma blaszkami , nożykami itp. Ale jak na razie nie widzę potrzeby wyjmowania go, nie możesz zostawić go na godzinę lub kilka z kluczykami w stacyjne w pozycji ACC ?
Podaj mi na PW VIN auta i kod jaki masz to jeśli radio było zamontowane w nim fabrycznie to spróbuję odczytać kod i powiem Ci czy jest właściwy.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
leszek.b
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1742

Post#28 07 Jan 2006 13:17   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


Witam
Cytat:
"A kolega Cooki13 chyba już zablokował doszczętnie radio lub zapłacił komuś kto mu to radio zrobił bo nie odzywa się."

SławeK .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Udało sie koledze Cooki13 uruchomić radio? {i co było powodem- (usterki )}.

Leszek.b

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#29 07 Jan 2006 16:19   

Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes


Kolega chyba zniechęcił się albo pojechał do serwisu, gdzie położyli na półkę i kazali za miesiąc przyjechać bo nie chce po jednym dniu puścić Wink Wink Wink
A teraz rozważa gdzie wsiąść kredyt by zapłacić rachunek w serwisie. Wink

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
sky777
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 19 Jan 2008
Posts: 4
Location: polska

Post#30 23 Feb 2008 09:48   

Re: Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Merce


MAM TAKIE SAMO RADIO i jak wpisac cod w ktorym jest cyfra 7 ,o ile to jest dobry cod (wygenerowany0 .Dzięki za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Problem z zatwierdzeniem kodu do orginalnego radia Mercedes
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
radio BETA - problem z zatwierdzeniem kodu (7)
KENWOOD KDC-5080R - PROBLEM Z ZATWIERDZENIEM KODU!!!! (4)
Blaupunkt Volkswagen Alpha-5 problem z zatwierdzeniem kodu (4)
Problem z zatwierdzeniem kodu Radio blaupunkt stockholm rcr (5)
Radio forda 5000 rds problem z zatwierdzeniem kodu (4)
problem z odkodowaniem radia orginalnego od audi a4 2001r (3)
Mercedes becker sound 30 - szukam kodu do radia (1)
Gamma-wprowadzenie orginalnego kodu (6)
Zmieniarka do orginalnego radia Fordowskiego (25)
Jak Podłaczyc wzmacnacz do orginalnego Radia OPEL (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl topic RSS feed