Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



co oznacza taki komunikat


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci ->co oznacza taki komunikat Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#1 25 Gru 2005 13:19  Autor tematu   

co oznacza taki komunikat


co oznacza komunikat " minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska "
czy chodzi tutaj o pamięć ram czy o coś innego
proszę o pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MINIAK
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Częstochowa/Kraków
Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 42
Pomógł: 1
MINIAK
Poziom 9
Post#2 25 Gru 2005 13:25    

Re: co oznacza taki komunikat


Chodzi o pamięc wirtualną widocznie masz ustawioną za mała jej wartość. Mozna to zmienić we Właściwościach Mojego Komputera:)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#3 25 Gru 2005 13:28  Autor tematu   

Re: co oznacza taki komunikat


bardzo bym prosił o pomoc jak ustawić większą jej wartość ale tak krok po kroczku bo nie jestem zbyt biegły w tych sprawach ,moj system to win xp
a czy pomogło bu dokupienie ramu ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Bełchatów
Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 240
Pomógł: 23
mr_grabarz
Poziom 15
Post#4 25 Gru 2005 13:51    

co oznacza taki komunikat


prawym na Mój komputer ->własciwości ->zawansowane -> ustawienia wydajnosci -> zawansowane
i na dole masz pamieć wirtualną ustaw rozmiar na wartość [wilekość pamięsi ram] x 1.5 i bedzie ok
a i napisz ile masz ramu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#5 25 Gru 2005 17:03  Autor tematu   

Re: co oznacza taki komunikat


mam 256 mb ram i cały czas noszę się z zamiarem dkupienia jeszcze jednej kostki teraz sprawdziłem mam usrtawiony całkowity obszar stronicowania na 384 mb czy mogę ustawić więcej bez zwiększenia ram

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Figi
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Poznań
Dołączył: 16 Paź 2003
Posty: 3420
Pomógł: 306
Ocena postów: 3
Figi
Poziom 23
Post#6 25 Gru 2005 17:09    

co oznacza taki komunikat


Możesz, ale w praktyce nie spowoduje to poprawy wydajności komputera.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Damnian
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Lubin
Dołączył: 28 Maj 2004
Posty: 2210
Pomógł: 169
Ocena postów: 9
Damnian
Poziom 22
Post#7 25 Gru 2005 20:05    

co oznacza taki komunikat


Może napisz nam ile masz wolnego miejsca na dysku c: (tam gdze masz system) pamięć wirtualna to inaczej plik stronnicowania, czyli dysk twardy ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wielkirybak
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wschowa
Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 188
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
wielkirybak
Poziom 14
Post#8 25 Gru 2005 21:05    

co oznacza taki komunikat


Ale 384 mb jest to chyba minimalna ilosc pamieci wirtualnej potrzebnej do poprawnej pracy komputera.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#9 25 Gru 2005 22:24  Autor tematu   

Re: co oznacza taki komunikat


na dysku twardym mam 1,46 gb wolnego miejsca , czy macie w związku z ty makieś propozycje

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
8ghost7
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: zabrze
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 89
Pomógł: 1
8ghost7
Poziom 12
Post#10 25 Gru 2005 22:36    

co oznacza taki komunikat


w takim wypadku ustawił bym na około 500 - 600 mega ;]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Bełchatów
Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 240
Pomógł: 23
mr_grabarz
Poziom 15
Post#11 26 Gru 2005 12:22    

co oznacza taki komunikat


a po kulke ustawi 500-600 MB ? jak to nic nie da oprocz zajecia niepotrzebnie przestrzeni dyskowej? ustaw 1.5xilos pamieci ram czyli jak masz 256MB pamieci to ustaw plik stornicowania na 384MB
ja tez mam 256MB pamieci i plik stronicowania ustawiony na 250MB i jest super jak ustawie wiecej to nic nie daje ale powinno sie ustawic 1.5 razy tyle co ilosc pamieci fizycznej wiec tak ustaw czyli 384MB

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#12 26 Gru 2005 12:29  Autor tematu   

Re: co oznacza taki komunikat


właśnie próbowałem ustawić 600 mb i jest tak samo a konkretnie chodzi mi o załadowanie gry silent hunter 3 pasek ładowania idzie na 90% a potem z powrotem wyskakuje pulpit i komunikat jak w tytule.

czyli po waszych postach wnioskuje że jedyna rada to dokupienie ramu ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Hucul
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Hanower
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 4796
Pomógł: 368
Ocena postów: 43
Hucul
Poziom 24
Post#13 26 Gru 2005 12:36    

Re: co oznacza taki komunikat


Przestaw na "rozmiar kontrolowany przez system" i gra powinna się odpalić . :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#14 26 Gru 2005 22:27  Autor tematu   

Re: co oznacza taki komunikat


niestety nie pomogło widzę że poaostaje mi jednak sklep z ramami

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Bełchatów
Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 240
Pomógł: 23
mr_grabarz
Poziom 15
Post#15 27 Gru 2005 19:17    

co oznacza taki komunikat


no nie wiem tak dokońca z tym kupnem ramu jak masz od kogo to moze najpierw porzycz od kogos jedna kostke 256MB RAM-u dla testów zeby sie nie okazalo ze kupisz Ram i dalej bedziesz miał ten sam problem chociaż z drugiej strony czego jak czego ale RAM-u nigdy za wiele

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
klan
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Londyn
Dołączył: 03 Lut 2005
Posty: 160
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
klan
Poziom 14
Post#16 28 Gru 2005 00:55    

co oznacza taki komunikat


najlepiej ustawić pamięc wirtualą na inym dysku

utworzyć partycję FAT 16 i na niej ustawić plik wymiany

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Bełchatów
Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 240
Pomógł: 23
mr_grabarz
Poziom 15
Post#17 29 Gru 2005 14:16    

co oznacza taki komunikat


-> @klan

dlaczego akurat na innym dysku ustwić i dlaczego akurat FAT16?
BTW najlepiej to mieć tyle ramu zeby system nie korzystał z pliku stronicowania :P

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stef311
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: chojnice
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 155
Ocena postów: 1
stef311
Poziom 14
Post#18 04 Sty 2006 18:51  Autor tematu   

Re: co oznacza taki komunikat


ustawiłem na "rozmiar kontrolowny przez system" dokupiłem 256 mb ramu i wszystko jest OK komunikatu niema a wszystkie gry śmigają jak marzenie
pozdrawiam wszystkich kyórzy próbowali mi pomóc życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku:D:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci -> co oznacza taki komunikat
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Epson C45. Co oznacza ten komunikat? (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS