Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

co oznacza taki komunikat


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci -> co oznacza taki komunikat
Autor
Wiadomość
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#1 Post autora tematu 25 Gru 2005 14:19   

co oznacza taki komunikat


co oznacza komunikat " minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska "
czy chodzi tutaj o pamięć ram czy o coś innego
proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Gru 2005 14:19   





Powrót do góry
   
MINIAK
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 42
Miasto: Częstochowa/Kraków

Post#2 25 Gru 2005 14:25   

Re: co oznacza taki komunikat


Chodzi o pamięc wirtualną widocznie masz ustawioną za mała jej wartość. Mozna to zmienić we Właściwościach Mojego Komputera:)
Powrót do góry
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#3 Post autora tematu 25 Gru 2005 14:28   

Re: co oznacza taki komunikat


bardzo bym prosił o pomoc jak ustawić większą jej wartość ale tak krok po kroczku bo nie jestem zbyt biegły w tych sprawach ,moj system to win xp
a czy pomogło bu dokupienie ramu ?
Powrót do góry
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 237
Miasto: Bełchatów

Post#4 25 Gru 2005 14:51   

co oznacza taki komunikat


prawym na Mój komputer ->własciwości ->zawansowane -> ustawienia wydajnosci -> zawansowane
i na dole masz pamieć wirtualną ustaw rozmiar na wartość [wilekość pamięsi ram] x 1.5 i bedzie ok
a i napisz ile masz ramu
Powrót do góry
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#5 Post autora tematu 25 Gru 2005 18:03   

Re: co oznacza taki komunikat


mam 256 mb ram i cały czas noszę się z zamiarem dkupienia jeszcze jednej kostki teraz sprawdziłem mam usrtawiony całkowity obszar stronicowania na 384 mb czy mogę ustawić więcej bez zwiększenia ram
Powrót do góry
   
Figi
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 16 Paź 2003
Posty: 3420
Miasto: Poznań

Post#6 25 Gru 2005 18:09   

co oznacza taki komunikat


Możesz, ale w praktyce nie spowoduje to poprawy wydajności komputera.
Powrót do góry
   
Damnian
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Maj 2004
Posty: 2162
Miasto: Lubin

Post#7 25 Gru 2005 21:05   

co oznacza taki komunikat


Może napisz nam ile masz wolnego miejsca na dysku c: (tam gdze masz system) pamięć wirtualna to inaczej plik stronnicowania, czyli dysk twardy ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Gru 2005 21:05   





Powrót do góry
   
wielkirybak
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 188
Miasto: Wschowa

Post#8 25 Gru 2005 22:05   

co oznacza taki komunikat


Ale 384 mb jest to chyba minimalna ilosc pamieci wirtualnej potrzebnej do poprawnej pracy komputera.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Gru 2005 22:05   





Powrót do góry
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#9 Post autora tematu 25 Gru 2005 23:24   

Re: co oznacza taki komunikat


na dysku twardym mam 1,46 gb wolnego miejsca , czy macie w związku z ty makieś propozycje
Powrót do góry
   
8ghost7
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 89
Miasto: zabrze

Post#10 25 Gru 2005 23:36   

co oznacza taki komunikat


w takim wypadku ustawił bym na około 500 - 600 mega ;]
Powrót do góry
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 237
Miasto: Bełchatów

Post#11 26 Gru 2005 13:22   

co oznacza taki komunikat


a po kulke ustawi 500-600 MB ? jak to nic nie da oprocz zajecia niepotrzebnie przestrzeni dyskowej? ustaw 1.5xilos pamieci ram czyli jak masz 256MB pamieci to ustaw plik stornicowania na 384MB
ja tez mam 256MB pamieci i plik stronicowania ustawiony na 250MB i jest super jak ustawie wiecej to nic nie daje ale powinno sie ustawic 1.5 razy tyle co ilosc pamieci fizycznej wiec tak ustaw czyli 384MB
Powrót do góry
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#12 Post autora tematu 26 Gru 2005 13:29   

Re: co oznacza taki komunikat


właśnie próbowałem ustawić 600 mb i jest tak samo a konkretnie chodzi mi o załadowanie gry silent hunter 3 pasek ładowania idzie na 90% a potem z powrotem wyskakuje pulpit i komunikat jak w tytule.

czyli po waszych postach wnioskuje że jedyna rada to dokupienie ramu ?
Powrót do góry
   
Hucul
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 4818
Miasto: Hanower, Bydgoszcz, Brzoza

Post#13 26 Gru 2005 13:36   

Re: co oznacza taki komunikat


Przestaw na "rozmiar kontrolowany przez system" i gra powinna się odpalić . :D
Powrót do góry
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#14 Post autora tematu 26 Gru 2005 23:27   

Re: co oznacza taki komunikat


niestety nie pomogło widzę że poaostaje mi jednak sklep z ramami
Powrót do góry
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 237
Miasto: Bełchatów

Post#15 27 Gru 2005 20:17   

co oznacza taki komunikat


no nie wiem tak dokońca z tym kupnem ramu jak masz od kogo to moze najpierw porzycz od kogos jedna kostke 256MB RAM-u dla testów zeby sie nie okazalo ze kupisz Ram i dalej bedziesz miał ten sam problem chociaż z drugiej strony czego jak czego ale RAM-u nigdy za wiele
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Gru 2005 20:17   





Powrót do góry
   
klan
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lut 2005
Posty: 162
Miasto: Londyn

Post#16 28 Gru 2005 01:55   

co oznacza taki komunikat


najlepiej ustawić pamięc wirtualą na inym dysku

utworzyć partycję FAT 16 i na niej ustawić plik wymiany
Powrót do góry
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 237
Miasto: Bełchatów

Post#17 29 Gru 2005 15:16   

co oznacza taki komunikat


-> @klan

dlaczego akurat na innym dysku ustwić i dlaczego akurat FAT16?
BTW najlepiej to mieć tyle ramu zeby system nie korzystał z pliku stronicowania :P
Powrót do góry
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 157
Miasto: chojnice

Post#18 Post autora tematu 04 Sty 2006 19:51   

Re: co oznacza taki komunikat


ustawiłem na "rozmiar kontrolowny przez system" dokupiłem 256 mb ramu i wszystko jest OK komunikatu niema a wszystkie gry śmigają jak marzenie
pozdrawiam wszystkich kyórzy próbowali mi pomóc życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku:D:D
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci -> co oznacza taki komunikat
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Epson C45. Co oznacza ten komunikat? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS