Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

co oznacza taki komunikat


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> co oznacza taki komunikat
Author
Message
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#1 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 13:19   

co oznacza taki komunikat


co oznacza komunikat " minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska "
czy chodzi tutaj o pamięć ram czy o coś innego
proszę o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2005 13:19   





Back to top
   
MINIAK
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 09 Jan 2005
Posts: 42
Location: Częstochowa/Kraków

Post#2 25 Dec 2005 13:25   

Re: co oznacza taki komunikat


Chodzi o pamięc wirtualną widocznie masz ustawioną za mała jej wartość. Mozna to zmienić we Właściwościach Mojego Komputera:)

Helpful message? + -

Back to top
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#3 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 13:28   

Re: co oznacza taki komunikat


bardzo bym prosił o pomoc jak ustawić większą jej wartość ale tak krok po kroczku bo nie jestem zbyt biegły w tych sprawach ,moj system to win xp
a czy pomogło bu dokupienie ramu ?

Helpful message? + -

Back to top
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 237
Location: Bełchatów

Post#4 25 Dec 2005 13:51   

co oznacza taki komunikat


prawym na Mój komputer ->własciwości ->zawansowane -> ustawienia wydajnosci -> zawansowane
i na dole masz pamieć wirtualną ustaw rozmiar na wartość [wilekość pamięsi ram] x 1.5 i bedzie ok
a i napisz ile masz ramu

Helpful message? + -

Back to top
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#5 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 17:03   

Re: co oznacza taki komunikat


mam 256 mb ram i cały czas noszę się z zamiarem dkupienia jeszcze jednej kostki teraz sprawdziłem mam usrtawiony całkowity obszar stronicowania na 384 mb czy mogę ustawić więcej bez zwiększenia ram

Helpful message? + -

Back to top
   
Figi
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 3420
Location: Poznań

Post#6 25 Dec 2005 17:09   

co oznacza taki komunikat


Możesz, ale w praktyce nie spowoduje to poprawy wydajności komputera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Damnian
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 28 May 2004
Posts: 2198
Location: Lubin

Post#7 25 Dec 2005 20:05   

co oznacza taki komunikat


Może napisz nam ile masz wolnego miejsca na dysku c: (tam gdze masz system) pamięć wirtualna to inaczej plik stronnicowania, czyli dysk twardy Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2005 20:05   





Back to top
   
wielkirybak
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 188
Location: Wschowa

Post#8 25 Dec 2005 21:05   

co oznacza taki komunikat


Ale 384 mb jest to chyba minimalna ilosc pamieci wirtualnej potrzebnej do poprawnej pracy komputera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2005 21:05   





Back to top
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#9 Post from the author of the topic 25 Dec 2005 22:24   

Re: co oznacza taki komunikat


na dysku twardym mam 1,46 gb wolnego miejsca , czy macie w związku z ty makieś propozycje

Helpful message? + -

Back to top
   
8ghost7
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 89
Location: zabrze

Post#10 25 Dec 2005 22:36   

co oznacza taki komunikat


w takim wypadku ustawił bym na około 500 - 600 mega ;]

Helpful message? + -

Back to top
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 237
Location: Bełchatów

Post#11 26 Dec 2005 12:22   

co oznacza taki komunikat


a po kulke ustawi 500-600 MB ? jak to nic nie da oprocz zajecia niepotrzebnie przestrzeni dyskowej? ustaw 1.5xilos pamieci ram czyli jak masz 256MB pamieci to ustaw plik stornicowania na 384MB
ja tez mam 256MB pamieci i plik stronicowania ustawiony na 250MB i jest super jak ustawie wiecej to nic nie daje ale powinno sie ustawic 1.5 razy tyle co ilosc pamieci fizycznej wiec tak ustaw czyli 384MB

Helpful message? + -

Back to top
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#12 Post from the author of the topic 26 Dec 2005 12:29   

Re: co oznacza taki komunikat


właśnie próbowałem ustawić 600 mb i jest tak samo a konkretnie chodzi mi o załadowanie gry silent hunter 3 pasek ładowania idzie na 90% a potem z powrotem wyskakuje pulpit i komunikat jak w tytule.

czyli po waszych postach wnioskuje że jedyna rada to dokupienie ramu ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Hucul
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 19 Feb 2005
Posts: 4794
Location: Hanower

Post#13 26 Dec 2005 12:36   

Re: co oznacza taki komunikat


Przestaw na "rozmiar kontrolowany przez system" i gra powinna się odpalić . Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#14 Post from the author of the topic 26 Dec 2005 22:27   

Re: co oznacza taki komunikat


niestety nie pomogło widzę że poaostaje mi jednak sklep z ramami

Helpful message? + -

Back to top
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 237
Location: Bełchatów

Post#15 27 Dec 2005 19:17   

co oznacza taki komunikat


no nie wiem tak dokońca z tym kupnem ramu jak masz od kogo to moze najpierw porzycz od kogos jedna kostke 256MB RAM-u dla testów zeby sie nie okazalo ze kupisz Ram i dalej bedziesz miał ten sam problem chociaż z drugiej strony czego jak czego ale RAM-u nigdy za wiele

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Dec 2005 19:17   





Back to top
   
klan
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Feb 2005
Posts: 160
Location: Londyn

Post#16 28 Dec 2005 00:55   

co oznacza taki komunikat


najlepiej ustawić pamięc wirtualą na inym dysku

utworzyć partycję FAT 16 i na niej ustawić plik wymiany

Helpful message? + -

Back to top
   
mr_grabarz
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 237
Location: Bełchatów

Post#17 29 Dec 2005 14:16   

co oznacza taki komunikat


-> @klan

dlaczego akurat na innym dysku ustwić i dlaczego akurat FAT16?
BTW najlepiej to mieć tyle ramu zeby system nie korzystał z pliku stronicowania Razz

Helpful message? + -

Back to top
   
stef311
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 155
Location: chojnice

Post#18 Post from the author of the topic 04 Jan 2006 18:51   

Re: co oznacza taki komunikat


ustawiłem na "rozmiar kontrolowny przez system" dokupiłem 256 mb ramu i wszystko jest OK komunikatu niema a wszystkie gry śmigają jak marzenie
pozdrawiam wszystkich kyórzy próbowali mi pomóc życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku:DVery Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> co oznacza taki komunikat
Page 1 of 1
Similar topics
Epson C45. Co oznacza ten komunikat? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.505 seconds

elektroda.pl topic RSS feed