Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



co oznacza taki komunikat


  Main Page -> Forum Index -> Beginners Service ->co oznacza taki komunikat Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#1 25 Dec 2005 13:19  Topic author   

co oznacza taki komunikat


co oznacza komunikat " minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska "
czy chodzi tutaj o pamięć ram czy o coś innego
proszę o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
MINIAK
Level 10
Location: Częstochowa/Kraków
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 42
Helped: 1
MINIAK
Level 10
Post#2 25 Dec 2005 13:25    

Re: co oznacza taki komunikat


Chodzi o pamięc wirtualną widocznie masz ustawioną za mała jej wartość. Mozna to zmienić we Właściwościach Mojego Komputera:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#3 25 Dec 2005 13:28  Topic author   

Re: co oznacza taki komunikat


bardzo bym prosił o pomoc jak ustawić większą jej wartość ale tak krok po kroczku bo nie jestem zbyt biegły w tych sprawach ,moj system to win xp
a czy pomogło bu dokupienie ramu ?

Helpful post? + 0
Back to top
mr_grabarz
Level 17
Location: Bełchatów
Joined: 31 Dec 2003
Posts: 244
Helped: 23
mr_grabarz
Level 17
Post#4 25 Dec 2005 13:51    

co oznacza taki komunikat


prawym na Mój komputer ->własciwości ->zawansowane -> ustawienia wydajnosci -> zawansowane
i na dole masz pamieć wirtualną ustaw rozmiar na wartość [wilekość pamięsi ram] x 1.5 i bedzie ok
a i napisz ile masz ramu

Helpful post? + 0
Back to top
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#5 25 Dec 2005 17:03  Topic author   

Re: co oznacza taki komunikat


mam 256 mb ram i cały czas noszę się z zamiarem dkupienia jeszcze jednej kostki teraz sprawdziłem mam usrtawiony całkowity obszar stronicowania na 384 mb czy mogę ustawić więcej bez zwiększenia ram

Helpful post? + 0
Back to top
Figi
Level 37
Location: Poznań
Joined: 16 Oct 2003
Posts: 3420
Helped: 306
Post rating: 11
Figi
Level 37
Post#6 25 Dec 2005 17:09    

co oznacza taki komunikat


Możesz, ale w praktyce nie spowoduje to poprawy wydajności komputera.

Helpful post? + 0
Back to top
Damnian
Level 34
Location: Lubin
Joined: 28 May 2004
Posts: 2422
Helped: 191
Post rating: 22
Damnian
Level 34
Post#7 25 Dec 2005 20:05    

co oznacza taki komunikat


Może napisz nam ile masz wolnego miejsca na dysku c: (tam gdze masz system) pamięć wirtualna to inaczej plik stronnicowania, czyli dysk twardy ;)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wielkirybak
Level 15
Location: Wschowa
Joined: 22 Jan 2005
Posts: 188
Helped: 3
Post rating: 1
wielkirybak
Level 15
Post#8 25 Dec 2005 21:05    

co oznacza taki komunikat


Ale 384 mb jest to chyba minimalna ilosc pamieci wirtualnej potrzebnej do poprawnej pracy komputera.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#9 25 Dec 2005 22:24  Topic author   

Re: co oznacza taki komunikat


na dysku twardym mam 1,46 gb wolnego miejsca , czy macie w związku z ty makieś propozycje

Helpful post? + 0
Back to top
8ghost7
Level 12
Location: zabrze
Joined: 02 Nov 2005
Posts: 89
Helped: 1
8ghost7
Level 12
Post#10 25 Dec 2005 22:36    

co oznacza taki komunikat


w takim wypadku ustawił bym na około 500 - 600 mega ;]

Helpful post? + 0
Back to top
mr_grabarz
Level 17
Location: Bełchatów
Joined: 31 Dec 2003
Posts: 244
Helped: 23
mr_grabarz
Level 17
Post#11 26 Dec 2005 12:22    

co oznacza taki komunikat


a po kulke ustawi 500-600 MB ? jak to nic nie da oprocz zajecia niepotrzebnie przestrzeni dyskowej? ustaw 1.5xilos pamieci ram czyli jak masz 256MB pamieci to ustaw plik stornicowania na 384MB
ja tez mam 256MB pamieci i plik stronicowania ustawiony na 250MB i jest super jak ustawie wiecej to nic nie daje ale powinno sie ustawic 1.5 razy tyle co ilosc pamieci fizycznej wiec tak ustaw czyli 384MB

Helpful post? + 0
Back to top
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#12 26 Dec 2005 12:29  Topic author   

Re: co oznacza taki komunikat


właśnie próbowałem ustawić 600 mb i jest tak samo a konkretnie chodzi mi o załadowanie gry silent hunter 3 pasek ładowania idzie na 90% a potem z powrotem wyskakuje pulpit i komunikat jak w tytule.

czyli po waszych postach wnioskuje że jedyna rada to dokupienie ramu ?

Helpful post? + 0
Back to top
Hucul
Level 39
Location: Hanower
Joined: 19 Feb 2005
Posts: 4823
Helped: 370
Post rating: 64
Hucul
Level 39
Post#13 26 Dec 2005 12:36    

Re: co oznacza taki komunikat


Przestaw na "rozmiar kontrolowany przez system" i gra powinna się odpalić . :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#14 26 Dec 2005 22:27  Topic author   

Re: co oznacza taki komunikat


niestety nie pomogło widzę że poaostaje mi jednak sklep z ramami

Helpful post? + 0
Back to top
mr_grabarz
Level 17
Location: Bełchatów
Joined: 31 Dec 2003
Posts: 244
Helped: 23
mr_grabarz
Level 17
Post#15 27 Dec 2005 19:17    

co oznacza taki komunikat


no nie wiem tak dokońca z tym kupnem ramu jak masz od kogo to moze najpierw porzycz od kogos jedna kostke 256MB RAM-u dla testów zeby sie nie okazalo ze kupisz Ram i dalej bedziesz miał ten sam problem chociaż z drugiej strony czego jak czego ale RAM-u nigdy za wiele

Helpful post? + 0
Back to top
klan
Level 14
Location: Londyn
Joined: 03 Feb 2005
Posts: 163
Helped: 4
Post rating: 2
klan
Level 14
Post#16 28 Dec 2005 00:55    

co oznacza taki komunikat


najlepiej ustawić pamięc wirtualą na inym dysku

utworzyć partycję FAT 16 i na niej ustawić plik wymiany

Helpful post? + 0
Back to top
mr_grabarz
Level 17
Location: Bełchatów
Joined: 31 Dec 2003
Posts: 244
Helped: 23
mr_grabarz
Level 17
Post#17 29 Dec 2005 14:16    

co oznacza taki komunikat


-> @klan

dlaczego akurat na innym dysku ustwić i dlaczego akurat FAT16?
BTW najlepiej to mieć tyle ramu zeby system nie korzystał z pliku stronicowania :P

Helpful post? + 0
Back to top
stef311
Level 14
Location: chojnice
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 166
Helped: 1
Post rating: 4
stef311
Level 14
Post#18 04 Jan 2006 18:51  Topic author   

Re: co oznacza taki komunikat


ustawiłem na "rozmiar kontrolowny przez system" dokupiłem 256 mb ramu i wszystko jest OK komunikatu niema a wszystkie gry śmigają jak marzenie
pozdrawiam wszystkich kyórzy próbowali mi pomóc życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku:D:D

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> co oznacza taki komunikat
Page 1 of 1

Similar topics to co oznacza taki komunikat

Epson C45. Co oznacza ten komunikat? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.087 seconds