Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> Konfiguracja MMS w Plus Gsm
Autor
Wiadomość
Majger
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2003
Posty: 435
Miasto: świętokrzyskie

Post#1 Post autora tematu 04 Sty 2006 21:37   

Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Witam.Czy ktoś pomoże mi skonfigurować telefon do wysyłania i odbierania mms'ów w sieci Plus GSM ?
Telefon Nec n223i
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
Powrót do góry
   
saico
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 23 Paź 2003
Posty: 406

Post#2 04 Sty 2006 22:06   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Korzystałeś z "automatycznego konfiguratora" na stronie Plusa? Wysyłasz sms z ustawieniami i po bulu...

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Majger
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2003
Posty: 435
Miasto: świętokrzyskie

Post#3 Post autora tematu 04 Sty 2006 22:22   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Dzięki za poradę ale czy mógłbyś bardziej mnie oświecić?
Kolega ma ten telefon ale nie ma neta i chciałbym mu pomóc.
Proszę o dokładniejsze wskazówki.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2006 22:22   





Powrót do góry
   
saico
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 23 Paź 2003
Posty: 406

Post#4 05 Sty 2006 01:21   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Masz tu - http://plusgsm.pl/uslugi/konfiguracja/konfiguracja_mms/
Niestety nie ma tego producenta, ale spróbuj innych i może się uda. Działa to tak, że przychodzi Ci sms z konfiguracją, którego należy zapisać - automatycznie wpisze się w ustawienia MMS. To samo dotyczy GPRS - robisz identycznie... Pozdrawiam!

Dodano po 3 [minuty]:

PS. Powyżej, to jest konfiguracja ręczna - nie dopatrzyłem:) Chyba tym lepiej, bo masz podane co wpisać. Konfiguracja automatyczna tu - http://plusgsm.pl/uslugi/internet_i_transmisja_danych/wap/konfiguracja_zdalna/. Wszystko jest z tej samej kategorii "Konfiguracja".
Powrót do góry
   
kudlaty18
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 13 Kwi 2005
Posty: 26
Miasto: Warszawa

Post#5 05 Sty 2006 11:29   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Majger napisał:
Witam.Czy ktoś pomoże mi skonfigurować telefon do wysyłania i odbierania mms'ów w sieci Plus GSM ?
Telefon Nec n223i
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.



Oto konfiguracja :
Przykładowa konfiguracja MMS:

Konta danych

Typ konta : GPRS:dane
Nazwa : MMS GPRS
APN : mms.plusgsm.pl
ID użytkownika : brak
Hasło : brak
Profile WAP

Nazwa : MMS WAP
Połącz przez : MMS GPRS
Adres IP : 212.2.96.16
ID użytkownika : brak
Hasło : brak
Tryb danych : kontrolowany
Zabezpieczenia : wyłączone
Pokaz obrazy : włączono
Opcje

Serwer wiadom:
Adres : http://mms.plusgsm.pl:8002
Profil WAP : MMS WAP

A jezeli komorka jest w simplusie wpisz jeszcze :
*101*11*02# (zatwierdzenie połączenia - zielona słuchawka)
Powrót do góry
   
Majger
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2003
Posty: 435
Miasto: świętokrzyskie

Post#6 Post autora tematu 08 Sty 2006 11:38   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Dzięki za odzew,jak tylko kolega wróci spróbujemy Waszych rad.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
julekk
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 1
Miasto: Częstochowa

Post#7 14 Kwi 2008 19:20   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Mam probem. Mam SE k750i. Telefon był z ery, teraz mam karte plusa. chce wysyłac i odbierac mmsy ale jest to nie mozliwe, pomimo wpisania tych wszystkich kodów i konfiguracji z internetu. pisze: brak komunikacji, sproboj pozniej. POMOCY!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Kwi 2008 19:20   





Powrót do góry
   
poochone
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 7789
Miasto: Będzin / Doncaster

Post#8 14 Kwi 2008 19:45   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Musisz dobrze to skonfigurowac musi dzialac
Powrót do góry
   
rkkiler
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2004
Posty: 48
Miasto: Warszawa

Post#9 23 Lip 2008 23:42   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Witam. Podłączam się pod temat. Jak ustawić mms-y na Panasonic SA6 w Plusie. Ściągnąłem pdf'a z Panasonic'a dla tego telefonu i wysyłanie działa, a odbieranie nie. Porszę o pomoc.
Strona z której pobrałem pdf'a :http://www.panasonic.com.pl/instrukcje/Konfiguracja%20SA6.pdf
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lip 2008 23:42   





Powrót do góry
   
jan250
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 3
Miasto: Rzeszów

Post#10 02 Paź 2008 19:56   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Witam. W moim NEC-u 616 ustawienia są następujące:
1. Uaktywnij usługę GPRS/MMS (aktywacja jest zapisana w pamięci karty SIM)
2. MENU>MESSAGE>trz kropki pod ekranem telefonu>Settings>Multimedia msgs>MMS centre: http://mms.plusgsm.pl>MMS proxy: 212.002.096.016:8080
3.MENU>SETTINGS>Network setup>APN>Select APN ( zazanacz APN 3)>APN 3> Acces point name: mms.plusgsm.pl APN adress: mms.plusgsm.pl
Wyłącz i włącz telefon.
W NEC-u n223i powinno być podobnie.

Sory za pomyłke powinno być: MMS centre: http://mms.plusgsm.pl:8002
Powrót do góry
   
PvdH
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 3

Post#11 03 Paź 2008 17:44   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Ja mam NECa 616 ale nie dziala mi takie ustawienie jakie jest podane...

Pozdro
Powrót do góry
   
martoska80
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 2

Post#12 30 Paź 2008 10:11   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Witam Was :)
Mam problem jak większość z nas..
Mam telefon Motorola V3, wcześniej był z ERY teraz włożyłam kartę Simplusa i nie dochodzą ani nie mogę wysłać MMS'ów. Konfigurowałam przez stronę www.plus.pl niestety bez żadnego efektu. W dalszym ciągu nie można pobrać wiadomości proszę później. Potem tylko przychodzi SMS'y od Centrum MMS gdzie można go zobaczyć przez interent.

Proszę pomóżcie mi!!

Z góry Dziękuję :)
Powrót do góry
   
eslodowy
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 1910
Miasto: Z nienacka :)

Post#13 30 Paź 2008 12:36   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Aby odbierac mms i trzeba miec aktywny i skonfigurowany wap/gprs, jak pamietam jedna badz obie usulgi akywyje sie kodem, poszukaj na karcie sim jest opcja aktywacji albo na stronie plusa
Powrót do góry
   
martoska80
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 2

Post#14 31 Paź 2008 10:40   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Dziękuję za pomoc..
Trochę było z tym kłopotu ale wiem w czym był błąd.
Otóż zrobiłam konfigurację MMS'a przez stronę www.plus.pl Potem okazało się, ze dalej nie ma połączenia.. To najpierw trzeba było (w moim przypadku) wyłączyć Roaming kodem *101*00*01# (zielona słuchawka) a potem włączyć GPRS kodem *101*11*02# (zielona słuchawka).
Ponieważ Roaming z GPRS nie idą w parze :)
Fajnie, ze można na Was liczyć

Pozdrawiam wszystkich! :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Paź 2008 10:40   





Powrót do góry
   
Golden Girl
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 1
Miasto: Iława

Post#15 22 Lis 2008 23:29   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Hej.
Ja znowu mam taki problem, że nie mogę wysyłać sms-ów.
Telefon był wcześniej z Orange (jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie) a teraz mam w nim kartę z Plusa. Jeszcze z trzy miesiące temu mogłam normalnie wysyłać sms-y, a teraz ciągle pojawia się komunikat "zła konfiguracja mms. proszę sprawdzić konfigurację".
Więc skonfigurowałam i nic. Jak nie mogłam wysyłać sms-ów, tak dalej nie mogę.
Dla wiadomości mam Nokie 2610.
Z góry dzięki za pomoc :)
Powrót do góry
   
nori61
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 2
Miasto: bez znaczenia

Post#16 11 Gru 2008 11:56   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Witam :)

Mam LG ks20, był w Orange, po zdjęciu simlocka za nic nie można go skonfigurować by wysyłał i odbierał mms. Pomóżcie... Wielkie dzieki :)
Powrót do góry
   
andreee
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Gru 2005
Posty: 870
Miasto: Kraków

Post#17 11 Gru 2008 14:52   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


najlepszym wyjsciem z sytuacji jest telefon na biuro obslugi klienta danego operatora i tam rozwiaza wasze wszystkie problemy- na czesc fonow da sie wyslac konfiguracje zdalnie a przy tej drugiej czesci konsultant ma obowiazek was poinstruowac co i jak- konfiguracja ktora podaje kolega kudlaty na plusa dziala na kazdym telefonie tylko trzeba umiec ja wprowadzic
Powrót do góry
   
nori61
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 2
Miasto: bez znaczenia

Post#18 11 Gru 2008 16:21   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


dzwoniłem do boku i pani konsultantka jak w transie odsyła do strony plusgsm...moje tłumaczenia ze niema tam konfiguracji na ten model nic nie dały.
Powrót do góry
   
tytan58
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Cze 2005
Posty: 211
Miasto: gliwice

Post#19 24 Gru 2008 20:03   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


po konfiguracji MMS przez internet trzeba wylączyć/włączyc telefon i juz pięknie śmiga :D Pozdrawiam
Powrót do góry
   
eskues
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 3

Post#20 10 Lip 2011 15:09   

Re: Konfiguracja MMS w Plus Gsm


Tak w razie czego napiszę tym którzy mają problem z konfiguracją MMS w telefonie Nokia C6 ( i pewnie w jeszcze innych modelach) w sieci PLUS.

Wchodzisz na Link wybierasz Konfiguracja, potem: producent --> NOKIA, model --> 5800 (nie C6!) i wysyłasz wszelkie ustawienia na swój numer i śmiga.

Sprawdzone.

Pzdr
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> Konfiguracja MMS w Plus Gsm
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja mms w Plus (sami swoi) w siemens CXT70 (3)
NOKIA C 3 konfiguracja mms itd w sieci plus (6)
Konfiguracja MMS Plus SE XPERIA Neo V (4)
Nokia N85 brak mms w sieci plus gsm (2)
D750i MMS i GPRS trzeba podać kod PLUS GSM (2)
Konfiguracja Nokia 3220 GPRS, MMS i WAP. Sieć Plus GSM. (2)
Aktywacja MMS w Plus GSM (1)
huawei u120e konfiguracja mms plus gsm (1)
Konfiguracja mms motorola v3 w sieci plus gsm (8)
Jak odbierać MMS na komputer - bramka GSM (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.09 seconds

elektroda.pl temat RSS