Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



"pokaż pulpit".......


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->"pokaż pulpit"....... Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy serwerowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
danieloxx
Poziom 14
Miasto: Gryfino
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 172
Pomógł: 1
danieloxx
Poziom 14
Post#1 05 Sty 2006 08:36  Autor tematu   

"pokaż pulpit".......


Witam. Na "pasku szybkiego uruchamiania" miałem taki fajny skrót "Pokaż pulpit". Był mi niezbędny do pracy. I chyba go skasowałem. Powiedzcie jak można go odzyskać...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
klina
Poziom 11
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 41
Pomógł: 3
klina
Poziom 11
Post#2 05 Sty 2006 09:27    

Re: "pokaż pulpit".......


Możesz np zrobić sobie na posku szybkiego uruchamiania (tam gdzie był ten pzycisk) własny skrót z elementem docelowym: "C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Pokaż pulpit.scf" (scieżka dla WINDOWS 2000) i rozpocznij w:"C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch", ale pewnie jeszcze istnieją na to inne sposoby :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
etr
Poziom 16
Miasto: Łódź
Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 134
Pomógł: 18
Ocena postów: 6
etr
Poziom 16
Post#3 05 Sty 2006 11:43    

Re: "pokaż pulpit".......


Poszukaj pliku "pokaż pulpit.sfc" i przeciągnij go na pasek zadań.
Jeśli nie masz tego pliku na dysku (chociaż powinien być) to utwórz w notatniku plik o nazwie "Pokaż pulpit" o treści:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

i zmień jego rozszerzenie z txt na scf.

W załączeniu gotowy plik.

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Sawekfan
Poziom 17
Dołączył: 22 Paź 2004
Posty: 265
Pomógł: 18
Sawekfan
Poziom 17
Post#4 05 Sty 2006 15:56    

Re: "pokaż pulpit".......


Zamiast przycisku i klikania możesz stosować skrót klawiaturowy aby zobaczyc pulpit. Naciskasz klawisz windowsa oraz D. Jak dla mnie prostszy sposób na zobaczenie pulpitu gdyż nie trzeba nigdzie klikać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
danieloxx
Poziom 14
Miasto: Gryfino
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 172
Pomógł: 1
danieloxx
Poziom 14
Post#5 08 Sty 2006 13:19  Autor tematu   

"pokaż pulpit".......


thx wszystkim dzieki. Bardzo pomogliście. Temat zamknięty

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> "pokaż pulpit".......
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak przywrócić przycisk "pokaż pulpit" w windows V (11)
Usunięta ikonka "pokaż pulpit" - jak przywrócić ? (3)
przywrócenie "Pokaż pulpit" obok zegara w windows 7 (2)
Opcja "pokaż ukryte pliki i foldery" - nie działa (3)
Funkcja "Pokaż ukryte pliki i foldery" nie działa (3)
Nie działa "Pokaż ukryte pliki i fld" help (8)
"Pokaż ukryte foldery" nie działa! wiele prób... (6)
"Pokaż ukryte pliki i foldery" - nie działa (6)
Brak opcji "pokaż ukryte pliki i foldery" (5)
Problem z "Pokaż ukryte pliki i foldery" i dyskami (6)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.199 seconds

elektroda.pl temat RSS