Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



"pokaż pulpit".......


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->"pokaż pulpit"....... Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
danieloxx
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 172
Miasto: Gryfino

danieloxx
Poziom 14
Post#1 Post autora tematu 05 Sty 2006 08:36   

"pokaż pulpit".......


Witam. Na "pasku szybkiego uruchamiania" miałem taki fajny skrót "Pokaż pulpit". Był mi niezbędny do pracy. I chyba go skasowałem. Powiedzcie jak można go odzyskać...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Sty 2006 08:36   



Powrót do góry
klina
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 41
Miasto: Gdańsk

klina
Poziom 9
Post#2 05 Sty 2006 09:27   

Re: "pokaż pulpit".......


Możesz np zrobić sobie na posku szybkiego uruchamiania (tam gdzie był ten pzycisk) własny skrót z elementem docelowym: "C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Pokaż pulpit.scf" (scieżka dla WINDOWS 2000) i rozpocznij w:"C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch", ale pewnie jeszcze istnieją na to inne sposoby Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Sty 2006 09:27   



Powrót do góry
etr
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 134
Miasto: Łódź

etr
Poziom 13
Post#3 05 Sty 2006 11:43   

Re: "pokaż pulpit".......


Poszukaj pliku "pokaż pulpit.sfc" i przeciągnij go na pasek zadań.
Jeśli nie masz tego pliku na dysku (chociaż powinien być) to utwórz w notatniku plik o nazwie "Pokaż pulpit" o treści:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

i zmień jego rozszerzenie z txt na scf.

W załączeniu gotowy plik.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Sty 2006 11:43   



Powrót do góry
Sawekfan
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Paź 2004
Posty: 265

Sawekfan
Poziom 15
Post#4 05 Sty 2006 15:56   

Re: "pokaż pulpit".......


Zamiast przycisku i klikania możesz stosować skrót klawiaturowy aby zobaczyc pulpit. Naciskasz klawisz windowsa oraz D. Jak dla mnie prostszy sposób na zobaczenie pulpitu gdyż nie trzeba nigdzie klikać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Sty 2006 15:56   



Powrót do góry
danieloxx
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 172
Miasto: Gryfino

danieloxx
Poziom 14
Post#5 Post autora tematu 08 Sty 2006 13:19   

"pokaż pulpit".......


thx wszystkim dzieki. Bardzo pomogliście. Temat zamknięty

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> "pokaż pulpit".......
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak przywrócić przycisk "pokaż pulpit" w windows V (11)
Usunięta ikonka "pokaż pulpit" - jak przywrócić ? (3)
przywrócenie "Pokaż pulpit" obok zegara w windows 7 (2)
Opcja "pokaż ukryte pliki i foldery" - nie działa (3)
Funkcja "Pokaż ukryte pliki i foldery" nie działa (3)
Nie działa "Pokaż ukryte pliki i fld" help (8)
"Pokaż ukryte foldery" nie działa! wiele prób... (6)
"Pokaż ukryte pliki i foldery" - nie działa (6)
Brak opcji "pokaż ukryte pliki i foldery" (5)
Problem z "Pokaż ukryte pliki i foldery" i dyskami (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS