FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio)

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio)
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#31 09 Oct 2006 19:10   

Re: AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio)

no ja wlasnie robie nadajnik i chce miec mikrofon na wyłącznosc w nim:) Tzn. ze fonie bede mogl zapodac bez zadnej muzyki:) a jak juz owa sie pojawi to bedzie ja sciszało:) Coz jezeli Volta nie zadziala, bedzie rozrysowywanie plytki samemu:)

P.S. beezer92 Masz moze jakies ciekawe uklady (schematy) audio lub cos swialowego, lub ogolnie cos fajnego? Jak co to na PW cos podrzuc:)
Back to top

Volt
Poziom 19
Poziom 19

Post#32 19 Nov 2006 14:50   

A jesli nie zadziała na pcb to prosze zmontuj na pająka i sprawdz czy zadziała
Back to top

Mateoosh
Poziom 7
Poziom 7

Post#33 21 Jun 2008 08:44   

Witam. Potrzebuję układ działający właśnie na takiej samej zasadzie jak auto-TALKOVER z drobnymi różnicami. Już wszystko tłumaczę. Wygląda to tak, że na jednym wejściu byłby cd player lub komputer, a na drugim wejściu skaner radiowy(zastępuje w orginalnym układzie wejście mikrofonowe). Wyjście prowadzilo by do wzmacniacza z zestawem glośników. Muzyka leciałaby Ciągle, skaner jak wiadomo włączałby się tylko w przypadku odbioru transmisji ściszając muzykę, by dało się wszystko spokojnie zrozumieć.

Poradzcie proszę jak zmodyfikować ten uklad by uzyskać docelowe urządzenie.
Nie jestem na tyle obeznany w elektronice, ale wydaje mi się, że skoro nie będzie mikrofonu tylko urządzenie z wyjściem audio o mocy 0,5W to będą jakies różnice w schemacie, może w doborze elementów mam rację?

Pozdrawiam.

Czy moja koncepcja z podmianą części wejścia cd z częścią wejściową od mikrofonu sie sprawdzi? Mowa oczywiście o wszystkich elementach od wtyczki do układu scalonego.

Proszę o wasze opinie.
Back to top

beezer92
Poziom 15
Poziom 15

Post#34 Post from the author of the topic 05 Oct 2008 22:42   

narysuj na obrazku mniej wiecej o co Ci chodzi bo nie rozumię za bardzo... przedstaw to na rysunku
Back to top

ogi888
Poziom 15
Poziom 15

Post#35 07 Sep 2011 16:00   

Odświeże temat.....

Czy ktoś mógł by odpłatnie wykonać taki układ i wystawić go na allegro??

Wiadomości na PW
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio)
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
układ zakłocajacy sprzet audio (22)
Potrzebuje schematu prostego mixera audio (16)
Problem ze zrobieniem mixera audio (7)
AUTO-TALKOVER do mixera (audio) (13)

Page generation time: 0.099 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed