| Author |
tkoras Poziom 14

|
09 Oct 2006 19:10 Re: AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio) |
|
|
|
no ja wlasnie robie nadajnik i chce miec mikrofon na wyłącznosc w nim:) Tzn. ze fonie bede mogl zapodac bez zadnej muzyki:) a jak juz owa sie pojawi to bedzie ja sciszało:) Coz jezeli Volta nie zadziala, bedzie rozrysowywanie plytki samemu:)
P.S. beezer92 Masz moze jakies ciekawe uklady (schematy) audio lub cos swialowego, lub ogolnie cos fajnego? Jak co to na PW cos podrzuc:)
|
|
| Back to top |
|
 |
Volt Poziom 19

|
19 Nov 2006 14:50 Re: AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio) |
|
|
|
A jesli nie zadziała na pcb to prosze zmontuj na pająka i sprawdz czy zadziała
|
|
| Back to top |
|
 |
Mateoosh Poziom 7

|
21 Jun 2008 08:44 Re: AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio) |
|
|
|
Witam. Potrzebuję układ działający właśnie na takiej samej zasadzie jak auto-TALKOVER z drobnymi różnicami. Już wszystko tłumaczę. Wygląda to tak, że na jednym wejściu byłby cd player lub komputer, a na drugim wejściu skaner radiowy(zastępuje w orginalnym układzie wejście mikrofonowe). Wyjście prowadzilo by do wzmacniacza z zestawem glośników. Muzyka leciałaby Ciągle, skaner jak wiadomo włączałby się tylko w przypadku odbioru transmisji ściszając muzykę, by dało się wszystko spokojnie zrozumieć.
Poradzcie proszę jak zmodyfikować ten uklad by uzyskać docelowe urządzenie.
Nie jestem na tyle obeznany w elektronice, ale wydaje mi się, że skoro nie będzie mikrofonu tylko urządzenie z wyjściem audio o mocy 0,5W to będą jakies różnice w schemacie, może w doborze elementów mam rację?
Pozdrawiam.
Czy moja koncepcja z podmianą części wejścia cd z częścią wejściową od mikrofonu sie sprawdzi? Mowa oczywiście o wszystkich elementach od wtyczki do układu scalonego.
Proszę o wasze opinie.
|
|
| Back to top |
|
 |
beezer92 Poziom 15

|
05 Oct 2008 22:42 Re: AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio) |
|
|
|
narysuj na obrazku mniej wiecej o co Ci chodzi bo nie rozumię za bardzo... przedstaw to na rysunku
|
|
| Back to top |
|
 |
ogi888 Poziom 15

|
07 Sep 2011 16:00 Re: AUTO-TALKOVER układ do mixera (audio) |
|
|
|
Odświeże temat.....
Czy ktoś mógł by odpłatnie wykonać taki układ i wystawić go na allegro??
Wiadomości na PW
|
|
| Back to top |
|
 |