Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Radio samochodowe nie odbiera stacji!!
Autor
Wiadomość
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#1 Post autora tematu 10 Sty 2006 16:23   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


Witam!! mam taką usterke w radiu!! mianowicie z czasem zaczeło coraz gożej odbierać stacje radiow( ( odbierało tylko radiomaryja i lokalne radiostacje) poczym przestało wogóle odbierać, zdażało sie tez że po pewnym czasie cichło całkowicie a jak sie je wyłączyło i włoczyło po paru minutach szło normalnie. w chwili obecniej nie znajduje żadnej stacji. powiedziano mi że to padnieta głowica i zaoferowano zamówienie nowej ( ok 100 zł) czy można ją naprawić?? ( znajduje sie tam 1 scalak 3 tranzy i 2 dioty i to wszystko z półprzewodników), który z tych elementów mógł nawalić??

scalak to sl1019P i czym go zastąpić??

pozdro

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2006 16:23   





Powrót do góry
   
olecki
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 14 Maj 2004
Posty: 909
Miasto: Rzeszow

Post#2 10 Sty 2006 20:34   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


mi to na modul pcz wyglada...glowica to pewnie gloria bedzie raczej ....taka puszeczka z tylca radia kolo gniazda antenowego....radio nie daj ewoo??
Powrót do góry
   
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#3 Post autora tematu 10 Sty 2006 22:04   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


sorki ale nie kumam tego co napisałeś. ale to co jest sfotografowane to taka mała puszeczka wlutowana w płyte główną radia, jest ona rozebrana by mieć dostep do elementów
Powrót do góry
   
amator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Gru 2001
Posty: 682

Post#4 10 Sty 2006 22:11   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


Popatrz czy nie ma tam jeszcze innej małej puszki, tak jak pisał "olecki" blisko gniazda antenowego. Jeśli to radio" Daewoo" to sprawdż czy reaguje na wstrząsy- jeśli tak to masz zimne luty. Powodzenia.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2006 22:11   





Powrót do góry
   
robson@
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Kwi 2005
Posty: 288
Miasto: Rzeszów

Post#5 10 Sty 2006 22:37   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


To co jest na zdjeciu to jest moduł p.cz am, bo jest zólty rezonator kwarcowy p.cz.Głowica to bedzie inna plytka ,prawdopodobnie cała zapuszkowana.A moze zdecydujesz sie podac marke radia ,to bedzie prosciej cos podpowiedzieć.

Dodano po 18 [minuty]:

To co jest na zdjeciu to jest moduł p.cz am, bo jest zólty rezonator kwarcowy p.cz.Głowica to bedzie inna plytka ,prawdopodobnie cała zapuszkowana.A moze zdecydujesz sie podac marke radia ,to bedzie prosciej cos podpowiedzieć.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2006 22:37   





Powrót do góry
   
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#6 Post autora tematu 10 Sty 2006 23:01   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


Witam!! jest tam jeszcze jedna puszeczka koło wejścia anteny zaras sie do nie j dobiore! moje radio to firts i nie reaguje na wszcząsy ( czytałem art z radiem deawoo) ten moduł mam wlutować spowrotem??

Dodano po 6 [minuty]:

tak ono wygląda od zewnątrz!! mam je wylutować ?? i na co sie przygotować??

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
robson@
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Kwi 2005
Posty: 288
Miasto: Rzeszów

Post#7 10 Sty 2006 23:05   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


to w Firscie masz dokładnie taka sama sprawe jak w Daewo.Ta puszka koło wejscia antenowego to głowica.Zdejm ekran i polutuj cewki .Powinno chulać jak nowe..Powodzenia.
Powrót do góry
   
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#8 Post autora tematu 10 Sty 2006 23:17   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


oki tak zrobie!! ale chyba bede musiał to całkiwcie wylutować( albo i nie) bo od tyłu sie tam nie dostane to fota jak wygląda to od przodu. chciałem jeszcze powiedzieć że awaria nie nastapila nagle!! odbierane stacje grały coraz ciszej aż ucichły całkowicie a ten cały proces zachodził płynnie!!
pozdro

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
robson@
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Kwi 2005
Posty: 288
Miasto: Rzeszów

Post#9 10 Sty 2006 23:35pomocny post - solucja   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


to w Firscie masz dokładnie taka sama sprawe jak w Daewo.Ta puszka koło wejscia antenowego to głowica.Zdejm ekran i polutuj cewki .Powinno chulać jak nowe..Powodzenia.
Powrót do góry
   
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#10 Post autora tematu 10 Sty 2006 23:59   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


polutowałem je!! przyjżałem sie im i zauważyłem na miejscach lutów pierścieniowe pekniecia w spoiwei przwie na wszystkich cewkach oraz jedno pekniecie na płytce, mam nadzieje że ro bedzie to. zauważyłem jeszcze przy tym pierwszym module co go wylutowałem 2 ścieszki biegną do i sie nagle urywają czy tak powinno byc??( z modułu biegnie 9 bolców z czego 2 po stronie płyty głowniej nie maja ścierzek, z czego jedna po stronie modułu ma ścerzke bieknacą co scalaka, a druga jest po prostu wlutowana do pcb)

Dodano po 17 [minuty]:

radyjko śmiga aż miło WIELKIE DZIEKI ZA POMOC
pozdro
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2006 23:59   





Powrót do góry
   
olecki
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 14 Maj 2004
Posty: 909
Miasto: Rzeszow

Post#11 11 Sty 2006 00:29   

Re: Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


heh...ciekawe skad chcieli to glowice sprowadzac....z chin???
Powrót do góry
   
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#12 Post autora tematu 11 Sty 2006 12:15   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


za 100 zeta pewnie tak!! :)
Powrót do góry
   
amator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Gru 2001
Posty: 682

Post#13 12 Sty 2006 20:43   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


Swoją drogą to bardzo ciekawe dlaczego niektóre sklepy (hurtownie) oferują części, podzespoły po "ludzkich" czyli normalnych cenach, a inne muszą zarabiać na nich bajońskie sumy?????. Sam doświadczyłem na "własnej skórze" jak to jest, część lub podzespół w jednym sklepie lub hurtowni jest jest kilka razy droższa niż w innym. Jeśli więc to forum ma służyć ludziom którzy naprawiają lub żyją z napraw elektroniki może warto by było stworzyć ranking sklepów (hurtowni) które sprzedają części zamienne po "przyzwoitych" cenach (sam znam kilka takich).??????
Powrót do góry
   
IronReiker
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2004
Posty: 770
Miasto: Kozy

Post#14 Post autora tematu 13 Sty 2006 16:59   

Radio samochodowe nie odbiera stacji!!


ja mam pierwszysklep na czarną liste nowyelektonik!!!! 30 % normalnych cen reszta to koszmar i tandeta!!!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Radio samochodowe nie odbiera stacji!!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
radio samochodowe Scott SRX220 szum nie odbiera stacji (1)
Radio Daewoo nie odbiera stacji UKF (5)
Radio Acr 3231 nie odbiera stacji (1)
Radio SONY XR-3503MK2 nie odbiera stacji radiowych. (5)
Nie odbiera stacji Radio od wiezy z segmentów Sony S590ES (1)
radio daewoo AKF-4235 nie odbiera stacji radiowych (4)
Stare radio samochodowe - nie łapie stacji (4)
Radio Philips DC395 nie odbiera żadnej stacji - tylko szum. (4)
Radio Samochodowe Clarion PU-2358A Nie znachodzi stacji (4)
Radio samochodowe First FA-4122 nie pamięta stacji (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.129 seconds

elektroda.pl temat RSS