Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zrobić samemu podsłuch ?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Jak zrobić samemu podsłuch ?
Autor
Wiadomość
walter5
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Sty 2006
Posty: 60

Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2006 23:26   

Jak zrobić podsłuch


Chodzi mi o mały podsłuch zeby na falach w radiu słyszec sobie.Jakiś schemacik i opis części ?? bym prosił
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2006 23:26   





Powrót do góry
   
krzkomar
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Paź 2003
Posty: 882
Miasto: Wrocław

Post#2 11 Sty 2006 23:59   

Re: Jak zrobić podsłuch


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=185321
Powrót do góry
   
4dim
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 176

Post#3 02 Mar 2006 11:29   

Re: Jak zrobić podsłuch


Jeśli ktoś nie ma doświadczenia w strojeniu układów w.cz. to niech lepiej zda się na profesjonalistów. Niezły sprzęt można kupić http://www.allegro.pl/item89568284_profesjonalny_podsluch_131_mhz_z_odbiornikiem.html
Wprawdzie samemu można by to zrobić za 75% tej ceny ale trzeba wiedzieć jak, mieć odpowiednie możliwości i sprzęty...
Powrót do góry
   
Edek45
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 29 Maj 2005
Posty: 1047
Miasto: Koło Częstochowy

Post#4 02 Mar 2006 14:38   

Re: Jak zrobić podsłuch


Witam
Znalazłem coś takiego,miłej zabawy

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2006 14:38   





Powrót do góry
   
wojtek171269
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 5
Miasto: Bialystok

Post#5 14 Gru 2014 07:45   

Re: Jak zrobić podsłuch


Edek45 napisał:
Witam
Znalazłem coś takiego,miłej zabawy

Witam
W jaki sposób jest zasilany układ na schemacie "A"
Powrót do góry
   
mariann
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 1695

Post#6 14 Gru 2014 10:26   

Re: Jak zrobić samemu podsłuch ?


Witam
Te układy scalone, mają minus zasilania na pin7, a plus na pin14.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
wojtek171269
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 5
Miasto: Bialystok

Post#7 14 Gru 2014 12:32   

Re: Jak zrobić samemu podsłuch ?


Dzięki. to jest jasne, a piny 5 i 13 ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2014 12:32   





Powrót do góry
   
mariann
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 1695

Post#8 14 Gru 2014 16:53   

Re: Jak zrobić samemu podsłuch ?


Witam
wojtek171269 napisał:
a piny 5 i 13 ?

Przecież widać to na schemacie. Pin 5 to jedno z czterech wejść bramki IC1A, a pin 13 jedno z wejść bramki IC1B.
Jednak te układy z tego artykułu nie nadają się jako podsłuch.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
wojtek171269
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 5
Miasto: Bialystok

Post#9 14 Gru 2014 20:50   

Re: Jak zrobić samemu podsłuch ?


Witam
Nie znam budowy bramki 4-o wejściowej i próbuję układ 7413 zamienić innym np. CMOS, zasilanie podłączymy do pinów 7 i 14, więc co podłączymy do pinów 5 i 13?
Nie chodzi mi o zbudowanie podsłuchu, tylko prostego generatora relaksacyjnego na nowszych układach gdyż 7413 jest już niedostępny.
A może jakiś schemacik?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Jak zrobić samemu podsłuch ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak samemu zrobić RS232-USB?? (5)
Sonda prądowa w.cz. - jak to zrobić samemu (6)
Jak samemu zrobić Batak Pro (1)
Ringi do BMW e30. Jak to zrobić samemu ! (7)
Jak zrobić samemu wzmacniacz do samochodu pod TUBE (13)
jak zrobić samemu KASETA ADAPTER CD/MP3/MD Z AUTOREVERSEM (44)
telefon podsłuch, czy można coś takiego zrobić? (8)
Z()silacz- samemu zrobić?? (13)
Wodny projektor - czy da się to zrobić samemu? (3)
Podsłuch z radia. Mam radio Unitra Stereo HiFi 211D. Czy da się zrobić? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.095 seconds

elektroda.pl temat RSS