Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Ustawienie anteny Cyfra +


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Ustawienie anteny Cyfra +
Author
Message
bilon5
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Jan 2006
Posts: 2
Location: Leszno

Post#1 Post from the author of the topic 16 Jan 2006 14:34   

Ustawienie anteny Cyfra +


Witam !
Mam problem z ustawieniem anteny Cyfry +, chciałbym się dowiedzieć jak powinna być ona ustawiona. W jakim kierunku ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jan 2006 14:34   





Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#2 16 Jan 2006 14:45helpful post - solution   

Ustawienie anteny Cyfra +


w kierunku południowym,satelita Hotbird 13stopni wschód,kąt elewacji około 31 stopni(kąt elewacji zależy od twojej lokalizacji)możesz skorzystać z tej strony przy obliczaniu kąta http://www.satkurier.pl/azel/

Helpful message? + -

Back to top
   
piotr_45ta7
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 18 Dec 2005
Posts: 112
Location: łódz

Post#3 16 Jan 2006 14:47helpful post - solution   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


zainstaluj sobie ta aplikacje wybierz hotbird pozycja 13 i zobaczysz jak powinna być antena załozona masz kont elewacji itp

Attachments: To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jan 2006 14:47helpful post - solution   





Back to top
   
folio
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 21 Oct 2006
Posts: 273
Location: Brzeg-Wrocław-Ozimek

Post#4 13 Nov 2008 09:47   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Witam Wszystkich.
Wiem że temat jest wałkowany ...rozwałkowany ale muszę zadać pytania bo mi nie wychodzi ustawienie anteny... a właściwie złapanie programów.
Tuner 6010 w którym był nieaktywny (czytaj zmasakrowany) port RS232.
Port naprawiłem, tuner podłączyłem pod komputer i zmieniłem:
EPROM wsad 2MB
Soft ver 7.04.04.30
Listę kanałów
i całą tę resztę bez emulatora. Z ustawieniem na niego wgrywania wpisów tuner się zatrzyma.
Tuner podłączyłem, na telewizorze widzę panele nowe, odpalam instalację / szukaj satelity.
W antenie wymieniłem konwerter z analogu bo taki miałem. Podłączyłem czujnik sygnału i szukam, szukam...
Znalazłem w obrębie pola zasięgu anteny 3 sygnały. Jeden słaby, średni i bardzo mocny! Kłopot w tym że antena uregulowana na ten sygnał a w szukaniu satelity na tunerze sygnału ...BRAK!???
Domyślam się że pewnie to nie HotBird???
Na pozostałych 3 sygnałach z innych kierunków również sygnału brak!
Pytanie, czy nie złapałem HotBirda a on lezy poza zasięgiem anteny czy moze tuner ma złe wsady które mu coś blokują. W programie DSX Multiloader v 0.4g ustawia się na jaką satelitę wpisujemy i jest tam HotBird albo HotBird+Astra albo HotBird+Astra+Syrius czy jakoś tak.

Koledzy... CO MAM ROBIC ABY ZADZIAŁAŁO, GDZIE JEST BŁĄD?
Ustawienia w tej chwili anteny to: Południe +- 10stp, kąt od sciany - ziemi ok., 30stp, konwerter przekręcony patrząc od przodu w lewo ok. 10 stp.

PROSZĘ WAS O POMOC.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Nov 2008 09:47   





Back to top
   
tomek8826
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Dec 2008
Posts: 2
Location: warszawa

Post#5 16 Dec 2008 20:13   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
=X=
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 26 Aug 2008
Posts: 187

Post#6 16 Dec 2008 20:24   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Konwerter też się ustawia przekręcając go o 2 do 8 stopni w prawo (w zależności od lokalizacji)przeciwnie do ruchu wskazówek zegara(stojąc przed anteną)
Z resztą tu masz link do samodzielnego ustawiania anteny :
Link

Helpful message? + -

Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2193
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#7 17 Dec 2008 01:11   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


tomek8826 wrote:
witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc

Witam ,tu masz kalkulator do ustawienia anteny http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Przybylek
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 28 Oct 2008
Posts: 1

Post#8 30 Sep 2009 17:44   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Da mi ktoś punkta bo nie mogę ściągnąc tego pliku???

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Sep 2009 17:44   





Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2193
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#9 30 Sep 2009 18:15   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Przybylek wrote:
Da mi ktoś punkta bo nie mogę ściągnąc tego pliku???

Witam,wystarczy użyć wyszukiwarki...Link
Pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
studisat
Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe
Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe


Joined: 08 May 2003
Posts: 1696
Location: Łódź

Post#10 30 Sep 2009 18:49   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


tomek8826 wrote:
witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc


Hmm od kiedy to konwektory służą do odbioru TV Sat? Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Ustawienie anteny Cyfra +
Page 1 of 1
Similar topics
Cyfra + pytanko, ustawienie anteny (3)
Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus (4)
Ustawienie, instalacja anteny satelitarnej Cyfra + (2)
Cyfra + i Astra, ustawienie, wyszukiwanie (13)
ustawienie cyfra+ dekoder SAGEM (1)
Cyfra + co zamiast anteny? (11)
Ustawianie anteny Cyfra + (10)
niemoge ustawic anteny, cyfra+ (14)
Problem z ustawieniem anteny Cyfra (10)
Problem z montazem anteny (Cyfra + HD) (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl topic RSS feed