Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ustawienie anteny Cyfra +


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Ustawienie anteny Cyfra +
Autor
Wiadomość
bilon5
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 2
Miasto: Leszno

Post#1 Post autora tematu 16 Sty 2006 15:34   

Ustawienie anteny Cyfra +


Witam !
Mam problem z ustawieniem anteny Cyfry +, chciałbym się dowiedzieć jak powinna być ona ustawiona. W jakim kierunku ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Sty 2006 15:34   





Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#2 16 Sty 2006 15:45pomocny post - solucja   

Ustawienie anteny Cyfra +


w kierunku południowym,satelita Hotbird 13stopni wschód,kąt elewacji około 31 stopni(kąt elewacji zależy od twojej lokalizacji)możesz skorzystać z tej strony przy obliczaniu kąta http://www.satkurier.pl/azel/
Powrót do góry
   
piotr_45ta7
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 76
Miasto: łódz

Post#3 16 Sty 2006 15:47pomocny post - solucja   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


zainstaluj sobie ta aplikacje wybierz hotbird pozycja 13 i zobaczysz jak powinna być antena załozona masz kont elewacji itp

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
folio
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 265
Miasto: Brzeg-Wrocław-Ozimek

Post#4 13 Lis 2008 10:47   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Witam Wszystkich.
Wiem że temat jest wałkowany ...rozwałkowany ale muszę zadać pytania bo mi nie wychodzi ustawienie anteny... a właściwie złapanie programów.
Tuner 6010 w którym był nieaktywny (czytaj zmasakrowany) port RS232.
Port naprawiłem, tuner podłączyłem pod komputer i zmieniłem:
EPROM wsad 2MB
Soft ver 7.04.04.30
Listę kanałów
i całą tę resztę bez emulatora. Z ustawieniem na niego wgrywania wpisów tuner się zatrzyma.
Tuner podłączyłem, na telewizorze widzę panele nowe, odpalam instalację / szukaj satelity.
W antenie wymieniłem konwerter z analogu bo taki miałem. Podłączyłem czujnik sygnału i szukam, szukam...
Znalazłem w obrębie pola zasięgu anteny 3 sygnały. Jeden słaby, średni i bardzo mocny! Kłopot w tym że antena uregulowana na ten sygnał a w szukaniu satelity na tunerze sygnału ...BRAK!???
Domyślam się że pewnie to nie HotBird???
Na pozostałych 3 sygnałach z innych kierunków również sygnału brak!
Pytanie, czy nie złapałem HotBirda a on lezy poza zasięgiem anteny czy moze tuner ma złe wsady które mu coś blokują. W programie DSX Multiloader v 0.4g ustawia się na jaką satelitę wpisujemy i jest tam HotBird albo HotBird+Astra albo HotBird+Astra+Syrius czy jakoś tak.

Koledzy... CO MAM ROBIC ABY ZADZIAŁAŁO, GDZIE JEST BŁĄD?
Ustawienia w tej chwili anteny to: Południe +- 10stp, kąt od sciany - ziemi ok., 30stp, konwerter przekręcony patrząc od przodu w lewo ok. 10 stp.

PROSZĘ WAS O POMOC.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lis 2008 10:47   





Powrót do góry
   
tomek8826
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 2
Miasto: warszawa

Post#5 16 Gru 2008 21:13   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2008 21:13   





Powrót do góry
   
=X=
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 192

Post#6 16 Gru 2008 21:24   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Konwerter też się ustawia przekręcając go o 2 do 8 stopni w prawo (w zależności od lokalizacji)przeciwnie do ruchu wskazówek zegara(stojąc przed anteną)
Z resztą tu masz link do samodzielnego ustawiania anteny :
Link
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#7 17 Gru 2008 02:11   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


tomek8826 napisał:
witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc

Witam ,tu masz kalkulator do ustawienia anteny http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2008 02:11   





Powrót do góry
   
Przybylek
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Paź 2008
Posty: 1

Post#8 30 Wrz 2009 17:44   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Da mi ktoś punkta bo nie mogę ściągnąc tego pliku???
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#9 30 Wrz 2009 18:15   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Przybylek napisał:
Da mi ktoś punkta bo nie mogę ściągnąc tego pliku???

Witam,wystarczy użyć wyszukiwarki...Link
Pozdr
Powrót do góry
   
studisat
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Maj 2003
Posty: 1605
Miasto: Łódź

Post#10 30 Wrz 2009 18:49   

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


tomek8826 napisał:
witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc


Hmm od kiedy to konwektory służą do odbioru TV Sat? ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Ustawienie anteny Cyfra +
Strona 1 z 1
Podobne tematy
niemoge ustawic anteny, cyfra+ (14)
Problem z ustawieniem anteny Cyfra (10)
Ustawianie anteny Cyfra + (10)
Cyfra + co zamiast anteny? (11)
ustawienie cyfra+ dekoder SAGEM (1)
Cyfra + i Astra, ustawienie, wyszukiwanie (13)
Ustawienie, instalacja anteny satelitarnej Cyfra + (2)
Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus (4)
Cyfra + pytanko, ustawienie anteny (3)
Problem z montazem anteny (Cyfra + HD) (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS