Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Ustawienie anteny Cyfra +


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Ustawienie anteny Cyfra + Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bilon5
Level 2
Location: Leszno
Joined: 16 Jan 2006
Posts: 2
Post rating: 3
bilon5
Level 2
Post#1 16 Jan 2006 14:34  Topic author   

Ustawienie anteny Cyfra +


Witam !
Mam problem z ustawieniem anteny Cyfry +, chciałbym się dowiedzieć jak powinna być ona ustawiona. W jakim kierunku ?

Helpful post? + +3
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 2
pajo21
Level 35
Post#2 16 Jan 2006 14:45Helpful post    

Ustawienie anteny Cyfra +


w kierunku południowym,satelita Hotbird 13stopni wschód,kąt elewacji około 31 stopni(kąt elewacji zależy od twojej lokalizacji)możesz skorzystać z tej strony przy obliczaniu kąta http://www.satkurier.pl/azel/

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piotr_45ta7
Level 15
Location: łódz
Joined: 18 Dec 2005
Posts: 156
Helped: 9
Post rating: 2
piotr_45ta7
Level 15
Post#3 16 Jan 2006 14:47Helpful post    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


zainstaluj sobie ta aplikacje wybierz hotbird pozycja 13 i zobaczysz jak powinna być antena załozona masz kont elewacji itp

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
folio
Level 17
Location: Brzeg-Wrocław-Ozimek
Joined: 21 Oct 2006
Posts: 290
Post rating: 3
folio
Level 17
Post#4 13 Nov 2008 09:47    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Witam Wszystkich.
Wiem że temat jest wałkowany ...rozwałkowany ale muszę zadać pytania bo mi nie wychodzi ustawienie anteny... a właściwie złapanie programów.
Tuner 6010 w którym był nieaktywny (czytaj zmasakrowany) port RS232.
Port naprawiłem, tuner podłączyłem pod komputer i zmieniłem:
EPROM wsad 2MB
Soft ver 7.04.04.30
Listę kanałów
i całą tę resztę bez emulatora. Z ustawieniem na niego wgrywania wpisów tuner się zatrzyma.
Tuner podłączyłem, na telewizorze widzę panele nowe, odpalam instalację / szukaj satelity.
W antenie wymieniłem konwerter z analogu bo taki miałem. Podłączyłem czujnik sygnału i szukam, szukam...
Znalazłem w obrębie pola zasięgu anteny 3 sygnały. Jeden słaby, średni i bardzo mocny! Kłopot w tym że antena uregulowana na ten sygnał a w szukaniu satelity na tunerze sygnału ...BRAK!???
Domyślam się że pewnie to nie HotBird???
Na pozostałych 3 sygnałach z innych kierunków również sygnału brak!
Pytanie, czy nie złapałem HotBirda a on lezy poza zasięgiem anteny czy moze tuner ma złe wsady które mu coś blokują. W programie DSX Multiloader v 0.4g ustawia się na jaką satelitę wpisujemy i jest tam HotBird albo HotBird+Astra albo HotBird+Astra+Syrius czy jakoś tak.

Koledzy... CO MAM ROBIC ABY ZADZIAŁAŁO, GDZIE JEST BŁĄD?
Ustawienia w tej chwili anteny to: Południe +- 10stp, kąt od sciany - ziemi ok., 30stp, konwerter przekręcony patrząc od przodu w lewo ok. 10 stp.

PROSZĘ WAS O POMOC.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tomek8826
Level 2
Location: warszawa
Joined: 16 Dec 2008
Posts: 2
tomek8826
Level 2
Post#5 16 Dec 2008 20:13    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
=X=
Level 15
Joined: 26 Aug 2008
Posts: 188
Helped: 10
Post rating: 3
=X=
Level 15
Post#6 16 Dec 2008 20:24    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Konwerter też się ustawia przekręcając go o 2 do 8 stopni w prawo (w zależności od lokalizacji)przeciwnie do ruchu wskazówek zegara(stojąc przed anteną)
Z resztą tu masz link do samodzielnego ustawiania anteny :
Link

Helpful post? + +3
Back to top
matzg
Level 35
Location: Zielona Góra (Siedlisko)
Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2176
Helped: 302
Post rating: 35
matzg
Level 35
Post#7 17 Dec 2008 01:11    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


tomek8826 wrote:
witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc

Witam ,tu masz kalkulator do ustawienia anteny http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Przybylek
Level 1
Joined: 28 Oct 2008
Posts: 1
Przybylek
Level 1
Post#8 30 Sep 2009 17:44    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Da mi ktoś punkta bo nie mogę ściągnąc tego pliku???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matzg
Level 35
Location: Zielona Góra (Siedlisko)
Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2176
Helped: 302
Post rating: 35
matzg
Level 35
Post#9 30 Sep 2009 18:15    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


Przybylek wrote:
Da mi ktoś punkta bo nie mogę ściągnąc tego pliku???

Witam,wystarczy użyć wyszukiwarki...Link
Pozdr

Helpful post? + 0
Back to top
studisat
Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe
Location: Łódź
Joined: 08 May 2003
Posts: 1796
Helped: 156
Post rating: 40
studisat
Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe
Post#10 30 Sep 2009 18:49    

Re: Ustawienie anteny Cyfra +


tomek8826 wrote:
witam mam pytanie czy konwektor w cyfrze plus tez się ustawia proszę o pomoc


Hmm od kiedy to konwektory służą do odbioru TV Sat? ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Ustawienie anteny Cyfra +
Page 1 of 1

Similar topics to ustawienie anteny Cyfra +

Cyfra + pytanko, ustawienie anteny (3)
Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus (4)
Ustawienie, instalacja anteny satelitarnej Cyfra + (2)
Cyfra + i Astra, ustawienie, wyszukiwanie (13)
ustawienie cyfra+ dekoder SAGEM (1)
Cyfra + co zamiast anteny? (11)
Ustawianie anteny Cyfra + (10)
niemoge ustawic anteny, cyfra+ (14)
Problem z ustawieniem anteny Cyfra (10)
Problem z montazem anteny (Cyfra + HD) (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.083 seconds