Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wymiana dyszy. Kuchenka gazowa Amica. Gwint się wyrobił.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie ->Wymiana dyszy. Kuchenka gazowa Amica. Gwint się wyrobił. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Lodówki i zamrażarki do zabudowy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
rysyn
Poziom 9
Dołączył: 16 Lip 2004
Posty: 13
rysyn
Poziom 9
Post#1 26 Sty 2006 18:24  Autor tematu   

Wymiana dyszy


Mam problem. Jedna dysza palnika w kuchence gazowej AMICA jest zatkana. Dyszy nie moge wykręcić bo się gwint wyrobił. W jaki sposob można wymienić dyszę albo może cały palnik. Czy to lepiej zlecić serwisowi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
reperator
Poziom 17
Miasto: GDZIEŚ NA WSCHODZIE
Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 207
Pomógł: 26
Ocena postów: 5
reperator
Poziom 17
Post#2 26 Sty 2006 21:24    

Wymiana dyszy


Witam. Możesz spróbować spesjalnymi wykrętakami można takie kupić w każdym sklepie z narzędziami. A jak się nieda to kup sobie podstawę palnika w serwisie za kilka złotych tylko że to wiąrze się ze zdjęciem płyty podpalnikowej a dalej już zobaczysz. powodzenia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
skryn
Admin grupy AGD
Miasto: Słupsk
Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 15605
Pomógł: 1461
Ocena postów: 524
skryn
Admin grupy AGD
Post#3 26 Sty 2006 21:33    

Wymiana dyszy


Weź igłę i przepchaj, skoro nie możesz wykręcić dyszy.
Za resztę nie radzę się brać, bo mogą być problemy i tutaj radzę wezwać kogoś, kto na tym się zna.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
12gucio
Poziom 20
Miasto: okolice Lublina
Dołączył: 05 Gru 2005
Posty: 338
Pomógł: 22
Ocena postów: 14
12gucio
Poziom 20
Post#4 26 Sty 2006 22:53    

Wymiana dyszy


Witam nigdy igla jest hartowana i lubi sie zlamac,dodatkowo dysze rozkalibrujesz.Drucik ze szczotki stalowej lub miedziany,przy otwartym gazie wtedy gaz wydmucha zanieczyszczenia.Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
eeban
Specjalista AGD
Miasto: Oslo
Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 6164
Pomógł: 361
Ocena postów: 82
eeban
Specjalista AGD
Post#5 27 Sty 2006 21:08    

Re: Wymiana dyszy


weż drucik tak jak ci poradził gucio dodatkowo namocz to miejsce przed przepchaniem gdyż jest zaschnięte

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
skryn
Admin grupy AGD
Miasto: Słupsk
Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 15605
Pomógł: 1461
Ocena postów: 524
skryn
Admin grupy AGD
Post#6 27 Sty 2006 21:18    

Wymiana dyszy


Jakoś nigdy nie rozkalibrowała mi się dysza przy przepchaniu z niej igłą resztek pokarmu.
Do perfekcji (czyt: pełnego przepchania) należy uzyć czegoś "miększego", jak np. linka z przewodu. Ale jak to zrobić, nie mając wykręconej dyszy?
Koledzy, poradzicie?
:D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
12gucio
Poziom 20
Miasto: okolice Lublina
Dołączył: 05 Gru 2005
Posty: 338
Pomógł: 22
Ocena postów: 14
12gucio
Poziom 20
Post#7 27 Sty 2006 21:53    

Wymiana dyszy


Witam dysze trzeba wykrecac zeby usunac koniec igly.Pozostale przypadki sa opisane wyzej.Pozdrawiam

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Wymiana dyszy. Kuchenka gazowa Amica. Gwint się wyrobił.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
kuchenka gazowa Amica kopci (8)
Amica GHP84512 - Kuchenka gazowa uszkodzone pokrętło (4)
Kuchnia gazowa AMICA, wymiana dysz. Czy kupię gdzieś samo gniazdo? (3)
Kuchenka Amica. Piekarnik nie nagrzewa się. (4)
kuchenka gazowa -zezłomowanie (7)
Kuchenka gazowa Mastercook 3400 (5)
kuchenka gazowa INDESIT K3G21(X) (5)
Kuchenka gazowa a dysze palników (4)
kuchenka gazowa indesit - zabezpieczenie przeciwwypływowe (10)
Kuchenka elektryczno gazowa gorenje K778E (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.477 seconds

elektroda.pl temat RSS