FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Pomysl na zepsutą pralkę.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> Pomysl na zepsutą pralkę.
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#31 23 Oct 2006 14:04   

Re: Pomysl na zepsutą pralkę.

Czy to sie także nadaja do nowszych pralek? Silnik ma kilka wyprowadzeń i klikacz (coś co generuje impulsy podczas obrotów silnika)
Back to top

Gibol
Poziom 16
Poziom 16

Post#32 13 Feb 2007 00:54   

Tak apropos ciagnecia kabla przez caly dom i stawiania pc na pralce... Mozna za niecale 50 zł sprawnego laptopa kupic i potawic na takiej pralce! to dopiero ladny efekt by byl :)
Back to top

gringocorp
Poziom 11
Poziom 11

Post#33 21 Oct 2007 06:07   

U mnie na wsi zepsute pralki się na grille przerabia:)
Back to top

harnasx
Poziom 18
Poziom 18

Post#34 21 Oct 2007 10:00   

To już zaszło za daleko!
GRIL OBROTOWY STEROWANY PC'tem
z opcją odwirowania nadmiaru tłuszczyku dla dietetyków :) odjechane
Back to top

cargotee
Poziom 5
Poziom 5

Post#35 13 Jun 2011 18:00   

Może i odkopuje, ale wiemy jak są produkowane nowe pralki. U mnie programator zepsuł się po roku używania, spec przyjeżdżał kilka jak nie kilka naście razy do niej, i sprawdził dosłownie wszystko. Już kupiłem nową pralkę, ale stara jest w 100% sprawna jak nowa tylko programator nie działa. To chyba taki trick na naciąganie klientów żeby serwisowali za grube pieniądze, analogicznie robi się teraz tak również z samochodami.
I wpadłem na pomysł skoro programator daje rade obsłużyć pralkę to komp tym bardziej i znalazłem ten temat.

Reasumując niech paru ogarniętych przygotowuje odpowiedni układ scalony, który by pasował do jak największej ilości pralek i mógł być podłączy do komputera przez odpowiedni program do sterowania nim.

Koszt chyba nie duży w porównaniu z nowym programatorem, a można utrzeć nosa producentom pralek. Podejrzewam że gdyby to się przyjęło zyski producentów by spadły co by ich zmusiło do produkowania pralek które nie rozwalały by się po roku użytkowania.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Jun 2011 18:00   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> Pomysl na zepsutą pralkę.
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2

Page generation time: 0.075 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed