Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Alarm Votex w Audi A4


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia ->Alarm Votex w Audi A4 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
art25
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Sty 2006
Posty: 5
Miasto: Wadowice

art25
Poziom 3
Post#1 29 Sty 2006 21:18  Autor tematu   

Alarm Votex w Audi A4


Posiadam Audi A4 96' w ktorym oprócz alarmu fabrycznego jest zamontowany alarm firmy VOTEX. Z tego co zdążyłem doczytac w necie to coś takiego montuje seryjnie VW i Audi. Mam pilota który wydaje sie byc sprawny ale po nacisnięciu przycisku nie ma żadnej reakcji. Przypuszczam, że trzeba go wprogramować ale nie mam żadnego opisu do tego alarmu i nie moge zlikalizowac centralki. Rozebrałem już calą tapicerke w okolicach kierownicy i nic. Jeżeli, ktoś sie z czymś takim spotkal to proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1968
Miasto: Białobrzegi

xwit
Poziom 22
Post#2 29 Sty 2006 21:32    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Nie wiem,czy nie wyjdzie ci taniej i lepiej włożyć nowy dobry alarm.Idź po kablu od diody to znajdziesz.A syrenkę masz w ogóle?I czy ten alarm w ogóle jest skoro nie możesz znaleźć centralki.Jak to świeżo zakupiona bryka to może sprytny 'handlowiec' zastosował 'chwyt marketingowy' i przyczepił sobie pilota od tak.A powiedział,że alarm jeszcze do wczoraj działał. Laughing

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
art25
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Sty 2006
Posty: 5
Miasto: Wadowice

art25
Poziom 3
Post#3 29 Sty 2006 21:54  Autor tematu   

Alarm Votex w Audi A4


Zapomniałem napisać, że samochód posiada alarm fabryczny i odzywa sie jakaś syrenka z tyłu podczas uzbrajania. Co do "chwytu marketingowego" to centralka chyba jest bo dostełem książeczke do tego alarmu tyle tylko że tam tylko pisze jak używać pilotów Very Happy. i jak wymienic baterię.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1968
Miasto: Białobrzegi

xwit
Poziom 22
Post#4 30 Sty 2006 00:13    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Fakt jest.Miałem ostatnio takie Audi co to miało.Jak włączysz ten alarm to miga jeden przycisk na konsoli środkowej.Światełko jest takie trójkątne.Ale nie mogę sobie przypomnieć który to był.Może od awaryjnych,chyba tak.Po kablach też będzie ciężko bo jak to oryginał to mogą być w tej wiązce co instalacja.Aczkolwiek nie koniecznie.Spróbuj zobaczyć te kable.Nie wiem gdzie to bardzo może być.W bagażniku masz sygnały do tego,chyba dwa.Zobacz za schowkiem pasażera albo na prawym słupku tak jest w omedze albo w bagażniku tak jest w rover'rze.Może jeszcze pod tylną kanapą.Ale pilota będziesz miał chyba bardzo ciężko do tego dobrać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
meidzer
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 13
Miasto: Tczew

meidzer
Poziom 5
Post#5 21 Mar 2007 18:53    

Re: Alarm Votex w Audi A4


u mnie takie cacko znalazłem przyklejone i owinięte sreberkiem w bagazniku po prawej stronie, nad centralnym. Też sie zastanawiam co to takiego i do czego służy? jest na nim napisane "key less entry module" i oznaczenie 4M1046V3A

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7003
Miasto: Gliwice

norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Post#6 21 Mar 2007 19:12    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Sterownik zamka centralnego. W niemczech bardzo często z tyłu je montują. Widziałem już też montowany z tyłu sterownik cobry w audi, na takiej zasadzie, że wypinasz wtyk z pompy, wpinasz do modułu, a wtyk z modułu wpinasz do pompy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1968
Miasto: Białobrzegi

xwit
Poziom 22
Post#7 21 Mar 2007 19:47    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Norbert widziałeś datę?? Very Happy Ponad rok temu.Następny archeolog.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
meidzer
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 13
Miasto: Tczew

meidzer
Poziom 5
Post#8 21 Mar 2007 22:36    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Xwit zamiast sie śmiać to lepiej byś coś napisał o tym Votex'ie. Ja takie coś mam ale co to jest i jak sprawdzić czy działa? Mam też pilota, ale jak go naciskam to zadnego sygnału nie ma, chociaż na pilocie światełko mruga.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1968
Miasto: Białobrzegi

xwit
Poziom 22
Post#9 21 Mar 2007 23:32    

Re: Alarm Votex w Audi A4


A to trzeba było napisać o co chodzi.Ja to nie bardzo ale emel coś może wiedzieć.A to jest pewnie to co pisze norbert.Zrób zdjęcie.Niemcy to przeważnie zakładają w bagażniku.Miałem coś takiego w A4,Gallaxy,BMW i paru innych.A jak zamek pneumat to prawie zawsze.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zmacio
Specjalista - Alarmy Stacjonarne
Specjalista - Alarmy Stacjonarne


Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 646
Miasto: Poznań

Zmacio
Specjalista - Alarmy Stacjonarne
Post#10 22 Mar 2007 23:09    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Proszę bardzo. Oto cos o czym dyskutujecie. Nadmienię, że te moduły występują również w Renault z alarmem bezpilotowym Cobry o oznaczeniu 0144.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
SebMis
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Lip 2005
Posty: 3
Miasto: wawa

SebMis
Poziom 2
Post#11 27 Mar 2007 12:06    

Re: Alarm Votex w Audi A4


a można jeszcze prosić strony z kodowaniem pilota:?:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zmacio
Specjalista - Alarmy Stacjonarne
Specjalista - Alarmy Stacjonarne


Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 646
Miasto: Poznań

Zmacio
Specjalista - Alarmy Stacjonarne
Post#12 27 Mar 2007 20:20    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Wyciągnij baterie z pilota i naciśnij na jego przycisk w celu rozładowania pozostałego ładunku elektrycznego. Przełącz mikroprzełącznik w module odpowiedzialny za wpis pilota. Wsadź baterię do pilota (powinna świecić w nim dioda na stałe) i naciśnij 2 razy. Przełącz mikroprzełącznik z powrotem i sprawdź czy działa, bo powinien o ile jest sprawny pilot. Na skutek eksploatacji często się sypią te piloty.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SebMis
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Lip 2005
Posty: 3
Miasto: wawa

SebMis
Poziom 2
Post#13 27 Mar 2007 21:05    

Re: Alarm Votex w Audi A4


to jeśli można to zapytam jeszcze, który przycisk dwa razy nacisnąć od zamykania czy otwieranie czy oba na raz, czy raz jeden raz drugi?

+
sam sobie odpowiem Very Happy ja zrobiłem to otwierającym i zadziałało, WIELKIE DZIĘKI:!:

++
dodam tylko że trzeba zakodować wszystkie piloty, bo kodowanie kasuje stare Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tomeki13
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 17
Miasto: Oława

tomeki13
Poziom 6
Post#14 22 Kwi 2007 11:49    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Witam posiadam Audi b4 mam zamontowany alarm SEO DOLPINE ostatnio po rozłączeniu akumulatora przestał działać mi centralny zamek .Zajrzałem do pompki a do niej podpięta jest czarna skrzyneczka firmy VOTEX GmbH 4m1046v1e nie mam do niego pilota nie dostałem go od poprzedniego właściciela bo on zamontował nowy alarm seo D...Po dołączeniu centralki VOTEX GmbH centralny zaczoł działać normalnie .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7003
Miasto: Gliwice

norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Post#15 22 Kwi 2007 13:49    

Re: Alarm Votex w Audi A4


tomeki13 napisał:
...Po dołączeniu centralki VOTEX GmbH centralny zaczoł działać normalnie .
bardzo się z tego cieszymy, ale co w związku z tym? Czy to tylko takie przemyślenie i ogólna informacja, że działa. Czy może mamy się doszukiwać w kolegi poście jakiegoś głębszego podtekstu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1968
Miasto: Białobrzegi

xwit
Poziom 22
Post#16 22 Kwi 2007 13:53    

Re: Alarm Votex w Audi A4


A ja sądzę,że wypinjąc ją przerwałeś jakiś obwód i tyle.Dlatego zamek nie działał.Ale tak jak pisał norbert:I co w związku z tym?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7003
Miasto: Gliwice

norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Post#17 22 Kwi 2007 14:07    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Spotkałem się już kiedyś w jakimś audi z takim sterownikiem, który przepuszczał przez siebie instalację samochodu. Wypinasz kostkę z pompki, wpinasz ją do modułu i z niego wychodzisz następną kostką do pompki. Przygotowane pod konkretny model i rocznik samochodu, w pełni debiloodporne.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1968
Miasto: Białobrzegi

xwit
Poziom 22
Post#18 22 Kwi 2007 14:42    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Ja tak miałem w sharanie.Tylko przepinka i pilocik już jest Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tomeki13
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 17
Miasto: Oława

tomeki13
Poziom 6
Post#19 23 Kwi 2007 09:03    

Re: Alarm Votex w Audi A4


Kupiłem Audi pół roku temu a jak gościu zostawił sobie pilota od centralki VOTEX. A jaki można przerwać obwód ,wypinasz kostkę z pompki, wpinasz ją do modułu i z niego wychodzisz następną kostką do pompki, i jeszcze jeden kabel na kierunkowskazy ? Po dołączeniu centralki VOTEX GmbH centralny zaczoł działać normalnie .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Alarm Votex w Audi A4
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi A3 - Votex - Centralny zamek Votex przestał działać (1)
Czy da się podpiąć alarm pod centralke Votex ? (6)
Alarm do Audi 80. Jaki jest zamontowany alarm? Montaż centralnego zamka. (10)
Alarm do audi a4 1998r. Jaki alarm z centralką podłączyć? (9)
Audi a3 alarm. Alarm sygnalizuje niedomknięcie drzwi. (10)
Sterownik c.zamka firmy VOTEX do VW (1)
Centralka pilotów Votex Passat B5 (1)
co to jest za element (immo firmy votex) (14)
Programowanie pilota, sterownik VOTEX 4M1046V1C (1)
Alarm do Audi 80 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS