Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#
Autor
Wiadomość
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#1 Post autora tematu 05 Lut 2006 13:44   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Witam.

Mam WinXP SP1 na partycji FAT32. Zresztą wszystkie partycje w kompie mam FAT32. Nie mogę uruchomić i/lub odinstalować ani zainstalować ponownie niektórych programów np. Hamachi, ProgramTV, VPlayer, DVD Decrypter. Normalnie klikam dwa razy a tu nic się nie dzieje tylko na chwilkę kursor myszy się zmienia w klepsydrę i nic. O co tu chodzi bo już szlag mnie trafia. Wpadłem na pomysł aby odinstalować i zainstalować ponownie dany program ale też lipa. Nie mogę nawet uruchomić Instalatora danego programu. Żadne prawa administratora nie wchodzą w grę - kompa używam sam na koncie z grupy administratorzy. Podejrzanych procesów - brak. Nie chcę instalować systemu od nowa. Proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
uzacz
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Wrz 2005
Posty: 34

Post#2 05 Lut 2006 13:46   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


hMM musisz sprobowac format bo sie nie dowiesz inaczej czy to jest blad win Xp czy kompa zainstaluj nowy system z innej plyty a jak to nie pomoze to mozliwe ze mozesz miec dysk uszkodzony
Powrót do góry
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4604
Miasto: Bydgoszcz

Post#3 05 Lut 2006 13:53   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


uzacz napisał:
hMM musisz sprobowac format bo sie nie dowiesz inaczej czy to jest blad win Xp czy komputera zainstaluj nowy system z innej plyty a jak to nie pomoze to mozliwe ze mozesz miec dysk uszkodzony


Po co piszesz takie bzdury !?
I ta bzdurna kolejność najpierw format a potem sprawdzanie dysku ...
Daj sobie spokój z takimi radami.

Gelip :arrow:

Od kiedy masz takie objawy, czy coś się w tym momencie stało (instalacja programu, sprzętu, wizyta na stronie www itp.). Jak sprawa z "robactwem" na dysku.

Dla pewności "braku robactwa" wklej log z hiajckthis na forum.
Hijackthis ściągnij stąd http://www.spywarewarrior.com/uiuc/merijn/HijackThis.exe, po rozpakowaniu uruchom program i wykonaj: "Do a system scan and save a logfile". Log wklej w treść wiadomości, nie jako załącznik.
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#4 Post autora tematu 05 Lut 2006 14:06   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Ale jak dysk byłby uszkodzony to chyba instalator powinien dać się uruchomić czyż nie? Skopiowałem katalog jednego programu na inny dysk i nadal to samo więc to nie dysk raczej.

Dodano po 2 [minuty]:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:04:57, on 2006-02-05
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
D:\WINDOWS\System32\smss.exe
D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
D:\WINDOWS\system32\services.exe
D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
D:\WINDOWS\Explorer.EXE
D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
D:\WINDOWS\svchost.exe
D:\WINDOWS\svchost.exe
D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
D:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
D:\Documents and Settings\Ferdek\Pulpit\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: Response Class - {81A99149-F047-4090-8AAD-D11FF4EFB734} - D:\WINDOWS\System32\dae.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - D:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [abc] D:\Program Files\ABC\abc.exe
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://D:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - D:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - D:\WINDOWS\web\related.htm
O12 - Plugin for .spop: D:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O18 - Protocol: wpmsg - {2E0AC5A0-3597-11D6-B3ED-0001021DC1C3} - D:\Program Files\Spik\url_wpmsg.dll
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lut 2006 14:06   





Powrót do góry
   
oleq_30
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 1483
Miasto: Nysa

Post#5 05 Lut 2006 15:25   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


uaktualnij system do SP2 i zainstaluj antywirusa polecam AVAST 4.6!home edition
Powrót do góry
   
marek216
Moderator
Moderator


Dołączył: 09 Lip 2004
Posty: 15822
Miasto: Racibórz

Post#6 05 Lut 2006 15:31   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


zrób aktualizacje systemu i sprawdź czy w rejestrze nie pozostały wpisy po programach które chcesz instalować ponownie
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#7 Post autora tematu 05 Lut 2006 16:16   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


o nie na pewno nie zainstaluję SP2 zresztą to nie jest rozwiązanie a antywirusa mam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lut 2006 16:16   





Powrót do góry
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4604
Miasto: Bydgoszcz

Post#8 06 Lut 2006 00:25   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Co z tego, że masz antywirusa jak masz robactwo na dysku.
Brak aktualizacji IE jest jednym z powodów, zaktualizuj chociaż IE o łatki krytyczne !

Przeskanuj system tym:
skaner online http://www.spywareinfo.com/xscan.php
ftp://download.hirekmedia.hu/ssfsetup1_0.exe <- zrób update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.
http://download.ewido.net/ewido-setup.exe <- zrób update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.

Zakończ procesy:
D:\WINDOWS\svchost.exe Uwaga ! Nie pomyl z plikiem D:\WINDOWS\system32\svchost.exe, który jest prawidłowym plikiem systemowym !
D:\WINDOWS\svchost.exe

Fix w hijackthis (pliki/katalogi zaznaczone na czerwono usuń w trybie awaryjnym lub przy użyciu Pocket KillBox http://www.bleepingcomputer.com/files/spyware/KillBox.zip):
O2 - BHO: Response Class - {81A99149-F047-4090-8AAD-D11FF4EFB734} - D:\WINDOWS\System32\dae.dll

To abc.exe to ABC Chaos ?

Po wszystkim wkej nowy log z hijackthis.
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#9 Post autora tematu 06 Lut 2006 09:47   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


A więc tak:
- przeskanowałem system xscanem i wykrył mi 2 czy 3 podejrzane wpisy w rejestrze i usunął
- sprawdziłem ręcznie na dysku i nie ma innego pliku svchost.exe jak ten Microsoftu więc go nie usuwałem
- dae.dll faktycznie miałem tego robaka i jeszcze advpack.dll które usunąłem w trybie awaryjnym oraz wpisy w kluczu RunOnce które powstały przy usuwaniu dae.dll w Windows
- ABC to klient torrenta

Ogólnie to stoimy w miejscu. Wspomniane programy nadal nie dają się uruchomić.

P.S. Jako przeglądarki używam najnowszej Firefox 1.5.0.1 więc te łaty krytyczne do IE chyba nie potrzebne
Powrót do góry
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4604
Miasto: Bydgoszcz

Post#10 06 Lut 2006 10:56   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Proces D:\WINDOWS\svchost.exe dalej się uruchamia ?
Jeżeli tak to plik D:\WINDOWS\svchost.exe musi być (może być ukryty, systemowy, tylko do odczytu).
Dopóki go nie usuniesz nic się nie zmieni.

Wklej nowy log z hijackthis.
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#11 Post autora tematu 06 Lut 2006 12:05   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 10:27:16, on 2006-02-06
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
D:\WINDOWS\System32\smss.exe
D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
D:\WINDOWS\system32\services.exe
D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
D:\WINDOWS\Explorer.EXE
D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
D:\Program Files\ABC\abc.exe
D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
D:\WINDOWS\svchost.exe
D:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.EXE
E:\Tomek\Soft\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - D:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [abc] D:\Program Files\ABC\abc.exe
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://D:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
O12 - Plugin for .spop: D:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O18 - Protocol: wpmsg - {2E0AC5A0-3597-11D6-B3ED-0001021DC1C3} - D:\Program Files\Spik\url_wpmsg.dll
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - D:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

Sprawdziłem ten plik svchost.exe za pomocą programu Process Explorer i okazuje się że jest to plik Microsoftu, zużycie procesora jest takie samo jak innych svchostów czyli ok. 6%. Z tego co się dowiedziałem z netu o podejżanym pliku svchost to że zajmuje 98% procesora, zamula kompa i uruchamia usługę RpcxSs a u mnie nie uruchamia takiej usługi

D:\Documents and Settings\Ferdek>tasklist /svc

Nazwa obrazu PID Usługi
========================= ====== =============================================
System Idle Process 0 Brak
System 4 Brak
SMSS.EXE 372 Brak
CSRSS.EXE 428 Brak
WINLOGON.EXE 452 Brak
SERVICES.EXE 504 Eventlog, PlugPlay
LSASS.EXE 516 PolicyAgent, ProtectedStorage, SamSs
SVCHOST.EXE 680 RpcSs
SVCHOST.EXE 724 AudioSrv, CryptSvc, Dhcp, dmserver, ERSvc,
EventSystem, helpsvc, lanmanserver,
lanmanworkstation, Netman, Nla, seclogon,
SENS, ShellHWDetection, TermService, Themes,
TrkWks, uploadmgr, winmgmt, WZCSVC
SVCHOST.EXE 792 Dnscache
SVCHOST.EXE 860 LmHosts, SSDPSRV, WebClient
SPOOLSV.EXE 1036 Spooler
EXPLORER.EXE 1288 Brak
SMax4PNP.exe 1404 Brak
abc.exe 1440 Brak
SMAgent.exe 1572 SoundMAX Agent Service (default)
firefox.exe 1332 Brak
cmd.exe 1548 Brak
tasklist.exe 1708 Brak
wmiprvse.exe 1860 Brak

Po za tym wyłączyłem ten proces i usunąłem z dysku i nadal to samo.

Dodano po 29 [minuty]:

Aha. Jeszcze jedno. Zauważyłem że usunięcie tego pliku nic nie daje ponieważ podczas uruchamiania dowolnego programu plik zostaje wklejony ponownie w to samo miejsce na dysku czyli C:\Windows oraz uruchamia się automatycznie. Dotyczy to tych programów które się nie chcą uruchomić oraz innych które się normalnie uruchamiają.

Do tego dodam że niepotrzebnie chyba usunąłem plik dae.dll i advpack.dll. Pobrałem program KillBox i przy uruchomieniu wyskakuje błąd o braku pliku advpack.dll
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 40362
Miasto: Warszawa

Post#12 06 Lut 2006 12:07   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Nie usunales skoro dalej jest w logu:
D:\WINDOWS\svchost.exe

Wklej moze log z:
http://www.silentrunners.org/Silent%20Runners.vbs (zapisujesz i uruchamiasz, a log wklejasz na forum)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2006 12:07   





Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#13 Post autora tematu 06 Lut 2006 12:23   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Usunąłem ale jak napisałem i tak uruchamia się ponownie. Po za tym przywróciłem plik advpack.dll i uruchomiłem KillBoxa aby usunąć ten plik i też nic nie dało po restarcie jest znowu. Zresztą killbox chyba jest nie potrzebny bo proces ten mogę zakończyć z poziomu systemowego menedżera zadań i usunąć z katalogu C:\Windows tyle tylko że svchost.exe pojawia się znowu przy uruchomieniu jakiegokolwiek innego programu.
Powrót do góry
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4604
Miasto: Bydgoszcz

Post#14 06 Lut 2006 12:28   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Oczywiście przywracanie systemu masz wyłączone, pliki tymczasowe z TEMP i Temporary Internet Files usunięte, kosz opróżniony ?

Zrób jeszcze to co polecił Kolobos
Powrót do góry
   
arkolesz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Paź 2002
Posty: 1201
Miasto: Chełm

Post#15 06 Lut 2006 12:59   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Nie wiem czy dobrze zrozumialem - programy nie chca sie uruchomic u Ciebie i na innym kompie tez? Czasami ja miewam takie same problemy. Oczywsicie ich zrodlem jest - jak wspomnieli moi poprzednicy - zarobaczenie i zawirusowanie systemu. A proramy nie uruchamiaja sie (chyba) dlatego ze wirek "zjadl" kawalek kodu programu albo w trakcie usuwania wirka antywirus go "zjadl". Jedyne co zostaje to albo zainstalowac program od poczatku, lub jesli to instalka sie nie odpala - sciagnac nowa.
Tak to u mnie wyglada...
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#16 Post autora tematu 07 Lut 2006 13:59   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Do Kolobos: co to za skrypt, u mnie wykrywa że to wirus.
Przywracanie zawsze mam wyłączone. Do arkolesz: Programy na innym kompie się uruchamiają. Myślę że to nie chodzi jednak o brak kodu. Wirusa na pewno nie miałem, jeśli już to jakieś śmieci typu Alexa. Antywirusa mam ale nie działającego w tle. Mam zwyczaj sprawdzać każdy plik ściągnięty z netu lub z innego źródła ręcznie i naprawdę wirusa w komputerze to miałem może raz czy dwa odkąd używam komputera czyli jakieś 8 lat. Inna sprawa to spam i inne różne śmieci - takie to chyba częściej miałem.

Dodano po 41 [minuty]:

Postanowiłem sprawdzić co mają wspólnego programy które mi się nie uruchamiają otwierając je i przeglądając zasoby w Restorator2005 i okazuje się że nie mogę przeglądać zasobów ponieważ cytuję "Uszkodzony zasób (prawdopodobnie z powodu kompresji lub szyfrowania) oraz programy te mają coś wspólnego z Manifest ale co to jest to nie wiem. Co do braku możliwości przeglądania zasobów to chyba chodzi o to że programy są spakowane i chyba trzeba użyć UPXa aby przeglądać zasoby - kiedyś bawiłem się w "spolszczanie" programów.

Dodano po 19 [minuty]:

A więc postanowiłem przeinstalować określone programy z instalek które mam na dysku i okazało się że programy działają. Wyjątek stanowił Hamachi którego nie mogłem zainstalować z dysku. Musiałem pobrać instalkę z netu (dokładnie ta sama wersji i miejsce skąd kiedyś pobrałem) i dopiero mogłem zainstalować hamachi. No i niby wszystko OK ale z tą instalką hamachi dokładnie to samo robiłem wczoraj a jak dziś nie chciał mi się znowu uruchomić to powtórzyłem czynności.

Dodano po 3 [godziny] 29 [minuty]:

Tak jak myślałem. Znowu to samo - programy nie działają mimo że je wcześniej przeinstalowałem i działały. Od tamtej pory włączałem 2 razy komputer.
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#17 Post autora tematu 08 Lut 2006 12:27   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


OK. Problem rozwiązany. Faktycznie chodziło o plik svchost.exe ale że nikt nie słyszał o wirusie o nazwie Win32.Jeefo to mnie dziwi związanym z plikiem svchost w katalogu Windows?!

http://wirusy.antivirenkit.pl/pl/opis/Virus.Win32.Jeefo.a.html
Powrót do góry
   
arkolesz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Paź 2002
Posty: 1201
Miasto: Chełm

Post#18 08 Lut 2006 13:49   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Slyszeli, slyszeli... To dosc powszechny wirus...
Radze zmienic antywira bo jesli twierdzisz (jak sadze na podstawie przeprowadzonego skanu), ze nie masz wirka a on ciagle siedzi na dysku i psuje to znaczy ze jakis syfny ten antywirus (albo brak w nim nowych definicji).
I jeszcze jedno... Z calym szacunkiem dla tego co piszesz ale nie wierze ze w ciagu 8 lat miales tylko raz czy dwa razy do czynienia z wirusem.
Powrót do góry
   
matrix1185
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Paź 2005
Posty: 112
Miasto: okolice Piły

Post#19 08 Lut 2006 17:51   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Moja propozycja jest taka: formatuj partycję i zmień system plików na NTFS.
Powrót do góry
   
djskin
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 10
Miasto: Paniówki

Post#20 08 Lut 2006 21:03   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Ja tez proponuje tak jak kolega zmien system przy formacie na NTFS na FAT sie nie opłaca chyba ze masz bardzo dobry komputer :)
czyli:
Dysk: 250GB
2048 MB RAM
Graficzna: GeForce6
Procek: Pentium 4 lub Celeron(R) PCU 3,8GHz
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
oleq_30
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 1483
Miasto: Nysa

Post#21 10 Lut 2006 21:27   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


djskin i matrix1185 co ma system pilkow ntfs do zarobaczonego kompa ?

Gelip napisał :
-o nie na pewno nie zainstaluję SP2 zresztą to nie jest rozwiązanie a antywirusa mam

gdze masz tego antywirusa ba jakos w logu go nie widze? a co SP2 jesli nie chcesz nie instaluj za pakiet SP2 oprucz lat krytyczny zapewnia polepszona obsluge urzadzen np USB2.0 a za jakis czas twoj komp znowu bedzie zasmiecony i zarobaczony i nie wazne ze uzywasz Firefoxa ( znowu znalezli w nim dziury ) i znowu bedziesz płakal ze cos ci nie dziala

poza tym napisales

"Antywirusa mam ale nie działającego w tle. Mam zwyczaj sprawdzać każdy plik ściągnięty z netu lub z innego źródła ręcznie i naprawdę wirusa w komputerze to miałem może raz czy dwa odkąd używam komputera czyli jakieś 8 lat. "

co znaczy masz ale nie dzialajacego w tle ? antywirus ma chodzic caly czas non stop masz ty go w ogole uaktualnionego czy korzystasz z jakies zapomnianej bazy wirusow sprzed 8 lat
Powrót do góry
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4604
Miasto: Bydgoszcz

Post#22 11 Lut 2006 02:43   

Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Gelip :arrow:

Co do Win32.Jeefo to nam wiadomo, że jest powiązany z \Windows\svchost.exe http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=15989#26
Dlatego miałeś zamknąć proces i plik usunąć. Zrobiłeś coś nie tak (np. nie zamknąłeś procesu) i plik został.
Pretensje miej tylko do siebie ...
Powrót do góry
   
Gelip
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 1285
Miasto: Mc-Podl.

Post#23 Post autora tematu 11 Lut 2006 10:28   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Do oleq_30:

SP2 może i ma ulepszoną obsługę USB ale ja wolę aby działała mi większość programów w systemie a jak wiadomo wiele nie działa w XP z SP2. Ważne że używam Firefox. Jak narazie ma mniej dziur niż IE i stale mam najnowszą wersję. W ciągu tych 8 lat przez długi czas używałem IE i miałem przez to wiele problemów z śmieciami - odkąd przesiadłem się na Firefox problemów praktycznie brak. Oczywiście nie znaczy to że Firefox będzie zawsze bezpieczny.

Cytat:
co znaczy masz ale nie dzialajacego w tle ? antywirus ma chodzic caly czas non stop masz ty go w ogole uaktualnionego czy korzystasz z jakies zapomnianej bazy wirusow sprzed 8 lat


Normalnie jest zainstalowany w systemie i używam go klikając np. na plik ściągnięty z netu prawym myszy i wybieram Testuj programem ....

No i drobne sprostowanie z mojej strony: Opisywany tu problem pojawił się na komputerze kumpla z którego korzystają w sumie 3 osoby w tym ja. Są na dysku 2 systemy Win98SE SP2 nieoficjalny i z tego systemu korzystają te 2 osoby, natomiast ja używam WinXP SP1. Po prostu używam tego samego systemu, programów i ustawień na dwóch różnych komputerach z odmiennym dostępem do internetu. Jeden ma internet przez HUB -> Router -> SDI a drugi przez TV Kablowa Vectra.

Uważam że rodzaj dostępu do netu a ustawienia i oprogramowanie ma wpływ na zaśmiecenie systemu wirusami, trojanami itp.

Do paweliw:

Zgadza się tylko szkoda że nie podałeś mi tego linku od razu zanim ja podałem nawę tego wirusa w tym temacie :-)
Powrót do góry
   
arkolesz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Paź 2002
Posty: 1201
Miasto: Chełm

Post#24 11 Lut 2006 13:54   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Moim skromnym zdaniem, to antywirus powinien podac Ci nazwe wirusa (i przy okazji go usunac) a nie dobrzy ludzie ;) z elektrody...
Pozdro!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lut 2006 13:54   





Powrót do góry
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4604
Miasto: Bydgoszcz

Post#25 11 Lut 2006 16:19   

Re: Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#


Gelip napisał:

Do paweliw:
Zgadza się tylko szkoda że nie podałeś mi tego linku od razu zanim ja podałem nawę tego wirusa w tym temacie :-)


Co by to zmieniło ? I tak nie zrobiłeś tego co Ci razem z Kolobosem polecaliśmy.
Gdybym każdemu podawał link do wszystkich robaków jakie są prawdopodobne w jego logu to bym napisał może 1 post dziennie ...

To Ty miałeś podane na tacy co zrobic i Twoim obowiązkiem było poszukac jaki plik za co odpowiada.
Na drugi raz nie kombinuj z tym co nie trzeba (po co usuwałeś advpack.dll) albo nie proś o pomoc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Nie mogę uruchomić niektórych programów !:-(%$#
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.117 seconds

elektroda.pl temat RSS