Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



cyfrowy polsat - brak niektórych programów


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->cyfrowy polsat - brak niektórych programów Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#1 07 Feb 2006 01:22  Topic author   

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam! Wiem, że temat był niejednokrotnie poruszany... przeleciałem wiele postów... ale nie znalazłem wszystkich odpowiedzi, które szukam.

Od miesiąca mam Cyfrowy Polsat... ale od paru dni nie mogę odbierać programów stacji TVN, TVP1, TVP2, Discovery, Animal Planet, Science... pojawia się napis "program zakodowany" z programami Polsatu jest wszystko OK... mam też CinemaMax'y, AXN i sportowe (co mnie najbardziej cieszy)... poza tym mam wrażenie, że lista programów zakodowanych "powiększa się", tak jakby kolejne programy były kodowane. Jeżeli chodzi o lokalizację to odbieram CP w Anglii. Dlatego chciałbym wiedzieć czy wybór transpondera w ma instotne znaczenie... do tej opry odbierałem CP na 12188, oczywiście dopóki niestraciłem paru programów... próbowałem innych ale bez skutku... jeśli wybór transpondera jest zależny od lokalizacji to może ktoś wie jaki mam ustawić w Luton 60km od londynu na pn-zach. Poza tym czy strata tych programów może również wiązać się z przestawieniem talerza? Czy po prostu konwerter zaczyna się sypać... ew. problem z kablem? jeśli chodzi o konwerter, talerz + dekoder to wszystko jest polsatowskie... dekoder echostar dsb 616. Kolejne pytanie to czy mogę i w jaki sposób upgrade'ować soft w dekodrze? Aha... kabel mam łączony w jednym miejscu... ale mam nadzieje, że to nie jest problem, ponieważ przez miesiąc było OK. Poza tym sprawdziłem je... wygląda OK. I jeszcze pytanie jak się ma długość kabla do odbioru... bo ja wykorzystuje ok 20m. Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam i przepraszam za język.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
romus 1980
Level 14
Location: Swarzedz
Joined: 22 Jan 2005
Posts: 155
Helped: 7
romus 1980
Level 14
Post#2 07 Feb 2006 02:52    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


wyjmij i wsadz spowrotem karte potem wlacz i wylacz dekoder z sieci u mnie pomaga a tez jestem w Angli i mam to samo poprostu dekoder jest SZAJS:|

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#3 07 Feb 2006 20:03  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Próbowałem wkładać i wykładać karte... wyłączałem z sieci... dalej to samo... no może niedokłanie... nie mam już Polsatu Sport... Polsat Sport Extra jeszcze sie trzyma

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#4 07 Feb 2006 22:19  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Wyłączyłem dekoder z sieci na kilkanaście min. i po włączeniu do sieci też odczekałem odczekałem kilkanaście... problem ten sam... brak wszystkich tvn'ow, 1 i 2... Polsatu Sport, discovery, animal, civilization... i pewnie paru jeszcze... może jakieś inne sugestie? ewentualnie jak najprościej sprawdzić konwerter?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 2
pajo21
Level 35
Post#5 07 Feb 2006 22:25    

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Sprawdz dekoder na antenie sąsiada jeżeli masz taka możliwość.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
S1
Level 16
Joined: 28 Oct 2003
Posts: 119
Helped: 19
Post rating: 2
S1
Level 16
Post#6 08 Feb 2006 01:10    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Sprawdż czy na kanałach których brak jest sygnał w prawym dolnym rogu ,powinny być dwa niebieskie paski (zakładam że antena jest ustawiona prawidłowo)jeśli brak dolnego paska to wymień konwerter i po sprawie.

Helpful post? + 0
Back to top
romus 1980
Level 14
Location: Swarzedz
Joined: 22 Jan 2005
Posts: 155
Helped: 7
romus 1980
Level 14
Post#7 08 Feb 2006 02:06    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


wydaje mi sie ze nie w konwenterze wina jezeli ma inne programy w tym fta i kodowane :|

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#8 08 Feb 2006 21:30  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


poziom sygnałów na obu wskaźnikach jest b. dobry... na górnym mam ok 80% a na dolnym ponad 50%... problem z tym, że już mam wykoszone praktycznie wszystkie kanały CP nie mam nic z pakietu Relax Mix, żadnych tvn'ów, 1 i 2 etc... czarne tło i napis "sygnał zakodowany"... dzwoniłem do Polsatu... wszystkie należności są urególowane do maja... wszystko jest włączone ok i powinn być OK... opowiedziałem problem... i usłyszałem odp., że spróbują ponowić sygnał i go wzmocnić (>?!!:?%#?? - nie rozumiem, tylko jak można wzmocnić sygnał do konkretnego użytkownika)... kazali mi zostawić na pare godz. dekoder na kanale 11... zostawie... ale jakoś im nie ufam...

Helpful post? + -1
Back to top
misio72
Level 21
Location: Swidnica
Joined: 16 Feb 2005
Posts: 501
Helped: 28
misio72
Level 21
Post#9 08 Feb 2006 21:39    

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


chodzilo mu o wznowienie uprawnien czyli puszcza ci uprawnienia do odbioru napewno nie beda wzmacniac sygnalu

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#10 08 Feb 2006 23:57  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


jestem w 100% pewny... powiedział wyraźnie... i jeszcze kilkakrotnie potwierdził, że wzmocni sygnał do mnie... nie chciałem już wnikać o co mu z tym sygnałem chodzi... bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby zdalnie ukierunkował mocniejszy sygnał z wybranego transpondera, chyba że nazywa się Bruce Wszechmogący... w każdym razie zostawiłem ten dekoder włączony na dłuższy czas... i po 3 godz. nic się nie zmieniło... większość programów jest zakodowana... co jeszcze mogę zrobić?

Helpful post? + 0
Back to top
asiedem
Level 17
Location: warszawa
Joined: 22 Jan 2006
Posts: 222
Helped: 11
asiedem
Level 17
Post#11 09 Feb 2006 00:39    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


tschooper wrote:
jestem w 100% pewny... powiedział wyraźnie... i jeszcze kilkakrotnie potwierdził, że wzmocni sygnał do mnie... nie chciałem już wnikać o co mu z tym sygnałem chodzi... bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby zdalnie ukierunkował mocniejszy sygnał z wybranego transpondera, chyba że nazywa się Bruce Wszechmogący... w każdym razie zostawiłem ten dekoder włączony na dłuższy czas... i po 3 godz. nic się nie zmieniło... większość programów jest zakodowana... co jeszcze mogę zrobić?




ja tez ma polsat , jestem w polsce, wiec sygnalizuje ze czesc programow takich jak cinemax1,2, pl, i wiele inny jest zakodowane i by je odbierac trzeba dot zaplacic 20zł, co mc, juto naisze o jakie dokladnie programy chodzi, lub zapraszam na gg 4209279

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#12 10 Feb 2006 20:01  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


mam wykupiony pełny pakiet... za 48,98... full relax mix... opłacony do 27 maja więc nie w tym problem... poza tym sprawdzilem dekoder u szfagra, który też ma CP... i na jego antenie jest to samo... więc odpada problem konwertera... jeszcze raz zgłosiłem problem do Cyfrowego Polsatu... i muszę czekać ok. 4godz. na kolejną aktywację... ale jak na razie zaczyna mnie to nudzić... tak jak napisałem wyżej sygnał z satelity jest 80/50... więc teoretycznie wszystko powinno być ok... może jeszcze jakieś sugestie?

Helpful post? + 0
Back to top
fojucik
Level 9
Location: POZNAŃ
Joined: 27 May 2005
Posts: 35
fojucik
Level 9
Post#13 10 Feb 2006 21:54    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


witam ja mam to samo!! zaczeło się od MTV i pokolei wszytko siada, a telefony do warszawy będą droższe niż abonament :/

Helpful post? + 0
Back to top
misio72
Level 21
Location: Swidnica
Joined: 16 Feb 2005
Posts: 501
Helped: 28
misio72
Level 21
Post#14 10 Feb 2006 22:12    

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Proponuje wziasc tuner pod pache i udac sie do sklepu tam gdzie kupiles i zareklamowac tuner albo niech go uruchomia albo oddadza do serwisu bedzie o wiele szybciej

Helpful post? + 0
Back to top
Gienio
Level 13
Location: Dolny Slask
Joined: 31 Jul 2002
Posts: 68
Helped: 3
Post rating: 1
Gienio
Level 13
Post#15 10 Feb 2006 22:33    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


tschooper wrote:
80/50... więc teoretycznie wszystko powinno być ok... może jeszcze jakieś sugestie?


Usuń wszystkie listy programów z pamięci dekodera. Następnie uruchom wyszukiwanie programów.

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#16 10 Feb 2006 23:35  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


już próbowałem ustawień domyślnych... więc listy prawdopodobnie też zostały usunięte... musiałem przez wszystkie ustawienia przechodzic krok po kroku... a serwis odpada... bo podróż z UK do PL to planuje dopiero w maju... mam jeszcze 2 godz. (z 4ech, które mi kazali czekać na ponowną aktywację)... aha... jeszcze jedno... próbowałem zamieniać karty ze znajomym... ale moja u niego niechodzi... a jego u mnie... a mamy te same dekodery... i karty wyglądają tak samo (razem kupowaliśmy zestaw - tylko, że on nie ma problemów) oczywiście różnią się numerami... czy tak się dzieje, że te karty zostały aktywowane do określonych dekoderów... rozpoznaje je po jakimś numerze albo coś takiego? jakoś dziwnie.

Helpful post? + 0
Back to top
grzesiulek5
Level 21
Location: Szepietowo
Joined: 27 Dec 2003
Posts: 463
Helped: 25
Post rating: 4
grzesiulek5
Level 21
Post#17 10 Feb 2006 23:39    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Skoro zapłacołeś 48,98 to zrobiłeś źle bo twój abonament jest 48,90.Niestety ich system ni rozpoznaje takiej wpłaty.Wina leży tylko i wyłącznie po twojej stronie.Nie puszczają ci pełnego sygnału.Wyjaśnij to w biurze obsługi.Twój dekoder jest na 100% sprawny

Helpful post? + 0
Back to top
tschooper
Level 11
Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63
tschooper
Level 11
Post#18 10 Feb 2006 23:55  Topic author   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


wiem ze nie rozpoznaje... bo wpłaciłem prawie 200 zlotych na swoje konto... i dzwonilem w tej sprawie jakies 2 tyg. temu... powiedzialem o co chodzi... i zaksięgowali kase tak jak trzeba... więc do końca maja wszystko jest OK... poza tym za każdym razem jak dzwonie, to mi mówią, że do końca maja moje konto jest uregulowane(paket familijny + relax mix), więc to nie to... poza tym mój szfagier ma zrobione tak samo tylko że na cały rok i wszystko OK.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
JacekF
Level 13
Location: Parczew
Joined: 15 Apr 2003
Posts: 137
Helped: 3
JacekF
Level 13
Post#19 11 Feb 2006 00:19    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


karta jest przypisana do konkretnego deodera więc przekładanie ich do drugiego takiego samego kupionego nawet w tej samej minucie nic nie pomoże napewno nie zadziala :)

Helpful post? + 0
Back to top
grzesiulek5
Level 21
Location: Szepietowo
Joined: 27 Dec 2003
Posts: 463
Helped: 25
Post rating: 4
grzesiulek5
Level 21
Post#20 11 Feb 2006 09:46    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Na infolinii siedzą niestety ludzie którzy nie za bardzo są kompetentni.Wiem bo na codzień mam z nimi do czynienia.Zadzwońtam jeszcze raz spytaj(jak zawsze) czy masz wszystko urególowane ,poproś o ponowną aktywację i najważniejsze weź nazwisko osoby z którą rozmawiałeś.Pozdrawiam Grzesiek

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
czeladnik
Spec od TV
Location: Wuppertal Niemcy
Joined: 14 May 2004
Posts: 250
Helped: 42
czeladnik
Spec od TV
Post#21 11 Feb 2006 14:06    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Mialem podobny przypadek ze swoim dekoderem.
Przeprowadz przeszukanie kanalow na czestotliwosciach :
12284 H i 11158 V.

Helpful post? + 0
Back to top
PlugIn
Level 2
Location: warszawa
Joined: 27 Feb 2006
Posts: 2
PlugIn
Level 2
Post#22 27 Feb 2006 00:30    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Grzesiek...nie badz taki surowy dla kolegów...:D
ale dobrze mowisz...jezeli wplacacie sumy z jakimis koncowkami z kosmosu to sie nie dziwcie zesa puzniej jakies problemy!!!!!!!!!!!!

Helpful post? + 0
Back to top
canifos
Level 11
Location: chrzanów
Joined: 24 Jan 2005
Posts: 76
Helped: 1
Post rating: 1
canifos
Level 11
Post#23 19 Nov 2006 14:57    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


czy dam rade złapać sygnał na talerzu 38cm (takim mobilnym samochodowym) w londynie

Helpful post? + 0
Back to top
jasiu17lat
Level 9
Location: świecie
Joined: 17 Nov 2006
Posts: 8
jasiu17lat
Level 9
Post#24 19 Nov 2006 20:20    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Ja mam podobny problem kupilem cp tydzien temu i od poczatku nie dzialal. najpierw nie moglem znalesc sygnalu caly czas bylo 0%. Gdy wkoncu znalazlem to okazalo sie ze nie mam wiekszoci programow poprostu pisze na nich brak sygnalu i znika dolny pasek, ale na innych np.travel wszystko jest ok. Zauwazylem tez, ze to sa programy ktore sa na polaryzacji V, a ja mam tylko te z polaryzacja H. Czy mam popsuty konwenter czy zle ustawiony talerz?? prosze o odpowiedz. Co mam zrobic??:cry::cry::cry::cry:

Helpful post? + 0
Back to top
piotrekmilitowski
Level 23
Location: KALISZ
Joined: 25 Apr 2006
Posts: 553
Helped: 38
Post rating: 1
piotrekmilitowski
Level 23
Post#25 19 Nov 2006 22:59    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam!
^ Na początek wymień konwenter ! Mozesz także sprawdzić sam tuner podłączając do innej czaszy (np,u znajomych)
Pozdrawiam!

Helpful post? + 0
Back to top
wafeleq
Level 1
Location: sulechow
Joined: 06 Jan 2007
Posts: 1
wafeleq
Level 1
Post#26 06 Jan 2007 12:01    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam zakupilem polsat przed wyjazdem do angli i mam problem z zainstalowaniem programow sygnal jest dobry bo88% i 58% ale nic nie moge wyszukac i nawet nie wiem jak znalezc kanal 11 czy jest ktos wstanie wytlumaczycz wszystko od poczatku dziekuje.

Helpful post? + 0
Back to top
piotrekmilitowski
Level 23
Location: KALISZ
Joined: 25 Apr 2006
Posts: 553
Helped: 38
Post rating: 1
piotrekmilitowski
Level 23
Post#27 07 Jan 2007 12:35    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam!
Tunerek po zakupieniu miałeś wstępnie zaprogramowany, więc nalezy tylko ustawić antenke na HB i musi chulać, ewentualnie poczekać na aktywację!
Jestes pewnien że masz ustawione na HB?, jesli tak to przywróc ustawienia fabryczne tunerek sam wszystko powinien skonfigurować !
Pozdrawiam!

Helpful post? + 0
Back to top
o25lga
Level 2
Location: washington uk
Joined: 28 Dec 2007
Posts: 2
o25lga
Level 2
Post#28 28 Dec 2007 21:49    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


witam co do braku kanałów to mialam to samo jestem w anglii i ten sam problem zakodowany sygnał ale przeczytałam rade zeby wyjasc karte i włozyc przeczekac 10 min i pomogło.Wielkie dzieki za pomoc wszystko gra:D

Helpful post? + 0
Back to top
exor
Level 10
Joined: 04 Jul 2005
Posts: 51
exor
Level 10
Post#29 30 Dec 2007 13:49    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Heja, podlacze sie z pytaniem pod watek.
Otoz sytuacja wyglada tak, ze nie mam programow typu discovery, axn, tvp1, tvp2 i jeszcze kilku innych. Posiadam dekoder samsunga zakupiony w lutym tego roku. Pakiet polsata mam podstawowy. Tych programow nie bylo nigdy w sumie. Konwerter jest marki sharp o takich parametrach:

UNIVERSAL LNB
10,7~11,7 GHz
(low:L0.9.75GHz)
11,7~12,75GHz
(High:L0.10,6GHz)

jego symbol to BSCU86L30.

Czy to mozliwe, ze ten konwerter nie daje rady? Przenosi za male pasmo i programy wyzej wymienione nie sa odbierane przez to?
Probowalem zwiekszyc czestotliwosc w ustawieniach dekodera, ale udalo sie osiagnac tylko tyle, ze pokazal sie pasek z informacja na temat sily sygnalu, ale po chwili tuner zapodal info, ze "brak audio/wideo".

Jakies sugestie? Moze po prostu pokrecic antena trzeba?
dzieki.

Helpful post? + 0
Back to top
zagrosz
Level 9
Location: Jelenia Góra
Joined: 01 Oct 2005
Posts: 6
zagrosz
Level 9
Post#30 03 Jan 2008 02:03    

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


W CP płacisz to masz, w pakiecie mini za 9,90 tych programów nie uświadczysz. W pakiecie familijnym za 37,90 muszą być. Warunek to opłacenie abonamentu w odpowiedniej wysokości i na czas jeśli tego nie dopilnujesz zaczną się kłopoty z prawami dostępu i trzeba kontaktować się z konsultantem CP.
Jeśli jesteś pewny ustawienia anteny i konwertera (a można to sprawdzić podpinając inny dekoder) oraz zapłaconego abonamentu, musisz wyczyścić pamięć dekodera. Czyli:
1. w menu instalacja -usunąć wszystkie kanały,
2. w ustawieniach systemu -powrót do ustawień fabrycznych (i później już tam więcej nie mieszać),
3. na kilka minut odłączyć dekoder od zasilania,
4. po podłączeniu poczekaj aż załaduje się lista kanałów,
5. w ustawieniach systemu wybierz aktualizację oprogramowania i spokojnie czekaj aż dekoder zrobi swoje (to może potrwać kilkanaście minut ale w tym czasie trzeba dekoder zostawić w spokoju).
No i wszystko powinno działać.
Jeżeli nie pomogło prawdopodobnie dekoder kwalifikuje się do wymiany.
Ja używam starego Samsunga DSR7000 i od czasu do czasu mi się wiesza wtedy jedynym skutecznym sposobem jest odłączenie go od zasilania samo wyłączenie jest nieskuteczne odradzam też manipulowanie kartą.
Życzę powodzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> cyfrowy polsat - brak niektórych programów 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to cyfrowy polsat - brak niektórych programów

Cyfrowy Polsat - brak niektórych kanałów. (10)
[CAM] Cyfrowy Polsat i brak niektórych kanałów (31)
Cyfrowy Polsat- brak możliwości wyświetlenia niektórych kanałów. (11)
Cyfrowy polsat, brak sygnału na niektórych kanałach, antena c+ echosta hds-400e (7)
Cyfrowy Polsat - bak niektórych kanałów HD (3)
Cyfrowy Polsat - Zła jakość sygnału niektórych kanałów (9)
Cyfrowy Polsat - część programów się przycina ? (10)
Cyfrowy Polsat HD5000 - Odbiór programów z Astry (3)
Cyfrowy Polsat HD5000 - Odbiór programów z dwóch satelit (9)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.205 seconds