Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> cyfrowy polsat - brak niektórych programów
Author
Message
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#1 Post from the author of the topic 07 Feb 2006 01:22   

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam! Wiem, że temat był niejednokrotnie poruszany... przeleciałem wiele postów... ale nie znalazłem wszystkich odpowiedzi, które szukam.

Od miesiąca mam Cyfrowy Polsat... ale od paru dni nie mogę odbierać programów stacji TVN, TVP1, TVP2, Discovery, Animal Planet, Science... pojawia się napis "program zakodowany" z programami Polsatu jest wszystko OK... mam też CinemaMax'y, AXN i sportowe (co mnie najbardziej cieszy)... poza tym mam wrażenie, że lista programów zakodowanych "powiększa się", tak jakby kolejne programy były kodowane. Jeżeli chodzi o lokalizację to odbieram CP w Anglii. Dlatego chciałbym wiedzieć czy wybór transpondera w ma instotne znaczenie... do tej opry odbierałem CP na 12188, oczywiście dopóki niestraciłem paru programów... próbowałem innych ale bez skutku... jeśli wybór transpondera jest zależny od lokalizacji to może ktoś wie jaki mam ustawić w Luton 60km od londynu na pn-zach. Poza tym czy strata tych programów może również wiązać się z przestawieniem talerza? Czy po prostu konwerter zaczyna się sypać... ew. problem z kablem? jeśli chodzi o konwerter, talerz + dekoder to wszystko jest polsatowskie... dekoder echostar dsb 616. Kolejne pytanie to czy mogę i w jaki sposób upgrade'ować soft w dekodrze? Aha... kabel mam łączony w jednym miejscu... ale mam nadzieje, że to nie jest problem, ponieważ przez miesiąc było OK. Poza tym sprawdziłem je... wygląda OK. I jeszcze pytanie jak się ma długość kabla do odbioru... bo ja wykorzystuje ok 20m. Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam i przepraszam za język.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Feb 2006 01:22   





Back to top
   
romus 1980
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 155
Location: Swarzedz

Post#2 07 Feb 2006 02:52   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


wyjmij i wsadz spowrotem karte potem wlacz i wylacz dekoder z sieci u mnie pomaga a tez jestem w Angli i mam to samo poprostu dekoder jest SZAJS:|

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#3 Post from the author of the topic 07 Feb 2006 20:03   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Próbowałem wkładać i wykładać karte... wyłączałem z sieci... dalej to samo... no może niedokłanie... nie mam już Polsatu Sport... Polsat Sport Extra jeszcze sie trzyma

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#4 Post from the author of the topic 07 Feb 2006 22:19   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Wyłączyłem dekoder z sieci na kilkanaście min. i po włączeniu do sieci też odczekałem odczekałem kilkanaście... problem ten sam... brak wszystkich tvn'ow, 1 i 2... Polsatu Sport, discovery, animal, civilization... i pewnie paru jeszcze... może jakieś inne sugestie? ewentualnie jak najprościej sprawdzić konwerter?

Helpful message? + -

Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#5 07 Feb 2006 22:25   

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Sprawdz dekoder na antenie sąsiada jeżeli masz taka możliwość.

Helpful message? + -

Back to top
   
S1
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 28 Oct 2003
Posts: 119

Post#6 08 Feb 2006 01:10   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Sprawdż czy na kanałach których brak jest sygnał w prawym dolnym rogu ,powinny być dwa niebieskie paski (zakładam że antena jest ustawiona prawidłowo)jeśli brak dolnego paska to wymień konwerter i po sprawie.

Helpful message? + -

Back to top
   
romus 1980
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 155
Location: Swarzedz

Post#7 08 Feb 2006 02:06   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


wydaje mi sie ze nie w konwenterze wina jezeli ma inne programy w tym fta i kodowane :|

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#8 Post from the author of the topic 08 Feb 2006 21:30   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


poziom sygnałów na obu wskaźnikach jest b. dobry... na górnym mam ok 80% a na dolnym ponad 50%... problem z tym, że już mam wykoszone praktycznie wszystkie kanały CP nie mam nic z pakietu Relax Mix, żadnych tvn'ów, 1 i 2 etc... czarne tło i napis "sygnał zakodowany"... dzwoniłem do Polsatu... wszystkie należności są urególowane do maja... wszystko jest włączone ok i powinn być OK... opowiedziałem problem... i usłyszałem odp., że spróbują ponowić sygnał i go wzmocnić (>?!!:?%#?? - nie rozumiem, tylko jak można wzmocnić sygnał do konkretnego użytkownika)... kazali mi zostawić na pare godz. dekoder na kanale 11... zostawie... ale jakoś im nie ufam...

Helpful message? + -

Back to top
   
misio72
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 501
Location: Swidnica

Post#9 08 Feb 2006 21:39   

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


chodzilo mu o wznowienie uprawnien czyli puszcza ci uprawnienia do odbioru napewno nie beda wzmacniac sygnalu

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#10 Post from the author of the topic 08 Feb 2006 23:57   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


jestem w 100% pewny... powiedział wyraźnie... i jeszcze kilkakrotnie potwierdził, że wzmocni sygnał do mnie... nie chciałem już wnikać o co mu z tym sygnałem chodzi... bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby zdalnie ukierunkował mocniejszy sygnał z wybranego transpondera, chyba że nazywa się Bruce Wszechmogący... w każdym razie zostawiłem ten dekoder włączony na dłuższy czas... i po 3 godz. nic się nie zmieniło... większość programów jest zakodowana... co jeszcze mogę zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
asiedem
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Jan 2006
Posts: 222
Location: warszawa

Post#11 09 Feb 2006 00:39   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


tschooper wrote:
jestem w 100% pewny... powiedział wyraźnie... i jeszcze kilkakrotnie potwierdził, że wzmocni sygnał do mnie... nie chciałem już wnikać o co mu z tym sygnałem chodzi... bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby zdalnie ukierunkował mocniejszy sygnał z wybranego transpondera, chyba że nazywa się Bruce Wszechmogący... w każdym razie zostawiłem ten dekoder włączony na dłuższy czas... i po 3 godz. nic się nie zmieniło... większość programów jest zakodowana... co jeszcze mogę zrobić?




ja tez ma polsat , jestem w polsce, wiec sygnalizuje ze czesc programow takich jak cinemax1,2, pl, i wiele inny jest zakodowane i by je odbierac trzeba dot zaplacic 20zł, co mc, juto naisze o jakie dokladnie programy chodzi, lub zapraszam na gg 4209279

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#12 Post from the author of the topic 10 Feb 2006 20:01   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


mam wykupiony pełny pakiet... za 48,98... full relax mix... opłacony do 27 maja więc nie w tym problem... poza tym sprawdzilem dekoder u szfagra, który też ma CP... i na jego antenie jest to samo... więc odpada problem konwertera... jeszcze raz zgłosiłem problem do Cyfrowego Polsatu... i muszę czekać ok. 4godz. na kolejną aktywację... ale jak na razie zaczyna mnie to nudzić... tak jak napisałem wyżej sygnał z satelity jest 80/50... więc teoretycznie wszystko powinno być ok... może jeszcze jakieś sugestie?

Helpful message? + -

Back to top
   
fojucik
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 27 May 2005
Posts: 35
Location: POZNAŃ

Post#13 10 Feb 2006 21:54   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


witam ja mam to samo!! zaczeło się od MTV i pokolei wszytko siada, a telefony do warszawy będą droższe niż abonament :/

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Feb 2006 21:54   





Back to top
   
misio72
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 501
Location: Swidnica

Post#14 10 Feb 2006 22:12   

cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Proponuje wziasc tuner pod pache i udac sie do sklepu tam gdzie kupiles i zareklamowac tuner albo niech go uruchomia albo oddadza do serwisu bedzie o wiele szybciej

Helpful message? + -

Back to top
   
Gienio
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 68
Location: Dolny Slask

Post#15 10 Feb 2006 22:33   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


tschooper wrote:
80/50... więc teoretycznie wszystko powinno być ok... może jeszcze jakieś sugestie?


Usuń wszystkie listy programów z pamięci dekodera. Następnie uruchom wyszukiwanie programów.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Feb 2006 22:33   





Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#16 Post from the author of the topic 10 Feb 2006 23:35   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


już próbowałem ustawień domyślnych... więc listy prawdopodobnie też zostały usunięte... musiałem przez wszystkie ustawienia przechodzic krok po kroku... a serwis odpada... bo podróż z UK do PL to planuje dopiero w maju... mam jeszcze 2 godz. (z 4ech, które mi kazali czekać na ponowną aktywację)... aha... jeszcze jedno... próbowałem zamieniać karty ze znajomym... ale moja u niego niechodzi... a jego u mnie... a mamy te same dekodery... i karty wyglądają tak samo (razem kupowaliśmy zestaw - tylko, że on nie ma problemów) oczywiście różnią się numerami... czy tak się dzieje, że te karty zostały aktywowane do określonych dekoderów... rozpoznaje je po jakimś numerze albo coś takiego? jakoś dziwnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 465
Location: Szepietowo

Post#17 10 Feb 2006 23:39   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Skoro zapłacołeś 48,98 to zrobiłeś źle bo twój abonament jest 48,90.Niestety ich system ni rozpoznaje takiej wpłaty.Wina leży tylko i wyłącznie po twojej stronie.Nie puszczają ci pełnego sygnału.Wyjaśnij to w biurze obsługi.Twój dekoder jest na 100% sprawny

Helpful message? + -

Back to top
   
tschooper
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 63

Post#18 Post from the author of the topic 10 Feb 2006 23:55   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


wiem ze nie rozpoznaje... bo wpłaciłem prawie 200 zlotych na swoje konto... i dzwonilem w tej sprawie jakies 2 tyg. temu... powiedzialem o co chodzi... i zaksięgowali kase tak jak trzeba... więc do końca maja wszystko jest OK... poza tym za każdym razem jak dzwonie, to mi mówią, że do końca maja moje konto jest uregulowane(paket familijny + relax mix), więc to nie to... poza tym mój szfagier ma zrobione tak samo tylko że na cały rok i wszystko OK.

Helpful message? + -

Back to top
   
JacekF
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Apr 2003
Posts: 137
Location: Parczew

Post#19 11 Feb 2006 00:19   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


karta jest przypisana do konkretnego deodera więc przekładanie ich do drugiego takiego samego kupionego nawet w tej samej minucie nic nie pomoże napewno nie zadziala Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 465
Location: Szepietowo

Post#20 11 Feb 2006 09:46   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Na infolinii siedzą niestety ludzie którzy nie za bardzo są kompetentni.Wiem bo na codzień mam z nimi do czynienia.Zadzwońtam jeszcze raz spytaj(jak zawsze) czy masz wszystko urególowane ,poproś o ponowną aktywację i najważniejsze weź nazwisko osoby z którą rozmawiałeś.Pozdrawiam Grzesiek

Helpful message? + -

Back to top
   
czeladnik
Spec od TV
Spec od TV


Joined: 14 May 2004
Posts: 250
Location: Wuppertal Niemcy

Post#21 11 Feb 2006 14:06   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Mialem podobny przypadek ze swoim dekoderem.
Przeprowadz przeszukanie kanalow na czestotliwosciach :
12284 H i 11158 V.

Helpful message? + -

Back to top
   
PlugIn
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 27 Feb 2006
Posts: 2
Location: warszawa

Post#22 27 Feb 2006 00:30   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Grzesiek...nie badz taki surowy dla kolegów...Very Happy
ale dobrze mowisz...jezeli wplacacie sumy z jakimis koncowkami z kosmosu to sie nie dziwcie zesa puzniej jakies problemy!!!!!!!!!!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
canifos
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 24 Jan 2005
Posts: 76
Location: chrzanów

Post#23 19 Nov 2006 14:57   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


czy dam rade złapać sygnał na talerzu 38cm (takim mobilnym samochodowym) w londynie

Helpful message? + -

Back to top
   
jasiu17lat
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 8
Location: świecie

Post#24 19 Nov 2006 20:20   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Ja mam podobny problem kupilem cp tydzien temu i od poczatku nie dzialal. najpierw nie moglem znalesc sygnalu caly czas bylo 0%. Gdy wkoncu znalazlem to okazalo sie ze nie mam wiekszoci programow poprostu pisze na nich brak sygnalu i znika dolny pasek, ale na innych np.travel wszystko jest ok. Zauwazylem tez, ze to sa programy ktore sa na polaryzacji V, a ja mam tylko te z polaryzacja H. Czy mam popsuty konwenter czy zle ustawiony talerz?? prosze o odpowiedz. Co mam zrobic??Crying or Very sadCrying or Very sadCrying or Very sadCrying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
piotrekmilitowski
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 25 Apr 2006
Posts: 553
Location: KALISZ

Post#25 19 Nov 2006 22:59   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam!
^ Na początek wymień konwenter ! Mozesz także sprawdzić sam tuner podłączając do innej czaszy (np,u znajomych)
Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
wafeleq
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 06 Jan 2007
Posts: 1
Location: sulechow

Post#26 06 Jan 2007 12:01   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam zakupilem polsat przed wyjazdem do angli i mam problem z zainstalowaniem programow sygnal jest dobry bo88% i 58% ale nic nie moge wyszukac i nawet nie wiem jak znalezc kanal 11 czy jest ktos wstanie wytlumaczycz wszystko od poczatku dziekuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
piotrekmilitowski
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 25 Apr 2006
Posts: 553
Location: KALISZ

Post#27 07 Jan 2007 12:35   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Witam!
Tunerek po zakupieniu miałeś wstępnie zaprogramowany, więc nalezy tylko ustawić antenke na HB i musi chulać, ewentualnie poczekać na aktywację!
Jestes pewnien że masz ustawione na HB?, jesli tak to przywróc ustawienia fabryczne tunerek sam wszystko powinien skonfigurować !
Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
o25lga
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 28 Dec 2007
Posts: 2
Location: washington uk

Post#28 28 Dec 2007 21:49   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


witam co do braku kanałów to mialam to samo jestem w anglii i ten sam problem zakodowany sygnał ale przeczytałam rade zeby wyjasc karte i włozyc przeczekac 10 min i pomogło.Wielkie dzieki za pomoc wszystko gra:D

Helpful message? + -

Back to top
   
exor
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 46

Post#29 30 Dec 2007 13:49   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


Heja, podlacze sie z pytaniem pod watek.
Otoz sytuacja wyglada tak, ze nie mam programow typu discovery, axn, tvp1, tvp2 i jeszcze kilku innych. Posiadam dekoder samsunga zakupiony w lutym tego roku. Pakiet polsata mam podstawowy. Tych programow nie bylo nigdy w sumie. Konwerter jest marki sharp o takich parametrach:

UNIVERSAL LNB
10,7~11,7 GHz
(low:L0.9.75GHz)
11,7~12,75GHz
(High:L0.10,6GHz)

jego symbol to BSCU86L30.

Czy to mozliwe, ze ten konwerter nie daje rady? Przenosi za male pasmo i programy wyzej wymienione nie sa odbierane przez to?
Probowalem zwiekszyc czestotliwosc w ustawieniach dekodera, ale udalo sie osiagnac tylko tyle, ze pokazal sie pasek z informacja na temat sily sygnalu, ale po chwili tuner zapodal info, ze "brak audio/wideo".

Jakies sugestie? Moze po prostu pokrecic antena trzeba?
dzieki.

Helpful message? + -

Back to top
   
zagrosz
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Oct 2005
Posts: 6
Location: Jelenia Góra

Post#30 03 Jan 2008 02:03   

Re: cyfrowy polsat - brak niektórych programów


W CP płacisz to masz, w pakiecie mini za 9,90 tych programów nie uświadczysz. W pakiecie familijnym za 37,90 muszą być. Warunek to opłacenie abonamentu w odpowiedniej wysokości i na czas jeśli tego nie dopilnujesz zaczną się kłopoty z prawami dostępu i trzeba kontaktować się z konsultantem CP.
Jeśli jesteś pewny ustawienia anteny i konwertera (a można to sprawdzić podpinając inny dekoder) oraz zapłaconego abonamentu, musisz wyczyścić pamięć dekodera. Czyli:
1. w menu instalacja -usunąć wszystkie kanały,
2. w ustawieniach systemu -powrót do ustawień fabrycznych (i później już tam więcej nie mieszać),
3. na kilka minut odłączyć dekoder od zasilania,
4. po podłączeniu poczekaj aż załaduje się lista kanałów,
5. w ustawieniach systemu wybierz aktualizację oprogramowania i spokojnie czekaj aż dekoder zrobi swoje (to może potrwać kilkanaście minut ale w tym czasie trzeba dekoder zostawić w spokoju).
No i wszystko powinno działać.
Jeżeli nie pomogło prawdopodobnie dekoder kwalifikuje się do wymiany.
Ja używam starego Samsunga DSR7000 i od czasu do czasu mi się wiesza wtedy jedynym skutecznym sposobem jest odłączenie go od zasilania samo wyłączenie jest nieskuteczne odradzam też manipulowanie kartą.
Życzę powodzenia.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Jan 2008 02:03   





Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> cyfrowy polsat - brak niektórych programów
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
Cyfrowy Polsat - brak niektórych kanałów. (10)
[CAM] Cyfrowy Polsat i brak niektórych kanałów (31)
Cyfrowy Polsat- brak możliwości wyświetlenia niektórych kanałów. (11)
Cyfrowy polsat, brak sygnału na niektórych kanałach, antena c+ echosta hds-400e (7)
Cyfrowy Polsat - bak niektórych kanałów HD (3)
Cyfrowy Polsat - Zła jakość sygnału niektórych kanałów (9)
Cyfrowy Polsat - część programów się przycina ? (10)
Cyfrowy Polsat HD5000 - Odbiór programów z Astry (3)
Cyfrowy Polsat HD5000 - Odbiór programów z dwóch satelit (9)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl topic RSS feed