Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Co to jest wersja "BULK" ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Co to jest wersja "BULK" ? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
budgieda
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 201

budgieda
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 09 Lut 2006 16:23   

Co to jest wersja "BULK" ?


Witam ,spotykam sie czesto w sklepach z wersjami oem ,box i bulk ,czym sie rozni bulk o tych wersji ..?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bobanr
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lis 2004
Posty: 165
Miasto: Dębno

bobanr
Poziom 14
Post#2 09 Lut 2006 16:35   

Co to jest wersja "BULK" ?


Wersja bulk to to samo co OEM.

Dodatkowo wersja bulk ma krotsza gwarancje niz box, np.
Cytat:
- BOX to 3 lata gwarancji na procek(+ chłodzenie) a bulk to 12 miesięcy bez chłodzenia


Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Miasto: Białystok

Platon
Spec od komputerów
Post#3 09 Lut 2006 17:57   

Co to jest wersja "BULK" ?


Roznie to definiuja rozni producenci i nie ma zadnej reguly, ani konkretow. Po prostu musisz sam sie dowiedziec co zestaw zawiera.

BOX - przewaznie pudelko, gry, instrukcje, akcesoria, jakis support lepszy, dluzsza gwarancja niekoniecznie.
OEM - goly sprzet w woreczku, gwarancja, czasem z instrukcja, plyta z oprogramowaniem.
Bulk - pomiedzy OEM a BOX.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Co to jest wersja "BULK" ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Co to jest "wersja korporacyjna" oprogramo (1)
tracer - zmiana funkcji klawiszy "sleep" i "wake up" - jest (3)
Wersja bulk np. karty graficznej. (2)
Jak wyłączyć "ciasteczka" w mozilla firefox wersja (3)
Która grafa jest lepsza "GMA 950" czy "I940 G (3)
Domyślną opcją nie jest "otwórz" lecz "auto o (12)
WD 2,5" - Wysokie "Start/Stop Count"+"Load/Unload Cycle" (16)
ADATA CH11 2.5" "512GB" - Komputer "nie widzi" dysku i (7)
acer aspire 5336 nie działa przycisk "wyłacz", "wyloguj" itp (6)
Acer Aspire 3690 - Nie "widzi" zewn. dysku w "mój komputer" (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS