Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Co to jest wersja "BULK" ?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Co to jest wersja "BULK" ? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
budgieda
Level 15
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 203
Post rating: 1
budgieda
Level 15
Post#1 09 Feb 2006 16:23  Topic author   

Co to jest wersja "BULK" ?


Witam ,spotykam sie czesto w sklepach z wersjami oem ,box i bulk ,czym sie rozni bulk o tych wersji ..?

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobanr
Level 14
Joined: 15 Nov 2004
Posts: 176
Helped: 5
Post rating: 6
bobanr
Level 14
Post#2 09 Feb 2006 16:35    

Co to jest wersja "BULK" ?


Wersja bulk to to samo co OEM.

Dodatkowo wersja bulk ma krotsza gwarancje niz box, np.
Quote:
- BOX to 3 lata gwarancji na procek(+ chłodzenie) a bulk to 12 miesięcy bez chłodzenia


Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Platon
Spec od komputerów
Location: Białystok
Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Helped: 741
Post rating: 9
Platon
Spec od komputerów
Post#3 09 Feb 2006 17:57    

Co to jest wersja "BULK" ?


Roznie to definiuja rozni producenci i nie ma zadnej reguly, ani konkretow. Po prostu musisz sam sie dowiedziec co zestaw zawiera.

BOX - przewaznie pudelko, gry, instrukcje, akcesoria, jakis support lepszy, dluzsza gwarancja niekoniecznie.
OEM - goly sprzet w woreczku, gwarancja, czasem z instrukcja, plyta z oprogramowaniem.
Bulk - pomiedzy OEM a BOX.

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Co to jest wersja "BULK" ?
Page 1 of 1

Similar topics to co to jest wersja "BULK" ?

Co to jest "wersja korporacyjna" oprogramo (1)
tracer - zmiana funkcji klawiszy "sleep" i "wake up" - jest (3)
Wersja bulk np. karty graficznej. (2)
Jak wyłączyć "ciasteczka" w mozilla firefox wersja (3)
Która grafa jest lepsza "GMA 950" czy "I940 G (3)
Domyślną opcją nie jest "otwórz" lecz "auto o (12)
WD 2,5" - Wysokie "Start/Stop Count"+"Load/Unload Cycle" (16)
ADATA CH11 2.5" "512GB" - Komputer "nie widzi" dysku i (7)
acer aspire 5336 nie działa przycisk "wyłacz", "wyloguj" itp (6)
Acer Aspire 3690 - Nie "widzi" zewn. dysku w "mój komputer" (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.069 seconds