Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Astra + programy


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Astra + programy Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
danloop
Level 15
Location: Gliwice
Joined: 05 Nov 2005
Posts: 204
Post rating: 1
danloop
Level 15
Post#1 19 Feb 2006 11:18  Topic author   

Astra + programy


Panowie pomóżcie, kiedy¶ jak miałem przez jakieg¶ "magika" ustaiwion± satelite wszystko było ok i takie programy ja np. Eurosport czy DSF były, a teraz jak ustawiam astre to np. TV Trwam jest a Eurosportu nie ma?? Dlaczego czy, to wina błędnego ustawienia konwertera?czy moze poprostu eurosport przestał nadawać przez Astre:/sam już nie wiem;/ Zaznaczam ze konwerter z astry jest w zezie tzn. Hotbird jest główny a astra zez:D:)pomóżcie przoszę:))

moje gg 1533011 albo jabber: danloop(malpa)jabber.autocom.pl

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 3
pajo21
Level 35
Post#2 19 Feb 2006 11:58    

Astra + programy


napisz przynajnmiej jaki masz tuner,nikt tu nie jest jasnowidzem

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
danloop
Level 15
Location: Gliwice
Joined: 05 Nov 2005
Posts: 204
Post rating: 1
danloop
Level 15
Post#3 19 Feb 2006 12:12  Topic author   

Re: Astra + programy


COMSAT, Polonia FTA-23

kupowałem go w Media:]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 3
pajo21
Level 35
Post#4 19 Feb 2006 12:29Helpful post    

Astra + programy


Tu masz liste kanałów dostępnych z astry http://www.lyngsat.com/astra19.html
i takie powiniene¶ mieć na tym dekoderze.(oczywi¶cie niekodowanych)
Może nie masz wpisanych wszystkich transporderów.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ziomal_87
Level 18
Location: 51°47' N 19°28' E
Joined: 04 Jan 2005
Posts: 396
Helped: 20
ziomal_87
Level 18
Post#5 19 Feb 2006 12:30    

Re: Astra + programy


Dane dla niekodowanego Eurosporta...
Astra 1H (19.2E) - 12226.50 H - DVB-S - 27500 3/4 - NID: 1 - TID: 1091 - Txp: 91 - Beam: Astra 1H
SID:31200 VPID:101 AUDIO:103 ger PMT:280 PCR:8190 TXT:102

Helpful post? + 0
Back to top
danloop
Level 15
Location: Gliwice
Joined: 05 Nov 2005
Posts: 204
Post rating: 1
danloop
Level 15
Post#6 19 Feb 2006 13:10  Topic author   

Re: Astra + programy


zaczałem przestawiać konwerter i albo mam polskie albo jakie¶ tam niemieckie typu ProSieben, nie potrafie znaleĽć złotego ¶rodka:/według jakiego kanału najlepiej ustawiać ??

THX za liste kanałów i za paramtery Eurosportu

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ziomal_87
Level 18
Location: 51°47' N 19°28' E
Joined: 04 Jan 2005
Posts: 396
Helped: 20
ziomal_87
Level 18
Post#7 19 Feb 2006 13:38    

Re: Astra + programy


danloop wrote:
zaczałem przestawiać konwerter i albo mam polskie albo jakie¶ tam niemieckie typu ProSieben, nie potrafie znaleĽć złotego ¶rodka

Na wstępie ProSieben jest na Astrze a polskie na HotBirdzie ¶rodka nie znajdziesz zeby złapać te dwie satelity na jednym konwenterze, Je¶li chcesz odbierać kanały z HotBirda i Astry na raz to mu¶isz mieć 2 konwentery (zez) lub obrotnice lub dwie anteny
Zapraszam do przeczytania Artykułów z tej strony http://laki.dvhk.pl/faqs tunery podstawy1.htm

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
danloop
Level 15
Location: Gliwice
Joined: 05 Nov 2005
Posts: 204
Post rating: 1
danloop
Level 15
Post#8 19 Feb 2006 13:58  Topic author   

Re: Astra + programy


Bez przesady:/ Mam główny konwerter na Hotbird a zez na astre chodzi mi o progam na którym jak ustawie to na wszystkich programach będe miał sygnał według jakiego kanału najlepiej ustawiać

Helpful post? + 0
Back to top
wicki
Level 12
Location: wejherowo
Joined: 16 Oct 2005
Posts: 91
Helped: 4
Post rating: 2
wicki
Level 12
Post#9 22 Feb 2006 01:56    

Re: Astra + programy


je¶li masz hotbirda ok to pokręc troche konwerterem na zezie przy kazdym kanale jest opis z której satelity nadaje znajdz jakis kanal na którym zaprogramowany jest program z astry i reguluj konwerterem lub ustaw sobie wskaznik poziomu sygnału oczywiscie z astry i kreć LNB jeszcze jedno jesli masz jakies programy z astry to nie przestawiaj konwertera tylko sprawdz czy nie jest przekrecony w obejmie na kazdym konwerterze jest miarka w stopniach np 3...0...3 0 (zero) zawsze musi byc skierowane do góry konwerter jesli jest skrecony o 45 stopni to odbiera tylko jedna polaryzacje, jesli juz wszystko bedzie ok wł±czyć przeszukiwanie automatyczne danego satelity i powinien wszystko znalezc chyba ze konwerter ma uszkodzona jedna z polaryzacji.

Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top
gomez21
Level 10
Location: Wrocław
Joined: 18 Dec 2004
Posts: 17
gomez21
Level 10
Post#10 22 Feb 2006 20:24    

Astra + programy


Witam
Polecam te strone.http://www.lyngsat.com/astra19.html Sa tu aktualne parametry programów nadawanych przez Astrę i nie tylko.
Powodzenia
Gomez

Dodano po 2 [minuty]:

Eurosport w ostatnim czasie zmienił czestotliwo¶ć Z tego powodu być może go nie odbierasz.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Astra + programy
Page 1 of 1

Similar topics to astra + programy

Astra 2 (28,2°E) i programy brytyjskie (3)
polskie programy na ASTRA 2A/2B/2D ????? (2)
Astra 23.5 i programy CZ-SK pakietu Skylink (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.089 seconds