Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Astra + programy


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Astra + programy
Author
Message
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Nov 2005
Posts: 201
Location: Gliwice

Post#1 Post from the author of the topic 19 Feb 2006 11:18   

Astra + programy


Panowie pomóżcie, kiedy¶ jak miałem przez jakieg¶ "magika" ustaiwion± satelite wszystko było ok i takie programy ja np. Eurosport czy DSF były, a teraz jak ustawiam astre to np. TV Trwam jest a Eurosportu nie ma?? Dlaczego czy, to wina błędnego ustawienia konwertera?czy moze poprostu eurosport przestał nadawać przez Astre:/sam już nie wiem;/ Zaznaczam ze konwerter z astry jest w zezie tzn. Hotbird jest główny a astra zez:D:)pomóżcie przoszęSmile)

moje gg 1533011 albo jabber: danloop(malpa)jabber.autocom.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2006 11:18   





Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#2 19 Feb 2006 11:58   

Astra + programy


napisz przynajnmiej jaki masz tuner,nikt tu nie jest jasnowidzem

Helpful message? + -

Back to top
   
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Nov 2005
Posts: 201
Location: Gliwice

Post#3 Post from the author of the topic 19 Feb 2006 12:12   

Re: Astra + programy


COMSAT, Polonia FTA-23

kupowałem go w Media:]

Helpful message? + -

Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#4 19 Feb 2006 12:29helpful post - solution   

Astra + programy


Tu masz liste kanałów dostępnych z astry http://www.lyngsat.com/astra19.html
i takie powiniene¶ mieć na tym dekoderze.(oczywi¶cie niekodowanych)
Może nie masz wpisanych wszystkich transporderów.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2006 12:29helpful post - solution   





Back to top
   
ziomal_87
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 395
Location: 51°47' N 19°28' E

Post#5 19 Feb 2006 12:30   

Re: Astra + programy


Dane dla niekodowanego Eurosporta...
Astra 1H (19.2E) - 12226.50 H - DVB-S - 27500 3/4 - NID: 1 - TID: 1091 - Txp: 91 - Beam: Astra 1H
SID:31200 VPID:101 AUDIO:103 ger PMT:280 PCR:8190 TXT:102

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2006 12:30   





Back to top
   
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Nov 2005
Posts: 201
Location: Gliwice

Post#6 Post from the author of the topic 19 Feb 2006 13:10   

Re: Astra + programy


zaczałem przestawiać konwerter i albo mam polskie albo jakie¶ tam niemieckie typu ProSieben, nie potrafie znaleĽć złotego ¶rodka:/według jakiego kanału najlepiej ustawiać ??

THX za liste kanałów i za paramtery Eurosportu

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Feb 2006 13:10   





Back to top
   
ziomal_87
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 395
Location: 51°47' N 19°28' E

Post#7 19 Feb 2006 13:38   

Re: Astra + programy


danloop wrote:
zaczałem przestawiać konwerter i albo mam polskie albo jakie¶ tam niemieckie typu ProSieben, nie potrafie znaleĽć złotego ¶rodka

Na wstępie ProSieben jest na Astrze a polskie na HotBirdzie ¶rodka nie znajdziesz zeby złapać te dwie satelity na jednym konwenterze, Je¶li chcesz odbierać kanały z HotBirda i Astry na raz to mu¶isz mieć 2 konwentery (zez) lub obrotnice lub dwie anteny
Zapraszam do przeczytania Artykułów z tej strony http://laki.dvhk.pl/faqs_tunery_podstawy1.htm

Helpful message? + -

Back to top
   
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Nov 2005
Posts: 201
Location: Gliwice

Post#8 Post from the author of the topic 19 Feb 2006 13:58   

Re: Astra + programy


Bez przesady:/ Mam główny konwerter na Hotbird a zez na astre chodzi mi o progam na którym jak ustawie to na wszystkich programach będe miał sygnał według jakiego kanału najlepiej ustawiać

Helpful message? + -

Back to top
   
wicki
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 16 Oct 2005
Posts: 89
Location: wejherowo

Post#9 22 Feb 2006 01:56   

Re: Astra + programy


je¶li masz hotbirda ok to pokręc troche konwerterem na zezie przy kazdym kanale jest opis z której satelity nadaje znajdz jakis kanal na którym zaprogramowany jest program z astry i reguluj konwerterem lub ustaw sobie wskaznik poziomu sygnału oczywiscie z astry i kreć LNB jeszcze jedno jesli masz jakies programy z astry to nie przestawiaj konwertera tylko sprawdz czy nie jest przekrecony w obejmie na kazdym konwerterze jest miarka w stopniach np 3...0...3 0 (zero) zawsze musi byc skierowane do góry konwerter jesli jest skrecony o 45 stopni to odbiera tylko jedna polaryzacje, jesli juz wszystko bedzie ok wł±czyć przeszukiwanie automatyczne danego satelity i powinien wszystko znalezc chyba ze konwerter ma uszkodzona jedna z polaryzacji.

Pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
gomez21
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 18 Dec 2004
Posts: 17
Location: Wrocław

Post#10 22 Feb 2006 20:24   

Astra + programy


Witam
Polecam te strone.http://www.lyngsat.com/astra19.html Sa tu aktualne parametry programów nadawanych przez Astrę i nie tylko.
Powodzenia
Gomez

Dodano po 2 [minuty]:

Eurosport w ostatnim czasie zmienił czestotliwo¶ć Z tego powodu być może go nie odbierasz.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Astra + programy
Page 1 of 1
Similar topics
Astra 2 (28,2°E) i programy brytyjskie (3)
polskie programy na ASTRA 2A/2B/2D ????? (2)
Astra 23.5 i programy CZ-SK pakietu Skylink (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed