Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Astra + programy


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Astra + programy
Autor
Wiadomość
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 212
Miasto: Gliwice

Post#1 Post autora tematu 19 Lut 2006 11:18   

Astra + programy


Panowie pomóżcie, kiedyś jak miałem przez jakiegś "magika" ustaiwioną satelite wszystko było ok i takie programy ja np. Eurosport czy DSF były, a teraz jak ustawiam astre to np. TV Trwam jest a Eurosportu nie ma?? Dlaczego czy, to wina błędnego ustawienia konwertera?czy moze poprostu eurosport przestał nadawać przez Astre:/sam już nie wiem;/ Zaznaczam ze konwerter z astry jest w zezie tzn. Hotbird jest główny a astra zez:D:)pomóżcie przoszę:))

moje gg 1533011 albo jabber: danloop(malpa)jabber.autocom.pl
Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#2 19 Lut 2006 11:58   

Astra + programy


napisz przynajnmiej jaki masz tuner,nikt tu nie jest jasnowidzem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2006 11:58   





Powrót do góry
   
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 212
Miasto: Gliwice

Post#3 Post autora tematu 19 Lut 2006 12:12   

Re: Astra + programy


COMSAT, Polonia FTA-23

kupowałem go w Media:]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2006 12:12   





Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#4 19 Lut 2006 12:29pomocny post - solucja   

Astra + programy


Tu masz liste kanałów dostępnych z astry http://www.lyngsat.com/astra19.html
i takie powinieneś mieć na tym dekoderze.(oczywiście niekodowanych)
Może nie masz wpisanych wszystkich transporderów.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2006 12:29pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
ziomal_87
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 04 Sty 2005
Posty: 396
Miasto: 51°47' N 19°28' E

Post#5 19 Lut 2006 12:30   

Re: Astra + programy


Dane dla niekodowanego Eurosporta...
Astra 1H (19.2E) - 12226.50 H - DVB-S - 27500 3/4 - NID: 1 - TID: 1091 - Txp: 91 - Beam: Astra 1H
SID:31200 VPID:101 AUDIO:103 ger PMT:280 PCR:8190 TXT:102
Powrót do góry
   
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 212
Miasto: Gliwice

Post#6 Post autora tematu 19 Lut 2006 13:10   

Re: Astra + programy


zaczałem przestawiać konwerter i albo mam polskie albo jakieś tam niemieckie typu ProSieben, nie potrafie znaleźć złotego środka:/według jakiego kanału najlepiej ustawiać ??

THX za liste kanałów i za paramtery Eurosportu
Powrót do góry
   
ziomal_87
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 04 Sty 2005
Posty: 396
Miasto: 51°47' N 19°28' E

Post#7 19 Lut 2006 13:38   

Re: Astra + programy


danloop napisał:
zaczałem przestawiać konwerter i albo mam polskie albo jakieś tam niemieckie typu ProSieben, nie potrafie znaleźć złotego środka

Na wstępie ProSieben jest na Astrze a polskie na HotBirdzie środka nie znajdziesz zeby złapać te dwie satelity na jednym konwenterze, Jeśli chcesz odbierać kanały z HotBirda i Astry na raz to muśisz mieć 2 konwentery (zez) lub obrotnice lub dwie anteny
Zapraszam do przeczytania Artykułów z tej strony http://laki.dvhk.pl/faqs_tunery_podstawy1.htm
Powrót do góry
   
danloop
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 212
Miasto: Gliwice

Post#8 Post autora tematu 19 Lut 2006 13:58   

Re: Astra + programy


Bez przesady:/ Mam główny konwerter na Hotbird a zez na astre chodzi mi o progam na którym jak ustawie to na wszystkich programach będe miał sygnał według jakiego kanału najlepiej ustawiać
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lut 2006 13:58   





Powrót do góry
   
wicki
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 88
Miasto: wejherowo

Post#9 22 Lut 2006 01:56   

Re: Astra + programy


jeśli masz hotbirda ok to pokręc troche konwerterem na zezie przy kazdym kanale jest opis z której satelity nadaje znajdz jakis kanal na którym zaprogramowany jest program z astry i reguluj konwerterem lub ustaw sobie wskaznik poziomu sygnału oczywiscie z astry i kreć LNB jeszcze jedno jesli masz jakies programy z astry to nie przestawiaj konwertera tylko sprawdz czy nie jest przekrecony w obejmie na kazdym konwerterze jest miarka w stopniach np 3...0...3 0 (zero) zawsze musi byc skierowane do góry konwerter jesli jest skrecony o 45 stopni to odbiera tylko jedna polaryzacje, jesli juz wszystko bedzie ok włączyć przeszukiwanie automatyczne danego satelity i powinien wszystko znalezc chyba ze konwerter ma uszkodzona jedna z polaryzacji.

Pozdro
Powrót do góry
   
gomez21
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 17
Miasto: Wrocław

Post#10 22 Lut 2006 20:24   

Astra + programy


Witam
Polecam te strone.http://www.lyngsat.com/astra19.html Sa tu aktualne parametry programów nadawanych przez Astrę i nie tylko.
Powodzenia
Gomez

Dodano po 2 [minuty]:

Eurosport w ostatnim czasie zmienił czestotliwość Z tego powodu być może go nie odbierasz.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Astra + programy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Astra 2 (28,2°E) i programy brytyjskie (3)
polskie programy na ASTRA 2A/2B/2D ????? (2)
Astra 23.5 i programy CZ-SK pakietu Skylink (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS