Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 22 Lut 2006 17:05
    juras26
    Poziom 9  

    Posiadam audi 80 B3 (1988r)i już 2 miesiące nie działa mi centralny zamek, wcześniej działał ale przy otwieraniu "warczało" coś w prawych drzwiach z przodu, myślałem,że to może bezpiecznik ale nie. Gdzie mogę szukać przyczyny? Pomóżcie.

  • #3 23 Lut 2006 18:35
    juras26
    Poziom 9  

    elektrit napisał:
    w ZV Pompie.

    Ok., ale co to jest i gdzie się znajduje, czy mój zamek centralny jest pneumatyczny czy elektryczny? Z góry dziękuję za pomocną dłoń

  • #4 23 Lut 2006 19:55
    ADI_Si
    Poziom 18  

    jak masz zamek pneumatyczny to moze spad wezyk od ktoregos zamka w drzwiach posluchaj czy moze gdzies nie syczy przy dzialaniu zamka pompka zwykle siedzi w bagazniku

  • #5 23 Lut 2006 20:37
    juras26
    Poziom 9  

    Nic nie syczy ,jest w ogóle tak jakby centralnego nigdy nie było, a może to coś z elektryką, może ktoś ma jakiś schemat do podłączeń tego zamka?

  • #6 24 Lut 2006 10:25
    Darecki100
    Poziom 9  

    Masz pneumatyczny centralny zamek.

    Otwierając bagażnik z lewej strony przy lampie powinna być pompka zapakowana w taką szarą piankę. Sprawdź kostkę wchodzącą do pompki. I zobacz jakie masz wartości na poszczególnych kabelkach w kostce. I sprawdź samą pompkę - czasami zbiera się tam wilgoć.

    Jeżeli bezpieczniki sa dobre to pompka musi działać.

    Dopiero jeżeli sprawdzisz pompkę zabieraj się za drzwi.

    Tak z ciekawości sprawdź i podaj jakie kable wychodzą z zamka drzwi kierowcy do sterowania pompką.

    pozdrawiam

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty