| Author |
RobertZ Poziom 9

|
13 May 2003 09:55 Pilot auta modelarskiego. |
|
|
|
Witam.
Posiadam w obecnej chwili pilot sterujacy samochodem modelarskim firmy NIKKO.
Problem polega na tym że pilot ten jest uszkodzony a dokładniej jego jedyny scalak o symbolu C1069C.
Zwracam się z pytaniem czy ktos posiada dostęp do aplikacji tego czegos ewentualnie jakiegos zamiennika ?
W jaki sposób można rozwiazać ten problem.
Proszę o jakiekolwiek uwagi.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 May 2003 09:55 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
RobertZ Poziom 9

|
14 May 2003 11:19 |
|
|
|
Więc jednak nikt się z tym scalakiem nie spotkał?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 May 2003 11:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jozefg Poziom 24

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 May 2003 12:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Nick Poziom 10

|
14 May 2003 23:26 |
|
|
|
Cześć
Możesz spróbować zasięgnąć języka na grupie modelarskiej pl.rec.modelarstwo (trzeba mieć konto w onecie - najwyżej sobie założysz) Ludzie pisujący tam, to modelarze zajmujący się głównie modelami zdalnie sterowanymi, kilkunastu entuzjastów elektroniki modelarskiej itd. Ogólnie bardzo fajny klimat, mili i pomocni ludzie. Myślę, że powinieneś rzucić tam problem, może któryś z chłopaków będzie miał jakieś konkrety. Ze swojej strony powiem tylko tyle, że najprawdopodobniej może być to koder sygnału lub generator kilku częstotliwości m.cz. które później w podobnym scalaku tyle, że po stronie odbiorczej są dekodowane. Może być kłopot z kupnem oryginału:-( ale i na to jest sposób. Jeśli to faktycznie koder to można go zastąpić innym koderem ale czeka cię wtedy przebudowa połowy nadajnika i budowa nowego dekodera odbiornika. Może się okazać, że gra nie warta świeczki.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
hawranek10 Poziom 16

|
01 Oct 2003 22:35 Pilotauta modelarskiego |
|
|
|
Prawdopodobnie jest to upc 1069c firmy NEC, a miałem podobny problem z upc 1035c. Siadł podczas ładowania akumulatorów w odbiorniku. A ten jest w nadajniku, przed w.cz czy za potencjometrami?.Tak jak kolega Nick zauważył to może tak być. Pozdrawiam. To u to ma być "mi"
|
|
| Back to top |
|
 |