FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

SONY STR-AV210 i cichutkie bzyczenie

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> SONY STR-AV210 i cichutkie bzyczenie
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 14 May 2003 13:14   

SONY STR-AV210 i cichutkie bzyczenie

Mam taki amplitunerek i jest taki problem ze w tle slychac cichutkie bzyczenie. Nie jest to raczej przydzwiek bo za wysoka czestotliwosc (srednie-wysokie). Przy cichym sluchaniu jest denerwujace a wyciszenie do zera nic nie daje wiec nie jest to raczej wina przedwzmacniacza. Nie ma tez roznicy rodzaj wejscia ani podlaczone segmenty. Przejrzalem wiekszosc elementow (myslalem ze luty) i wszystkie polaczenia i nic. Nie chce go rozbebeszac i wymieniac elementow po kolei wiec zwracam sie z prosba do osob ktore spotkaly sie z czyms takim nie koniecznie we wzmaku sonego. Jest tam koncowka na STK4152II
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 May 2003 13:14   

Back to top

dj-norek
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 14 May 2003 18:48   

moze byc wina kondensatorow filtrujacych przy zasilaczu albo przy samym wzmacniaczu. Sprawdz elektrolity czy sa ok i ceramiki
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 May 2003 18:48   

Back to top

norbi
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 Post from the author of the topic 15 May 2003 20:21   

z kondziorami w koncowce to ja juz kombinowalem (z racji tego ze w tej koncowce to garstka elementow) i nic nie dalo-brak roznicy. Ciekawe jest to ze jak tylko jeden kanal podlaczony to wtedy nie slychac tego (nie zauwazam tych zaklocen, chyba ze przyloze ucho do glosnika sredniotonowego) a jak podlacze drugi to juz wtedy jest slyszalne i to tak ze mi przeszkadza (sporo glosniej). Ciekawe tez jest ze to lewy kanal jest glosniejszy a na sluchawkach praktycznie nic nie slychac (sluchawki soniaka)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 15 May 2003 20:21   

Back to top

Świr
Poziom 22
Poziom 22

Post#4 26 May 2003 09:48   

Spróbuj odłączyć same końcówki od przedwzmacniacza i sprawdź czy wtedy też będzie się tak działo...
Back to top

norbi
Poziom 15
Poziom 15

Post#5 Post from the author of the topic 28 May 2003 11:12   

koncowek odlaczyc nie moge bo przekaznik sie nie zalacza i wzbudza sie koncowka. Nawet zwarcie wejsc z potencjometrow do masy nie pomaga (przewod od potencjometru jest na zlaczu wiec odlaczylem potencjometr i zwarlem wejsca do masy)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 May 2003 11:12   

Back to top

norbi
Poziom 15
Poziom 15

Post#6 Post from the author of the topic 05 Jun 2003 09:25   

Po podlaczeniu przewodu masy z potencjometru koncowka sie nie wzbudza ale czy tez wejscia sa zwarte czy nie to i tak sa zaklocenia.

Widze ze nikt nie ma pomyslu co to moze byc wiec bede musial chyba pobawic sie przewodami masy i kondensatorami na chybil trafil bo wymienilem kodensatory na plytce na ktorej jest scalak i nic to nie dalo :( Ciekawi mnie tylko dlaczego sie wzbudza jak odlacze mase reszty ukladu od koncowki skoro (jak mi wiadomo) mase prowadzi sie zazwyczaj z koncowki do przedwzmacniacza (bynajmniej ja tak robie i nie mialem zadnych problemow w wlasnych konstrukcjach)

7,07,2003 Skoro nikt nie ma pomyslu co to moze byc to moze ktos ma schemacik do tego wynalazka to by mi bardzo pomoglo bo po malej :) przerwie znowu zabieram sie za niego
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> SONY STR-AV210 i cichutkie bzyczenie
Page 1 of 1
Similar topics
Po odpaleniu silnika słyszę cichutkie pierdzenie w radiu. (15)
ALAN 38-brak głosu,tylko cichutkie buczenie (3)
Sony STR-VX1L / STR 343L Programowanie (2)
SONY STR-AV210 miga "P" (5)
Sony str-av210- Dziwny dzwiek (3)
Odbiór dobry, nadawanie cichutkie TEAM RoadCOM hp (4)
[Kupię] Pilot SONY RM-U253 do amplitunera SONY STR-D365 (9)
Sony STR-DE315 (2)
Sony str-gx211 (2)
SONY STR-K740P (2)

Page generation time: 0.095 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed