| Author |
DZIARA Poziom 12

|
05 Mar 2006 14:39 Sterowniki do skanera mustek scanmagic 1200cp w Windowsie XP |
|
|
|
Witam serdecznie
mam skaner MUSTEK SCANMAGIC 1200 CP
chcę zainstalować go i skanować nim w Windows XP Professional z SP2
niestety załączone sterowniki na płycie nie działają pod xp :(
ściągnąłem z ftp musteka sterowniki do MUSTEK SCAN EXPRESS 1200 CP, ponieważ piszą że te sterowniki stąd : ftp://ftp.mustek.com.pl/pub/Skanery_SE_LPT/SE_1200_CP/ pasują pod mój skaner,
zainstalowałem dane sterowniki
Ale problem tkwi w jednej rzeczy :
JAKIM PROGRAMEM SKANOWAĆ ??!!
Na ich ftp://ftp.mustek.com.pl/pub/Inne/Twain_menager/ jest pokazany program Twain MANAGER ale gdy go ściągam nic mi się nie instaluje, żaden folder ani nic :( Proces instalacji tego programu jest pokazany tutaj : http://www.mustek.com.pl/scanning.php
Na tej stronie jest kilka przykładów tych programów którymi można skanować jednak nigdzie w sieci ani na google nie mogę znaleźć jednego z tych programów jak np. iPhotoPlus, Picture Publisher Micrografx (te dwa na wyposażeniu skanera) oraz spotykane firmy Adobe: Page Maker, Photoshop, programy firmy Corel, a także wiele programów do rozpoznawania tekstu jak Recognita czy Textbrige.
Bardzo prosiłbym o podanie jakiegoś linka do ściągnięcia instalki programu skanującego który będzie pracował pod Win XP
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2006 14:39 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Brick_G Poziom 20

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2006 15:39 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
dwurazowy Poziom 17

|
05 Mar 2006 16:02 Sterowniki do skanera mustek scanmagic 1200cp w Windowsie XP |
|
|
|
Mam ten sam skaner i te same sterowniki, a na dodatek też używam Irfanview. Wszystko razem działa prawidłowo.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2006 16:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
DZIARA Poziom 12

|
05 Mar 2006 17:14 Re: Sterowniki do skanera mustek scanmagic 1200cp w Windowsi |
|
|
|
Dzięki piękne - wszystko działa świetnie :)
Właśnie trwa skanowanie :)
Jak zakończy się skanowanie to wrzucę tutaj jego efekt .
Dodano po 50 [minuty]:
Skanowałem jeszcze troche inaczej:
mianowicie otworzyłem programem z płyty (ikonka w launchIcon w prawym dolnym rogu ekranu) Direct SCAN, ustawiłem preferncje jak format papieru, itp. a następnie tam w sekcji "przeglądaj" wskazałem plik .exe od irfanview w tym folderrze w którym zainstalowlem irfanview i klikam SCAN po chwili skanuje się a po zakończeniu skanowania otwiera się zeskanowany obrazek w programie IrfanView
pozdrawiam i dzięki piękne za pomoc
piszę to z myślą że w przyszłości komuś się to przyda a nie żeby Wam się zwieżyć :)
Tak jak mówiłem wrzucam efekt skanowania :)
| Filename: |
bmw 318 i - bez tablicjpeg.JPG |
 Download |
| Contents: |
|
| Filesize: |
122.56 KB |
| Punkty: |
0.00 |
|
|
| Back to top |