Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Klimatronic Seat Toledo II


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Klimatronic Seat Toledo II Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
bojarz
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8
bojarz
Poziom 9
Post#1 12 Mar 2006 22:15  Autor tematu   

Klimatronic Seat Toledo II


Witam wszystkich forumowiczów
Kupiłem Seata z niesprawną klimą (klimatronic) tzn walnięty czujnik klimatyzacji. Muszę jeszcze dodać iż dmuchawa i nagrzewnica działały nienagannie nawiew na szyby, nogi, do wnętrza. Sterowanie temp bez zarzutu. Po zdobyciu czujnika (zakup na allegro) nabiłem klimę w serwisie i niby wszystko działało OK. Jednakże zauważyłem że mam tylko nadmuch na szybę inne nie działają. W trybie AUTO niezależnie od ustawionej temp zakres 18-40 st wiatrak pracuje na pierwszwj kreseczce.
Klima też przestała się włanczać. Dodam tylko tyle że w serwisie podczas nabijania klimy sprawdzono mi także filtr kabinowy, który bedę wymieniał na wiosnę.
mam w związku z tym pytania:
1. czy czujnik klimatyzacji ma wpływ na sterowanie ciepłym powietrzem z nagrzewnicy?
2. czy powodem usterki moze być źle osadzony filtr kabinowy
3. co moze być przyczyną nagłej usterki po nabiciu klimy?

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wojtekryba
Poziom 32
Miasto: tarnowskie góry
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 1933
Pomógł: 150
Ocena postów: 4
wojtekryba
Poziom 32
Post#2 13 Mar 2006 10:07    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


odnośnie pyt. 1 i 3 powiedz który czujnik wymieniłeś
-ciśnienia
-temp. zewnętrznej
-temp. wewnętrznej
-nasłonecznienia
odnośnie pyt. 2 -nie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bojarz
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8
bojarz
Poziom 9
Post#3 13 Mar 2006 15:44  Autor tematu   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


wymieniłem czujnik ciśnienia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wojtekryba
Poziom 32
Miasto: tarnowskie góry
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 1933
Pomógł: 150
Ocena postów: 4
wojtekryba
Poziom 32
Post#4 13 Mar 2006 16:11    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


wypnij kostkę czujnika ciśnienia,wyświetlacz będzie migał po przekreceniu stacyjki ( przez kilkanaście sekund)
póznie sterowanie w trybie ECON powinno przebiegać normalnie
czekam na odpowiedż.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tomala2301
Poziom 14
Miasto: Wołów- Dolnyśląsk
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 164
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
tomala2301
Poziom 14
Post#5 13 Mar 2006 19:23    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Napisz co się nie włącza sprężarka klimatyzacji , bo jak sprężarka Ci się niewłącza to sprawdź w garażu niech samochód postoi jakieś 3 godzinki (w ciewpłym garażu) bo czujnik temperatury zewnetrznej musi miec conajmniej około 5-7 stopni na zewnątrz żeby włączył sprężarke, co do nadmuchu to sprawdź Vagiem test pojedynczy klimy czyli 08 klimatyzacja a potem 03 . Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bojarz
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8
bojarz
Poziom 9
Post#6 14 Mar 2006 23:12  Autor tematu   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Podczas diagnostyki cklimartonika programem VW TOOL pojawił się taki kod błedu "01272 Motor klapy głównej powietrza – V70". Czy ktoś spotkał się z czymś takim? I gdzie znajduje się owy silnik klapy głownej powietrza w Seacie Toledo II rok 1999
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bojarz
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8
bojarz
Poziom 9
Post#7 22 Mar 2006 18:13  Autor tematu   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Wszystkie silniczki chodzą, mam uszkodzony sterownik klimatronica.
czy ktoś wie czy do Seata rok 99 podejdą sterowniki VW lub audi bo takie są na allegro?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bojarz
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8
bojarz
Poziom 9
Post#8 26 Mar 2006 19:34  Autor tematu   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Witam
jak można z poziomu panela sterownika klimatronica usunać błedy

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wiwe
Poziom 9
Miasto: Bielsko
Dołączył: 01 Lis 2005
Posty: 36
Ocena postów: 1
wiwe
Poziom 9
Post#9 23 Lip 2006 12:29    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Witam
Dołączę się do tego tematu, mam podobny problem, tzn. Seat Toledo 2 2,3V5 1999, klimatronik.
W 2001 nabiłem klimatyzację nowym czynnikiem i wszystko działało poprawnie do tegorocznej wiosny, kilka tygodni temu układ chłodzenia włączał się wyrywkowo, np. przy ustawieniu 18 st.C w środku-klima działała, jeżeli było ustawione LO, to nie chłodził.
Teraz już tylko dmucha ciepłe (temp.zewn.) powietrze, działa grzanie i różne biegi wentylatora chłodzenia.
Pojechałem do punktu nabijania klimatyzacji, stwierdzili, że w układzie jest wystarczająca ilość czynnika, ale nie włącza się klimatyzacja.
Czy miałby ktoś dostęp do schematu instalacji klimatyzacji w Seacie Toledo 2 , gdzie szukać możliwych uszkodzonych elementów - przekaźnika załączającego, czujników temperatury, itd.

Dołożę nowe wiadomości:
Po włączeniu klimatyzacji na panelu - czuć po obrotach silnika, że łapie elektromagnes i obciąża się sprężarka, ale nie chłodzi.
Podpiąłęm VAGa
VAG Number 1M0 820 043 B
Component 1M-CLIMATRONIC X0602
Soft coding 00050
Shop# WSC00046

No fault code found

Robiłem to wersją 3.12 i 4.09, obie nie dają możliwości sprawdzenia 08,03, nie mogę uzyskać serialu VAGa.
Powiedzcie proszę, jak to ustrojstwo zarejestrować, by móc z tego w pełni korzystać, interfejs VIAKEN i co jeszcze może być powodem niedziałania klimatyzacji?
[/list]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
KACPEREK.W
Poziom 1
Miasto: CHEŁM
Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 1
KACPEREK.W
Poziom 1
Post#10 23 Lip 2007 20:48    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


MAM TEN SAM PROBLEM Z KLIMA W SEACIE TOLEDO 2 2.3V5 NA DIAGNOSTYCE WYSKOCZYL BLAD CZUJNIKA TEMP. I ZWARCIE PLUSA NA PANELU WYSWIETLACZY. CHYBA U CIEBIE JEST TEN SAM BLĄD. PO WŁĄCZENIU KLIMY RAAGUJE TYLKO WENTYLATOR. A SPRĘŻĄRKA WOGLE SIE NIE ZAŁACZA WIE KTOS GDZIE IDZIE TEN KABEL OD SPRĘŻARKI? MOZE MAM JAKĄŚ WTYCZKE ROZŁACZONA .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1552
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#11 24 Lip 2007 09:40    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Obu panom radzę udać się do jakiegoś serwisu wyspecjalizowanego w klimatyzacjach.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
daro1910
Poziom 9
Miasto: warszawa
Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 9
daro1910
Poziom 9
Post#12 27 Wrz 2010 16:24    

Re: Klimatronic Seat Toledo II


witam
znam bardzo dobrego fachowca w temacie klimatroników gościu jest z warszawy dokładnie z marek naprawiałem już u niego parę paneli z racji zawodu mam tego dużo- i gościu jest dobry- ogłasza się na allegro
pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Klimatronic Seat Toledo II
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Seat Toledo 1.9 TDI 2002 - Seat Toledo 1.9tdi startuje przy włączonym zapłonie. (4)
( Seat Toledo ) Szybko gasnąca kontrolka świec seat toledo 1.9TDI 95 rok (2)
Seat Toledo - Seat Toledo wersja II czy możliwe że 2005? (1)
Seat Toledo 1M - Toledo 1M - jak wpiąć się pod klakson od alarmu (5)
Seat Toledo 3 - Wymiana licznika Leon 2>Toledo 3 pełny FIS (1)
SEAT TOLEDO II - Toledo II, 2002r, 1.6 16v, gaśnie silnik (9)
Klimatronic Seat Alhambra 1.9TDI 115KM 2002r. (3)
czarna plama na wyświetlaczu klimatronic seat leon 2002 (2)
Seat Alhambra 2005r sterownik klimatronic pobór prądu (2)
Seat Ibiza 2007 klimatronic obieg zamkniety i econ pytanie? (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.165 seconds

elektroda.pl temat RSS