Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Klimatronic Seat Toledo II


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Klimatronic Seat Toledo II
Autor
Wiadomość
bojarz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8

Post#1 Post autora tematu 12 Mar 2006 22:15   

Klimatronic Seat Toledo II


Witam wszystkich forumowiczów
Kupiłem Seata z niesprawną klimą (klimatronic) tzn walnięty czujnik klimatyzacji. Muszę jeszcze dodać iż dmuchawa i nagrzewnica działały nienagannie nawiew na szyby, nogi, do wnętrza. Sterowanie temp bez zarzutu. Po zdobyciu czujnika (zakup na allegro) nabiłem klimę w serwisie i niby wszystko działało OK. Jednakże zauważyłem że mam tylko nadmuch na szybę inne nie działają. W trybie AUTO niezależnie od ustawionej temp zakres 18-40 st wiatrak pracuje na pierwszwj kreseczce.
Klima też przestała się włanczać. Dodam tylko tyle że w serwisie podczas nabijania klimy sprawdzono mi także filtr kabinowy, który bedę wymieniał na wiosnę.
mam w związku z tym pytania:
1. czy czujnik klimatyzacji ma wpływ na sterowanie ciepłym powietrzem z nagrzewnicy?
2. czy powodem usterki moze być źle osadzony filtr kabinowy
3. co moze być przyczyną nagłej usterki po nabiciu klimy?

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2006 22:15   





Powrót do góry
   
wojtekryba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 1933
Miasto: tarnowskie góry

Post#2 13 Mar 2006 10:07   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


odnośnie pyt. 1 i 3 powiedz który czujnik wymieniłeś
-ciśnienia
-temp. zewnętrznej
-temp. wewnętrznej
-nasłonecznienia
odnośnie pyt. 2 -nie
Powrót do góry
   
bojarz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8

Post#3 Post autora tematu 13 Mar 2006 15:44   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


wymieniłem czujnik ciśnienia
Powrót do góry
   
wojtekryba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 1933
Miasto: tarnowskie góry

Post#4 13 Mar 2006 16:11   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


wypnij kostkę czujnika ciśnienia,wyświetlacz będzie migał po przekreceniu stacyjki ( przez kilkanaście sekund)
póznie sterowanie w trybie ECON powinno przebiegać normalnie
czekam na odpowiedż.
Powrót do góry
   
tomala2301
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 164
Miasto: Wołów- Dolnyśląsk

Post#5 13 Mar 2006 19:23   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Napisz co się nie włącza sprężarka klimatyzacji , bo jak sprężarka Ci się niewłącza to sprawdź w garażu niech samochód postoi jakieś 3 godzinki (w ciewpłym garażu) bo czujnik temperatury zewnetrznej musi miec conajmniej około 5-7 stopni na zewnątrz żeby włączył sprężarke, co do nadmuchu to sprawdź Vagiem test pojedynczy klimy czyli 08 klimatyzacja a potem 03 . Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Mar 2006 19:23   





Powrót do góry
   
bojarz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8

Post#6 Post autora tematu 14 Mar 2006 23:12   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Podczas diagnostyki cklimartonika programem VW TOOL pojawił się taki kod błedu "01272 Motor klapy głównej powietrza – V70". Czy ktoś spotkał się z czymś takim? I gdzie znajduje się owy silnik klapy głownej powietrza w Seacie Toledo II rok 1999
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
bojarz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8

Post#7 Post autora tematu 22 Mar 2006 18:13   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Wszystkie silniczki chodzą, mam uszkodzony sterownik klimatronica.
czy ktoś wie czy do Seata rok 99 podejdą sterowniki VW lub audi bo takie są na allegro?
Powrót do góry
   
bojarz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 8

Post#8 Post autora tematu 26 Mar 2006 19:34   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Witam
jak można z poziomu panela sterownika klimatronica usunać błedy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2006 19:34   





Powrót do góry
   
wiwe
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lis 2005
Posty: 36
Miasto: Bielsko

Post#9 23 Lip 2006 12:29   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Witam
Dołączę się do tego tematu, mam podobny problem, tzn. Seat Toledo 2 2,3V5 1999, klimatronik.
W 2001 nabiłem klimatyzację nowym czynnikiem i wszystko działało poprawnie do tegorocznej wiosny, kilka tygodni temu układ chłodzenia włączał się wyrywkowo, np. przy ustawieniu 18 st.C w środku-klima działała, jeżeli było ustawione LO, to nie chłodził.
Teraz już tylko dmucha ciepłe (temp.zewn.) powietrze, działa grzanie i różne biegi wentylatora chłodzenia.
Pojechałem do punktu nabijania klimatyzacji, stwierdzili, że w układzie jest wystarczająca ilość czynnika, ale nie włącza się klimatyzacja.
Czy miałby ktoś dostęp do schematu instalacji klimatyzacji w Seacie Toledo 2 , gdzie szukać możliwych uszkodzonych elementów - przekaźnika załączającego, czujników temperatury, itd.

Dołożę nowe wiadomości:
Po włączeniu klimatyzacji na panelu - czuć po obrotach silnika, że łapie elektromagnes i obciąża się sprężarka, ale nie chłodzi.
Podpiąłęm VAGa
VAG Number 1M0 820 043 B
Component 1M-CLIMATRONIC X0602
Soft coding 00050
Shop# WSC00046

No fault code found

Robiłem to wersją 3.12 i 4.09, obie nie dają możliwości sprawdzenia 08,03, nie mogę uzyskać serialu VAGa.
Powiedzcie proszę, jak to ustrojstwo zarejestrować, by móc z tego w pełni korzystać, interfejs VIAKEN i co jeszcze może być powodem niedziałania klimatyzacji?
[/list]
Powrót do góry
   
KACPEREK.W
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 1
Miasto: CHEŁM

Post#10 23 Lip 2007 20:48   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


MAM TEN SAM PROBLEM Z KLIMA W SEACIE TOLEDO 2 2.3V5 NA DIAGNOSTYCE WYSKOCZYL BLAD CZUJNIKA TEMP. I ZWARCIE PLUSA NA PANELU WYSWIETLACZY. CHYBA U CIEBIE JEST TEN SAM BLĄD. PO WŁĄCZENIU KLIMY RAAGUJE TYLKO WENTYLATOR. A SPRĘŻĄRKA WOGLE SIE NIE ZAŁACZA WIE KTOS GDZIE IDZIE TEN KABEL OD SPRĘŻARKI? MOZE MAM JAKĄŚ WTYCZKE ROZŁACZONA .
Powrót do góry
   
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1532
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#11 24 Lip 2007 09:40   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


Obu panom radzę udać się do jakiegoś serwisu wyspecjalizowanego w klimatyzacjach.
Powrót do góry
   
daro1910
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 9
Miasto: warszawa

Post#12 27 Wrz 2010 16:24   

Re: Klimatronic Seat Toledo II


witam
znam bardzo dobrego fachowca w temacie klimatroników gościu jest z warszawy dokładnie z marek naprawiałem już u niego parę paneli z racji zawodu mam tego dużo- i gościu jest dobry- ogłasza się na allegro
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Klimatronic Seat Toledo II
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Seat Toledo 1.9 TDI 2002 - Seat Toledo 1.9tdi startuje przy włączonym zapłonie. (4)
( Seat Toledo ) Szybko gasnąca kontrolka świec seat toledo 1.9TDI 95 rok (2)
Seat Toledo - Seat Toledo wersja II czy możliwe że 2005? (1)
Seat Toledo 1M - Toledo 1M - jak wpiąć się pod klakson od alarmu (5)
SEAT TOLEDO II - Toledo II, 2002r, 1.6 16v, gaśnie silnik (9)
Klimatronic Seat Alhambra 1.9TDI 115KM 2002r. (3)
czarna plama na wyświetlaczu klimatronic seat leon 2002 (2)
Seat Alhambra 2005r sterownik klimatronic pobór prądu (2)
Seat Ibiza 2007 klimatronic obieg zamkniety i econ pytanie? (5)
Seat,Alhambra 1,9TDI,1999,Klimatronic,110KM,Wentylatory chłodnicy nie działają. (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.088 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony