Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



szybkość łącza internetowego


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->szybkość łącza internetowego Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ciupaj
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 55
Miasto: Wałbrzych

ciupaj
Poziom 10
Post#1 Post autora tematu 14 Mar 2006 13:08   

szybkość łącza internetowego


Niedawno założyłem sobie internet z kablówki o szybkości 128Kb/s. TV kablowa oferuje prędkości: 128, 256, 512, 1024. Kiedy Panowie mi podłączali modem to w kompie otwierali okno dosowe i wpisywali tam jakies numerki.
Pytanie mam następujące: Czy te numerki nie ograniczają przypadkiem szybkości połączenia? Czy można by to jakoś obejść i mieć szybszy net? Prosze o odpowiedzi i rady

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 14 Mar 2006 13:08   



Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18370
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 14 Mar 2006 13:38pomocny post - solucja   

Re: szybkość łącza internetowego


ciupaj napisał:
Niedawno założyłem sobie internet z kablówki o szybkości 128Kb/s. TV kablowa oferuje prędkości: 128, 256, 512, 1024. Kiedy Panowie mi podłączali modem to w kompie otwierali okno dosowe i wpisywali tam jakies numerki.
Pytanie mam następujące: Czy te numerki nie ograniczają przypadkiem szybkości połączenia? Czy można by to jakoś obejść i mieć szybszy net? Prosze o odpowiedzi i rady


Nie - pewne sprawdzali IP i komunikację (polecenie ping).
Nie ma to wpływu na szybkość działania - ograniczenie jest u operatora.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 14 Mar 2006 13:38pomocny post - solucja   



Powrót do góry
Killer.PL
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Mar 2004
Posty: 238
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Killer.PL
Poziom 15
Post#3 14 Mar 2006 13:47pomocny post - solucja   

Re: szybkość łącza internetowego


mbo napisał:
Nie ma to wpływu na szybkość działania - ograniczenie jest u operatora.


Dokładniej na modemie Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 14 Mar 2006 13:47pomocny post - solucja   



Powrót do góry
ciupaj
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 55
Miasto: Wałbrzych

ciupaj
Poziom 10
Post#4 Post autora tematu 14 Mar 2006 14:50   

Re: szybkość łącza internetowego


zastanawiam sie jak w modemie jest ograniczona predkosc, bo znajomi co maja szybszy net i maja takie same modemy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 14 Mar 2006 14:50   



Powrót do góry
Killer.PL
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Mar 2004
Posty: 238
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Killer.PL
Poziom 15
Post#5 14 Mar 2006 17:00pomocny post - solucja   

Re: szybkość łącza internetowego


ciupaj napisał:
zastanawiam sie jak w modemie jest ograniczona predkosc, bo znajomi co maja szybszy net i maja takie same modemy.


Podczas uruchamiania się modemu z serwera operatora jest pobierany plik konfiguracyjny w którym zawarte są informacje o szybkości połączenia

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> szybkość łącza internetowego
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Szybkość łącza internetowego. (12)
Szybkość łącza internetowego (1)
DELL Vostro 3700 -zaniżona szybkość łącza internetowego (4)
Zwolniona szybkość połączenia internetowego (1)
szybkość łącza (10)
jaka szybkość łącza ? (3)
Maksymalna szybkość łącza TP (5)
Maksymalna szybkość łącza? (8)
Neostrada - Szybkość łącza (2)
Szybkość łącza - jaka maksymalna? (17)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS