Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

szybkość łącza internetowego


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> szybkość łącza internetowego
Author
Message
ciupaj
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Jan 2006
Posts: 55
Location: Wałbrzych

Post#1 Post from the author of the topic 14 Mar 2006 13:08   

szybkość łącza internetowego


Niedawno założyłem sobie internet z kablówki o szybkości 128Kb/s. TV kablowa oferuje prędkości: 128, 256, 512, 1024. Kiedy Panowie mi podłączali modem to w kompie otwierali okno dosowe i wpisywali tam jakies numerki.
Pytanie mam następujące: Czy te numerki nie ograniczają przypadkiem szybkości połączenia? Czy można by to jakoś obejść i mieć szybszy net? Prosze o odpowiedzi i rady

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2006 13:08   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18215
Location: Kujawy

Post#2 14 Mar 2006 13:38helpful post - solution   

Re: szybkość łącza internetowego


ciupaj wrote:
Niedawno założyłem sobie internet z kablówki o szybkości 128Kb/s. TV kablowa oferuje prędkości: 128, 256, 512, 1024. Kiedy Panowie mi podłączali modem to w kompie otwierali okno dosowe i wpisywali tam jakies numerki.
Pytanie mam następujące: Czy te numerki nie ograniczają przypadkiem szybkości połączenia? Czy można by to jakoś obejść i mieć szybszy net? Prosze o odpowiedzi i rady


Nie - pewne sprawdzali IP i komunikację (polecenie ping).
Nie ma to wpływu na szybkość działania - ograniczenie jest u operatora.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2006 13:38helpful post - solution   





Back to top
   
Killer.PL
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Mar 2004
Posts: 238
Location: Dąbrowa Górnicza

Post#3 14 Mar 2006 13:47helpful post - solution   

Re: szybkość łącza internetowego


mbo wrote:
Nie ma to wpływu na szybkość działania - ograniczenie jest u operatora.


Dokładniej na modemie Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2006 13:47helpful post - solution   





Back to top
   
ciupaj
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Jan 2006
Posts: 55
Location: Wałbrzych

Post#4 Post from the author of the topic 14 Mar 2006 14:50   

Re: szybkość łącza internetowego


zastanawiam sie jak w modemie jest ograniczona predkosc, bo znajomi co maja szybszy net i maja takie same modemy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Killer.PL
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Mar 2004
Posts: 238
Location: Dąbrowa Górnicza

Post#5 14 Mar 2006 17:00helpful post - solution   

Re: szybkość łącza internetowego


ciupaj wrote:
zastanawiam sie jak w modemie jest ograniczona predkosc, bo znajomi co maja szybszy net i maja takie same modemy.


Podczas uruchamiania się modemu z serwera operatora jest pobierany plik konfiguracyjny w którym zawarte są informacje o szybkości połączenia

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> szybkość łącza internetowego
Page 1 of 1
Similar topics
Szybkość łącza internetowego. (12)
Szybkość łącza internetowego (1)
DELL Vostro 3700 -zaniżona szybkość łącza internetowego (4)
Zwolniona szybkość połączenia internetowego (1)
szybkość łącza (10)
jaka szybkość łącza ? (3)
Maksymalna szybkość łącza TP (5)
Maksymalna szybkość łącza? (8)
Neostrada - Szybkość łącza (2)
Szybkość łącza - jaka maksymalna? (17)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.036 seconds

elektroda.pl topic RSS feed