Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



magnat rave 220 ?


  Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally ->magnat rave 220 ? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dave_19
Level 23
Location: nysa
Joined: 23 Sep 2004
Posts: 630
Helped: 49
dave_19
Level 23
Post#1 18 Mar 2006 14:38  Topic author   

magnat rave 220 ?


witam. chcialem poznac wasza opinie na temat wzm magnat rave 220. czy oplaca sie go kupic za 110 zl w b.dobrym stanie z pewnego zrodla? wzmaka kupowalbym dla ojca a nie znam tego modelu wiec prosze o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
demon_dE_midi
Level 17
Location: Szczecin
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 168
Helped: 27
demon_dE_midi
Level 17
Post#2 18 Mar 2006 19:20    

Re: magnat rave 220 ?


ja mam rave 440 i szczerze mowic nie narzekam... tzn nie narzekalem (teraz lezy rozlozony na czesci pierwsze bo postanowilem go lekko przerobic), piecyk spokojnie ciagnol 2 glosniczki i tube mac audio (150W rms - nie na mostku tylko pod jeden z dwoch kanalow :) )... rave 220 tak samo jak 440 (4 kanalowy) zbudowany jest na tranzystorkach d998 i b998 ktore w teorii maja 80W i jak dla mnie swietnie sobie radza... za taka cene chyba bym kupil (chociaz postaralbym sie zjechac do 100zl :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dave_19
Level 23
Location: nysa
Joined: 23 Sep 2004
Posts: 630
Helped: 49
dave_19
Level 23
Post#3 19 Mar 2006 01:34  Topic author   

Re: magnat rave 220 ?


dzieki za odp. wiem tylko ze ten wzmak ma 2 x 150 /1x 300 w max ale nie moge sie doszukac ile ma w rms i jaki jest bezpiecznik zalozony. moze ktos ma jakis link?

Dodano po 5 [godziny] 7 [minuty]:

wlasnie dogadalem sie z kumpla bratem i pojdzie za 90-100 pln wiec mysle ze warto. tutaj znalazlem zdjecia z wnetrzem tego magnata:
http://www.moj-album.com/album/1210614/
wyglada calkiem przyzwoicie. jak sadzicie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
demon_dE_midi
Level 17
Location: Szczecin
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 168
Helped: 27
demon_dE_midi
Level 17
Post#4 22 Mar 2006 00:36    

magnat rave 220 ?


Prawie jak w moim wszystko troszke mniejsze (uklad zasilajacy) no i oczywiscie tylko 2 kanaly :)... jesli chodzi o moc to z tego co pamietam producent podawal cos okolo 60W w rms na kanal... ale juz nie pamietam... a dla samej ciekawostki jutro zamieszcze fotki bebechow mojego... itak leżą teraz na półce :) pozdro

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dave_19
Level 23
Location: nysa
Joined: 23 Sep 2004
Posts: 630
Helped: 49
dave_19
Level 23
Post#5 22 Mar 2006 18:17  Topic author   

Re: magnat rave 220 ?


podlaczylem dzis ten wzmacniacz i jestem mile zaskoczony jak gra. nie sadzilem ze takie male a tak gra. :) pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mateos123831
Level 8
Location: Włoszczowa
Joined: 14 Apr 2009
Posts: 9
mateos123831
Level 8
Post#6 19 Apr 2009 23:00    

Re: magnat rave 220 ?


Witam.chciałbym odświerzyc temat i dowiedziec sie wiecej o tym wzmacniaczu.
Chcialbym podłaczyc do niego 2 głosniki pioneer 60W RMS 260 max.Czy powinno zagrac to o wiele lepiej.Dodam iz obecnie mam podłaczone pod radyjkiem kenwooda 4 x 35.Pozdarwiam i czekam na odpowiedż.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sebring89
Level 20
Location: Kielce
Joined: 07 Jan 2007
Posts: 369
Helped: 33
sebring89
Level 20
Post#7 19 Apr 2009 23:24    

Re: magnat rave 220 ?


Każdy głośnik dostaje "skrzydełek" przy dopałce ;]
Warto zainwestowac w wzmacniacz..

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> magnat rave 220 ?
Page 1 of 1

Similar topics to magnat rave 220 ?

Magnat Classic 360 (360w) vs. Magnat Rave 300 (360w) (1)
Magnat rave 560 (1)
Podlaczenie Magnat RAVE 440 (9)
LANZAR MAX 12 + Magnat Rave 440 (6)
Jaki głosnik do MAGNAT RAVE 300? (16)
Magnat rave 440W i brzęczenie w głośnikach (2)
Magnat rave 560 jak zmostkować (1)
MAGNAT RAVE 300 - Co myślicie o tym wzmacniaczu ???? (5)
Dobór głosników pod Magnat-a RAVE 560. (9)
wzmacniacz magnat rave 440. Potrzebny schemat (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.07 seconds