FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Co sądzicie o sprzęcie DIORY? wzmak+korektor+Cd+kolumny

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Co sądzicie o sprzęcie DIORY? wzmak+korektor+Cd+kolumny
Author
Poziom 21
Poziom 21

Post#31 27 May 2003 21:47   

Mój brachol to słucha płyt na CD Fonica i amplitunerze JVC, magnetofon ma MacWatts (też Diora- na eksport) i gra mu bardzo dobrze (chociaż nie miałem okazji porównać z innymi). A tak poza tym to chciałbym sobie posłuchać tej ogromnej ZR100 od Foniki :-) toż to na lampach, cała szafa grająca... Oj stoi sobie kobyła w moim starym gimnazjum i nic nie robi, nie jest podłączona. Gdyby ustrojstwo nie było takie "krowiaste" i ciężkie to możnaby dowinąć jeszcze jedno uzwojenie na trafie wyjściowym i już wzmacholek estradowy z oprzyrządowaniem jest :D:D
Back to top

drogomik
Poziom 2
Poziom 2

Post#32 30 May 2003 01:17   

a ja mam nie Diore lecz Unitra ZRK Aplituner AT9100 i jestem z niego bardzo zadowolony :))
Back to top

gogo4
Poziom 14
Poziom 14

Post#33 30 May 2003 13:47   

Re: Co sądzicie o sprzęcie DIORY? wzmak+korektor+Cd+kolumny

/|\Atari wrote:

Pytam, bo kolega, upierdliwiec taki :), uparcie sądzi że mój sprzęt to chłam,

Przypuszczam, że twój kolega kupił drogi sprzęt i nie chce się przyznać, że słono przepłacił (niedorozwój umysłowy)- przepraszam za wyrażenie. Prawdą jest, że polski sprzęt jest bardzo dobry (lepszy nawet od niektórych "markowych" sprzętów).

Pozdrawiam :) :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 May 2003 13:47   

Back to top

Piquś
Poziom 16
Poziom 16

Post#34 30 May 2003 14:39   

:arrow: Gogo4: Nasz polski sprzęt też jest markowy, tyle, że tylko w Polsce. A opinia reszty państw o naszym sprzęcie mnie nic nie obchodzi (chyba, że to opinia pozytywna :P ) :D:D:D

Pozdrawiam,
Piquś
Back to top

andrzej 29
Poziom 10
Poziom 10

Post#35 30 May 2003 17:47   

DIORA jeżeli chodzi o sprzęt AUDIO miała naprawdę nizłej klasy.Mam tu na myśli jakość pod względem technicznym.Niestety jednak sprzęt ten bardzo zawodny-szczególnie w ostatnich kilku latach przed upadłością firmy.Myślę że gdyby zastosować w nim elementy wysokiej i niezawodnej klasy sprzęt ten biłby na ziemię niejednego przereklamowanego TECHNICSA czy PIONEER'a .Osobiście miałem kiedyś zestaw "suflady" którego później sprzedałem bo potrzebowałem kasę na samochód,którego i tak po dziewięciu dniach mi ukradli :cry: .Teraz mam TECHNICSA amplituner z kinem domowym i jeżeli chodzi o jakość dźwięku to wielka kicha.Jedynie "kopa ma solidnego" a tak nic pozatym.
Jest jednak sprzęt którym DIORA raczej nie powinna się chwalić:MAGNETOWID -Gwiazda.Słowo chała to chyba najdelikatniejsze określenie dla tego sprzętu.
Tak więc pamiętajcie :CUDZE CHWALICIE , SWEGO NIE ZNACIE
Back to top

gogo4
Poziom 14
Poziom 14

Post#36 31 May 2003 10:52   

Piquś wrote:
:arrow: Gogo4: Nasz polski sprzęt też jest markowy, tyle, że tylko w Polsce. A opinia reszty państw o naszym sprzęcie mnie nic nie obchodzi (chyba, że to opinia pozytywna :P ) :D:D:D

Pozdrawiam,
Piquś

Piguś zgadzam się z tobą całkowicie. Napisałem tak dlatego, że znam całą masę osób, które uparcie twierdzą, że TECHNICS czy PIONEER są markowe natomiast DIORA nie. 8) 8)
Back to top

olaf x
Poziom 22
Poziom 22

Post#37 31 May 2003 21:00   

a diora to nie marka???????
na zachodzie byla sprzedawana i tam ja bardziej doceniali, niz u nas w kraju... czy komus kto jest w posiadaniu exportowej wersji diory cos kiedykolwiek siadlo??? watpie 8)
Back to top

andrzej 29
Poziom 10
Poziom 10

Post#38 01 Jun 2003 01:23   

Tu cię zaskoczę.Kupiłem zestaw szulady ze sklepu.Przyniosłem do domu,wyciągnąłem z pudła magnetofon,załączyłem ,wysunąłem szufladę i wszystko zgasło.Siad trafok :D . W sumie działał jakieś 30sek :sm2: .Naszczęści wymienili mi na nowy sprzęt.Oczywiście była to wersja eksportowa.Mimo wszystko nie dam sobie powiedzieć złego słowa na temat tego sprzętu.Przez 3 lata działał bez zarzutu.
Back to top

olaf x
Poziom 22
Poziom 22

Post#39 01 Jun 2003 16:00   

w tym momencie powiedzialbym, ze "wyjatek potwierdza regule" 8)
ja uzywam do chwili obecnej audio tylko polskiej produkcji, przeszedlem kilka etapow rozwoju polskiej elektroniki(pierwsze tranzystorowce zk120t, kleopatra), a zatrzymalem sie na ostatniej(niestety juz tez nie robia audio) wiezy radmora, nigdy mi nie splatal figielka zadnego, tylko zuzywaly sie typowe dla magnetofonow elementy, a moja przygoda ze sprzetem trwa juz kolo 30 lat 8)
Back to top

Tadeusz.
Poziom 4
Poziom 4

Post#40 04 Jun 2003 23:14   

Unitra i Diora to firmy dbające o polskich elektroników. Niejeden zarobił majątek na naprawie tego sprzętu (ja troszkę też). Niestety Radmor i Fonica już nie dali tak zarobić.
ALE TEN DŹWIĘK I MAGIA ! ! ! Nic tego nie zastąpi ! ! !
Back to top

sviekla
Poziom 3
Poziom 3

Post#41 15 Jun 2003 18:33   

Dla mnie Polacy też robią dobry sprzęt, ale jakby lepiej zarabiali i mieli wtedy motywację to wydaje mi się, że sprzęt byłby bardziej niezawodny. Ja osobiście poluję na jakieś 2x50w wzmacniacz i cd no ale u mnie nie można kupić diory ;-(. Używam philipsa AS660c i siadł mi cd. Dźwięk jest przyzwoity, co prawda nie gra głośno jak mój piec 40w ale czysto i naprawdę ma głębię. Ale przyznam się, że dużo bym dał za creek-a 5350se.. pozdrawiam
P.S. Ile kosztuje polski wzm. taki ze 30-50W na kanał??
Back to top

Homiczek
Poziom 10
Poziom 10

Post#42 16 Jun 2003 23:21   

Ech też miałem pare lat temu Diorke Wzm chyba 402 czy coś takiego :) Taką srebrną i długą, z equalizerkiem diodowym. Sprzedalem ja bo byla zaniedbana, a nie mialem sily bawic sie z nią. Teraz ma około 17 lat i jest już na emeryturze :). Służy u qmpla na działce, jeden kanał ma spalony, a drugi zasila kilka głośników :) I jeszcze ma pare :)
A teraz mam Techniora. Ładny, nowoczesny i nawet ma troche mocy :) Może niema tego brzmienia co Diorka ale .....
Back to top

marian-48
Poziom 18
Poziom 18

Post#43 17 Jun 2003 00:28   

W swoim zestawie audio używam od wielu lat CD 502 -DIORA- monokit mechanika + elektronika Philips'a działa bez zastrzeżeń i o dziwo nie czyściłem jeszcze optyki lasera.W zestawie pracuje i to muszę powiedzieć wspaniale korektor FS 042. Tuner to Yamaha TX-540 RS ma to coś czego nie ma DIORA a mianowicie Narrow/Vide IF Mode. Jest to bardzo przydatna funkcja zwłaszcza gdy stacje pracują na zbliżonych częstotliwościach.A ten cały zestaw napędza moim zdaniem najlepszy wzm. PW9013 FONICA.Kolumny to kombinacja kolumn z dodatkową membraną bierną. Gra to naprawdę wspaniale.

pozdrawiam marian-48
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Jun 2003 00:28   

Back to top

Hancock
Poziom 16
Poziom 16

Post#44 17 Jun 2003 01:54   

Temat zamknięty [A]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Jun 2003 01:54   

Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Co sądzicie o sprzęcie DIORY? wzmak+korektor+Cd+kolumny
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Stacja lutownicza XYTRONIC 988D. Co sądzicie o tym sprzęcie? (3)
Alinko DJ-G1E co sądzicie o tym sprzęcie? Proszę o opinie (1)
PRAKTICA DCZ 5.4 co sądzicie o tym sprzęcie ?? (1)
co sądzicie o tym sprzęcie? (5)
Przeróbka wzmacniacza Sony TA-F200 pod korektor Diory (4)
Korektor Diory, bez zasilania:-) (4)
Korektor diory FS0421 (9)
Korektor FS-504 (także 502) a wzmaczniacz WS-504 Diory (3)
TV--> wzmak--> kolumny (10)

Page generation time: 0.13 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed