Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdjąć simlocka? Jaka ładowarka?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdjąć simlocka? Jaka ładowarka?
Autor
Wiadomość
elfik99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 9
Miasto: BYTOM

Post#1 Post autora tematu 25 Mar 2006 19:15   

Blackberry 7230


Mam prroblem. Dostalem fonik Blackberry 7230 i mam z nim kilka problemow.
1. brak PL menu
2. niedziala w orange(blokada simlock jak sie jej pozbyc)
3. jaka ladowarka jest do niego najlepsza?????

prosze was o linki i informacje na temat tego fonika.

Z gory dzieki :D
Powrót do góry
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 313
Miasto: Rzeszów

Post#2 23 Cze 2007 10:30   

Re: Blackberry 7230


Mam wlasnie taki telefonik i mam pytanko, jak objawia sie blokada simlock w tym modelu. Pytam poniewaz po wlozeniu karty sim np. heyah, telefonik pokazuje zasieg gsm, ale przy probie dodzwonienia sie na ten telefon wyskakuje zajete, a przy probie wykonania polaczenia "niestety, dozwolone sa tylko polaczenia alarmowe" i jeszcze jedno, smsy przychodza bez problemu, sam niewiem co myslec.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2007 10:30   





Powrót do góry
   
all_tel
Spec od GSM
Spec od GSM


Dołączył: 02 Gru 2002
Posty: 802
Miasto: Londyn/Włocławek

Post#3 23 Cze 2007 11:42   

Re: Blackberry 7230


elfik99
nie jestem na 100% pewny ale pl chyba jest do tego modelu , simlocka mozna zdjac za pomoca Furiousa Gold lub SST , ladowarka najlepiej oryginalna lub sprobuj od motoroli V3 ( parametry z ladowarki oryginalnej 5V 0,5A )
czajant
jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora
Powrót do góry
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 15749
Miasto: Podkarpacie

Post#4 23 Cze 2007 11:50   

Re: Blackberry 7230


all_tel napisał:

jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora


Jeżeli przychodzą smsy to nie może być zablokowany.
Sprawdź czy ukrywanie numeru nie jest włączone.
pozdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2007 11:50   





Powrót do góry
   
all_tel
Spec od GSM
Spec od GSM


Dołączył: 02 Gru 2002
Posty: 802
Miasto: Londyn/Włocławek

Post#5 23 Cze 2007 11:57   

Re: Blackberry 7230


tino2003 napisał:
all_tel napisał:

jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora


Jeżeli przychodzą smsy to nie może być zablokowany.
Sprawdź czy ukrywanie numeru nie jest włączone.
pozdr


wiem ze to dziwne ale tak sie dzieje np. w anglii z telefonu nie wykonasz polaczenia niedodzwonisz sie na niego ,ale sms odbiera oczywiscie nie z kazdym telefonem tak sie dzieje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2007 11:57   





Powrót do góry
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 313
Miasto: Rzeszów

Post#6 23 Cze 2007 12:22   

Re: Blackberry 7230


Telefon jest prawdopodobnie z Anglii, jest polskie menu, znalezienie zastrzegania numeru w tym telefonie to nie taka prosta sprawa ale reczej to nie jest tego wina poniewaz przy polaczeniu na ten telefon dostaje sygnal zajetosci, dzieje sie dokladnie tak jak napisal to all_tel, sms mozna odebrac choc wyslac juz nie bo nie takiej opcji w menu. Czyli to nie jest raczej problem blokady simlock? Dziwny telefon i dziwna sprawa :D
Powrót do góry
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 15749
Miasto: Podkarpacie

Post#7 23 Cze 2007 12:27   

Re: Blackberry 7230


No to nawet jakby był zablokowany w anglii to w polsce by działał.
popzdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2007 12:27   





Powrót do góry
   
all_tel
Spec od GSM
Spec od GSM


Dołączył: 02 Gru 2002
Posty: 802
Miasto: Londyn/Włocławek

Post#8 23 Cze 2007 12:54   

Re: Blackberry 7230


tonio2003 ma racje ze powinnen dzialc w polsce , zrob tak skasuj wszystkie przekierowania rozmow moze w tym jest problem , oczywiscie jesli tele na 100% jest z anglii , jak z anglii to powinnien miec logo operatora na obudowie
Powrót do góry
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 313
Miasto: Rzeszów

Post#9 23 Cze 2007 13:27   

Re: Blackberry 7230


Oczywiscie ze ma logo dlatego pisze ze prawdopodobnie jest z Anglii (vodafone), piszesz skasuj przekierowania, nie wiem gdzie to znalesc w tym foniku ale w kazdym razie zrobilem mu ustawienia fabryczne po czym i przekierowania sie resetuja, oczywiscie na karcie nie ma zadnych przekierowan ale problem nadal jest. Niestety nie mam sprzetu (boxa) do tego telefonu i zostaje mi tylko grzebac w ustawieniach co nie przynosi skutku.
A orientuje sie ktos czy aby wgrac polski jezyk do tego cudenka potrzebny jest box czy da sie to zrobic jakos po kablu?
Powrót do góry
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 313
Miasto: Rzeszów

Post#10 28 Cze 2007 10:26   

Re: Blackberry 7230


Z jezykiem polskim do tego telefonu nie ma problemu, po kabelku usb bezproblemowo poszlo, a co chodzi o dzwonienie to jest chyba sprawa simlocka, w kazdym razie znalazlem sposob jak to zrobic i poradzilem sobie z tym problemem. Dzieki za wypowiedz.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdjąć simlocka? Jaka ładowarka?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
BLACKBERRY 7230. Brak polskiego menu, simlock, jaka ładowarka? (1)
LG U8330 - po wgraniu polskiego menu nie mogę zdjąć simlocka (11)
Jak naprawić uszkodzony obszar simlocka w blackberry 7230 ? (1)
Nokia 7230 - Wgranie polskiego menu v10.82 (5)
l6 po zdjęciu simlocka i wgraniu polskiego menu nie ma zasięgu. (21)
Blackberry 8110 czym zdjąć simlocka? (5)
Nokia 6103 rm-161. Jak zdjąć simlocka? Polskie menu. (4)
blackberry 9000 - wgrywanie polskiego menu (3)
FROG UNLOCK CLIP - k300. Nie mogę zdjąć simlocka. Jaka przyczyna? (1)
LG u990 - zdjęcie simlocka, wgranie polskiego menu - sposób (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS