Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka?


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service ->BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
elfik99
Level 9
Location: BYTOM
Joined: 25 Mar 2006
Posts: 9
elfik99
Level 9
Post#1 25 Mar 2006 18:15  Topic author   

Blackberry 7230


Mam prroblem. Dostalem fonik Blackberry 7230 i mam z nim kilka problemow.
1. brak PL menu
2. niedziala w orange(blokada simlock jak sie jej pozbyc)
3. jaka ladowarka jest do niego najlepsza?????

prosze was o linki i informacje na temat tego fonika.

Z gory dzieki :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
czajant
Level 17
Location: Rzesz闚
Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Helped: 12
czajant
Level 17
Post#2 23 Jun 2007 10:30    

Re: Blackberry 7230


Mam wlasnie taki telefonik i mam pytanko, jak objawia sie blokada simlock w tym modelu. Pytam poniewaz po wlozeniu karty sim np. heyah, telefonik pokazuje zasieg gsm, ale przy probie dodzwonienia sie na ten telefon wyskakuje zajete, a przy probie wykonania polaczenia "niestety, dozwolone sa tylko polaczenia alarmowe" i jeszcze jedno, smsy przychodza bez problemu, sam niewiem co myslec.

Helpful post? + 0
Back to top
all_tel
Spec od GSM
Location: Londyn/W這c豉wek
Joined: 02 Dec 2002
Posts: 800
Helped: 72
Post rating: 13
all_tel
Spec od GSM
Post#3 23 Jun 2007 11:42    

Re: Blackberry 7230


elfik99
nie jestem na 100% pewny ale pl chyba jest do tego modelu , simlocka mozna zdjac za pomoca Furiousa Gold lub SST , ladowarka najlepiej oryginalna lub sprobuj od motoroli V3 ( parametry z ladowarki oryginalnej 5V 0,5A )
czajant
jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tino2003
Admin grupy GSM
Location: Podkarpacie
Joined: 31 May 2005
Posts: 17835
Helped: 1351
Post rating: 170
tino2003
Admin grupy GSM
Post#4 23 Jun 2007 11:50    

Re: Blackberry 7230


all_tel wrote:

jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora


Je瞠li przychodz smsy to nie mo瞠 by zablokowany.
Sprawd czy ukrywanie numeru nie jest w陰czone.
pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
all_tel
Spec od GSM
Location: Londyn/W這c豉wek
Joined: 02 Dec 2002
Posts: 800
Helped: 72
Post rating: 13
all_tel
Spec od GSM
Post#5 23 Jun 2007 11:57    

Re: Blackberry 7230


tino2003 wrote:
all_tel wrote:

jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora


Je瞠li przychodz smsy to nie mo瞠 by zablokowany.
Sprawd czy ukrywanie numeru nie jest w陰czone.
pozdr


wiem ze to dziwne ale tak sie dzieje np. w anglii z telefonu nie wykonasz polaczenia niedodzwonisz sie na niego ,ale sms odbiera oczywiscie nie z kazdym telefonem tak sie dzieje

Helpful post? + 0
Back to top
czajant
Level 17
Location: Rzesz闚
Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Helped: 12
czajant
Level 17
Post#6 23 Jun 2007 12:22    

Re: Blackberry 7230


Telefon jest prawdopodobnie z Anglii, jest polskie menu, znalezienie zastrzegania numeru w tym telefonie to nie taka prosta sprawa ale reczej to nie jest tego wina poniewaz przy polaczeniu na ten telefon dostaje sygnal zajetosci, dzieje sie dokladnie tak jak napisal to all_tel, sms mozna odebrac choc wyslac juz nie bo nie takiej opcji w menu. Czyli to nie jest raczej problem blokady simlock? Dziwny telefon i dziwna sprawa :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tino2003
Admin grupy GSM
Location: Podkarpacie
Joined: 31 May 2005
Posts: 17835
Helped: 1351
Post rating: 170
tino2003
Admin grupy GSM
Post#7 23 Jun 2007 12:27    

Re: Blackberry 7230


No to nawet jakby by zablokowany w anglii to w polsce by dzia豉.
popzdr

Helpful post? + 0
Back to top
all_tel
Spec od GSM
Location: Londyn/W這c豉wek
Joined: 02 Dec 2002
Posts: 800
Helped: 72
Post rating: 13
all_tel
Spec od GSM
Post#8 23 Jun 2007 12:54    

Re: Blackberry 7230


tonio2003 ma racje ze powinnen dzialc w polsce , zrob tak skasuj wszystkie przekierowania rozmow moze w tym jest problem , oczywiscie jesli tele na 100% jest z anglii , jak z anglii to powinnien miec logo operatora na obudowie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
czajant
Level 17
Location: Rzesz闚
Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Helped: 12
czajant
Level 17
Post#9 23 Jun 2007 13:27    

Re: Blackberry 7230


Oczywiscie ze ma logo dlatego pisze ze prawdopodobnie jest z Anglii (vodafone), piszesz skasuj przekierowania, nie wiem gdzie to znalesc w tym foniku ale w kazdym razie zrobilem mu ustawienia fabryczne po czym i przekierowania sie resetuja, oczywiscie na karcie nie ma zadnych przekierowan ale problem nadal jest. Niestety nie mam sprzetu (boxa) do tego telefonu i zostaje mi tylko grzebac w ustawieniach co nie przynosi skutku.
A orientuje sie ktos czy aby wgrac polski jezyk do tego cudenka potrzebny jest box czy da sie to zrobic jakos po kablu?

Helpful post? + 0
Back to top
czajant
Level 17
Location: Rzesz闚
Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Helped: 12
czajant
Level 17
Post#10 28 Jun 2007 10:26    

Re: Blackberry 7230


Z jezykiem polskim do tego telefonu nie ma problemu, po kabelku usb bezproblemowo poszlo, a co chodzi o dzwonienie to jest chyba sprawa simlocka, w kazdym razie znalazlem sposob jak to zrobic i poradzilem sobie z tym problemem. Dzieki za wypowiedz.
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka?
Page 1 of 1

Similar topics to blackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka?

BLACKBERRY 7230. Brak polskiego menu, simlock, jaka 豉dowarka? (1)
LG U8330 - po wgraniu polskiego menu nie mog zdj望 simlocka (11)
Jak naprawi uszkodzony obszar simlocka w blackberry 7230 ? (1)
Nokia 7230 - Wgranie polskiego menu v10.82 (5)
l6 po zdj璚iu simlocka i wgraniu polskiego menu nie ma zasi璕u. (21)
Blackberry 8110 czym zdj望 simlocka? (5)
Nokia 6103 rm-161. Jak zdj望 simlocka? Polskie menu. (4)
blackberry 9000 - wgrywanie polskiego menu (3)
FROG UNLOCK CLIP - k300. Nie mog zdj望 simlocka. Jaka przyczyna? (1)
LG u990 - zdj璚ie simlocka, wgranie polskiego menu - spos鏏 (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.046 seconds