Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka?
Author
Message
elfik99
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 9
Location: BYTOM

Post#1 Post from the author of the topic 25 Mar 2006 18:15   

Blackberry 7230


Mam prroblem. Dostalem fonik Blackberry 7230 i mam z nim kilka problemow.
1. brak PL menu
2. niedziala w orange(blokada simlock jak sie jej pozbyc)
3. jaka ladowarka jest do niego najlepsza?????

prosze was o linki i informacje na temat tego fonika.

Z gory dzieki Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2006 18:15   





Back to top
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Location: Rzesz闚

Post#2 23 Jun 2007 10:30   

Re: Blackberry 7230


Mam wlasnie taki telefonik i mam pytanko, jak objawia sie blokada simlock w tym modelu. Pytam poniewaz po wlozeniu karty sim np. heyah, telefonik pokazuje zasieg gsm, ale przy probie dodzwonienia sie na ten telefon wyskakuje zajete, a przy probie wykonania polaczenia "niestety, dozwolone sa tylko polaczenia alarmowe" i jeszcze jedno, smsy przychodza bez problemu, sam niewiem co myslec.

Helpful message? + -

Back to top
   
all_tel
Spec od GSM
Spec od GSM


Joined: 02 Dec 2002
Posts: 798
Location: Londyn/W這c豉wek

Post#3 23 Jun 2007 11:42   

Re: Blackberry 7230


elfik99
nie jestem na 100% pewny ale pl chyba jest do tego modelu , simlocka mozna zdjac za pomoca Furiousa Gold lub SST , ladowarka najlepiej oryginalna lub sprobuj od motoroli V3 ( parametry z ladowarki oryginalnej 5V 0,5A )
czajant
jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2007 11:42   





Back to top
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 31 May 2005
Posts: 16028
Location: Podkarpacie

Post#4 23 Jun 2007 11:50   

Re: Blackberry 7230


all_tel wrote:

jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora


Je瞠li przychodz smsy to nie mo瞠 by zablokowany.
Sprawd czy ukrywanie numeru nie jest w陰czone.
pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2007 11:50   





Back to top
   
all_tel
Spec od GSM
Spec od GSM


Joined: 02 Dec 2002
Posts: 798
Location: Londyn/W這c豉wek

Post#5 23 Jun 2007 11:57   

Re: Blackberry 7230


tino2003 wrote:
all_tel wrote:

jesli telefon jest z polski to wyglada na to ze zablokowany przez operatora


Je瞠li przychodz smsy to nie mo瞠 by zablokowany.
Sprawd czy ukrywanie numeru nie jest w陰czone.
pozdr


wiem ze to dziwne ale tak sie dzieje np. w anglii z telefonu nie wykonasz polaczenia niedodzwonisz sie na niego ,ale sms odbiera oczywiscie nie z kazdym telefonem tak sie dzieje

Helpful message? + -

Back to top
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Location: Rzesz闚

Post#6 23 Jun 2007 12:22   

Re: Blackberry 7230


Telefon jest prawdopodobnie z Anglii, jest polskie menu, znalezienie zastrzegania numeru w tym telefonie to nie taka prosta sprawa ale reczej to nie jest tego wina poniewaz przy polaczeniu na ten telefon dostaje sygnal zajetosci, dzieje sie dokladnie tak jak napisal to all_tel, sms mozna odebrac choc wyslac juz nie bo nie takiej opcji w menu. Czyli to nie jest raczej problem blokady simlock? Dziwny telefon i dziwna sprawa Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2007 12:22   





Back to top
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 31 May 2005
Posts: 16028
Location: Podkarpacie

Post#7 23 Jun 2007 12:27   

Re: Blackberry 7230


No to nawet jakby by zablokowany w anglii to w polsce by dzia豉.
popzdr

Helpful message? + -

Back to top
   
all_tel
Spec od GSM
Spec od GSM


Joined: 02 Dec 2002
Posts: 798
Location: Londyn/W這c豉wek

Post#8 23 Jun 2007 12:54   

Re: Blackberry 7230


tonio2003 ma racje ze powinnen dzialc w polsce , zrob tak skasuj wszystkie przekierowania rozmow moze w tym jest problem , oczywiscie jesli tele na 100% jest z anglii , jak z anglii to powinnien miec logo operatora na obudowie

Helpful message? + -

Back to top
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Location: Rzesz闚

Post#9 23 Jun 2007 13:27   

Re: Blackberry 7230


Oczywiscie ze ma logo dlatego pisze ze prawdopodobnie jest z Anglii (vodafone), piszesz skasuj przekierowania, nie wiem gdzie to znalesc w tym foniku ale w kazdym razie zrobilem mu ustawienia fabryczne po czym i przekierowania sie resetuja, oczywiscie na karcie nie ma zadnych przekierowan ale problem nadal jest. Niestety nie mam sprzetu (boxa) do tego telefonu i zostaje mi tylko grzebac w ustawieniach co nie przynosi skutku.
A orientuje sie ktos czy aby wgrac polski jezyk do tego cudenka potrzebny jest box czy da sie to zrobic jakos po kablu?

Helpful message? + -

Back to top
   
czajant
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 309
Location: Rzesz闚

Post#10 28 Jun 2007 10:26   

Re: Blackberry 7230


Z jezykiem polskim do tego telefonu nie ma problemu, po kabelku usb bezproblemowo poszlo, a co chodzi o dzwonienie to jest chyba sprawa simlocka, w kazdym razie znalazlem sposob jak to zrobic i poradzilem sobie z tym problemem. Dzieki za wypowiedz.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> BlackBerry 7230. Nie ma polskiego menu. Jak zdj望 simlocka? Jaka 豉dowarka?
Page 1 of 1
Similar topics
BLACKBERRY 7230. Brak polskiego menu, simlock, jaka 豉dowarka? (1)
LG U8330 - po wgraniu polskiego menu nie mog zdj望 simlocka (11)
Jak naprawi uszkodzony obszar simlocka w blackberry 7230 ? (1)
Nokia 7230 - Wgranie polskiego menu v10.82 (5)
l6 po zdj璚iu simlocka i wgraniu polskiego menu nie ma zasi璕u. (21)
Blackberry 8110 czym zdj望 simlocka? (5)
Nokia 6103 rm-161. Jak zdj望 simlocka? Polskie menu. (4)
blackberry 9000 - wgrywanie polskiego menu (3)
FROG UNLOCK CLIP - k300. Nie mog zdj望 simlocka. Jaka przyczyna? (1)
LG u990 - zdj璚ie simlocka, wgranie polskiego menu - spos鏏 (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl topic RSS feed