Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Czym przerobić z mp3 na cda??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Czym przerobić z mp3 na cda?? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programowanie
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
victrex
Poziom 21
Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 579
Pomógł: 9
Ocena postów: 2
victrex
Poziom 21
Post#1 26 Mar 2006 23:06  Autor tematu   

Czym przerobić z mp3 na cda??


Witam, mam pytanie: jak przerobic pliczek z mp3 na cda? chodzi mi o program jakis, najlepiej darmowy. Prosze o konkrety jakies linki albo coś.

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adamjk
Poziom 20
Dołączył: 01 Wrz 2002
Posty: 268
Pomógł: 32
adamjk
Poziom 20
Post#2 26 Mar 2006 23:24Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


www.foobar2000.org

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
music
Poziom 27
Miasto: Wrocław
Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 1217
Pomógł: 44
Ocena postów: 8
music
Poziom 27
Post#3 26 Mar 2006 23:55Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


Pakiet Nero (Jeśli posiadasz) świetnie sobie z tym poradzi. W oknie Nowa kompilacja dajesz na Audio CD i dodajesz pliki .mp3. Resztą zajmuje się już sam program. Oczywiście jest to aplikacja komercyjna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
miwi
Poziom 26
Miasto: Kluczbork
Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 798
Pomógł: 71
Ocena postów: 25
miwi
Poziom 26
Post#4 26 Mar 2006 23:56Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


Jak chcesz to odrazu nagrać to najlepiej odrazu w nero wybrać opcję Audio CD i wybrać mp3 które ma być na plytce

Dodano po 25 [sekundy]:

Jak chcesz to odrazu nagrać to najlepiej odrazu w nero wybrać opcję Audio CD i wybrać mp3 które ma być na plytce

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Miasto: Białystok
Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Pomógł: 741
Ocena postów: 6
Platon
Spec od komputerów
Post#5 27 Mar 2006 00:49Pomocny post    

Czym przerobić z mp3 na cda??


Darmowy DeepBurner http://www.deepburner.com/

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
victrex
Poziom 21
Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 579
Pomógł: 9
Ocena postów: 2
victrex
Poziom 21
Post#6 27 Mar 2006 08:56  Autor tematu   

Czym przerobić z mp3 na cda??


do miwi i music: właśnie tak zrobiłem i 1 piosenka nagrała sie dobrze, a reszta żle a nagrywałem na 4x.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#7 27 Mar 2006 09:08Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


cdex jest dobry

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
victrex
Poziom 21
Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 579
Pomógł: 9
Ocena postów: 2
victrex
Poziom 21
Post#8 27 Mar 2006 09:33  Autor tematu   

Czym przerobić z mp3 na cda??


a mógłby m ktos powiedziec jak tym cdexem przerobic? bo nike moge znaleźć

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
music
Poziom 27
Miasto: Wrocław
Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 1217
Pomógł: 44
Ocena postów: 8
music
Poziom 27
Post#9 27 Mar 2006 10:36Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


Co to znaczy, że wypaliły się, źel piosenki? Odtwarzacz ich nie widzi? Czy może jakość pozostawia wiele do życzenia? Kto jest producentem płytki na której nagrywałeś? Na pewno były to pliki mp3?
CDEX-em możesz zmienić pliki mp3 do wav. Nagywać i tak musisz programem Nero lub innym.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 568
Pomógł: 16
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Post#10 27 Mar 2006 10:36Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


Będe kontynuował pomysł @adamjk bo jest najlepszy. Czyli tak:
- zassaj foobar ze stronki www.foobar2000.org i zainstaluj (instalacja full)
- dodaj do playlisty pliki które chcesz nagrać na płytkę
- proponuję włączyć Dither (File -> Preferences -> Playback -> Output i zaznaczasz Dither (slow)) i potwierdzasz zmiany
- zaznacz wszystkie pliki przy pomocy ctrl+a, kliknij prawym na jakimś pliku i daj Convert -> Convert To, następnie wybierz plik wyjściowy WAV i wskaż katalog gdzie ma zapisać
- po tej operacji, która może chwile potrwać, otwórz nero, kompilacja audio-cd (jeśli chcesz włącz CD-Tekst i uzupełnij potrzebne miejsca), dodaj pliki WAV, zaznacz wszystkie i daj Właściwości -> Filtry -> zaznacz Normalizuj i potwierdź wszystkie zmiany
- ustawiasz prędkość nagrywania na 4x a metoda zapisu to Disc-At-Once
- czekasz i cieszysz się nową płytką audio :)

PS. Przepraszam jeśli tłumaczyłem zbyt łopatologicznie, ale starałem się żeby tekst był jak najbardziej zrozumiały.

PS2. Polecam foobara jako playerka mp3 i nie tylko, wg mnie najlepszy program tego typu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#11 27 Mar 2006 11:47    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


witam, to i ja sie podlacze do tematu:
u mnie na nero 7 bylo podobnie tj. nagrywala sie tylko jedna piosenka, reszta tez tylko ze nie bylo nic slychac. pierwsza byla normalna. moze to jakis kodek ze skonczona licencja?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 568
Pomógł: 16
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Post#12 27 Mar 2006 11:49Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


p4v3u napisał:
witam, to i ja sie podlacze do tematu:
u mnie na nero 7 bylo podobnie tj. nagrywala sie tylko jedna piosenka, reszta tez tylko ze nie bylo nic slychac. pierwsza byla normalna. moze to jakis kodek ze skonczona licencja?

Ja bym raczej napisał, że to brak umiejętności posługiwania się mp3 przez program. Dlatego ja proponuję nagranie po mojemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#13 27 Mar 2006 11:55    

Czym przerobić z mp3 na cda??


a jak z innymi formatami?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 568
Pomógł: 16
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Post#14 27 Mar 2006 11:56Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


Ja zawsze konwertuje przy pomocy innego programu, a nerem tylko nagrywam pliki WAV.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#15 27 Mar 2006 11:59    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


problem, ze to kiedys dzialalo dobrze, nie wiem czy to nie wina jakiegos update'u?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 568
Pomógł: 16
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Post#16 27 Mar 2006 12:00Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


Ja używam wersji 6, bo 7 jest za bardzo kobylasta.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#17 27 Mar 2006 12:02    

Czym przerobić z mp3 na cda??


victrex <-- a Ty czego uzywasz?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
victrex
Poziom 21
Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 579
Pomógł: 9
Ocena postów: 2
victrex
Poziom 21
Post#18 27 Mar 2006 12:42  Autor tematu   

Czym przerobić z mp3 na cda??


no ja do tej pory wypalałem tym nero i jakos działało

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#19 27 Mar 2006 14:15Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


victrex napisał:
no ja do tej pory wypalałem tym nero i jakos działało

Znaczy się teraz już sie nie da wypalić ?
Możesz spróbować Feurio: http://www.feurio.com/English/index.shtml
Wiecej znadziesz na www.cdrinfo.pl

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#20 27 Mar 2006 14:25    

Czym przerobić z mp3 na cda??


moze to sprawa jakis update'ow? ja wypalam pod linuxem :]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
korneliuszo
Poziom 16
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 175
Pomógł: 15
korneliuszo
Poziom 16
Post#21 27 Mar 2006 14:33Pomocny post    

Czym przerobić z mp3 na cda??


Moim zdaniem to tylko zaznaczenie opcji zapisu SAO (Session At Once).
Przy tym ustawieniu da się słuchać tylko pierwszej piosenki na wieży. (Na komputerze powinno chodzić.)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#22 27 Mar 2006 14:40    

Czym przerobić z mp3 na cda??


mi takze na komputerze nie dzialalo.
nagrywalem tez pliki aac i bylo to samo. pozdr

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
korneliuszo
Poziom 16
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 175
Pomógł: 15
korneliuszo
Poziom 16
Post#23 27 Mar 2006 14:52Pomocny post    

Czym przerobić z mp3 na cda??


Trzeba zrobić z mp3 (czy aac) plik obsługiwany przez program do nagrywania.
Acha opcja ta to DAO (ktoś już o tym wspominał)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dj magic
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 442
Pomógł: 9
dj magic
Poziom 19
Post#24 27 Mar 2006 15:48Pomocny post    

Czym przerobić z mp3 na cda??


Witam i ja dorzuce 3 gr. Sam nagrywam na nero 7 wersji poprawionej i jest ok. Kiedyś spotkałem się z podobny problemem i zainstalowałem sobie audio plugin do nero i pomogło. Chodzi tu o nowe rozszerzenia. Może pomoże, druga rzecz to z takim wypalaniem płyt że część jest część nie ma utworów może byc wina nagrywaki. Miałem kilka takich przypadków. Spróbuj ściągnąć audio plugin o nero.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#25 27 Mar 2006 16:57    

Czym przerobić z mp3 na cda??


ktory audioplugin? bo ich jest okolo setki :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dj magic
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 18 Sty 2006
Posty: 442
Pomógł: 9
dj magic
Poziom 19
Post#26 27 Mar 2006 17:13Pomocny post    

Czym przerobić z mp3 na cda??


podeśle ci na poczte jak chcesz

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
korneliuszo
Poziom 16
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 175
Pomógł: 15
korneliuszo
Poziom 16
Post#27 27 Mar 2006 20:31Pomocny post    

Czym przerobić z mp3 na cda??


Audioplugin doda ci kilka formatów (wav zawsze jest(musi być)) i możesz bez problemu wtedy używać Nero (i tylko Nero).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kerry2
Poziom 11
Miasto: krakow
Dołączył: 18 Gru 2002
Posty: 60
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
kerry2
Poziom 11
Post#28 28 Mar 2006 00:23Pomocny post    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


W windows media player jest opcja dzieki której z mp3 zrobisz audio cd

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p4v3u
Poziom 27
Miasto: z lasu
Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 1209
Pomógł: 46
p4v3u
Poziom 27
Post#29 28 Mar 2006 00:38    

Re: Czym przerobić z mp3 na cda??


na 99% w programie BURNit jest taka opcja, prawdopodobnie nawet poprawnie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
victrex
Poziom 21
Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 579
Pomógł: 9
Ocena postów: 2
victrex
Poziom 21
Post#30 28 Mar 2006 10:28  Autor tematu   

Czym przerobić z mp3 na cda??


a jest taki plugin do nero 6?? a co do media pleyera to w nim sie chyba tylko do z cda na mp3 i nie odwrotnie!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czym przerobić z mp3 na cda?? 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Program do ściągania wokalu z cda, mp3 lub wav (9)
Format pliku: CDA file. Czym to otworzyć? (1)
Jak przerobić MP3 (8)
Jak przerobić mp3 na midi? (1)
mpc jak przerobić na mp3 (4)
Jakim programem przerobić klip wideo na MP3 (2)
jak wyciąć muzyke z filmu i przerobić na mp3 (7)
Czym przerobić film na DVD by nagrac go na CD (5)
czym przerobić pliki .mov na divix (3)
Jakim programem przerobić wav lub mp3 na mid (10)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.169 seconds

elektroda.pl temat RSS