Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0
Author
Message
krysztek
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Jun 2005
Posts: 98
Location: Hajnówka

Post#1 Post from the author of the topic 28 Mar 2006 22:14   

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Mam pytanie zwiazane z ramem a konkretnie chcem kupic ram do max 330zl chyba nailepiej w dualu 2x512.Procesor mam taki jak na fotce pierwszej zas plyta gluwna to abit nf7-s ver.2.0 ,Zasilacz ATX Chieftec 350W GPS-350EB-101A grafa to GAINWARD FX POWERPACK! FX5900 ULTRA 1100 XT
128 MB FAST DDR2/256-BIT
Prosze o Pomoc.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2006 22:14   





Back to top
   
nektar
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 15 Oct 2003
Posts: 7
Location: Bielsko-Biała

Post#2 28 Mar 2006 22:52   

Re: Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Ja mam taką płytę,mam w niej 2 markowe pamięci Kingstona KVR400X64C25/256 i na Athlonie Thorton2000@Barton3400 non-stop zawsze zero problemów.Te same pamięci chodziły mi poprzednio na Epoxie.Możesz kupić KVR333X64C25/512 pod swój procek,a i też możesz kupić KVR400X64C25/512.Pamięci Kingstona mają wieczystą gwarancję.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2006 22:52   





Back to top
   
krysztek
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Jun 2005
Posts: 98
Location: Hajnówka

Post#3 Post from the author of the topic 28 Mar 2006 23:06   

Re: Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


a kingston ma dydykowane pamieci na dual??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2006 23:06   





Back to top
   
nektar
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 15 Oct 2003
Posts: 7
Location: Bielsko-Biała

Post#4 29 Mar 2006 19:04   

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Ma ale bardzo drogie,więc po co przepłacać, ja mam akurat kolejne nr seryjne pamiątek.Nawet tylko jedna kostka Kingston z dowolną pamięcia innej firmy chodzi w trybie dual bez problemu.Na kilku różnych sprawdziłem,więc bez obaw.Należy zwrócić przy zakupie Kingstonów,aby nie było w oznaczeniu pamięci literki A,bo z te z literą A to są kiepskie pamięci.

Helpful message? + -

Back to top
   
Platon
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Location: Białystok

Post#5 29 Mar 2006 19:32   

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Kingston Value nie oferuje nic poza to, za co placisz. Przecietniaki takie. Myslisz o kreceniu?? Zastanow sie nad pamieciami Geil, Patriot, PQI

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2006 19:32   





Back to top
   
Hyde911
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 20 Aug 2005
Posts: 715
Location: Łódź

Post#6 29 Mar 2006 20:26   

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


ja na kingstonach value 400 wyciągnąłem 430 bez zmiany napięcia, więc za tą cenę nie jest źle. a po za tym trzeba pamiętać dual na socket a daje minimalny wzrost wydajności.

Helpful message? + -

Back to top
   
krysztek
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Jun 2005
Posts: 98
Location: Hajnówka

Post#7 Post from the author of the topic 30 Mar 2006 16:36   

Re: Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


zastanawiam sie nad kupnem tegpo-PDP Patriot Signature KH
DDR 1024MB (2x512MB) PC400 co wy na to??

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0
Page 1 of 1
Similar topics
Jaki jest najlepszy bios do płyty głównej Abit NF7-s ver 2.0 (2)
Jaki ram do plyty glownej (4)
abit KV7 jaki dobrac RAM? (3)
jaki ram do tej plyty-ABIT BE6 slot1. (5)
Problem z podkręceniem Bartona 2500+Abit NF7-S ver.1 (22)
Abit nf7 ver.2.0. Nie rozpoznaje Athlona bartona 2600+. (4)
ABIT NF7 SL Ver 2.0 i Sapphire X700 AGP 256 DDR Problem (14)
ABIT NF7 I problem z Ram-em (2)
System nie startuje po zmianie plyty glownej procesora i ram (3)
[Sprzedam] ABIT NF7 S V2.0 + BARTON 3200 + AC COPPER SILENT 3 + 1 GB RAM (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl topic RSS feed