Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
krysztek
Level 12
Location: Hajnówka
Joined: 23 Jun 2005
Posts: 99
krysztek
Level 12
Post#1 28 Mar 2006 22:14  Topic author   

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Mam pytanie zwiazane z ramem a konkretnie chcem kupic ram do max 330zl chyba nailepiej w dualu 2x512.Procesor mam taki jak na fotce pierwszej zas plyta gluwna to abit nf7-s ver.2.0 ,Zasilacz ATX Chieftec 350W GPS-350EB-101A grafa to GAINWARD FX POWERPACK! FX5900 ULTRA 1100 XT
128 MB FAST DDR2/256-BIT
Prosze o Pomoc.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
nektar
Level 10
Location: Bielsko-Biała
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 7
nektar
Level 10
Post#2 28 Mar 2006 22:52    

Re: Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Ja mam taką płytę,mam w niej 2 markowe pamięci Kingstona KVR400X64C25/256 i na Athlonie Thorton2000@Barton3400 non-stop zawsze zero problemów.Te same pamięci chodziły mi poprzednio na Epoxie.Możesz kupić KVR333X64C25/512 pod swój procek,a i też możesz kupić KVR400X64C25/512.Pamięci Kingstona mają wieczystą gwarancję.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krysztek
Level 12
Location: Hajnówka
Joined: 23 Jun 2005
Posts: 99
krysztek
Level 12
Post#3 28 Mar 2006 23:06  Topic author   

Re: Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


a kingston ma dydykowane pamieci na dual??

Helpful post? + 0
Back to top
nektar
Level 10
Location: Bielsko-Biała
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 7
nektar
Level 10
Post#4 29 Mar 2006 19:04    

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Ma ale bardzo drogie,więc po co przepłacać, ja mam akurat kolejne nr seryjne pamiątek.Nawet tylko jedna kostka Kingston z dowolną pamięcia innej firmy chodzi w trybie dual bez problemu.Na kilku różnych sprawdziłem,więc bez obaw.Należy zwrócić przy zakupie Kingstonów,aby nie było w oznaczeniu pamięci literki A,bo z te z literą A to są kiepskie pamięci.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Platon
Spec od komputerów
Location: Białystok
Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Helped: 741
Post rating: 9
Platon
Spec od komputerów
Post#5 29 Mar 2006 19:32    

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


Kingston Value nie oferuje nic poza to, za co placisz. Przecietniaki takie. Myslisz o kreceniu?? Zastanow sie nad pamieciami Geil, Patriot, PQI

Helpful post? + 0
Back to top
Hyde911
Level 24
Location: Łódź
Joined: 20 Aug 2005
Posts: 751
Helped: 56
Post rating: 6
Hyde911
Level 24
Post#6 29 Mar 2006 20:26    

Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


ja na kingstonach value 400 wyciągnąłem 430 bez zmiany napięcia, więc za tą cenę nie jest źle. a po za tym trzeba pamiętać dual na socket a daje minimalny wzrost wydajności.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krysztek
Level 12
Location: Hajnówka
Joined: 23 Jun 2005
Posts: 99
krysztek
Level 12
Post#7 30 Mar 2006 16:36  Topic author   

Re: Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0


zastanawiam sie nad kupnem tegpo-PDP Patriot Signature KH
DDR 1024MB (2x512MB) PC400 co wy na to??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0
Page 1 of 1

Similar topics to jaki dobrac Ram do plyty glownej Abit Nf7-s ver.2.0

Jaki jest najlepszy bios do płyty głównej Abit NF7-s ver 2.0 (2)
Jaki ram do plyty glownej (4)
abit KV7 jaki dobrac RAM? (3)
jaki ram do tej plyty-ABIT BE6 slot1. (5)
Problem z podkręceniem Bartona 2500+Abit NF7-S ver.1 (22)
Abit nf7 ver.2.0. Nie rozpoznaje Athlona bartona 2600+. (4)
ABIT NF7 SL Ver 2.0 i Sapphire X700 AGP 256 DDR Problem (14)
ABIT NF7 I problem z Ram-em (2)
System nie startuje po zmianie plyty glownej procesora i ram (3)
[Sprzedam] ABIT NF7 S V2.0 + BARTON 3200 + AC COPPER SILENT 3 + 1 GB RAM (10)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.043 seconds