Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?
Autor
Wiadomość
Pa7aK
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 152
Miasto: Gorzow

Post#1 Post autora tematu 05 Kwi 2006 22:00   

Re: Tv w komputerze?


Witam.
Nosze sie z zamiarem kupna Karty Telewizyjnej. Jestem w tym temacie kompletnie zielony dlatego prosze o rade. Co jest potrzebne by moc ogladac programy tv w komputerze? Jaki sprzet? Jakie programy? Czy dostep do stalego internetu moze w czyms pomoc (tzn. czy sygnal odbierany jest przez internet, ktory przekazywany jest do karty TV)?Bylbym wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam.

Dodano po 9 [minuty]:

Chcialbym jeszcze zgrywac filmy z kamery ANALOGOWEJ na komputer. Slyszalem ze potrzebna jest do tego karta TV i Wejscie S-Video lub wejscie koncentryczne (cinch)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Kwi 2006 22:00   





Powrót do góry
   
Edguy
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lis 2004
Posty: 210
Miasto: Haczów

Post#2 05 Kwi 2006 22:02   

Tv w komputerze?


To zalezy jaka karte chcesz kupic czy karte satelitarna czy tez analogowa na odbieranie kanałów z anteny naziemnej. Kupujac karte DVB masz mozliwosc edukowania czyli ogladania kanałów kodowanych lecz ogladanie takich kanałów jest nielegalne heheh :D:D obecnie dobrymi kartami sa SkyStar 2 mozesz ja kupic za okol 240 złotych :D Pozdrawiam
Powrót do góry
   
makaroff
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 137
Miasto: Kraków

Post#3 05 Kwi 2006 22:50   

Re: Tv w komputerze?


By móc oglądać programy telewizji (publicznej) potrzebna jast karta telewizyjna (tuner) i przewód antenowy podłączony oczywiście do anteny;) taki jak do zwykłego TV
Powrót do góry
   
trzepiz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 127
Miasto: Chorzów

Post#4 05 Kwi 2006 23:16   

Re: Tv w komputerze?


jesli chcesz zakupic Tuner TV - za nieduze pieniadze, polecam ci z całego serca ..

Karte WinFast TV 2000XP -http://sklep.benchmark.pl/pelny_7722.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Kwi 2006 23:16   





Powrót do góry
   
Platon
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9267
Miasto: Białystok

Post#5 05 Kwi 2006 23:38   

Tv w komputerze?


Winfast jest ok, poki nie masz z nim problemow - a zdarzaja sie, zwlaszcza z dzwiekiem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Kwi 2006 23:38   





Powrót do góry
   
Rudolf_
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 601
Miasto: Bydgoszcz

Post#6 06 Kwi 2006 07:58   

Re: Tv w komputerze?


...jeżeli nie masz za dobrej karty graficznej, to zamiast niej zainstaluj ATi All-In-Wonder Radeon. Przykładowo w wersji 9000Pro. Będziesz miał grafikę lepszą ni jakikolwiek R9200 i GF4MX440, a na pokładzie masz zintegrowany tuner TV NICAM/A2 stereo. Zero konfliktów, jedna z najlepszych kart pod względem jakości obrazu TV, możliwość używania radiowego pilota ATi (np. sterujesz z kuchni głośnością w PC), i zgrywanie do wszystkich kodeków zainstalowanych w systemie (Divx, Xvid itd) a standardowo instaluje przechwytywanie do MPEG1, MPEG2 i ATI VCR

Ja mam takie co i nie namówi mnie już chyba nikt na kartę tunerka PCI na jakimś BT8xx.
Powrót do góry
   
dave_19
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 23 Wrz 2004
Posty: 631
Miasto: nysa

Post#7 06 Kwi 2006 08:32   

Re: Tv w komputerze?


witam. ja polecam krte DVB - S Vision DTV VP-1022A do odbioru satelitarnego, ale z nowszej rewizji, ktora sie tak nie grzeje. masz duzy wybor kanalow, rowniez tych w wersji "edukacyjnej" :P. zrezygnuj jedynie z oprogramowania dostarczonego z karta, a zainstaluj DVB Dream, Prog DVB lub MY theatre. mysle ze bedziesz zadowolony. cena karty ponizej 200 zl.pozdr
Powrót do góry
   
esiox
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 627
Miasto: Gliwice

Post#8 06 Kwi 2006 09:28pomocny post - solucja   

Tv w komputerze?


ja kupiłem stosunkowo tanią kartę na aukcji :
http://www.allegro.pl/item86208935_86208935.html
jak widać karta zrobiła prawdziwą furorę 88 sprzedanych na jednej aukcji,obraz czysty itp,o czymś takim jak odbiór obrazu za pomocą Internetu nie słyszałem ja mam podłączoną kablówkę,filmy można nagrywać za pomocą oryginalnie dołączonego oprogramowania,ale w internecie jest sporo innych umożliwiających nagrywanie
Powrót do góry
   
Pa7aK
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 152
Miasto: Gorzow

Post#9 Post autora tematu 06 Kwi 2006 09:47   

Re: Tv w komputerze?


Dla mnie najwazniejsza sprawa jest podlaczenie kamery analogowej do karty TV. http://www.allegro.pl/item86208935_86208935.html
Czy ta karta Philipsa ma mozliwosc odbioru telewizji satelitarnej? Czy ma wejscie cinch do podlaczenia kamery? Te same pytania kieruje do innej karty
http://www.allegro.pl/item94826890_pinnacle_pctv_mediacenter_300i_super_cena_.html

Bardzo prosze o pomoc.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Kwi 2006 09:47   





Powrót do góry
   
Edguy
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lis 2004
Posty: 210
Miasto: Haczów

Post#10 08 Kwi 2006 12:27pomocny post - solucja   

Tv w komputerze?


A wiec karta Philipsa ma mozliwosc podlaczenia kamery analogowej lecz nie bedziesz mogl na nmiej odbierac TV satelitarnej jest to karta analogowa na telewizje naziemna natomiast tenj drugiej karty nie polecalbym jest to trochu stara karta ta pierwsza moim zdaniem jest lepsza i ma wiecej mozliwosci. Pozdrawiam :D:D
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Na komputerze zainstalowały się reklamy. Jak się tego pozbyć? (19)
Co to jest? Jaka jest tego wartość? Zamieszczone zdjęcie. (1)
kostka na kablu...Co to jest? czy to jest potrzebne? (7)
Łączność WiFi na 40m - co jest do tego potrzebne? (9)
Budowa serwera. Co będzie do tego potrzebne? (36)
Jak zrobić grę? Co jest do tego potrzebne? (5)
GPS w laptopie - co jest do tego potrzebne? (3)
RDS w komputerze? Czy jest do tego jakiś program? (1)
Filmy VCD nie chodzą na komputerze. Co jest potrzebne? (1)
Dzwiek w komputerze jest dziwny (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS