Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?
Author
Message
Pa7aK
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 151
Location: Gorzow

Post#1 Post from the author of the topic 05 Apr 2006 22:00   

Re: Tv w komputerze?


Witam.
Nosze sie z zamiarem kupna Karty Telewizyjnej. Jestem w tym temacie kompletnie zielony dlatego prosze o rade. Co jest potrzebne by moc ogladac programy tv w komputerze? Jaki sprzet? Jakie programy? Czy dostep do stalego internetu moze w czyms pomoc (tzn. czy sygnal odbierany jest przez internet, ktory przekazywany jest do karty TV)?Bylbym wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam.

Dodano po 9 [minuty]:

Chcialbym jeszcze zgrywac filmy z kamery ANALOGOWEJ na komputer. Slyszalem ze potrzebna jest do tego karta TV i Wejscie S-Video lub wejscie koncentryczne (cinch)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Apr 2006 22:00   





Back to top
   
Edguy
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Nov 2004
Posts: 210
Location: Haczów

Post#2 05 Apr 2006 22:02   

Tv w komputerze?


To zalezy jaka karte chcesz kupic czy karte satelitarna czy tez analogowa na odbieranie kanałów z anteny naziemnej. Kupujac karte DVB masz mozliwosc edukowania czyli ogladania kanałów kodowanych lecz ogladanie takich kanałów jest nielegalne heheh Very HappyVery Happy obecnie dobrymi kartami sa SkyStar 2 mozesz ja kupic za okol 240 złotych Very Happy Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
makaroff
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 26 Sep 2004
Posts: 137
Location: Kraków

Post#3 05 Apr 2006 22:50   

Re: Tv w komputerze?


By móc oglądać programy telewizji (publicznej) potrzebna jast karta telewizyjna (tuner) i przewód antenowy podłączony oczywiście do anteny;) taki jak do zwykłego TV

Helpful message? + -

Back to top
   
trzepiz
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 24 Dec 2005
Posts: 127
Location: Chorzów

Post#4 05 Apr 2006 23:16   

Re: Tv w komputerze?


jesli chcesz zakupic Tuner TV - za nieduze pieniadze, polecam ci z całego serca ..

Karte WinFast TV 2000XP -http://sklep.benchmark.pl/pelny_7722.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Apr 2006 23:16   





Back to top
   
Platon
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Location: Białystok

Post#5 05 Apr 2006 23:38   

Tv w komputerze?


Winfast jest ok, poki nie masz z nim problemow - a zdarzaja sie, zwlaszcza z dzwiekiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Apr 2006 23:38   





Back to top
   
Rudolf_
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 06 Mar 2006
Posts: 601
Location: Bydgoszcz

Post#6 06 Apr 2006 07:58   

Re: Tv w komputerze?


...jeżeli nie masz za dobrej karty graficznej, to zamiast niej zainstaluj ATi All-In-Wonder Radeon. Przykładowo w wersji 9000Pro. Będziesz miał grafikę lepszą ni jakikolwiek R9200 i GF4MX440, a na pokładzie masz zintegrowany tuner TV NICAM/A2 stereo. Zero konfliktów, jedna z najlepszych kart pod względem jakości obrazu TV, możliwość używania radiowego pilota ATi (np. sterujesz z kuchni głośnością w PC), i zgrywanie do wszystkich kodeków zainstalowanych w systemie (Divx, Xvid itd) a standardowo instaluje przechwytywanie do MPEG1, MPEG2 i ATI VCR

Ja mam takie co i nie namówi mnie już chyba nikt na kartę tunerka PCI na jakimś BT8xx.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Apr 2006 07:58   





Back to top
   
dave_19
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 630
Location: nysa

Post#7 06 Apr 2006 08:32   

Re: Tv w komputerze?


witam. ja polecam krte DVB - S Vision DTV VP-1022A do odbioru satelitarnego, ale z nowszej rewizji, ktora sie tak nie grzeje. masz duzy wybor kanalow, rowniez tych w wersji "edukacyjnej" Razz. zrezygnuj jedynie z oprogramowania dostarczonego z karta, a zainstaluj DVB Dream, Prog DVB lub MY theatre. mysle ze bedziesz zadowolony. cena karty ponizej 200 zl.pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
esiox
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 25 Sep 2003
Posts: 626
Location: Gliwice

Post#8 06 Apr 2006 09:28helpful post - solution   

Tv w komputerze?


ja kupiłem stosunkowo tanią kartę na aukcji :
http://www.allegro.pl/item86208935_86208935.html
jak widać karta zrobiła prawdziwą furorę 88 sprzedanych na jednej aukcji,obraz czysty itp,o czymś takim jak odbiór obrazu za pomocą Internetu nie słyszałem ja mam podłączoną kablówkę,filmy można nagrywać za pomocą oryginalnie dołączonego oprogramowania,ale w internecie jest sporo innych umożliwiających nagrywanie

Helpful message? + -

Back to top
   
Pa7aK
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 151
Location: Gorzow

Post#9 Post from the author of the topic 06 Apr 2006 09:47   

Re: Tv w komputerze?


Dla mnie najwazniejsza sprawa jest podlaczenie kamery analogowej do karty TV. http://www.allegro.pl/item86208935_86208935.html
Czy ta karta Philipsa ma mozliwosc odbioru telewizji satelitarnej? Czy ma wejscie cinch do podlaczenia kamery? Te same pytania kieruje do innej karty
http://www.allegro.pl/item94826890_pinnacle_pctv_mediacenter_300i_super_cena_.html

Bardzo prosze o pomoc.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Edguy
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 10 Nov 2004
Posts: 210
Location: Haczów

Post#10 08 Apr 2006 12:27helpful post - solution   

Tv w komputerze?


A wiec karta Philipsa ma mozliwosc podlaczenia kamery analogowej lecz nie bedziesz mogl na nmiej odbierac TV satelitarnej jest to karta analogowa na telewizje naziemna natomiast tenj drugiej karty nie polecalbym jest to trochu stara karta ta pierwsza moim zdaniem jest lepsza i ma wiecej mozliwosci. Pozdrawiam Very HappyVery Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?
Page 1 of 1
Similar topics
Filmy VCD nie chodzą na komputerze. Co jest potrzebne? (1)
RDS w komputerze? Czy jest do tego jakiś program? (1)
GPS w laptopie - co jest do tego potrzebne? (3)
Jak zrobić grę? Co jest do tego potrzebne? (5)
Łączność WiFi na 40m - co jest do tego potrzebne? (9)
Budowa serwera. Co będzie do tego potrzebne? (36)
kostka na kablu...Co to jest? czy to jest potrzebne? (7)
Co to jest? Jaka jest tego wartość? Zamieszczone zdjęcie. (1)
Na komputerze zainstalowały się reklamy. Jak się tego pozbyć? (19)
Dzwiek w komputerze jest dziwny (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl topic RSS feed