Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Pa7aK
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 151
Miasto: Gorzow

Pa7aK
Poziom 14
Post#1 Post autora tematu 05 Kwi 2006 22:00   

Re: Tv w komputerze?


Witam.
Nosze sie z zamiarem kupna Karty Telewizyjnej. Jestem w tym temacie kompletnie zielony dlatego prosze o rade. Co jest potrzebne by moc ogladac programy tv w komputerze? Jaki sprzet? Jakie programy? Czy dostep do stalego internetu moze w czyms pomoc (tzn. czy sygnal odbierany jest przez internet, ktory przekazywany jest do karty TV)?Bylbym wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam.

Dodano po 9 [minuty]:

Chcialbym jeszcze zgrywac filmy z kamery ANALOGOWEJ na komputer. Slyszalem ze potrzebna jest do tego karta TV i Wejscie S-Video lub wejscie koncentryczne (cinch)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Kwi 2006 22:00   



Powrót do góry
Edguy
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lis 2004
Posty: 210
Miasto: Haczów

Edguy
Poziom 15
Post#2 05 Kwi 2006 22:02   

Tv w komputerze?


To zalezy jaka karte chcesz kupic czy karte satelitarna czy tez analogowa na odbieranie kanałów z anteny naziemnej. Kupujac karte DVB masz mozliwosc edukowania czyli ogladania kanałów kodowanych lecz ogladanie takich kanałów jest nielegalne heheh Very HappyVery Happy obecnie dobrymi kartami sa SkyStar 2 mozesz ja kupic za okol 240 złotych Very Happy Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Kwi 2006 22:02   



Powrót do góry
makaroff
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 137
Miasto: Kraków

makaroff
Poziom 13
Post#3 05 Kwi 2006 22:50   

Re: Tv w komputerze?


By móc oglądać programy telewizji (publicznej) potrzebna jast karta telewizyjna (tuner) i przewód antenowy podłączony oczywiście do anteny;) taki jak do zwykłego TV

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
trzepiz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 127
Miasto: Chorzów

trzepiz
Poziom 13
Post#4 05 Kwi 2006 23:16   

Re: Tv w komputerze?


jesli chcesz zakupic Tuner TV - za nieduze pieniadze, polecam ci z całego serca ..

Karte WinFast TV 2000XP -http://sklep.benchmark.pl/pelny_7722.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Miasto: Białystok

Platon
Spec od komputerów
Post#5 05 Kwi 2006 23:38   

Tv w komputerze?


Winfast jest ok, poki nie masz z nim problemow - a zdarzaja sie, zwlaszcza z dzwiekiem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Rudolf_
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 601
Miasto: Bydgoszcz

Rudolf_
Poziom 19
Post#6 06 Kwi 2006 07:58   

Re: Tv w komputerze?


...jeżeli nie masz za dobrej karty graficznej, to zamiast niej zainstaluj ATi All-In-Wonder Radeon. Przykładowo w wersji 9000Pro. Będziesz miał grafikę lepszą ni jakikolwiek R9200 i GF4MX440, a na pokładzie masz zintegrowany tuner TV NICAM/A2 stereo. Zero konfliktów, jedna z najlepszych kart pod względem jakości obrazu TV, możliwość używania radiowego pilota ATi (np. sterujesz z kuchni głośnością w PC), i zgrywanie do wszystkich kodeków zainstalowanych w systemie (Divx, Xvid itd) a standardowo instaluje przechwytywanie do MPEG1, MPEG2 i ATI VCR

Ja mam takie co i nie namówi mnie już chyba nikt na kartę tunerka PCI na jakimś BT8xx.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dave_19
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 23 Wrz 2004
Posty: 630
Miasto: nysa

dave_19
Poziom 19
Post#7 06 Kwi 2006 08:32   

Re: Tv w komputerze?


witam. ja polecam krte DVB - S Vision DTV VP-1022A do odbioru satelitarnego, ale z nowszej rewizji, ktora sie tak nie grzeje. masz duzy wybor kanalow, rowniez tych w wersji "edukacyjnej" Razz. zrezygnuj jedynie z oprogramowania dostarczonego z karta, a zainstaluj DVB Dream, Prog DVB lub MY theatre. mysle ze bedziesz zadowolony. cena karty ponizej 200 zl.pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Kwi 2006 08:32   



Powrót do góry
esiox
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 626
Miasto: Gliwice

esiox
Poziom 19
Post#8 06 Kwi 2006 09:28pomocny post - solucja   

Tv w komputerze?


ja kupiłem stosunkowo tanią kartę na aukcji :
http://www.allegro.pl/item86208935_86208935.html
jak widać karta zrobiła prawdziwą furorę 88 sprzedanych na jednej aukcji,obraz czysty itp,o czymś takim jak odbiór obrazu za pomocą Internetu nie słyszałem ja mam podłączoną kablówkę,filmy można nagrywać za pomocą oryginalnie dołączonego oprogramowania,ale w internecie jest sporo innych umożliwiających nagrywanie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Kwi 2006 09:28pomocny post - solucja   



Powrót do góry
Pa7aK
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 151
Miasto: Gorzow

Pa7aK
Poziom 14
Post#9 Post autora tematu 06 Kwi 2006 09:47   

Re: Tv w komputerze?


Dla mnie najwazniejsza sprawa jest podlaczenie kamery analogowej do karty TV. http://www.allegro.pl/item86208935_86208935.html
Czy ta karta Philipsa ma mozliwosc odbioru telewizji satelitarnej? Czy ma wejscie cinch do podlaczenia kamery? Te same pytania kieruje do innej karty
http://www.allegro.pl/item94826890_pinnacle_pctv_mediacenter_300i_super_cena_.html

Bardzo prosze o pomoc.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Kwi 2006 09:47   



Powrót do góry
Edguy
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 10 Lis 2004
Posty: 210
Miasto: Haczów

Edguy
Poziom 15
Post#10 08 Kwi 2006 12:27pomocny post - solucja   

Tv w komputerze?


A wiec karta Philipsa ma mozliwosc podlaczenia kamery analogowej lecz nie bedziesz mogl na nmiej odbierac TV satelitarnej jest to karta analogowa na telewizje naziemna natomiast tenj drugiej karty nie polecalbym jest to trochu stara karta ta pierwsza moim zdaniem jest lepsza i ma wiecej mozliwosci. Pozdrawiam Very HappyVery Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Filmy VCD nie chodzą na komputerze. Co jest potrzebne? (1)
RDS w komputerze? Czy jest do tego jakiś program? (1)
GPS w laptopie - co jest do tego potrzebne? (3)
Jak zrobić grę? Co jest do tego potrzebne? (5)
Łączność WiFi na 40m - co jest do tego potrzebne? (9)
Budowa serwera. Co będzie do tego potrzebne? (36)
kostka na kablu...Co to jest? czy to jest potrzebne? (7)
Co to jest? Jaka jest tego wartość? Zamieszczone zdjęcie. (1)
Na komputerze zainstalowały się reklamy. Jak się tego pozbyć? (19)
Dzwiek w komputerze jest dziwny (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS