Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Pa7aK
Level 14
Location: Gorzow
Joined: 20 Feb 2006
Posts: 151
Helped: 6
Post rating: 1
Pa7aK
Level 14
Post#1 05 Apr 2006 22:00  Topic author   

Re: Tv w komputerze?


Witam.
Nosze sie z zamiarem kupna Karty Telewizyjnej. Jestem w tym temacie kompletnie zielony dlatego prosze o rade. Co jest potrzebne by moc ogladac programy tv w komputerze? Jaki sprzet? Jakie programy? Czy dostep do stalego internetu moze w czyms pomoc (tzn. czy sygnal odbierany jest przez internet, ktory przekazywany jest do karty TV)?Bylbym wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam.

Dodano po 9 [minuty]:

Chcialbym jeszcze zgrywac filmy z kamery ANALOGOWEJ na komputer. Slyszalem ze potrzebna jest do tego karta TV i Wejscie S-Video lub wejscie koncentryczne (cinch)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Edguy
Level 15
Location: Haczów
Joined: 10 Nov 2004
Posts: 210
Helped: 6
Post rating: 4
Edguy
Level 15
Post#2 05 Apr 2006 22:02    

Tv w komputerze?


To zalezy jaka karte chcesz kupic czy karte satelitarna czy tez analogowa na odbieranie kanałów z anteny naziemnej. Kupujac karte DVB masz mozliwosc edukowania czyli ogladania kanałów kodowanych lecz ogladanie takich kanałów jest nielegalne heheh :D:D obecnie dobrymi kartami sa SkyStar 2 mozesz ja kupic za okol 240 złotych :D Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
makaroff
Level 13
Location: Kraków
Joined: 26 Sep 2004
Posts: 137
Helped: 4
makaroff
Level 13
Post#3 05 Apr 2006 22:50    

Re: Tv w komputerze?


By móc oglądać programy telewizji (publicznej) potrzebna jast karta telewizyjna (tuner) i przewód antenowy podłączony oczywiście do anteny;) taki jak do zwykłego TV

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
trzepiz
Level 14
Location: Chorzów
Joined: 24 Dec 2005
Posts: 127
Helped: 6
trzepiz
Level 14
Post#4 05 Apr 2006 23:16    

Re: Tv w komputerze?


jesli chcesz zakupic Tuner TV - za nieduze pieniadze, polecam ci z całego serca ..

Karte WinFast TV 2000XP -http://sklep.benchmark.pl/pelny_7722.html

Helpful post? + 0
Back to top
Platon
Spec od komputerów
Location: Białystok
Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Helped: 741
Post rating: 9
Platon
Spec od komputerów
Post#5 05 Apr 2006 23:38    

Tv w komputerze?


Winfast jest ok, poki nie masz z nim problemow - a zdarzaja sie, zwlaszcza z dzwiekiem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Rudolf_
Level 24
Location: Bydgoszcz
Joined: 06 Mar 2006
Posts: 601
Helped: 44
Post rating: 3
Rudolf_
Level 24
Post#6 06 Apr 2006 07:58    

Re: Tv w komputerze?


...jeżeli nie masz za dobrej karty graficznej, to zamiast niej zainstaluj ATi All-In-Wonder Radeon. Przykładowo w wersji 9000Pro. Będziesz miał grafikę lepszą ni jakikolwiek R9200 i GF4MX440, a na pokładzie masz zintegrowany tuner TV NICAM/A2 stereo. Zero konfliktów, jedna z najlepszych kart pod względem jakości obrazu TV, możliwość używania radiowego pilota ATi (np. sterujesz z kuchni głośnością w PC), i zgrywanie do wszystkich kodeków zainstalowanych w systemie (Divx, Xvid itd) a standardowo instaluje przechwytywanie do MPEG1, MPEG2 i ATI VCR

Ja mam takie co i nie namówi mnie już chyba nikt na kartę tunerka PCI na jakimś BT8xx.

Helpful post? + 0
Back to top
dave_19
Level 23
Location: nysa
Joined: 23 Sep 2004
Posts: 630
Helped: 49
dave_19
Level 23
Post#7 06 Apr 2006 08:32    

Re: Tv w komputerze?


witam. ja polecam krte DVB - S Vision DTV VP-1022A do odbioru satelitarnego, ale z nowszej rewizji, ktora sie tak nie grzeje. masz duzy wybor kanalow, rowniez tych w wersji "edukacyjnej" :P. zrezygnuj jedynie z oprogramowania dostarczonego z karta, a zainstaluj DVB Dream, Prog DVB lub MY theatre. mysle ze bedziesz zadowolony. cena karty ponizej 200 zl.pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
esiox
Level 21
Location: Gliwice
Joined: 25 Sep 2003
Posts: 625
Helped: 8
Post rating: 4
esiox
Level 21
Post#8 06 Apr 2006 09:28Helpful post    

Tv w komputerze?


ja kupiłem stosunkowo tanią kartę na aukcji :
http://www.allegro.pl/item86208935 86208935.html
jak widać karta zrobiła prawdziwą furorę 88 sprzedanych na jednej aukcji,obraz czysty itp,o czymś takim jak odbiór obrazu za pomocą Internetu nie słyszałem ja mam podłączoną kablówkę,filmy można nagrywać za pomocą oryginalnie dołączonego oprogramowania,ale w internecie jest sporo innych umożliwiających nagrywanie

Helpful post? + 0
Back to top
Pa7aK
Level 14
Location: Gorzow
Joined: 20 Feb 2006
Posts: 151
Helped: 6
Post rating: 1
Pa7aK
Level 14
Post#9 06 Apr 2006 09:47  Topic author   

Re: Tv w komputerze?


Dla mnie najwazniejsza sprawa jest podlaczenie kamery analogowej do karty TV. http://www.allegro.pl/item86208935 86208935.html
Czy ta karta Philipsa ma mozliwosc odbioru telewizji satelitarnej? Czy ma wejscie cinch do podlaczenia kamery? Te same pytania kieruje do innej karty
http://www.allegro.pl/item94826890 pinnacle pctv mediacenter 300i super cena .html

Bardzo prosze o pomoc.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Edguy
Level 15
Location: Haczów
Joined: 10 Nov 2004
Posts: 210
Helped: 6
Post rating: 4
Edguy
Level 15
Post#10 08 Apr 2006 12:27Helpful post    

Tv w komputerze?


A wiec karta Philipsa ma mozliwosc podlaczenia kamery analogowej lecz nie bedziesz mogl na nmiej odbierac TV satelitarnej jest to karta analogowa na telewizje naziemna natomiast tenj drugiej karty nie polecalbym jest to trochu stara karta ta pierwsza moim zdaniem jest lepsza i ma wiecej mozliwosci. Pozdrawiam :D:D

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> TV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?
Page 1 of 1

Similar topics to tV w komputerze? Co jest do tego potrzebne?

Filmy VCD nie chodzą na komputerze. Co jest potrzebne? (1)
RDS w komputerze? Czy jest do tego jakiś program? (1)
GPS w laptopie - co jest do tego potrzebne? (3)
Jak zrobić grę? Co jest do tego potrzebne? (5)
Łączność WiFi na 40m - co jest do tego potrzebne? (9)
Budowa serwera. Co będzie do tego potrzebne? (36)
kostka na kablu...Co to jest? czy to jest potrzebne? (7)
Co to jest? Jaka jest tego wartość? Zamieszczone zdjęcie. (1)
Na komputerze zainstalowały się reklamy. Jak się tego pozbyć? (19)
Dzwiek w komputerze jest dziwny (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.16 seconds