Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 12 Kwi 2006 01:01
    Prezes10
    Poziom 16  

    Padła mi instalacja gazowa w Lanosie. Ponieważ w pudełku w którym znajduje się komp gazu wyłamały się zaczepy dekielka, do środka dostawała się solanka i skorodowały ścieżki i styki. Po wymyciu izopropanolem i oględzinach, zamknąłem szczelnie pudełko. Jeździłem jeden dzień bez problemów po czym instalacja gazowa padła. Na przełączniku gaz/PB led nie zapala się, auto nie przechodzi na gaz. Podejrzewając jakieś może przeżarte ścieżki, rozebrałem pudełko i wziąłem moduł na warsztat. Wymyłem dokładnie płytkę, poprawiłem luty, zalutowałem podejrzane przeloty. Niestety dalej martwy. Napięcie 12V dochodzi. Niemam interfejsu aby się przypiąć. Czy ktoś bawił się w naprawę czegoś takiego? A może jakaś sugestia? Czy np. emulator lub inny element elektryczny instalacji może tak zablokować kompa?
    :?:

  • #2 20 Kwi 2006 20:24
    Prezes10
    Poziom 16  

    Po podpieciu na stole do 12 v, zacząłem sprawdzac napiecia na płytce, okazało się, że jeden z pików powierzchniowych dostał zwarcia, albo wlazły pod niego paprochy. Po wywaleniu go, pojawiło sie napięcie w układzie. Po zamontowaniu w aucie , wszystko jest OK.
    Swoją drogą jakby ktoś miał schemat, opis tego układu to bym sie z nim chetnie zapoznał.

    Dodano po 5 [minuty]:

    Po podpieciu na stole do 12 v, zacząłem sprawdzac napiecia na płytce, okazało się, że jeden z pików powierzchniowych dostał zwarcia, albo wlazły pod niego paprochy. Po wywaleniu go, pojawiło sie napięcie w układzie. Po zamontowaniu w aucie , wszystko jest OK.
    Swoją drogą jakby ktoś miał schemat, opis tego układu to bym sie z nim chetnie zapoznał.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty