FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Testy,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500zł

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Testy,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500zł
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#91 12 Nov 2008 23:41   

Re: Testy,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 15

RE audio xxx 16 cali 2kw waga ok 35 kg zasilany hifonicsem brutusem 2,4kw Ogólnie zrobiliśmy zrzute z bratem z tym że sprzęt zainstalowany jest u brata Nie wiem czy mój 13 latek by to wytrzymał,ale krótko
W moim przeszło trzydziestoletnim życiu przerabiałem różne wynalazki sonic audiosystem hertz hx jl audio ale czegoś takiego doświadczyłem po raz pierwszy bas jest tak przenikliwy i głęboki że naprawde niewiele utworów da się na nim odsłuchiwać.Na pomiarach 145 db ale tego nie czuć bas nie męczy.Po prostu przenika.Tego nie można opowiedzieć tego trzeba posłuchać
Pozdrawiam
Back to top

leleszek6
Poziom 10
Poziom 10

Post#92 02 Dec 2008 18:36   

Kenwood w3011 30 cm 400rms 1200max pod wzmakiem pyle QA4400III 4x80w rms 2x200 w rms 4ohm mostku obudowie closet + przód hertz dsk165 na radiu sony cdx3000, odsłuch corsie B. Gra całkiem ptzyjemnie, musiałem poskręcać autko do kupy, basik jest konkretny, schodzi w miarę nisko, duża dynamika. Za 200zł ciężko moim zdaniem znaleźć lepszy głośnik.
Back to top

E.T.
Poziom 5
Poziom 5

Post#93 13 Dec 2008 09:24   

nie chce dublować postów, więc odsyłam do innego wątku z wrażeniami z odsłuchu kilku subwooferow:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1164732.html
Back to top

coolombo
Poziom 21
Poziom 21

Post#94 14 Dec 2008 22:29   

Ravemaster BSW104II obecnie osiągalny tylko na rynku wtórnym.
http://www.ilmag.de/SingleA6/html/bswii.html

Głośnik ma cewkę 2cale 4-ro warstwową nawiniętą na aluminiowym karkasie, moc wg producenta to 200W w praktyce można mu zapodać do 300W, ma podwójne dolne zawieszenie dzięki czemu jest nie do zajechania mechanicznie.

Z racji sporego układu magnetycznego krótkiej cewki 18,8mm i 8mm nabiegunnika daje to nie duży xlin- +-5,4mm, xmax dochodzi spokojnie do +-10mm, głośnik ma spory spl, niesamowitego kopa i dynamikę. Nie ma mowy o przeciąganiu i buczeniu. Może nie jest królem zejścia ale jak dla mnie bas jet bardzo przyzwoity i wysokiej jakości.

Obudowa 25l@42Hz br z rury kanalizacyjnej o średnicy 11cm, wzmacniacz symasym z parą końcowych sankenów 2sa1216/2sc2922 zasilany przetwornicą irka, moc około 200-250W zależnie od napięcia zasilającego 12-14V, do tego filtr DP o regulowanym odcięciu. Całość zamontowana w obudowie suba z panelem do podłączenia zasilania i regulacją filtra oraz wejście niskopoziomowe.

Odsłuch dokonywany był w mitsubishi colt i w bmw5 sedan. W colcie wrażenia jak na takie maleństwo są niesamowite. Przy około 200-250W widać jak zawieszona na lusterku wstecznym choinka zapachowa drga w przód i w tył w rytmie basu.
W bmw5 przy zamkniętym bagażniku odsłuch był nie za ciekawy.Subowi ciężko było się przebić przez zamknięty bagażnik. Na szczęście za podłokietnikiem jest miejsce w którym można było wyciąć otwór do przewożenia nart. Po takim zabiegu spl w kabinie dużo wzrosło a i bas jakościowo się poprawił.

Generalnie jak ktoś lubi konkretny jakościowo, zróżnicowany i szybki bas z wykopem polecam w 100%.

Głośnik dostał przez dłuższą chwilę napięcie stałe i niestety cewka spłonęła.Zdjęcia poniżej.
Zregenerowałem go, zamiast cewki o wysokości nawoju 18,8mm zamontowałem cewkę 16mm zmniejszył się xlin do 4mm w jedną stronę ale w odsłuchu absolutnie to nie przeszkadza, odnoszę wrażenie że głośnik ma jeszcze lepszego kopa.

Testy,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500złTesty,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500złTesty,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500złTesty,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500zł
Back to top

p12d4
Poziom 1
Poziom 1

Post#95 26 Dec 2008 14:08   

Orion P12D4 dwie sztuki w mostku
odsłuch w Seacie toledo 96r
wzmacniacz Orion 8002 trochę pod nie za słaby i nie można na nim wyciągnąć maxa z głośników
wzmacniacz Hifonics BXI1600D myślę że w sam raz pod nie .

skrzynia BR 57l na każdy głośnik wg zaleceń producenta :
bas miękki , niski i szybki , nie spóźnia się strasznie
skrzynia zamknięta 35l na gł :
bass kiedy trzeba jest niski , kiedy trzeba kopie ale trochę cicho gra ta skrzynia , polecam otwartą
[ul=htrtp://obrazki.elektroda.net/40_1230295820.jpg]Testy,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500zł[/url]

Hifonics AS12SQ (kwadratowy)900Wrms dwie sztuki
wzmacniacz Hifonics BXI2000D
skrzynia otwarta : bas naprawdę niski , głęboki , spóżnia się ale naprawdę robi wrażenie bardzo dobry do hip hopu polecam te głośniki
Back to top

Runcajs
Poziom 19
Poziom 19

Post#96 29 Jan 2009 21:31   

JL 12w3-D2 spiety w 4ohm(używany kupiony za 350zl)napedzany jak narazie HPB-1502 w skrzyni zamknietej ok. 40L robionej z mdf 30mm narazie nie wygluszona i nie obita.. jednostka sterujaca to Alpine CDE-9846RM auto honda civic V HB
Wrażenia:
-narazie sprawdzany glownie pod hause/dance/techno
-sub szybki ale czasami sie zagubi (spora skrzynia i wzmacniacz powiedzmy sredni ;) )
-daje mily dla ucha bas ale potrafi naprawde dobrze kopnac,
Po przesiadce z PB-12 w closed 30L czuc roznice w jakosci, glosnosc ogolna podobna ale PB niemial takiego kopa ciut bardziej miesisty bas pomimo mniejszej skrzyni..
-u mnie glowna jego rola bedzie akcentowanie muzyki co nawet fajnie mu wychodzi choc jeszcze nie wszystko poustawialem pod swoje ucho i glosnik,
-tylko jedna przestroga o ile PB znosil wlaczony Loud calkiem niezle o tyle JL tego nie nawidzi. zaczyna buczec etc za to bez niego gra naprawde czysto szczegolnie biorac pod uwage brak wygluszenia i skrzynia nie do konca taka jak miala byc,polecam go osoba ktore sluchaja troche szybszych rytmow do HH nie bardzo mi odpowiada wiec nie jest to bardzo uniwersalny glosnik z czasem jeszcze dopisze jak gra gdy wszystko poustawiam i jak w innej muzyce sie sprawdza wrazie pytan zapraszam na pw lub gg ;)
Back to top

JAJO_TWEETY
Poziom 7
Poziom 7

Post#97 04 Feb 2009 22:28   

Alphard SW 1003Z

Nie znalazłem wyżej więc dodam :)

Alphard SW 1003Z (ok.150zł)
10", 300W max, obudowa zamknięta ok. 40l.
zasilany wzmacniaczem na TDA 2005 (20W)(ok.30zł)
Audi A3
Na pierwszy rzut oka wzmacniacz za słaby, jednak ku mojemu zdziwieniu sub schodzi bardzo nisko i gra dosyć głośno - zarówno na kawałkach do testowania basu jak i przy normalnej muzyce. Brzmienie bardzo przyjemne i miękkie. W piątek zmieniam wzmacniacz w subie na 100W własnej konstrukcji i wtedy dodam fotki i dodatkowe info. Już na daną chwilę mogę powiedzieć że do normalnego słuchania muzyki, w przedziale do 300zł, nie spotkałem się jeszcze ani nie udało mi się zrobić suba aktywnego o tak przyjemnym brzmieniu. Gorąco polecam. CDN....
Back to top

rafcio363
Poziom 22
Poziom 22

Post#98 01 Mar 2009 22:06   

Powerbass M-12

Powerbass M-12.
Buda closed 30l zakupiona razem z głośnikiem.

Przez weekend wygrzany dobrze w domu + tydzień w aucie (Ibiza) i głośnik się rozkręcił na maxa.

Muza - Hardstyle,Hardcore, czasem Dance.

Priorytety:
Zamknięta mała buda, szybki bit.

Głośnik daje sobie bardzo dobrze radę z szybkimi bitami, precyzyjny. Ogólnie jestem zadowolony jak na taką kasę.Co najważniejsze nie muli.Poziom natężenia dźwięku zadowalający.
Napędzany Zeusem w mostku ~300W.Ale się rozkręca przy mniejszym wysterowaniu dość dobrze.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Mar 2009 22:06   

Back to top

wojciechaugustyn
Poziom 2
Poziom 2

Post#99 07 Mar 2009 10:40   

2*JBL GT5-12 w obudowie BR dzielonej gdzie na kazdy glosnik przypada po 50L. Porty BR fi 10 zasilane to wszystko wzmacniaczem Sony XM754HX(2*200W RMS w mostku).

Wrażenia z odsluchu bardzo dobre, bass niski i gleboki ale w szybszych bitach czuc lekki niedosyt, bycmoze spowodowane to zbyt mala moca wzmacniacza lub co bardziej prawdopodobne to taka cecha JBL ;) odsluch w golf III i powiem ze w niskich bitach robia rzeźnie te głośniczki.

Back to top

vwmaniak1
Poziom 18
Poziom 18

Post#100 08 Mar 2009 21:23   

POWERBASS ES-10 DS D2.
Zaaplikowany w skrzynkę zamknietą.Zalecana przez producenta 21,24 litra-wykonana wręcz z aptekarska dokładnością 24,052 litra brutto -2,5 litra na głośnik i odjąc 0,313 na 2 wzmocnienia wewnatrz daje 21,239 litra netto.Moje oczekiwania były następujące :Gdzie bas ma być tłem,chcę to słyszeć-gdzie bas ma przypiepszyć,chcę to słyszeć i gdzie ma zagrac miękko i ciepło ma to zrobić a gdzie twardo ma zagrać twardo :)Także oczekiwania ogromne.Koszt przetwornika 699 zł nowy.
Oczywiscie nie obyło sie pez problemów a to przy wygłuszaniu a to przy ustawianiu filtra ale udało sie i jest jak należy.
Do rzeczy bo troche sie rospisuje :)
Napedy to :
CarPower HPB-1502.
Odsłuch-totalne nieporozumienie.Trzeba tylko przyznać że jest wykop lecz wszystkie dźwięki brzmią bardzo podobnie.Kompletny brak kontroli nad tym głośnikiem.Wali mocno ale jakości nie ma zadnej-moim zdaniem szkoda katować tym skrzynkę .Nie polecam takiego połączenia.
Signat RAM3 MKII.
I tu już było lepiej.Zmiana tonów super,gdzie tło super,gdzie bas ma zadominować - uderzyć super.Lecz wszystko odgrywane jest dośc ciepło.
Dla miłośników ciepłego głębokiego basu zawsze i wszędzie jak najbardziej polecam.Problem w tym że ja lubie posłuchac utworków z lat 80-tych a tam bas już taki ciepły być nie powinien.
Crunch PZI 325.2
Według mnie jednak najlepsze zestawienie z tym przetwornikiem.
Tam gdzie ma zagrać kulturalnie odgrywa tak,tam gdzie ma być tłem ładnie ciszej mruczy lecz kiedy ma uderzyć robi to szybko krótko i bardzo precyzyjnie.Zgrywa sie ciepło w czarnych rytmach lecz potrafi tez fajnie zagrać pod lata 70-te czy 80-te.
Nie ma mowy o gubieniu sie przy szybkich bitach.Potrafi też ładnie zatrzęść.Wszystko w odpowiednim momencie bez zadnych przebarwień czy podbić.Jest dośc głośny jak na skrzynkę zamknieta i w zupełności wystarcza.Nie ma także żadnych większych problemów z zejsciem.
Głośnik ten jest bardzo uniwersalny zagra Sonic,50 Cent,Tine Turnet czy Jacksona.Jednak w moim przekonaniu jest to "Rockman"
W tym jest poprostu fenomenalny i rewelacyjny.
Szybki ,punktualny a stopa wciska w klate.
Ale wymaga bardzo ale to bardzo długiego wygrzania.Z dnia na dzień sie rozgrywa.
Mysle że zostanie ze mną na długo :)
Pozdrawiam
Back to top

skarak_db
Poziom 17
Poziom 17

Post#101 10 Mar 2009 15:45   

Rockford Fosgate RFP 1215 Punch DVC 500 rms zasilany RODEK R2180a (610 w rms /4 ohm-podłaczyłem w 2 ohm głośnik wzmacniacz stabilny)-stary ale jary głośnik jeden z najlepszych jakie miałem,500 rms gra lepiej niż niejeden dużo mocniejszy-jednak prawda że stary rockford to jest prawdziwy rockford.W closecie szybkośc zaskoczy niejednego i gwarantuje że obala mit zamulonych 15-calówek.Subwoofer bez problemu przyjął ponad 700 w rms-głośnik nie do zakatowanie w granicach rozsądku.Zejście w closecie umiarkowane ale w br z portem szczelinowym masakra.Polecam z czystym sumieniem
Back to top

GSX-R
Poziom 16
Poziom 16

Post#102 13 Mar 2009 10:55   

Magnat Xpress 15" wsadzony w skrzynie 95l z portem szczelinowym,napedzany wzmakiem 250rms.Wrazenia?prawdziwa masakra jak na głosnik 220rms,nawet udało sie uzyskac efekt falujacego dachu w aucie kombi.Bass przyjemny nie meczy i w szybszych bitach sprawuje sie dobze,niesmowicie nisko potrafi zejsc.Głosnik w tym przedziale cenowym nie ma sobie równych.
Back to top

Ache
Poziom 18
Poziom 18

Post#103 18 Apr 2009 14:17   

BM 122 ALX SP w budzie 65 L z BR szczelinowym.. Glosnik pedzony Crunchem PZ 200.2, teorytycznie 400 RMS@4 ohm. Wiec bas jest potezny jak @#%$!! Z jakoscia to on za duzo wspolnego nie ma, ale lomotu mozna narobic nieziemskiego.. Testowalem go tylko i wylacznie na muzyce rapowej ( innej moje uszy nie przyjmuja :P ) i do tego sie nadaje bardzo, jak ktos lubi byc slyszany z odleglosci, to polecam, ja jestem srednio zadowolony, bo mi teraz cala klapa lata, i troche malo jakosci jak dla mnie.. Miedzy 122 SP, a DB 10 (poprzedni sub) jest roznica w brzmieniu i to dosc spora, oczywiscie na korzysc DB, ale DB nie zrobi takiego halasu i tak nie kopnie..

Ogolnie schodzi nisko, kopie jak pieron i jest glosny jak burza..

Za 200 pln 5/6
Back to top

Invalid
Poziom 18
Poziom 18

Post#104 30 Apr 2009 16:00   

Audio System Helon 15 SPL (15", 2kW RMS, 95dB, Xmax 25mm, 24kg).
Co prawda nowy kosztuje trochę więcej niż 1500zł, ale używanego można w tej cenie kupić.
Skrzynia 115L strojona na 34Hz czyli do wolnego grania.
Głośnik dostaje ok 1kW z HCCA D5000.
Bass bardzo mocny, ciągnący się i ogłuszający, ale zarazem dosyć miękki dzięki zastosowaniu portu BR o odpowiedniej powierzchni.
Brzmienie w czarnych rytmach jest na wysokim poziomie, pomimo tego, że jest to przetwornik dedykowany do SPL. Zejście o dziwo też ma bardzo niskie. Głośnik wytwarza ogromne ciśnienie w aucie, wystarczy 300-400W i już normalny człowiek ma dosyć, samochód zresztą też :)
Nie polecam do normalnego słuchania.

Na zdjęciu z midbasem Audio System X--ion 165.

XvsH.jpg
 Description:
-0.01
 Filesize:  44.35 KB

XvsH.jpg

Back to top

miki476
Poziom 13
Poziom 13

Post#105 03 Jul 2009 14:18   

FUSION ENCOUNTER EN-AB1120 cena 149eu

Aktywna skrzynia z 12 calowym glosnikiem .Producent podaje 360watt rms ale z pewnych obliczen wychodzi ok 240..Glosnik uwielbia tluste ,ciezkie i wolne bassy.Generalnie w rapie czuje sie najlepiej i w moim Polo 6N robi sieczke w zołądku przy 50cent -rider.Schodzi bardzo nisko i gra agresywnie i mocno . Przy szybkiej muzyce jest ciutke gorzej ale moze wynika z tego ze auto jest po prostu za małe (skrzynia to kawał klocka)Moglbym porównac go do skrzyni kumpla a mianowiscie magnat w band pass.Ten fusion zamiata skyrznie kumpla jak chce w kazdej muzyce i przy kazdej glosnosci ! Jak za takie pieniądze bardzo polecam

tutaj moj filmik z praca glosnika :

http://www.youtube.com/watch?v=iNvsGSFTIaY&feature=channel_page
Back to top

niko123
Poziom 21
Poziom 21

Post#106 04 Aug 2009 21:48   

Powerbass s-10- ( 20l w zamkniętej )

Potwierdzam to co w recenzji z GT, bardzo przyjemny basik, bez efektu przeciągania i dudnienia, pod 400rms gra idealnie - cewka się nie przegrzewa.

Wydaje mi się że producent zaniżył troche xmax, podaje 8 mm, dla tego efektu niestety musiałem włączyć podbicie na wzmacniaczu na 6db.

http://www.youtube.com/watch?v=cpsYLfpo3rg&feature=channel_page
Back to top

60037
Poziom 8
Poziom 8

Post#107 06 Aug 2009 21:25   

Już wcześniej był opisywany sonic-15.
Ja mam go w skrzyni ok 96l, zapięty pod wzmak carpower power 1/1000D
pod 1om i słucham wolniejszych bitów.
Głośnik ma kopa ale z szybkimi bitami słabo sobie radzi.

lTesty,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500zł
Back to top

RafałVR6
Poziom 12
Poziom 12

Post#108 04 Oct 2009 18:36   

Powerbass M10,skrzynia closed,wzmak carpower hpb 1502,golf 3.Głośnik jest szybki,ale i w hiphopie ma niezłe zejście.Moc która potrzeba do porządnego grania to ok 400 w rms
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Oct 2009 18:36   

Back to top

kornias
Poziom 10
Poziom 10

Post#109 22 Oct 2009 14:39   

właśnie teraz dotarła do mnie skrzynia Magnat Xpress Reflex 112 nie myślałem że jest aż tak duża:/ dobrze, że mam passata na kombi. Do sedana na pewno ciężko było by ją upchnąć. Moje pierwsze wrażenie po podłączeniu ją z Blaupunktem Gta 4 - byłem pod wrażeniem, bass mocny, głęboki czuć na plechach i z tyłu głowy "przechodzące ciarki". Myślę, że za 150zł cięzko było by mi dostać coś lepszego:)
Back to top

tomeek2207
Poziom 11
Poziom 11

Post#110 26 Oct 2009 20:14   

PIONEER ts w305f w obudowie w kształcie walca zasilany kenwoodem kac 5201, 120w w mostku, odsłuch w golfie III, wszystkie szyby i lusterka sie trzęsą, bass wyraźny dobry do każdej muzy.Jest to głośnik do free air polecam:D(gdyby był w skrzyni br i mocniejszy wzmak to by pokazał wiecej ale tak to jest ok)
Back to top

megamacs
Poziom 10
Poziom 10

Post#111 25 Feb 2010 23:44   

LTC 1206 G koszt nowego głośnika 200 pln... gra pod wzmacniaczem o mocy 600 watt lecz nie na pełnej mocy... do tego odzielnie załanczany kondensator MALLORY 22 000 MFD wychylenie membrany jakiego jeszcze nigdzie nie widziałem... Bass ogromny jak w jakiejś studni bez dna. Może ktoś napisze że lubie jakiś jazgot albo że lubie aby mnie slyszeli ale NIE. Otóż szybkie bity odtwarza równo bez zająknięć i dziwnych dźwięków mechanicznych....Słucham muzyki od a do z no może pomijając disco polo i parę innych gatunków ale muszę wyraźnie napisać GODNY POLECENIA
Back to top

dreamcaraudio
Poziom 11
Poziom 11

Post#112 11 Apr 2010 14:21   

Velocity VRS 10 2x4ohm

Bardzo sceptycznie podszedłem do tego modelu. Kupiłem dwie nówki w śmiesznej cenie. (290zł za sztukę, sugerowana cena ok. 600-800zł za sztukę). Kolega, który posiadał ten przetwornik mnie namówił. Po powrocie do domu wkręciłem od razu go do skrzyni 21l odpaliłem amplituner i pozwoliłem mu delikatnie pograć.

Dziś jest niedziela więc postanowiłem wziąć skrzynkę pod pachę i udać się do auta.
Mój sprzęt.

Alpine 9835, Rainbow SAX woofer, Morel MT23 tweeter, wzmak PrecisioPower DCX 600.4 oraz DCX 300.2 (na sub)

Głośnik spiąłem na 8ohm.

Brzmienie. Bardzo sprężyste z dobrym wykopem. Fajnie zgrywa się z przodem. Głośnik jest bardzo precyzyjny. Gra lekko.

Porównanie
Lepszy niż Hertz ES250, RE Audio, U-dimension JR 1004, JL 10W0...

Spokojnie spełni oczekiwania fana SQ. Bez kompleksów z tym subem możemy wystartować w zawoadach o ile reszta komponentów będzie na wysokim poziomie...
Back to top

matiaudio
Poziom 23
Poziom 23

Post#113 18 May 2010 10:57   

DEI studio 3124

Głośnik 30cm o mocy 400W rms w skrzyni 40L.
Głośnik gra bardzo przyjemnie, dość dobre zejście. Zasilany wzmacniaczem 150, 325 i 400W rms (testy) grał znacznie ładniej od wszelkich jbl i magnatów w tej cenie.
Głośnik pochodzi z tego samego koncernu co orion. Unikat wśród głośników, jeśli się pojawi to stosunkowo tanio.

Back to top

roman87
Poziom 18
Poziom 18

Post#114 07 Jun 2010 10:24   

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem głośniczkami Lanzar max12, postanowiłem sam je przetestować i wydać swoją opinię.

2x Lanzar Max 12 skrzyni szczelinowa 46L dla każdego strojenie ~38hz.
Wszystko to napędzane Magnatem RX44.
Grać to ma w Monde 2001r kombi.
Niestety wzmacniacz póki co skręcony na 1/3 mocy, powód: głośniki nowe i na wygrzaniu.

Pierwsze wrażenia:
-jakość nie powala, ale według mnie w tym przedziale cenowym nie jest źle
-co do ciśnienia nie wypowiem się jeszcze bo na razie ich nie katuję
-wykonanie całkiem solidne
-co do muzyki to słuchana jest rożna i z miłym zaskoczeniem muszę stwierdzić, że i na szybkich bitach daje sobie rade

Ogólna ocena bardzo dobra.

Back to top

dreamcaraudio
Poziom 11
Poziom 11

Post#115 08 Jun 2010 12:38   

Witam! Chciałbym przedstawić mój nowy nabytek.

TEC TPL 10

Kupiłem do swojego auta 2 wzmacniacze. Jeden to Audison VR 404 drugi VR 209. Jako, że wzmacniacz ten nie należy do demonów mocy a mimo wszystko ma dużo energii i rewelacyjnie brzmi i zostanie u mnie na dłużej postanowiłem poszukać suba z tych "lepszych", który nie będzie potrzebował elektrowni, aby dobrze zagrać.

Nie ukrywam, że przed zakupem wachałem się ponieważ nie znalazłem opinii na temat tego głośnika. Jednak śledząc ofertę firmy TEC zauważyłem, że głośniki, które produkują powstają przy współpracy z firmą taką jak Scan Speak.

Za głośnik TEC TPL 10 zapłaciłem 419zł.

Skrzynia tylko i wyłącznie closed 28l.

Brzmienie. Naturalna barwa instrumentów. Bardzo szybki sub. Gra podobnie jak referencyjny głośnik Alcone. Nie jest to konstrukcja dla ludzi lubiących nagłośnić ulicę jednak w kompakcie u mnie (golf 4) jest świetnie.
Back to top

suzuki.gsx
Poziom 19
Poziom 19

Post#116 18 Jun 2010 06:32   

Alpine SBE-1243BP

Jestem z niej bardzo zadowolony w tej klasie głośników nie widziałem i nie słyszałem nic lepszego.
Dźwięk bardzo wyraźny, głośnik jest szybki, nie ciągnie się jak flaki z olejem,
nadaje sie i do rapu i do rocka.
Back to top

bolek44
Poziom 16
Poziom 16

Post#117 28 Jun 2010 19:05   

Re Audio SR 12d4.Posiadam właśnie ten głośnik w skrzyni br 45l zasilany JBL 1201.1.Głośnik bardzo jakościowy i piekielnie szybki,szybkości powstydziłaby mu się nie jedna 10".Nie ma mowy o jakimś zamuleniu i przęciągnięciu.Cena ok 600zł
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Jun 2010 19:05   

Back to top

Vitu
Poziom 18
Poziom 18

Post#118 23 Sep 2010 11:04   

TONSIL SWW 1202 S niskotonowy 2-cewkowy + raveland AMP 4x4.

20 cm Tonsil 2x60 RMS + Raveland 2x~100 RMS , odsłuch w Seacie Leonie.

Kilka słów o wzmacniaczu , produkcja niemiecka , na pierwszy rzut oka wywołuje salwy śmiechu , wielkością przypomina 2 płyty cd , jednak po włączeniu tego malucha śmiech znika i pojawia się zdumienie. Gra bardzo przyzwoicie , nie muszę chyba mówić ze takie wynalazki jak Voice kraft i inne bije na głowę. Jak na wzmacniacz za 100 zł gra świetnie.

Tonsil SWW , 20 L @40 Hz , jeśli ktoś myśli ze tym głośnikiem będzie przesuwał ludzi na chodnikach to się myli , ale głośnik zaskakuje precyzja i dość niskim jak na 8" bassem. Gra on przede wszystkim bardzo ładnie , nie ma mowy o monotonnym bu buu.

Back to top

grzesiek2888
Poziom 8
Poziom 8

Post#119 28 Sep 2010 21:33   

Emphaser Linearx 10'

Głośnik którego się już nie produkuje, a szkoda, bo bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Cena; ja kupiłem go za 80zł, uszkodzony (pęknięta membrana, podklejona) nowy, kosztował ok. 100 euro.

Głośnik bardzo szybki, precyzyjny i potrafiący bardzo nisko zejść jak na 10".
Bardzo uniwersalny i godny polecenia, bo za takie pieniądze ciężko znaleźć głośnik o podobnych paramatrach.

Testowany na Signat Roc1 w Oplu Corsie B.
Skrzynia BR ok 40L.

Podaje link do projektu DIY obecnego właściciela tego rarytasu. Pozdrawiam :)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1425413.html
Back to top

tomeekkk92
Poziom 13
Poziom 13

Post#120 08 Nov 2010 16:14   

JBL GTO 1014

2 x JBL GTO 1014 w bardzo dużej skrzyni zamkniętej pod wzmakiem JBL GTO 400. Odłuch w kumpla Seacie Cordoba.

Niestety te JBL'e nie zrobiły na mnie wrażenia , myślałem że będzie konkretny masaż pleców , niestety nie . Prawdopodobnie za słaby kolega ma wzmacniacz . Za te pieniądzę (500zł za skrzynię) na pewno coś lepszego można kupić.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Testy,wrażenia z odsłuchu subwooferów w przedziale do 1500zł
Page 4 of 5 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Similar topics
Filmiki z pracy subwooferów (62)
końcówka mocy do subwooferów (2)
Muzyka do testowania subwooferów (31)
Ranking subwooferów samochodowych (31)
kłopoty z fazami subwooferów (7)
Projekty subwooferów na lw 800 (33)
Precision Power Pioneer Dego - wrażenia z odsłuchu by Woolly (50)
Nagłośnienie do Subwooferów (16)
Vibe vs powerbass. Co sądzicie o tym? Wrażenia z odsłuchu. (1)
Sony XS-F1734 wrażenia odsłuchu:) (16)

Page generation time: 0.234 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed