X
  • #1 29 Apr 2006 22:36
    dynia1314
    Level 14  
    Helpful post? (0)
    Co pewien czas rozklad kompa i czyszcze jego elementy z kurzu po zlozeniu go od nowa albo mi sie nie uruchamia (uruchomi sie dopiero po jakim czasie. ostatni po 10 h) albo uruchamia sie ale po krotkiej pracy na nim wyskakuje mi niebieski ekran i pisze ze wystapil jakis blad. Za kazdym razem jest to inny blad. dokladnie to pisze o jakims pliku ktory spowodowal to. jest napisane ze jesli pierwszy raz widze ten ekran to niech odinstaluje oststnio zainstalowane oprogramowanie. Czy moze to byc wina ramu.
  • #2 29 Apr 2006 22:40
    riger
    Level 24  
    Helpful post? (0)
    Tak, moze to byc jego wina. Zeskanuj go memtestem albo gold memory. Wogole sprawdz czy nie masz zworki na dysku podpietej w pozycji CD (cable select). Czy podczas odpalania kompa komputer pika kilka razy i dopiero sie wlacza czy takie cos nie wystepuje?
  • #3 29 Apr 2006 23:00
    *mondzio*
    Level 30  
    Helpful post? (0)
    a możesz podać dokładnie błąd STOPU
  • #4 30 Apr 2006 00:42
    oleq_30
    Level 30  
    Helpful post? (0)
    moze to byc wina ramuproponuje wyczyscic styki pamieci i kart rozszerzen CLEANSEREM sprawdzic mocowanie wentylatora radiatora .
    j/w podaj kod lub wiekszy opis bledu

    ile razy pika co to za zestaw w ogole moze jakas konfiguracje podasz ?
  • #5 30 Apr 2006 03:31
    Artur k.
    Admin grupy audio
    Helpful post? (0)
    Witam

    Oprócz ramu wine mogą ponosić wyschniete kondensatory na plycie głównej, napisałes ze uruchamia sie po jakims czasie - jak mam to rozumiec. Włączasz i cisza czy wydaje jakieś dźwięki ( jeśłi tak to jakie) czy chodzi o to ze system sie zawiesza a dopiero za któryms razem startuje poprawnie ??.

    Podaj konfiguracje komputera, będzie prościej dojść co jest nie tak, a nie tylko zgadywac.

    Pozdrawiam
  • #6 30 Apr 2006 12:39
    arcady11
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    Przeczyść styki ramu i złącza od niego, możesz jeszcze poruszać pare razy dzwigienką od socketu procesora, bez coolera! Zobacz czy nie sa spuchniete kondensatory, no i moze być wina chipsetu (mostka południowego lub północnego, chyba, ze to SIS lub nForce), zimne luty pod układem. Napisz wiecej informacji, bo jak na razie to tylko poruszanie sie w ciemności po tunelu.

    Dodano po 3 [minuty]:

    ... aaa jeszcze jedno, niektóre płyty maja problem ze startem jak bateria od BIOSU jest rozładowana, sprawdz to!
    Arek
  • #7 30 Apr 2006 14:30
    dynia1314
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    no wiec tak:
    konfiguracja:
    plyta k7s8x
    procek sempron 2200(czyta go jako athlon 1800)
    karta graficzna GeForce 2 mx 400
    ram 256mb kingstone, 128mb no name
    dysk WDC WD400zb
    zasilacza nie stety nie znam ale napiecie na nim : 3.17v 4.87v, 12.23v
    nagrywarka LG GS 4163B
    narazie nie wyskakuje mi ten blad ale jak wyskoczy to spisze go i napisze tu
    komp po rozlozeniu i zlozeniu uruchamia sie lecz na monitorze nic nie widac, nie zalacza sie(dzieje sie tak tylko gdy wyjme procka z soketu gdy go nie wyjme a reszte tak to wyskakuja tylko bledy
    czasami po tym bledzie jak zresetuje go to przy wczytywaniu windowsa zawiesza sie
    mam jeszcze pytanie czy format dysku moze cos poradzic

    Dodano po 23 [minuty]:


    pojawil sie problem i system windows zostanie zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu

    BAD_POOL_HEAPEB ( ten wpis za kazdym razem jest inny)
    (tu jest jeszcze troche napisane pisze ze jesli po raz pierwszy raz widze ten blad to niech odinsatuje nowy zainstalowany sprzet a jesli juz to bylo to mam skontaktowac sie e sprzedawca)
    informacja techniczna
    STOP: 0x00000019 (0x00000020 0xe48f3e78 0xe48f4670 0x000ff0431)
  • #8 30 Apr 2006 15:24
    mat_ed
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Czy problem występuje również jak zostawisz tylko jedną kość RAMu?
    Tak jak kolega riger pisał pamięci potraktuj MemTestem - każdy moduł osobno ok. 3h.
  • #9 30 Apr 2006 15:27
    dynia1314
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    no wlasnie wyjalem jedna kosc zostawilem tylko kingstona narazie nie ma bledo ale poczkam i zobacze jecze
  Search 4 million + Products
Browse Products