FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

IPCOP rozwi±zujemy problemy...

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> IPCOP rozwi±zujemy problemy...
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#931 24 Oct 2011 15:01   

Re: IPCOP rozwi±zujemy problemy...

lenone wrote:
Jeszcze nie instalowa³em, ale z tego co czyta³em Advanced Proxy i URL zosta³y wbudowane w now± wersjê. Poza tym SNORT pojawi³ siê jako dodatek. Polecam forum www.ipcops.com

Szkoda, ¿e nie dzia³a forum na http://ipcop.elektroda.eu/, ....mój angielski jest za s³aby na www.ipcops.com
dziêki
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Oct 2011 15:01   

Back to top

balszoj1
Poziom 8
Poziom 8

Post#932 22 Nov 2011 12:33   

Witam wszystkich zainteresowanych tematem Ipcop. Zainstalowa³em w³a¶nie ipcopa w wersji 2.0, Postanowi³em zainstalowaæ nastêpuj±ce dodatki ups server http://www.h-loit.de/ipcop-ver-20x/ups-server/download
oraz Wlan AP http://www.ban-solms.de/ , jednak okazuje siê ¿e ups serwer dzia³a tylko pod wersjê 1.4.21 natomiast Wlan AP potrzebuje kernel'a w wersji 2.6.36.5 , i tu zaczynaj± siê schody o ile kartê Wlan wykrywa poprawnie to instalkê wywala, autor mia³ poczucie humoru poniewa¿ Ipcop 2.0 jest kernelem 2.6.36.4. Czy kto¶ wie jak zaktualizowaæ kernel do wersji 2.6.36.5
Back to top

jarex29
Poziom 2
Poziom 2

Post#933 16 Dec 2011 22:56   

Witam wszystkich wiernych uzytkowników i fanów ipcop.
Jestem uzytkownikiem wersji 2 plus 2 update czyli wersji 2.0.2 (wczesniej 1.4.21)
Postawilem ipcopa 2.0.2 na pc jako serwer na 35 komputerow w wersji oryginalnej czyli domyslne uslugi po wgraniu. Propblem polega na tym ze po 1 , 2 dniach pracy serwera komputery z windows7 sygnalizuja ograniczony dostep ( no moze ze 2 byly ok) a wszystkie kompy z xp chodza bez problemu bez wykrzyknikow, przypuszczam ze to jest kwestia wlaczenia lub wylaczenia ktorej¶ z uslug.
Moje lacze to dsl 4mb/s ip statyczne jak to przy dsl. Czy ktos moze wskazac mi mala wskazówkê, dzêkuje.
Back to top

scaner
Poziom 15
Poziom 15

Post#934 Post from the author of the topic 14 Jan 2012 21:02   

Czy IPCOP obs³u¿y 8GB RAM ???
Co¶ mi siê wydaje, ¿e tylko 4GB :(
Back to top

vosein1
Poziom 1
Poziom 1

Post#935 30 Jan 2012 00:10   

Witam.

Uzywam IPCop-a w wersji 2.0.2 jako router i firewall. Wszystko fajnie, pieknie. Natomiast mam problem z portem LPT. Wyglada na to, ze w IPCop nie ma modulow parport.
Po wpisaniu polecenia modprobe parport dostaje "Module parport not found".
W /dev oraz lsmod nie widac portu. Na plycie jest wlaczony na 100%, bo na innym dysku na ktorym stalo ubuntu server port LPT dzialal.
Czy ktos jest w stanie mi powiedziec jak mam dodac modul parport? Nigdy tego nie robilem i raczej nie wiem jak zrobic taka kompilacje w ipcop.

Bardzo prosze o pomoc.

Tak na marginesie LPT potrzebuje do sterownika od wyswietlacza LCD.
Na Ubuntu dzialal, a w IPCop jest cisza...

Pozdrawiam.
Back to top

jarex29
Poziom 2
Poziom 2

Post#936 08 Feb 2012 20:57   

szkoda ze jest takie juz male zainteresowanie
uwazam ze ipcop w porownaniu do brazilfw, zeroshell ,nnd cnd coyote linux ,jest najlepszy
ciekawy jest jeszcze freenass

Dodano po 1 [minuty]:

nadal mam problem z tymi kompami z windows 7 ale chyba nikt widze takiego przypadku nie mial
Back to top

waluszek
Poziom 14
Poziom 14

Post#937 23 Mar 2012 23:28   

Witam serdecznie
Jako ¿e do tej pory z ipcop radzi³em sobie, tak teraz nie wiem co mam z tym zrobiæ
A mianowicie:

Przekierowanie portów w ipcop 2.0.4 dzia³a wybiórczo, jak przekieruje port 8080 i próbujê Nmapem z innej sieci sprawdziæ jego status to mam informacjê ze jest otwarty, ale kiedy zmieniê ten port na 8081 to w ipcop jest informacja, ¿e dzia³a a Nmap nie pokazuje tego portu jako otwarty, tak samo dzieje siê z ka¿dym portem poza "8080, 8443"
O co chodzi, co robiê ¼le, mo¿e co¶ jeszcze trzeba dodatkowo w ipcop ustawiæ, ¿eby to zadzia³a³o?
Back to top

szwagros
Poziom 18
Poziom 18

Post#938 24 Mar 2012 08:45   

Rozró¿niasz pojêcia 'port otwarty' a 'port przekierowany'? Je¶li przekierujesz port na maszynê, na której jest on zamkniêty, to pomimo prawid³owego przekierowania nmap poka¿e status 'closed'. Aby port by³ otwarty, na maszynie docelowej musi byæ uruchomiony jaki¶ program, który ów port otworzy i bêdzie na nim nas³uchiwa³.
Back to top

waluszek
Poziom 14
Poziom 14

Post#939 24 Mar 2012 23:39   

Ca³y szkopu³ tkwi w tym ¿e porty które próbujê przekierowaæ na routerze s± ju¿ otwarte na maszynie docelowej, nmap w sieci wewnêtrznej to pokazuje.
np. port 22 ssh na docelowej maszynie otwarty a router go nie puszcza

po za tym nmap z zewn±trz mi nie pokazuje port closed, tylko nie pokazuje przekierowania w ogóle. jest informacja ¿e tylko jeden port jest przekierowany

Nie wiem tylko dlaczego puszcza port 8080 a innych nie, tak jakby port forwarding nie reagowa³ na regu³ki które zawieraj± port inny ni¿ 8080.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> IPCOP rozwi±zujemy problemy...
Page 32 of 32 Go to page Previous  1, 2, 3 ... 30, 31, 32
Jump to page:
Similar topics
IPCOP. Linux. Jak uruchomiæ IPCOP w trybie graficznym? (1)
Zaawansowany routing miêdzysieciowy w IPCop - problemy (2)

Page generation time: 0.21 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed