Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Funai TV2003 i wejscie RGB


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Funai TV2003 i wejscie RGB
Author
Message
qbek
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 19 Mar 2002
Posts: 55
Location: Sosnowiec

Post#1 Post from the author of the topic 26 Jun 2002 14:02   

Funai TV2003 i wejscie RGB


Czy mozliwe jest podlaczenie sygnalu RGB + composite sync. do funaia, ktory ma wyprowadzone tylko wejscie composite video?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Jun 2002 14:02   





Back to top
   
opelr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 1689

Post#2 27 Jun 2002 01:11   

Re: Funai TV2003 i wejscie RGB


qbek wrote:
Czy mozliwe jest podlaczenie sygnalu RGB + composite sync. do funaia, ktory ma wyprowadzone tylko wejscie composite video?

Rozwiazania na Twój problem nie mam ,ale mysle że kawałek schematu i myśl techniczna pozwoli na załatwienie sprawy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Jun 2002 01:11   





Back to top
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 27 Aug 2001
Posts: 1890

Post#3 27 Jun 2002 09:23   

Re: Funai TV2003 i wejscie RGB


Pewno chodzi tobie o takie rozwiązanie, gdzie nie trzeba ingerować w tv, bezpośrednio się nie da, możesz spróbować zrobić konwerter RGB/PAL, schematy dostępne w necie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Jun 2002 09:23   





Back to top
   
qbek
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 19 Mar 2002
Posts: 55
Location: Sosnowiec

Post#4 Post from the author of the topic 27 Jun 2002 12:50   

Re: Funai TV2003 i wejscie RGB


No wlasnie wrecz przeciwnie, chodzi mi o rozwiazanie z ingerencja w srodku, po to zeby nie robic konwertera (bo ad725 kosztuje 40 zl), tak mi sie wydaje ze mozna, bo przeciez tv i tak rozdziela composite na rgb. Albo sie myle...

Helpful message? + -

Back to top
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 27 Aug 2001
Posts: 1890

Post#5 27 Jun 2002 12:55   

Re: Funai TV2003 i wejscie RGB


jak z ingerencją to podejrzyj jakie masz kości w środku, pod tą marką można zobaczyć w środku nieraz cuda

Helpful message? + -

Back to top
   
qbek
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 19 Mar 2002
Posts: 55
Location: Sosnowiec

Post#6 Post from the author of the topic 27 Jun 2002 15:56   

Re: Funai TV2003 i wejscie RGB


Ok, obejrze schemat i wypisze co tam jest, jutro ok.7-mej podesle.
Ale na razie podlaczalem do wejscia rgb w sony karte graficzna i wcale mi sie nie podobalo (brak synchronizacji), uzywalem winvgatv, ale pewnie cos tam sie da poprzestawiac, bo odczytalem synchronizacje pozioma chyba 2,9 KHZ, a raczej powinna byc inna, nie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Funai TV2003 i wejscie RGB
Page 1 of 1
Similar topics
Funai Tv2003 (3)
Funai TV2003 (5)
Funai TV2003 - piszczy przetwornica (13)
TV Funai TV2003 i brak kontrastu (9)
Funai TV2003 problem z odchyl. pion. (5)
FUNAI TV2003. Jaka jest indukcyjność cewki L25? (1)
Funai TV2003, wystraja się opornie, brak chromy. (5)
Telewizor Funai TV2003 nie chce się włączyć (3)
Wejscie RGB w telewizorach starszego typu ??? (2)
Telewizorowe wejscie RGB na złączu 5 PIN DIN 180 (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl topic RSS feed