Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?
Autor
Wiadomość
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#1 Post autora tematu 24 Maj 2006 23:07   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?? Jakie procesy wtedy zachodzą w telefonie?? Jaki układ za to odpowiada?? Co wymusza ten sygnał??



POZDRAWIAM.
Powrót do góry
   
habrozaurus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 2950

Post#2 24 Maj 2006 23:17pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Wyłaczony telefon można namierzyć np. dzięki bateryjce w środku, tej do potrzymywania zegara.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2006 23:17pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Cyborg_3D
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 579

Post#3 25 Maj 2006 09:47pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Wyłączony telefon, w ktorym jest włożone jakiekolwiek źródło prądu zawsze JEST WŁĄCZONY ! To tak samo jak telewizor na czuwaniu, niby nie działa, a jednak pobiera prąd z gniazdka... :)


Więc bardzo łatwo namiezyc, bo istnieje bateryjka w srodku ktora podtrzymuje niektore układy, ktore potrzebują prądu zeby sie nie zawiesiły. I telefon, nawet wyłączony ( Przez przycisk ) ale z włożona baterią. Wysyła sygnał do pobliskiej anteny.




Pozdrawiam !
Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#4 Post autora tematu 25 Maj 2006 10:12   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Cytat:
ale z włożona baterią. Wysyła sygnał do pobliskiej anteny.

No ale rozwińcie właśnie tą kwestię. To BTS wymusza takie coś?? Czy to telefon ma ,,zakodowane" , że ma się komunikować. Chodzi mi tylko o stronę techniczną. jakie układy wysyłają ten sygnał itp itd.


pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Orochimaru
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 21 Mar 2004
Posty: 1120
Miasto: Warszawa

Post#5 25 Maj 2006 10:14pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Z tym wysyłaniem do pobliskiej anteny to chyba nie jest tak. To wymaga trochę prądu.
Słyszałem, że można zdalnie włączyć telefon z centrali i namierzanie trwa chwilkę.
Może ktoś to potwierdzić?
Powrót do góry
   
morgan_exe
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 29 Paź 2003
Posty: 5117
Miasto: Białystok

Post#6 25 Maj 2006 10:52pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Nie taka chwilke, potrzeba ponadto co najmniej 3 BTS'ów ;)
Powrót do góry
   
Lesz123
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 176
Miasto: Wrocław

Post#7 25 Maj 2006 10:55pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


A ja nie wierzę że można namierzyć wyłączony tel.
Jest wprawdzie na czuwaniu , ale moc podawna na elektronikę jest za mała .
Powrót do góry
   
wasylwek
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2003
Posty: 3110
Miasto: Kaszuby w Polsce & 3-miasto

Post#8 25 Maj 2006 11:11pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Coś mi nie pasuje
1 np. nokia 3310 3510 jako tako nie ma bateryjki nawet chyba jakiegoś mega CAP-a nie ma bo szybko gubi np. godzine i datę.
2. watpie ,żeby z takiej bateryjki mozna było wyssac tyle zasilania aby komórka wysłała jakiś sygnał do BTS-a ( a z podstaw teorii radiokomunikacji wyciagam wnioski ze łączność musi być w obie strony)
3. wlączony z zasilaniem ( z napisem "włoż karte sim") to może i sie zgodze ,że w jakis sposób można namierzyc , ale w innym stanie cos mi ne pasi .
P.S. mogę sie mylic . Temat mnie zaintrygował niech ktoś obeznany w tej kwestii oswieci Nas wszystkich.
To moje poranne przemyslenia , juz wczoraj wieczorem myslałem nad tym zagadnieniem ale sam jestem ciekaw.
pozadrawiam
Powrót do góry
   
ZAHYR
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Paź 2003
Posty: 2349
Miasto: Białystok

Post#9 25 Maj 2006 11:39pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Wylaczony telefon pobiera tylko prad do podtrzymania daty, godziny itd. Nie wiem kto wymysla takie bzdury ze wylaczony tel. komunikuje sie z BTSem... Z tego co sie orientuje to jedyny sposób na namierzenie wyłączonego telefonu to rewizja osobista / przeszukanie przez policje ;)
Powrót do góry
   
gdeco
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 253
Miasto: Golub-Dobrzyń

Post#10 25 Maj 2006 12:20pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


W życiu większych bzdur nie czytałem.
Żeby telefon namierzyć dokładnie, musi być w zasięgu 3 BTS i telefon MUSI być włączony i mieć kartę w środku (zalogowany do sieci).

Dajcie spokój z tym słyszałem, czytałem...
Przypominają mi się czasy "antyradaru" w 3210 :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Maj 2006 12:20pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#11 Post autora tematu 25 Maj 2006 12:27   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Panowie nie macie racji. Wyłączony tel ale z włożoną baterią można namierzyć. Musi on być w zasięgu 3 BTS'ow. Wysyła on co jakiś czas sygnał do BTS'a. To jest prawdą potwierdzoną przez inż. telekominikacji i znajomego prokuratora.

Ale ja się pytam: Jak to możliwe? ,,Idzie prąd z bateri do PA i ta wysyła sygnał" - mniej więcej o tego typu odpowiedź mi chodzi. Jak to z elektronicznego punktu widzienia jest możliwe??

Do poczytania: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=15474&highlight=namierzanie&sid=eac27fd03c70b88de0a98a690dc252ec
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=384667&highlight=namierzanie&sid=eac27fd03c70b88de0a98a690dc252ec
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=193639&highlight=namierzanie&sid=eac27fd03c70b88de0a98a690dc252ec


POZDRAWIAM.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Maj 2006 12:27   





Powrót do góry
   
djmolo
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 453
Miasto: Zabrze

Post#12 25 Maj 2006 12:48pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


bbxb pierwsze słysze. Mam obok 20 sztuk telefonów obok komputera. Dziennie jestem pare godzin przy tym kompie i nigdy nie zapyrkało mi w głośnikach typowym pryrpryrpry.

A włączony telefon z karta SIM co jakiś czas sie loguje i popyrkota. A leży mi 20 sztuk w tym 12 sprawnych z naładowana bateria ale wylaczone i nigdy nie słysząłem pyrkotania. A skoro wysyła do BTSów to pyrkanie musiało być słyszalne. Według mnie nie ma innej możliwości.

Oczywiście moje zdanie jest względne bo ja sie wogóle nie znam na elektronice :D

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
gdeco
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 253
Miasto: Golub-Dobrzyń

Post#13 25 Maj 2006 12:59pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Ludzie wrzućcie na luz. Takiej opcji nie ma.

Niech któryś z tych co słyszeli, czytali, jakiś dowód na potwierdzenie swojej tezy przedstawi (oj, chyba zapadnie cisza). :D
Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#14 Post autora tematu 25 Maj 2006 13:11   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Popatrzcie Panowie: jak wyłączysz telewizor pilotem to jest on niby wyłączony ale jest w czuwaniu. Nic na kineskopie się nie wyświetla. Włączenie TV też za pomoca pilota czyli zdalnie.
Podobnie jest z komami. Jak go wyłączysz przyciskiem to możesz go włączyć zdalnie.

To, że można namierzyć/włączyć wyłączony tel jest oczywiste. Gdzieś był topic "namierzanie skradzionego coś tam.." Tam było trochę infa.

Ja się pytam nie: czy można namierzyć. Ja pytam jaki prąd powoduje wysłanie sygnały do BTS'a.

Przeczytajcie Panowie te linki co je podałem w poprzednim poście.


POZDRAWIAM.
Powrót do góry
   
djmolo
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 453
Miasto: Zabrze

Post#15 25 Maj 2006 13:27pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Tak troche ironicznie do bbxb to można namierzyć skradzony samochód w którym jest troche benzyny w baku ?? Jest ukryty w lesie ?? Bo z tego wynika że tak. Bo mnei się wydaje że raczej musi być widoczny a najlepiej być na jakiejś drodze :)

Dla mnie to jest nie mozliwe. Jak telefon jest właczony i ma zasięg to jasna sprawa a wyłączony jest nie do namierzenia.
Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#16 Post autora tematu 25 Maj 2006 13:36   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Jak technicznie to jest możliwe to nie wiem - właśnie o to Was pytam.
Ale jestem pewnien na 200% że jest to możliwe.
Dj Molo przeczytałeś te linki co je podałem?? Poczytaj...


POZDRAWIAM.
Powrót do góry
   
djmolo
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 453
Miasto: Zabrze

Post#17 25 Maj 2006 13:52pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Tak czytałem i jak dla mnie nic nie wynika z tego jasno. Zatem przystaje przy swoim że jest to nie możliwe i teraz bede śledził ten wątek aż wyjdzie co i jak dokładnie.


Pozdarwiam
Powrót do góry
   
habrozaurus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 2950

Post#18 25 Maj 2006 14:18pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


No ja też jestem w 100% pewnien, że idzie namierzyć wyłaczony telefon. Kiedyś była audycja w radiu o komórkach, i jakiś człowiek wypowiadał się, że można nawet dzięki tej małej bateryjce, co jest w srodku. Szególowych informacji nie chciał podać. Powiedział to jako ciekawostkę.
Po drugie znajomy policjant też mówił, że jest to możliwe, i podobnie jak koleś z radia nie chciał ujawnić jak to jest możliwe.
Powrót do góry
   
rakoczy42
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 351
Miasto: wawa

Post#19 25 Maj 2006 14:26   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


slyszeliscie do kogos,widzieliscie gdzies.To napiszcie gdzie i od kogo a nie takie bzdety wypisujecie.Niedlugo zapodacie temat ze mozna namierzyc sama karte sim wyjeta z fona :D
Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#20 Post autora tematu 25 Maj 2006 14:34   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Haber oni nie dadzą się przekonać :-) Może niech się wypowie więcej speców to coś ustalimy.


POZDRAWIAM.
Powrót do góry
   
waldix
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Kwi 2002
Posty: 345
Miasto: Sieradz

Post#21 25 Maj 2006 14:36   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


A ja powiem tak. Skoro na tej małej bateryjce (do podtrzymania daty i godziny) telefon jest wogóle w stanie się kominikować z BTS to dlaczego na normalnych bateriach telefon nie wytrzymuje na czuwaniu po rok albo dwa tylko jeden tydzień. Nie siedze w GSM ale tak na chłopski rozum żeby wysłać w świat jakąś fale radiową i żeby jeszcze przebyła kilkanaście-kilkadziesiąŧ kilometrów (wśród zakłuceń, tłumienia przez różne przeszkody) to potrzeba jednak troche mocy i to nie tyle co ma w sobie bateryjka od zegarka.

A w radiu powiedzieli pewnie tak żeby ta zgraja bandytów się trochę przestraszyła.

Tzn. pewnie można tak namierzyć telefon ale stojąc 5m od niego i mierząc pole magnetyczne jaką ta bateryjka z siebie zdoła wykrzesać :)
Powrót do góry
   
gdeco
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Sty 2004
Posty: 253
Miasto: Golub-Dobrzyń

Post#22 25 Maj 2006 14:44   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Panowie, żeby telefon cokolwiek wysłał musi mieć sterowanie. Samo PA nic nie wyśle. Sterowanie w telefonach jest realizowane przez software. W jaki sposób "zmusić" telefon do wysłania czegokolwiek jak nie działa sterownik (software)? Takiej opcji nie ma.
Nie piszcie głupot.
Powrót do góry
   
Cyborg_3D
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 579

Post#23 25 Maj 2006 16:10   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


No to moze niech ktoś coś zrobi ? Moze telefon z pogróżkami do Kaczuszki. Wyłaczy telefon, i jak nie przyjadzie policja to niech napisze na forum !
Powrót do góry
   
BudzewoHB
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 428
Miasto: Kętrzyn

Post#24 25 Maj 2006 16:23pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Hi, chcialbyms ie udzielic w tej sprawie...

otoz z chwila wlaczenia telefonu wysyla on do sieci imei z informacja ktora karta sie loguje...

przy wylaczonym telefonie nie ma takich mozliwosci zeby wyslal numer imei, ale ... i tu chcialbym potwierdzic gdybanie

slyszalem od funkcjonariuszy ze jest mozliwosc podsluchania przy wylaczonym telefonie, z wlozona bateria ... no mysle ze nie jest to ta malutka bateria podtrzymujaca zasilanie.

trzeba by bylo w tym momencie przeanalizowac w jaki sposob, wiem ze na tym forum sa elektronicy z zawodu jak i z zamilowania ... sa programisci ... moze wspolnie da sie cos ustalic.

czy jest mozliwosc wlaczenia telefonu poprzez wywolanie numeru imei.
jezeli jest podlaczone zasilanie do niego to moze ... gdybysmy uznali telefon za odbiornik fal radiowych to mysle ze byla by taka mozliwosc.
tylko w jaki sposob odbywa sie wysterowanie odbiornika ....

pomysle i dopisze ...

Dodano po 3 [minuty]:

ty a co z podlozeniem bomby w warszawskim metrze?

pamietacie ta akcje? policjant zadzwonil z niezarejestrowanej karty i powiedzial ze jest bomba.
moje propozycje:
- telefon z ktorego dzwonil byl wczesniej uzytkowany i doszli po wczesniejszej zarejestrowanej na nim karcie
- klient z tego numeru z ktorego dzwonil wykonywal telefony do znajomych
- po telefonie o bombie telefon ciagle byl wlaczony.... ale dopiero po przemieszczaniu sie mogli by dowiedziec gdzie mniej wiecej sie udaje ...
Powrót do góry
   
ZAHYR
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Paź 2003
Posty: 2349
Miasto: Białystok

Post#25 25 Maj 2006 16:41   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


bbxb napisał:
Włączenie TV też za pomoca pilota czyli zdalnie.
Podobnie jest z komami. Jak go wyłączysz przyciskiem to możesz go włączyć zdalnie

No zastanawiam sie w jaki sposob wlaczysz zdalnie telefon... Moze jeszcze samochody ktore stoja u ciebie na ulicy potrafisz zdalnie odpalic? Co do TV to telewizor jest na czuwaniu wtedy gdy wylaczysz go z pilota, jesli wylaczysz go przyciskiem na obudowie, nie pobiera prądu...
Dajcie spokoj ludzie, wyłączony telefon nie komunikuje sie z BTSem, bo niema technicznie takiej możliwości, podlaczylem kilka godzin temu amperomierz pod wylaczony telefon z bateria i z rejestru widze ze nie bylo zadnych skokow poboru pradu (juz prawie 5godz.), pobor pradu jest znikomy, a nadajnik telefonu niema szans na wyemitowanie nawet sygnału o mocy 0.02W. To gadanie mundurowych jest tylko po to aby nastraszyc kieszonkowcow, a to co mówią znajomi itd. to tylko ich wyobraźnia lub usłyszane podobne głupoty...
Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#26 Post autora tematu 25 Maj 2006 17:27   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Dementuję kilka bzdur:
:arrow: telefon wyłączony ale z baterią - da się namierzyć
:arrow: telefon wyłączony bez bateri - nie da się namierzyć
:arrow: ta bateryjka co podtrzymuje datę nie ma nic do gadania
:arrow:
Cytat:
Panowie, żeby telefon cokolwiek wysłał musi mieć sterowanie. Samo PA nic nie wyśle.

Ja napisałem tylko jakiego typu odpowiedzi się spodziewam. Oczywiście to z tym PA to była bzdura ale chodzi mi o czysto elektroniczną odpowiedź.
:arrow:
Cytat:
czy jest mozliwosc wlaczenia telefonu poprzez wywolanie numeru imei.

Jest na 100%


Zahyr i inni spacjaliści po liceum humanistycznym i wychowani na poradnikach GSM z Allegro: wiecie co to telemetria?? miał ktoś z Was kiedyś jakikolwiek przedmiot w szkole z telekominikacji albo elektroniki??
Panowie ja nie chcę waszych wypowiedzi w stylu: nie można namierzyć telefonu. Ja wiem że można namierzyć i koniec kropka. Chcę aby wypowiadali się ludzie którzy mogą mi wyjaśnić na jakiej zasadzie to się odbywa. A te wszystkie wasze docinki typu: ,,namierzyć samochód" pokazują tylko, że wasza wiedza na temat podstaw telekomunikacji jest zerowa. Proponuje przeczytać jakiś podręcznik z poziomu technikum o profilu telekominikacji i teleinformatyki.


POZDRAWIAM.

Dodano po 5 [minuty]:

A tak całkowicie odbiegając od tematu dla wszystkich niedowiarków mała ciekawostka:
DZWONIĄCY TELEFON !!

Otóż wybijasz do kogoś numer i podczas gdy na komorce wyskoczy ci napis "Łączy"
lub gdy Ty usłyszysz pierwszy sygnal w swojej komorce po prostu wyjmujesz
baterie ze swojego telefonu komurkowego.
Działa na wszystkich modelach telefonow tylko czasami wyswietli numer a
czasami nie.
Gdy wyjmiesz baterie to telefon osoby do ktorej dzownisz dalej dzwoni.....


I co wy na to?? Też niby nie możliwe A JEDNAK.....


POZDRAWIAM.
Powrót do góry
   
BudzewoHB
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 428
Miasto: Kętrzyn

Post#27 25 Maj 2006 17:37pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


bbxb napisał:

A tak całkowicie odbiegając od tematu dla wszystkich niedowiarków mała ciekawostka:
DZWONIĄCY TELEFON !!

Otóż wybijasz do kogoś numer i podczas gdy na komorce wyskoczy ci napis "Łączy"
lub gdy Ty usłyszysz pierwszy sygnal w swojej komorce po prostu wyjmujesz
baterie ze swojego telefonu komurkowego.
Działa na wszystkich modelach telefonow tylko czasami wyswietli numer a
czasami nie.
Gdy wyjmiesz baterie to telefon osoby do ktorej dzownisz dalej dzwoni.....


I co wy na to?? Też niby nie możliwe A JEDNAK.....


POZDRAWIAM.


:) szybkie wytlumaczenie z mojej strony :)

karta po prostu nie zdolala sie wylogowac z sieci, chyba norma :)
Powrót do góry
   
wasylwek
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2003
Posty: 3110
Miasto: Kaszuby w Polsce & 3-miasto

Post#28 25 Maj 2006 17:45pomocny post - solucja   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Jestem elektronikiem z wykształcenia i z zamiłowania.
Ale jestem równiez zdrowo myślącym człowiekiem.
I celowo przytoczę tu "humanistyczny" przykład.
Czy można namierzyć Pana bbxb na forum elektroda jeżeli Ten nie wysyła żadnych postów ?
Tak myśle cały czas nad tym ciekawym tematem ...jak wiemy IMEI telefonu ....musi ono zostać w jakis sposób wysłane do "czegokolwiek" . Koledzy robili juz praktyczne doświadczenia i "goły telefon" nic takiego nie emituje .Jedyne co można zrobic i "ruszyć" w.cz. do pracy ( mam na myśli emisję mocy która jest w stanie wysłac jakąś informację) jest wybranie nr i zadzwonienie ...prócz nr 112 każdy telefon rozłącza się P.S. mam znajomego policjanta mówił mi że jeśli sie dzwoni bez sima oni nie mają odczytu IMEI (nie wiem jak tu sie ma sprawa tego co sie dzieje u operatora) jest to możliw jedynie z kartą sim delikwenta .Tym bardziej wyłączony telefon nie ma możliwośći wysłania czegokolwiek.
Na mój rozum nie ma możliwośći namierzenia wyłączonego telefonu włączonego leżącego bez karty też nie . Komplet urządzenia nadawczo-odbiorczego jakim jest popularna "komórka" stanowi aparat i karta SIM .
Ale poczekam na dalszy rozwój tego jakże intrygującego tematu.:D
Powrót do góry
   
Gogi123
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 829
Miasto: Kujawsko- Pomorskie

Post#29 25 Maj 2006 17:58pomocny post - solucja   

Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


Miałem zajęcia z jednym wojskowym. Twierdzil ze mozna namierzyc i ze to robil. hmmm ja tam nie wiem....... nie mialem elektroniki to nie znaczy ze nie umiem myslec jak i inni. Wiekszosc wielkich umyslow nie byla w ksztalcona w kierunku swej madrosci............

Reasumujac: Telefon komunikuje sie z nadajnikiem. Jesli tego nie robi to tak jakby lokalizowac skradziony samochod po jego radiu czy car audio :)

Wiec skoro sie komunikuje to musi wysylac i odbierac fale radiowe. Wspominaliscie o tym prprprprpr przy glosnikach - skoro go nie ma no to chyba sie nie komunikuje a jakie inne czestotliwosci ma wysylac skoro jest homologowany na odpowiednie pasmo ???

A co do podsluchu no to przeciez musi byc trasmisja....

NO I GWÓŹDŹ PROGRAMU :-D BBX Po co ci informacje jak zlokalizowac telefon?? Takie dzialania sa przeciez nielegalne hahaha :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Maj 2006 17:58pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
bbxb
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 2120
Miasto: www.pajacyk.pl

Post#30 Post autora tematu 25 Maj 2006 18:05   

Re: Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?


To może robią to tak, że włączają najpierw telefon a później namierzają?? Ja nie wiem jak to dzieje się od strony elektronicznej [bo o to Was pytam] ale wiem na 100% i dam sobie rękę obciąć, żę można namierzyć wyłączony telefon.

Może ktoś ma jakiegoś znajomego w PLUS GSM na przykład?? Może u nich trzeba zapytać???


POZDRAWIAM.

Dodano po 2 [minuty]:

Cytat:
Miałem zajęcia z jednym wojskowym. Twierdzil ze mozna namierzyc i ze to robil.

No więc chyba wszystko jasne. Mam rację.

Cytat:
karta po prostu nie zdolala sie wylogowac z sieci

Dobra odpowiedź :-)


POZDRAWIAM.

Dodano po 2 [minuty]:

Cytat:
NO I GWÓŹDŹ PROGRAMU Very Happy BBX Po co ci informacje jak zlokalizowac telefon?? Takie dzialania sa przeciez nielegalne hahaha

No to masz gwóźdż: co jest nielegalne?? Ja pytam o informacje a nie o lokalizowanie. Informacje sa nielegalne czy lokalizowanie?? hahahahahha

POZDRO!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Jak to jest, że wyłączony telefon można namierzyć?
Strona 1 z 3 Idź do strony 123  Następny
Podobne tematy
SE W890i - czy można namierzyć ten telefon ? (3)
Czy można w łatwy sposób namierzyć telefon komórkowy jeśli (8)
Jak namierzyć włączony telefon? (8)
Zgubiłem telefon albo mi go ukradli jak go namierzyć (16)
Czy da się namierzyć skradziony telefon z kartą sim? (11)
Nokia 3210 - ładowanie tylko gdy telefon wyłączony. (1)
[ N82 ] rozładowuje baterie - wyłączony telefon pobiera 30mA (7)
Czy można namierzyć lokalizację przez kilkadziesiąt sekund... (4)
Nokia E66 - wiesza się jeśli abonent ma wyłączony telefon... (9)
Nokia 2600. Telefon jest widoczny po podłączeniu do PC, ale nie można nic wgrać. (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS