Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

flamer
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 28 Maj 2006 01:37   

Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


jak sie robi takie przypisy jak na foto niżej? CHodzi mi o to, bo chce kilka przypisów wstawić tak żeby były numerowane (jak na foto), ale nie moge. Jak sie to robi żeby można np. na jednej stronie zrobić 1. przypis, 2. przypis, 3. przypis
pozdrawiam

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + +3 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Mati21
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 28
Miasto: Chełm

Mati21
Poziom 8
Post#2 28 Maj 2006 10:17Pomocny postPozytywne oceny   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Przypisy w wordzie wykonujeny najprościej naciskając jednocześnie klawisze prawy alt i j obok wyrazu lub zdania, które trzeba nim opatrzeć (czyli alt + j)mówiąc łopatologicznie.Smile na lewym alcie nie można wykonać przypisu. Jeszcze jedno: Word automatycznie numeruje przypisy w kolejnści ich wstawiania.

Czy wiadomość jest pomocna? + +6 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
-=[OLO]=-
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Paź 2004
Posty: 824
Miasto: Gorzów

-=[OLO]=-
Poziom 20
Post#3 28 Maj 2006 14:43Pomocny postPozytywne oceny   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Ja do wstawiania przypisów używam przycisku zaznaczonego na fotce.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + +16 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
blackrage
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Sty 2004
Posty: 175
Miasto: Lublin

blackrage
Poziom 14
Post#4 28 Maj 2006 16:42Pomocny post   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Zaznaczasz słowo ( zdanie ) do którego ma się odnosić przypis i wybierasz z menu : Wstaw -> Przypis ...

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

flamer
Poziom 15
Post#5 Post autora tematu 28 Maj 2006 18:01   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


ok, wielkie dzięx za podpowiedzi
bo ja jak robiłem przypis to stawiałem [enter] na końcu przypisu i myślałem że zrobi sie poniżej przypis 2 Rolling Eyes ale teraz już wiem że trzeba kursor ustawić przy następnym tekście i wtedy automatycznie utworzy się kolejny przypis
Temat Zamykam
Pozdrawiam[/url]

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
janiakpawel
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 24 Sty 2013
Posty: 1
Miasto: Warszawa

janiakpawel
Poziom 1
Post#6 24 Sty 2013 21:11   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Co do przypisów są pewne różnice we wstawianiu w Wordzie, Writerze ( Oppen Office ) czy też pakiecie Google Docs. Warto zacząć pisać pracę dyplomową w jednym edytorze,żeby potem uniknąć błędów w wyświetlaniu i zmiany kolejności poszczególnych pozycji w pracy. Więcej o przypisach konkretnie jakich skrótów klawiaturowych użyć tutaj:

http://pisanie-prac.com.pl/praca-dyplomowa/przypisy-w-pracy/

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Word 2010 - przypis dolny - zbędne ENTERy (4)
jak w wordzie zrobić matematyczne wyrazenia ? (2)
Jak zrobić w Wordzie takie odsyłacze do podpunktów.... (7)
Jak to zrobić w Wordzie? Hiperłącze do pliku PDF. (16)
Makra w wordzie - jak zrobic? (8)
przypis albo bibliografia załączikowa (4)
Jak włączyc autosave w WORDZIE 2000? (2)
Jak się pozbyć kratek w wordzie? (12)
Jak dokonać rozczłonowania tekstu w WORDzie (1)
jak zmienić skróty klawiszowe w wordzie (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS