Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy edukacyjne
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
flamer
Poziom 15
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Pomógł: 3
Ocena postów: 4
flamer
Poziom 15
Post#1 28 Maj 2006 01:37  Autor tematu   

Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


jak sie robi takie przypisy jak na foto niżej? CHodzi mi o to, bo chce kilka przypisów wstawić tak żeby były numerowane (jak na foto), ale nie moge. Jak sie to robi żeby można np. na jednej stronie zrobić 1. przypis, 2. przypis, 3. przypis
pozdrawiam

Załączniki:

Pomocny post? + +3
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Mati21
Poziom 10
Miasto: Chełm
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 28
Pomógł: 1
Ocena postów: 8
Mati21
Poziom 10
Post#2 28 Maj 2006 10:17Pomocny postPozytywne oceny    

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Przypisy w wordzie wykonujeny najprościej naciskając jednocześnie klawisze prawy alt i j obok wyrazu lub zdania, które trzeba nim opatrzeć (czyli alt + j)mówiąc łopatologicznie.:) na lewym alcie nie można wykonać przypisu. Jeszcze jedno: Word automatycznie numeruje przypisy w kolejnści ich wstawiania.

Pomocny post? + +8
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
-=[OLO]=-
Poziom 24
Miasto: Gorzów
Dołączył: 08 Paź 2004
Posty: 824
Pomógł: 36
Ocena postów: 25
-=[OLO]=-
Poziom 24
Post#3 28 Maj 2006 14:43Pomocny postPozytywne oceny    

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Ja do wstawiania przypisów używam przycisku zaznaczonego na fotce.

Załączniki:

Pomocny post? + +18
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
blackrage
Poziom 14
Miasto: Lublin
Dołączył: 14 Sty 2004
Posty: 182
Pomógł: 10
Ocena postów: 1
blackrage
Poziom 14
Post#4 28 Maj 2006 16:42Pomocny post    

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Zaznaczasz słowo ( zdanie ) do którego ma się odnosić przypis i wybierasz z menu : Wstaw -> Przypis ...

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
flamer
Poziom 15
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Pomógł: 3
Ocena postów: 4
flamer
Poziom 15
Post#5 28 Maj 2006 18:01  Autor tematu   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


ok, wielkie dzięx za podpowiedzi
bo ja jak robiłem przypis to stawiałem [enter] na końcu przypisu i myślałem że zrobi sie poniżej przypis 2 :roll: ale teraz już wiem że trzeba kursor ustawić przy następnym tekście i wtedy automatycznie utworzy się kolejny przypis
Temat Zamykam
Pozdrawiam[/url]

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
janiakpawel
Poziom 1
Miasto: Warszawa
Dołączył: 24 Sty 2013
Posty: 1
janiakpawel
Poziom 1
Post#6 24 Sty 2013 21:11    

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Co do przypisów są pewne różnice we wstawianiu w Wordzie, Writerze ( Oppen Office ) czy też pakiecie Google Docs. Warto zacząć pisać pracę dyplomową w jednym edytorze,żeby potem uniknąć błędów w wyświetlaniu i zmiany kolejności poszczególnych pozycji w pracy. Więcej o przypisach konkretnie jakich skrótów klawiaturowych użyć tutaj:

http://pisanie-prac.com.pl/praca-dyplomowa/przypisy-w-pracy/

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Word 2010 - przypis dolny - zbędne ENTERy (4)
jak w wordzie zrobić matematyczne wyrazenia ? (2)
Jak zrobić w Wordzie takie odsyłacze do podpunktów.... (7)
Jak to zrobić w Wordzie? Hiperłącze do pliku PDF. (16)
Makra w wordzie - jak zrobic? (8)
przypis albo bibliografia załączikowa (4)
Jak włączyc autosave w WORDZIE 2000? (2)
Jak się pozbyć kratek w wordzie? (12)
Jak dokonać rozczłonowania tekstu w WORDzie (1)
jak zmienić skróty klawiszowe w wordzie (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.11 seconds

elektroda.pl temat RSS