Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?
Autor
Wiadomość
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 28 Maj 2006 01:37   

Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


jak sie robi takie przypisy jak na foto niżej? CHodzi mi o to, bo chce kilka przypisów wstawić tak żeby były numerowane (jak na foto), ale nie moge. Jak sie to robi żeby można np. na jednej stronie zrobić 1. przypis, 2. przypis, 3. przypis
pozdrawiam

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Maj 2006 01:37   





Powrót do góry
   
Mati21
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 29
Miasto: Chełm

Post#2 28 Maj 2006 10:17pomocny post - solucja   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Przypisy w wordzie wykonujeny najprościej naciskając jednocześnie klawisze prawy alt i j obok wyrazu lub zdania, które trzeba nim opatrzeć (czyli alt + j)mówiąc łopatologicznie.:) na lewym alcie nie można wykonać przypisu. Jeszcze jedno: Word automatycznie numeruje przypisy w kolejnści ich wstawiania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Maj 2006 10:17pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
-=[OLO]=-
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Paź 2004
Posty: 825
Miasto: Gorzów

Post#3 28 Maj 2006 14:43pomocny post - solucja   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Ja do wstawiania przypisów używam przycisku zaznaczonego na fotce.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Maj 2006 14:43pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
blackrage
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Sty 2004
Posty: 164
Miasto: Lublin

Post#4 28 Maj 2006 16:42pomocny post - solucja   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Zaznaczasz słowo ( zdanie ) do którego ma się odnosić przypis i wybierasz z menu : Wstaw -> Przypis ...
Powrót do góry
   
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 28 Maj 2006 18:01   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


ok, wielkie dzięx za podpowiedzi
bo ja jak robiłem przypis to stawiałem [enter] na końcu przypisu i myślałem że zrobi sie poniżej przypis 2 :roll: ale teraz już wiem że trzeba kursor ustawić przy następnym tekście i wtedy automatycznie utworzy się kolejny przypis
Temat Zamykam
Pozdrawiam[/url]
Powrót do góry
   
janiakpawel
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 24 Sty 2013
Posty: 1
Miasto: Warszawa

Post#6 24 Sty 2013 22:11   

Re: Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?


Co do przypisów są pewne różnice we wstawianiu w Wordzie, Writerze ( Oppen Office ) czy też pakiecie Google Docs. Warto zacząć pisać pracę dyplomową w jednym edytorze,żeby potem uniknąć błędów w wyświetlaniu i zmiany kolejności poszczególnych pozycji w pracy. Więcej o przypisach konkretnie jakich skrótów klawiaturowych użyć tutaj:

http://pisanie-prac.com.pl/praca-dyplomowa/przypisy-w-pracy/
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Przypis dolny w Wordzie - jak zrobić?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak w wordzie zrobić matematyczne wyrazenia ? (2)
Jak zrobić w Wordzie takie odsyłacze do podpunktów.... (7)
Jak to zrobić w Wordzie? Hiperłącze do pliku PDF. (16)
przypis albo bibliografia załączikowa (4)
Makra w wordzie - jak zrobic? (8)
Word 2007 - przypis na marginesie bocznym (4)
Jak włączyc autosave w WORDZIE 2000? (2)
Jak się pozbyć kratek w wordzie? (12)
Jak dokonać rozczłonowania tekstu w WORDzie (1)
jak zmienić skróty klawiszowe w wordzie (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS