Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak wstawić skanowany obraz do Worda??? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
afticn
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 336
Miasto: Cieszyn

afticn
Poziom 16
Post#1 Post autora tematu 30 Maj 2006 11:22   

Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Witam.
Mam taki problem ,mianowicie nie wiem jak wstawić skanowany dokument do programu Word???
Dokładnie opisując po otworzeniu Worda,i próbie wstawienia pliku z skanera,ukazuje mi sie 210 stron z jakimiś dziwnymi znakami,a chodzi mi o to by obraz,a własciwie druk który zeskanowałem mógł zmodyfikować programem Word,ponieważ na obrazie-druku jest błąd.
Druk ,który chcę wstawić do Worda jest drukiem kolorowym,i zapisany jest w albumie skanera.
Bardzo prosze o szczegóły wykonania tej "operacji"
Z góry serdecznie dziękuje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Maj 2006 11:22   



Powrót do góry
Jasiek690
Moderator na urlopie...
Moderator na urlopie...


Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 2273
Miasto: mazowieckie

Jasiek690
Moderator na urlopie...
Post#2 30 Maj 2006 11:38   

Re: Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. Jeśli chcesz wstawić tekst jako zdjęcie to wstawiasz jako normalny obrazek, nie możesz go edytować. Ale jeżeli chcesz przenieść sam tekst potrzebne Ci będzie oprogramowane OCR. Zczyta ze skanera tekst i będziesz go mógł obrobić w Wordzie jakbyś sam go napisał.[/list]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Maj 2006 11:38   



Powrót do góry
afticn
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 336
Miasto: Cieszyn

afticn
Poziom 16
Post#3 Post autora tematu 30 Maj 2006 11:48   

Re: Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Własnie w tym problem,że chce wstawić tekst,wraz załaczonym obrazkem-obazek miał by zostać,ale chcę edytować tekst????

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Maj 2006 11:48   



Powrót do góry
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 22988
Miasto: Oława

Błażej
Poziom 26
Post#4 30 Maj 2006 11:58   

Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


To tekst zczytujesz jakims programem rozpoznającym czcionkę (recognita) i zapisujesz jako tekst. A obrazek wrzucasz normalnie po przycięciu do odpowiedniego rozmiaru.
Jeśli wrzucisz tekst jako skan, to nie będziesz go mógł edytować.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Maj 2006 11:58   



Powrót do góry
Jasiek690
Moderator na urlopie...
Moderator na urlopie...


Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 2273
Miasto: mazowieckie

Jasiek690
Moderator na urlopie...
Post#5 30 Maj 2006 12:56   

Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Rozumiem teraz. Zrob tak jak Błażej mowi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Maj 2006 12:56   



Powrót do góry
yaroo2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 2
Miasto: szczecin

yaroo2
Poziom 2
Post#6 30 Maj 2006 23:18   

Re: Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Very Happy POLECAM PROGRAM FINE READER W WERSJI 7 ALBO 8. PO ZESKANOWANIU MOŻNA WYBRAĆ JAKI BLOK MA JAK ROZPOZNAWAĆ NP. TABELA. GRAFIKA ETC. I JĘZYKI DODATKOWE SĄ DO ŚCIĄGNIĘCIA ZE STRONY PRODUCENTA. JAKBYCO TO SŁUŻĘ POMOCĄ W OBSŁUDZE PROGRAMU.

Nie krzycz! Wyłącz CapsLock!
[jankolo]


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak wstawić skanowany obraz do Worda???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wstawić dobrej jakosci obrazek do worda? (6)
Jak wstawić łącze do tabeli Excela w dokumencie Worda? (2)
Jak wstawić obraz z kamery na stronę internetową? (5)
Czy jestem skanowany przez USA? (2)
Z PDF do worda? Jak można to zrobić? Jak wydrukować? (3)
Jak odzyskać plik Worda? (4)
Jak odzyskać hasło do worda (3)
jak odzyskać nadpisany plik worda? (5)
Jak wpakować do worda nową czcionke ? (1)
AutoCad - jak skopiować rysunek do Worda? (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS