Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak wstawić skanowany obraz do Worda??? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy narzędziowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
afticn
Poziom 18
Miasto: Cieszyn
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 348
Ocena postów: 1
afticn
Poziom 18
Post#1 30 Maj 2006 11:22  Autor tematu   

Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Witam.
Mam taki problem ,mianowicie nie wiem jak wstawić skanowany dokument do programu Word???
Dokładnie opisując po otworzeniu Worda,i próbie wstawienia pliku z skanera,ukazuje mi sie 210 stron z jakimiś dziwnymi znakami,a chodzi mi o to by obraz,a własciwie druk który zeskanowałem mógł zmodyfikować programem Word,ponieważ na obrazie-druku jest błąd.
Druk ,który chcę wstawić do Worda jest drukiem kolorowym,i zapisany jest w albumie skanera.
Bardzo prosze o szczegóły wykonania tej "operacji"
Z góry serdecznie dziękuje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Jasiek690
Moderator na urlopie...
Miasto: mazowieckie
Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 2274
Pomógł: 51
Ocena postów: 34
Jasiek690
Moderator na urlopie...
Post#2 30 Maj 2006 11:38    

Re: Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. Jeśli chcesz wstawić tekst jako zdjęcie to wstawiasz jako normalny obrazek, nie możesz go edytować. Ale jeżeli chcesz przenieść sam tekst potrzebne Ci będzie oprogramowane OCR. Zczyta ze skanera tekst i będziesz go mógł obrobić w Wordzie jakbyś sam go napisał.[/list]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
afticn
Poziom 18
Miasto: Cieszyn
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 348
Ocena postów: 1
afticn
Poziom 18
Post#3 30 Maj 2006 11:48  Autor tematu   

Re: Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Własnie w tym problem,że chce wstawić tekst,wraz załaczonym obrazkem-obazek miał by zostać,ale chcę edytować tekst????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Błażej
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Oława
Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 25307
Pomógł: 1892
Ocena postów: 236
Błażej
Zasłużony dla elektroda
Post#4 30 Maj 2006 11:58    

Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


To tekst zczytujesz jakims programem rozpoznającym czcionkę (recognita) i zapisujesz jako tekst. A obrazek wrzucasz normalnie po przycięciu do odpowiedniego rozmiaru.
Jeśli wrzucisz tekst jako skan, to nie będziesz go mógł edytować.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Jasiek690
Moderator na urlopie...
Miasto: mazowieckie
Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 2274
Pomógł: 51
Ocena postów: 34
Jasiek690
Moderator na urlopie...
Post#5 30 Maj 2006 12:56    

Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


Rozumiem teraz. Zrob tak jak Błażej mowi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
yaroo2
Poziom 2
Miasto: szczecin
Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 2
yaroo2
Poziom 2
Post#6 30 Maj 2006 23:18    

Re: Jak wstawić skanowany obraz do Worda???


:D POLECAM PROGRAM FINE READER W WERSJI 7 ALBO 8. PO ZESKANOWANIU MOŻNA WYBRAĆ JAKI BLOK MA JAK ROZPOZNAWAĆ NP. TABELA. GRAFIKA ETC. I JĘZYKI DODATKOWE SĄ DO ŚCIĄGNIĘCIA ZE STRONY PRODUCENTA. JAKBYCO TO SŁUŻĘ POMOCĄ W OBSŁUDZE PROGRAMU.

Nie krzycz! Wyłącz CapsLock!
[jankolo]


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak wstawić skanowany obraz do Worda???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wstawić dobrej jakosci obrazek do worda? (6)
Jak wstawić łącze do tabeli Excela w dokumencie Worda? (2)
Jak wstawić obraz z kamery na stronę internetową? (5)
Czy jestem skanowany przez USA? (2)
Z PDF do worda? Jak można to zrobić? Jak wydrukować? (3)
Jak odzyskać plik Worda? (4)
Jak odzyskać hasło do worda (3)
jak odzyskać nadpisany plik worda? (5)
Jak wpakować do worda nową czcionke ? (1)
AutoCad - jak skopiować rysunek do Worda? (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.12 seconds

elektroda.pl temat RSS