jasiek2010 Poziom 20

|
09 Jun 2003 12:12 Mostek MIC-4070D padł. |
|
|
|
Witam,podstawowy błąd,znowu chciałem sprawdzić elko a był naładowany,drugi raz,szlak mnie trafi,poprzednio wymieniłem 2szt.IC ale przegapiłem jednego 2N...wysłałem do NDN,zrobili,koszt z wysyłką w sumie 70 zł.teraz znowu padł na to samo,wymieniłem IC 4 szt.i większość tranz.Piko i nano wskazuje,na mikro coś przywiera,bo wyświetlacz przeskakuje z 1 na 0000 i tak w kółko,identycznie jak poprzednio,może ktoś coś podpowie,prócz mobilizacji wysyłki,jak narazie.Pozdrawiam.
|
|
jasiek2010 Poziom 20

|
01 Jun 2005 08:22 Re: Mostek MIC-4070D padł. |
|
|
|
Z tamtego miernika zrezygnowalem,kupiłem inny,CHY-15,i już zdażyło mi się sprawdzić naładowany kond.ale ładunek był niewielki więc poszedł tylko bezpiecznik,po wymianie miernik sprawny jak dawniej,podobno w tych miernikach zabezpieczenie bezpiecznikiem skutecznie go chroni przed uszkodzeniem ,natomiast w tamtym wraz z bezpiecznikiem leci wszystko po drodze.Ponieważ już kilku osobom odpowiadałem na powyższy problem na PW, moja uwaga , uważajcie na pomiary kondensatorów,bo mostki MIC-4.... są dobrymi miernikami i trochę szkoda je tak niszczyć.
|
|