FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Rozwiązywanie problemów z Mp3 Player

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Other -> Digital Media Players -> Rozwiązywanie problemów z Mp3 Player
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#721 10 Apr 2011 14:15   

Re: Rozwiązywanie problemów z Mp3 Player

Ma ktoś softa do mp3 lark life? Przeszukalem caly net i forum i nic.
Back to top

damian18sul
Poziom 2
Poziom 2

Post#722 14 Apr 2011 17:09   

http://download.cnet.com/Player-Recovery-Device-Class/3000-18490_4-163542.html moze to komus pomoze
Back to top

mixstation
Poziom 3
Poziom 3

Post#723 17 May 2011 18:15   

Też mam kłopot kiedyś tam dostałem mp3 Grundig MP 520/256 ostatnio znalazłem go. I pisze na nim jak włącze go :Error! Reformat Internal Media as FAT 16". Widziałem ten temat opisany już na elektrodzie ale tamte rady nie zbyt pomogły...Tzn problem jest taki podłączam go do komputera wciskam play no i nic nie czyta go bo trzeba jakiś tam sterownik STMP nie wiem o co w tym chodzi .Jak pstrykam play to pisze to error cos tam .Formatowanie nic nie pomogło z kompa bo nie da sie z tym mp3 :( gul mi skacze strasznie bo od paru godzin nie moge tego zrobic a juz formatowałem itp itd a płytki do niej nie mam :(:( Prosze o pomoc bede dozgonnie wdzięczny
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 May 2011 18:15   

Back to top

Lambder
Poziom 7
Poziom 7

Post#724 15 Aug 2011 11:52   

Witajcie!
Mam problem z odtwarzaczem mojej siostry. To cudo zwie się Samsung YP-F1. Podczas włączania urządzenia pokazuje się tylko napis "Loading" i w tym momencie (prawdopodobnie) się zawiesza. Wczoraj o dziwo przez jakiś czas mp3 działało dobrze, lecz dzisiaj już nie. Resetowanie nie pomaga.
Czy macie jakieś pomysły jak to naprawić?
Back to top

DeVaK
Poziom 10
Poziom 10

Post#725 16 Aug 2011 10:30   

Sprobuj znalezc jakis sofcik nowszy, po aktualizacji powinien problem zniknac.
Co prawda ja mam samsunga yp p2 czy jakos tak, ale wydaje mi się że to ta sama rodzina.
Back to top

endriulandia
Poziom 13
Poziom 13

Post#726 23 Aug 2011 21:20   

Lambder masz baterie padniętą, tak sie dzieje jak bateria jest już zużyta albo ładowana kiedy tam pasuje użytkownikowi, musisz ja wyjąć i naładować zasilaczem nie większym niż 4V, potem sformatować ( baterie) myślę że znasz procedury formatowania bateri.
Back to top

Lambder
Poziom 7
Poziom 7

Post#727 29 Aug 2011 11:51   

endriulandia wrote:
Lambder masz baterie padniętą, tak sie dzieje jak bateria jest już zużyta albo ładowana kiedy tam pasuje użytkownikowi, musisz ja wyjąć i naładować zasilaczem nie większym niż 4V, potem sformatować ( baterie) myślę że znasz procedury formatowania bateri.

Niestety pojawiły się komplikacje... Próbowałem uczynić to co pisał DeVaK, tzn. poszperałem przy pomocy google'a i znalazłem soft wraz z instrukcją co i jak. Podczas instalacji pojawia się błąd jakiegoś semafora czy coś takiego i nie można ukończyć instalacji. Teraz empetrójka się nawet nie włącza. Jednak z tego co pamiętam nie działała zbyt dobrze już od jakiegoś czasu, gdyż te zawieszanie występowało za czasu gwarancji i chyba panowie z serwisu również nie podołali zadaniu. Może to jakiś wadliwy egzemplarz.
Back to top

endriulandia
Poziom 13
Poziom 13

Post#728 29 Aug 2011 16:42   

Albo mi się wydaje albo to ma baterie zintegrowaną z urządzeniem, jeśli tak to znaczy że bateria była od początku padnięta.Jak PC ci wykrywa urządzenie to jeszcze da się go naprawić , a jak nie to wiem że zwiera sie któreś nózki od pamięci i zapina urządzenie pod PC i wtedy wykrywa urządzenie. O dokładnej procedurze musiał bys poczytać i chyba w tym temacie jest to opisane. Ludzie zanim zabierzecie się za naprawe MP3 bądź MP4 upewnijcie się że bateria jest sprawna i naładowana, a urządzenie zostało kilka krotnie zresetowane.
Back to top

asicax16
Poziom 2
Poziom 2

Post#729 21 Sep 2011 17:12   

Witam. Mam problem z moim odtwarzaczem mp3 ;/ Jest to Bellwood BMP 128. Mam problem taki: włączam mp3, pogra jakieś 5 sekund i sam się resetuje i tak w kółko.. Pomoże ktoś rozwiązać ten problem?? HELP!
Back to top

filip220288
Poziom 10
Poziom 10

Post#730 27 Oct 2011 19:23   

Witam posiadam i-box eclipse.
Mam pewien problem, mianowicie:
Najpierw odtwarzacz źle wykrywał pliki jakie na niego wrzucałem, tzn. zamiast normalnych nazw pokazywał krzaki (#$%^&*#@!#@$- coś takiego), na kompie pokazywał okey więc zmieniłem firmware.
Dalej było to samo.
Postanowiłem firmware zmienić na starsze, udało się ale błąd nadal, wgrałem znowu nowsze i było okey.
Po 10 minutach odtwarzacz nie chciał się włączać, sam wieszał się na "loading system", po podłączeniu do komputera na klepsydrze i komputer go nie wykrywa.
Znalazłem ten temat zastosowałem się do porad z pierwszej oraz poprawek z kolejnych stron.
Udało mi się przez zwarcie uruchomić tryb odzyskiwania firmware (niewiem jak to nazwać), tzn. komputer wykrywa mp4 jako "usb 2.0 boot device, oraz program do wgrania firmware ( instaluję tym ze strony i-box) wykrywa też urządzenie.
I tutaj zaczynają się schody:
1. Zwieram, podłączam pod usb, i tutaj puszczam zwarcie, uruchamiam program, wykrywa urządzenie zaczyna instalację(0% wiesza się po 5 minutach wyskakuje błąd "nie powiodło się skasowac wszystkich bloków" i tyle odtwarzacz w takim stanie jak wcześniej.
2. Zwieram (cały czas), podłączam usb, uruchamiam program, wykrywa urządzenie zaczyna instalację odrazu wyskakuje błąd "NAND not found" i tyle odtwarzacz w takim stanie jak wcześniej.
Może ktoś mi pomoże.
żeby nie było że nie używam google i "szukaj":
Aphex wrote:
Aaaa! Już wiem o co chodzi Moore nie udostępnia w pełni działajęcego firmware'u na płytce cd. Nic to reklamuje na pudełku że na stronie producenta są sterowniki ;P Mi krzyczało podczas awaryjnej aktualizacji (zworka na pamięci), że "NAND not found" co sie okazuje jest plik odpowiedzialny za rozpoznanie chipsetu pamięci i możliwe, że producent celowo umieścił błędny firmware na płycie.. Efekt jest taki, że wgrywa soft, ale nie formatuje pamięci. Ma to zastosowanie, gdy odtwarzacz prawie startuje na przykład widać napis WELLCOME/digital music z powodu błędu pamięci FLASH. By to obejść zastosowałem plik *.ran z innego odtwarzacza. Podczas gdy program w folderze w którym odpalamy exec'a tworzy swoje pliki trzeba podmienić odpowiedni plik *.ran z tym rozpakowanym zmieniając nazwę pliku analogicznie do oryginału. Mi pasował bodajże z bellwoda 151, w przypadku pamięci 1GB, podejrzewam, że ran z AU522_FW_18.13.14 będzie też pasował, jak to poznać? Po fleszowaniu działa tylko jako dysk USB.. Załączam plik *.ran, który mi podpasował i firmware Moore MR-8 wersja blue z FM i bez FM z oryginalnej płytki.. w środku odtwarzacza inf. o wersji 1.2. na obydwóch płytkach.

Tylko to o innym odtwarzaczu mowa.
Back to top

bochun2
Poziom 7
Poziom 7

Post#731 28 Oct 2011 04:37   

Mam zwierać nóżki kości pamięci?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Oct 2011 04:37   

Back to top

filip220288
Poziom 10
Poziom 10

Post#732 28 Oct 2011 08:18   

zwierasz tą kość która ma tylko po dwóch stronach piny!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Oct 2011 08:18   

Back to top

filip220288
Poziom 10
Poziom 10

Post#733 28 Oct 2011 22:19   

no myślałem że na elektrodzie ktoś mi doradzi, ale się przeliczyłem chyba.
Back to top

damian18sul
Poziom 2
Poziom 2

Post#734 29 Oct 2011 09:43   

W celu aktualizacji, należy pobrać oprogramowanie do aktualizacji lub ten plik w zależności od wersji posiadanego odtwarzacza. Pliki należy rozpakować do wybarnego folderu. Podłączyć odtwarzacz do portu USB w komputerze. UWAGA: odtwarzacz musi działać w trybie MSC, aby przełączyć należy przytrzymać przez kilka sekund przycisk Power, aż do momentu przełączenia. Uruchamiamy program FWISP.exe i naciskamy OK. UWAGA: podczas aktualizacji NIE WOLNO ODŁĄCZAĆ ODTWARZACZA OD USB.

http://www.ibox.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=190&Itemid=1&lang=en#Aktualizacja%20firmware%20w%20odtwarzaczu%20Eclipse
Back to top

filip220288
Poziom 10
Poziom 10

Post#735 29 Oct 2011 16:25   

nie no bosko.
Przeczytaj najpierw cały mój post.
umiem zmienić firmware, opisałem że zmienialem kilka krotnie.
Mam problem najprawdopodobniej z pamiecia flash z tego co sam sie doczytalem, musialbym ja wymienić raczej.
Back to top

beti78
Poziom 3
Poziom 3

Post#736 17 Jan 2012 23:24   

Witam. Posiadam MP3 Bellwood BMP-102 wersja 2GB z radiem miałem problem w wyświetlaczem pokazały się krzaczki zassałem aktualizację do niego BELLWOOD BMP 102 FM v.2.05 ale po aktualizacji umarł :( nie reaguje na nic wykrywa go tylko komputer jako przenośne urządzenie USB i przy połączeniu z komputerem pokazuje że właśnie ma wgraną wersję 2.05. Mam pytanie czy idzie coś jeszcze z nim zrobić jakiś reset lub cokolwiek żeby go uratować? Wrzucałem fw z tego tematu które mają niby pasować lecz bez efektu.
Back to top

marzec8
Poziom 1
Poziom 1

Post#737 18 Mar 2012 17:50   

ma ktoś w 100% działającego softa do Lark Clip 2gb, potrzebuje bo Mp4 działa tylko gdy jest podłączona do komputera gdy się ją odłączy w żaden sposób nie da jej się włączyć proszę o pomoc

GG: 125057
Back to top

ks42
Poziom 13
Poziom 13

Post#738 18 Mar 2012 19:37   

Witam,
jako ża iPod nano 1G to najzwyklejsza mp3, więc przedstawię swój problem.
Ostatnio po rozładowaniu się ipoda, naładowaniu i próbie włączenia go wyświetla się biały ekran z smutną ikoną ipoda i wykrzyknikiem.

Co to może być?
Back to top

mejbis
Poziom 1
Poziom 1

Post#739 24 May 2012 17:05   

Wiem, że temat został założony już jakiś czas temu, ale chciałam bardzo Wam podziękować za czas, który włożyliście w jego stworzenie :).
Mojej siostrze kilka dni temu popsuła się empetrójka firmy MPower. Po włożeniu baterii pojawiał się napis "Starting..." i.. na tym stawało. Dodam, że komputer nie widział urządzenia. Zarówno koledzy zajmujący się elektroniką jak i uprzejmi panowie z serwisu powiedzieli, że nie można już nic z tym zrobić i urządzenie można jedynie wyrzucić do śmieci. Wtedy poszperałam trochę w internecie i trafiłam na tą stronę. Na początku przeraziły mnie te wszystkie nazwy, rozkręcanie, szperanie w elektronice... Jestem "typową" kobietą i wszystko, co związane z techniką jest mi zupełnie obce. Ale pomyślałam sobie, że skoro już wszyscy się poddali w walce o empetrójkę, to tak czy siak, nic się nie stanie, jeśli ją popsuje. Po wykonaniu pierwszych kilku kroków okazało się, że nie wszystko poszło zgodnie z planem, bowiem komputer dalej nie reagował na urządzenie. Na szczęście ktoś przewidział taką możliwość :). Metoda "przez zwarcie" okazała się strzałem w dziesiątkę :). Dzięki Waszej pomocy, po raz pierwszy udało mi się coś naprawić i jestem z siebie niesamowicie dumna :D.
No i zaoszczędziłam kilkadziesiąt (a może i kilkaset) złotych :).
Jeszcze raz, wielkie dzięki! :)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Other -> Digital Media Players -> Rozwiązywanie problemów z Mp3 Player
Page 25 of 25 Go to page Previous  1, 2, 3 ... 23, 24, 25
Jump to page:
Similar topics
Mp3 Player (1)
MP3 Player. (6)
Problem z Mp3 player update,mp3 512 mb (7)
Mp3 (DIGITAL MP3 PLAYER) - Problem z Softem (8)
Głosnik od komórki obsługującej wav/mp3 + player mp3 ? (5)
MP3 Player (no name) mocno warjuje.Czy istnieją serwisy MP3? (2)
Noname 1GB MP3 player (S1 Mp3 PLayer, Wilson) Soft:9.0.43 (2)
Mp3 player (6)
Mp3 player (2)
soczewka w MP3 player (2)

Page generation time: 0.097 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed