FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Komputer zawiesza sie w różnych sytuacjach ?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Komputer zawiesza sie w różnych sytuacjach ?
Author
Poziom 5
Poziom 5

Post#1 Post from the author of the topic 03 Jun 2006 19:22   

Komputer zawiesza sie w różnych sytuacjach ?

Mam powazny problem:
Zawiesza mi sie komputer poczas grania, chociaz zdarza mu sie zawiesic w samym windowsie, ale zadziej.
Moja konfiguracja to:
Intel® Pentium® 4 CPU 2.60GHz HT Northwood, Abit IS7, GeForce 6600 Asus 128MB (128-bit), 2x512MB Kigston KVR400X64C3A/512, WD Caviar SE 80 GB 8MB cache - ATA/100, Sound Blaster Live!, Chieftec ATX 450W GPS-450AA-101A.

Podczas grania w America's Army (gra sieciowa) bardzo czesto komputer zawiesza sie.
Ekran staje w miejscu, a z glosnikow slychac powtarzajacy sie krociutki dzwiek.
Nie ma zadnej zasady co do czasu po jakim sie zawiesza komputer, czasem po 3 minutach, czasem po godzinie, czasem mapa sie nie zdazy zaladowac.
Na poczatku myslalem ze to zasilacz:
Wiec wymienilem mojego starego Logic Concept LC-B350 ATX na Chiefteca, nie pomoglo.
Wykluczam, ze to od RAM-u (wyciagalem po jednej koscil), sformatowalem dysk i postawilem czysty system, zainstalowalem tylko stery od grafiki (producenta), resetowalem BIOS, probowalem 2 inne wersje sterownikow.
W zasadzie skonczyly mi sie pomysly co moze byc przyczyna.
Na pewno nie ma mowy o wysokich temp. procka albo innych kompnentow (wszystko jest w normach).
Probowalem tez zwiekszac timingi dla RAM-u, nie pomoglo.

Nawiazujac do watku musze wspomniec o jeszcze czyms, waznym:

Jakis miesiac temu spalila mi sie nie wiedzac czemu karta grafiki (Radeon 9000), pozyczylem karte od kolegi (GeForce Mx-200) i po wlozeniu jej do mojego ABIT-a karta przestala dzialac.
Zdecydowalem sie wiec wyslac karte do serwisu, gdyz mam jeszcze gwarancje.
Plyte odeslali, i stwierdzili ze jest sprawna (testowali na P4 3,0 GHz, Radeon9600/GeForce6600).
Wiec kupilem nowa grafike (Asus GeForce6600), wlozylem do plyty gdy wrocila z serwisu i wydawalo sie ze wszystko bedzie działało ok.
A jednak sa problemy. Dodam jeszcze, ze probowalem uruchomic kompa na AGPx4, ale komp zawiesza sie podczas ladowania windowsa (ekran zmienia kolor na jakis dziwny niebieski)
Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co robic.

Rady:
- dbaj o styl swojej wypowiedzi
- nie popełniaj błędów
- nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
- nie stosuj wielokrotnie (?,!)
- stosuj duże litery zaczynając zdanie
- nie pisz jednakowych postów (Tematów)
- Posty odpowiedzi scaliłem!
Popraw post !
Dziękujemy!
(TONI_2003)

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Jun 2006 19:22   

Back to top

M rio
Poziom 11
Poziom 11

Post#2 03 Jun 2006 19:30   

Re: Komputer Zawiesza Sie, Probowalem Wielu Sposobow, Pomozc

Idź do sklepu w którym zakupiłeś kompa i opowiedz o zaistniałej sytuacji. A tak przypadkiem czy nie jest to jakiś konflikt sprzętowy?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Jun 2006 19:30   

Back to top

g00fy
Poziom 11
Poziom 11

Post#3 03 Jun 2006 20:30   

Re: Komputer zawiesza sie w różnych sytuacjach ?

Z objawow powiedzialbym, ze zasilacz nie wyrabia, ale Chief450W? Mimo wszystko dla pewnosci zmierzylbym napiecia ;)

Sprobuj w sklepie, jesli ci cos nie dziala to maja obowiazek pomoc (jesli komp jest na gwarancji, of cooz).

Dziwna jest ta awaria Radka. Przed nia tez cos sie dzialo?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Jun 2006 20:30   

Back to top

nanotech
Poziom 12
Poziom 12

Post#4 03 Jun 2006 23:21   

Komputer Zawiesza Sie, Probowalem Wielu Sposobow, Pomocy.

Tak na sam poczatek oczywiscie testowales z innymi grami, aplikacjami itd czy sie komputer rowniez zawiesza? Rowniez sprawdzales na innych sterownikach do karty graf? To tak z strony software.

Jesli chodzi o hardware to widze ze zasilacz masz dobry wiec pewnie napiecia trzyma. Przegrzewanie rowniez nalezy wykluczyc bo jak pisales zawieszanie zdarza sie w roznych odstepach czasu od rozpoczecia gry. Wyjsciem byloby wsadzenie wszystkich twoich bebechow na inna plyte glowna i potestowanie. Wtedy bedziesz mial jakis obraz sytuacji.
Back to top

Bono83
Poziom 5
Poziom 5

Post#5 Post from the author of the topic 03 Jun 2006 23:24   

Re: Komputer Zawiesza Sie, Probowalem Wielu Sposobow, Pomocy

Innych sterow probowalem, komp zawiesza sie czasem nawet w windowsie, gdy nic nie robie, wiec nie jest to na pewno wina aplikacji. Jutro wsadze na moja plyte glowna inna grafike, zobaczymy co sie bedzie wtedy dzialo.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Komputer zawiesza sie w różnych sytuacjach ?
Page 1 of 1
Similar topics
Komputer zawiesza sie, restartuje, czasami sie nie wlacza (15)
Komputer zawiesza się przy różnych aplikacjach (6)
Zawieszanie się Komputera w różnych sytuacjach... (22)
Resetowanie komputera w różnych sytuacjach (29)
Niebieskie ekrany w różnych sytuacjach (16)
Komputer się wyłącza coraz częściej i w różnych sytuacjach.. (32)
Komputer się restartuje w różnych sytuacjach (7)
Problem komputer sie zawiesza i nie moze sie załaczyc (4)
zawiesza sie komputer (26)
komputer sie zawiesza (10)

Page generation time: 13.584 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed