McRancor Poziom 24

|
04 Jun 2006 18:36 Zasady pisania postów w tym dziale |
|
|
|
Zasady poniższe są dla utrzymania porządku i przejrzystości omawianych problemów. Dziękujemy za przestrzeganie.
Jakie posty nie będą akceptowane w tym dziale :
• Naruszające zasady ogólne, wymienione w regulaminie forum.
• Tematy typu "mam pomysł/problem/zadanie, zróbcie mi resztę" - jeśli ktoś będzie umieszczał zdjęcia rzeczy które ma w domu i liczył że ktoś mu powie jak zamienić to w robota jedyne na co może liczyć to że te posty wylądują w koszu.
• Wszelkie tematy, w których zakładający nie wyjaśni problemu precyzyjnie i w zrozumiałym języku oraz nie streści problemu w temacie, tak, jak jest to opisane w regulaminie, zawierające błędy ortograficzne i pisane niedbale, bez użycia przycisku "Pisownia".
• Tematy zawierające zadania przeznaczonych do samodzielnego rozwiązania, od tego jest dział "Początkujący, Laborki, Teoria, Referaty". Dział "Robotyka amatorska" nie służy publikacji ton teorii stanowiącej przedmiot pracy zaliczeniowej, tylko praktycznemu rozwiązywaniu konkretnych problemów związanych z robotyką amatorską
• Tematy zawierające prośby o nadesłanie materiałów z czasopism, bądź innych publikatorów oraz pochodzenia komercyjnego, bez wiedzy i zgody autora/właściciela praw autorskich/wydawnictwa. Jeśliby jednak publikacja takich materiałów nie stanowiłaby naruszenia prawa, należy w treści postu wpisać krótkie uzasadnienie, które podlegać będzie weryfikacji prośby nie mogą zawierać prywatnych adresów zwrotnych - jeśli prosisz o coś na forum, to po to ono jest, aby i inni mogli skorzystać w razie potrzeby, więc akceptowalne formy to odnośnik do materiału, lub załącznik, jeśli nie ma trwałych istniejących w internecie odnośników.
• Tematy (Ogłoszenia), których rezultat nie jest publikowany na forum, bądź dotyczą "gdzie kupić", "nawiążę współpracę" są bezużyteczne i będą traktowane pod hasłem "Nie ten dział"- będą przenoszone do działu "Kosz".
• Posty zawierające odnośniki do aukcji. Zamieszczanie linków do aukcji łamie regulamin w pkt. 3.1.18 (10.11)
• Zabrania się linkowania tematów na innych forach w celu otrzymania odpowiedzi na zadane tam pytania
|
|