| Author |
drago Poziom 18

|
10 Jun 2003 16:14 Pioneer VSX-405RDS MkII |
|
|
|
Mam taki amplituner w naprawie , prawdopodobnie po burzy . Po załączeniu do sieci przez kilka sekund wszystko świeci , a po chwili wyskakuje napis POWER OFF na wyświetlaczu , i mruga . Początkowo skojarzyłem to z overload z innych sprzętów , ale po sprawdzeniu końcówek mocy , i póżniejszym odłączeniu całego modułu zupełnie , doszedłem do wniosku że to nic nie dało . Wszystkie napięcia są w porządku , procesor reaguje na polecenia z klawiatury lokalnej ; nie mam już koncepcji do czego się doczepić , za wszelkie info będę wdzięczny.
Pozdrowienia.
Może ktoś się spotkał z takim uszkodzeniem w innych aplitunerach bądż we wzmacniaczach Pionerra ?
Byłbym wdzięczny za każde info
Scalono dwa posty.[h]
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Jun 2003 16:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gregory Poziom 12

|
17 Jun 2003 19:31 |
|
|
|
Przyjacielu, miałem (mam) Pionka VSX 407 rds po bajzlu na kablówce z podobnym objawem. Na płycie głównej jest prawdopodobnie bezpiecznik o symbolu N45 w obudowie tranzystora BC 238 (TO92. Po wylutowaniu go możliwe, że nie pojawi się ten napis, ale reszta też nie będzie chodziła (wzmacniacz). Jakie tam siedzą końcówki? Jeżeli PAC (lub coś w tym stylu) to na 100% masz rozwalone w/w. Oprócz tego scalaki w torze radiowym. Napisz jakie scalaki tam siedzą (końcówki + tor radiowy)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Jun 2003 19:31 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
drago Poziom 18

|
18 Jun 2003 10:09 |
|
|
|
Niestety , nie ma ani jednego bezpiecznika na płycie głównej w tej obudowie ; końcówka jest zrobiona tylko i wyłącznie na tranzystorach (wszystkie 4 kanały) , a co do radia to jest tam : p.cz LA1851N , preskaler LM 7001 ; inne scalaki to :multiplekser TC 9194AN , NJU 9702D (niewiem co to , możliwe że surround) , na płytce wyświetlacza SAA 6579 no i procek PDG 173A .
Przypuszczam że sprzęt jest po burzy , ponieważ klienta nie było w domu przez kilka dni , a akurat w tym czasie była burza i uszkodził mu sie TV który już zrobiłem . Antena radia nie była nigdzie podpięta (zwykły drut) , jednakże cały sprzęt był podłączony przez kable audio ( również telewizor był podłączony do tego amplitunera ). Dzięki za odpowiedż , i czekam na dalsze sugestie . Pozdrowienia .
Wimiana PDG 173A przywróciła amplituner do życia .
Scalono dwa posty.[h]
|
|
| Back to top |
|
 |