Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
jp9a
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 26

jp9a
Poziom 8
Post#1 10 Cze 2006 23:59  Autor tematu   

Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska


proszę o pomoc w konfiguracji routera Linksys w sieci Multimedia. Konfigurowałem go na wzór neostrady, ale nic z tego. Gdzieś czytałem, że MM ma zablokowaną usługę dzielenia łącza, czy to możliwe? Podobno można wykupić tę usługę, ale z ich "jedynie słusznymi" skonfigurowanymi routerami.
Może podzieli się ktoś swoją wiedzą na ten temat, bo nie wiem, czy warto tracić czas, jak i tak nic z tego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dj_pielgrzym
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 781

dj_pielgrzym
Poziom 19
Post#2 12 Cze 2006 01:43    

Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska


mm nie ma zablokowanej takiej uslugi... Nie wiem czy coś się pozmieniało w MM ale dajesz na
- Dynamic IP Address (Cable Modem User) ( a nie ppoe jak w neostradzie )
podajesz dnsy i inne rzeczy które chce router.

Na koniec bardzo ważny zabieg. Po ustawieniu wszystkiego musisz wyciagnąć wtyke ( rj 45 ) łączącą modem MM z routerem. wyłączyć zarówno modem jak i router z prądu. Włączyć modem MM poczekać chwile wlączyć router i połączyć je kablami. Modem MM jak i innych tv kablowych PAMIETA OSTATNI MAC ADRES i dlatego jak podłączysz inny sprzet musisz wyłączyć i wlączyć wsio. O ile dobrze wszystko ustawiłeś i przypisałeś sobie na kompie odpowiednie IP ( albo włączyłeś w routerze DHCP ) będziesz miał neta Smile
Dalej dzielisz jak chcesz...

I na KONIEC - MM NIE BLOKUJE DZIELENIA NETU !

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jp9a
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 26

jp9a
Poziom 8
Post#3 12 Cze 2006 17:12  Autor tematu   

Re: Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska


konfiguracja routera Linksys WAG354G w Multimedia Polska:

WAŻNE: NIE PODAWAĆ SERVICE NAME (przez to, że podałem nie chciał mi się początkowo konfigurować)

encapsulation: RFC 2516 PPPoE
Multiplexing: LLC
VPI: 0
VCI: 33
user name: ?
password: ?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Konfiguracja routera w sieci Multimedia Polska
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja routera NETGEAR dg834g-v2 w Multimedia Polska (7)
Konfiguracja routera D-Link G624T (RJ11) w MultiMedia Polska (1)
Konfiguracja routera (z RJ11) w sieci Multimedia (17)
multimedia polska - możliwość wykrycia używania routera (6)
Współpraca Multimedia Polska i routera TD-W8901G nie wychodzi (11)
edimax lt-6408n - konfiguracja z multimedia polska (2)
d-link DSL 2640B - Konfiguracja pod internet MULTIMEDIA POLSKA (7)
Konfiguracja routera ASUS WL500gP v2 w Multimedia (1)
konfiguracja routera tp-link wr340g Multimedia (3)
Konfiguracja routera Linksys WRT54GL a multimedia - kablówka (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS