FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Pioneer PD-P550 nie przechodzi w stan stand-by

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Pioneer PD-P550 nie przechodzi w stan stand-by
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 13 Jun 2003 22:19   

Pioneer PD-P550 nie przechodzi w stan stand-by

Dostałem do zrobienia wieżę po jakiejś imprezie i po jakimś domorosłym naprawiaczu. Nie działał deck i radio, CD było OK. Oprócz tego była złamana płytka z głównym potencjometrem volume. Płytke pokrosowałem (wszystkie przerwy zlikwidowane, daję głowę), deck i radio odpaliłem. Działało sterowanie, ale nie było reakcji na nie i wyświetlacz był ciemny. Winą było brak 12V na taśmie połączeniowej. Po wymianie przekaźnika (!!!) było już OK. Potem brak głosu, drugi przekaźnik, a potem brak głosu na prologic (trzeci :? ). Klapały, ale nie było kontaktu, a że zalewane...

No i tu jest problem. Całość działa, ale nie da się wyłączyć. Przy wciśniętym przycisku POWER jedyna reakcja wieży, to efekt "szumu" na wyświetlaczu equalizera. Przycisk sprawny, procesor raczej też, bo reszta funkcji działa, a sam procek reaguje na przyciśnięcie. Jedyna anomalia to napięcie +5V na taśmie łączącej płytkę z prockiem z resztą układu. Wynosi aż 6,1 V. Tylko problem w tym, że nie zdążyłem jeszcze znaleźć miejsca, gdzie ono jest tworzone. Jeśli ktoś spotkał się z czymś takim, niekoniecznie w takim modelu wieży, proszę o pomoc. Nie wiem czego się czepić. Tam jest jakiś dziwny procek. Niby zasilany 5V, ale na pin wyłączający wieżę nie mają przychodzić standartowe 0V lub 5V. Na mierniku jest jakieś zmienne. Please help !!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Jun 2003 22:19   

Back to top

yourij
Poziom 11
Poziom 11

Post#2 Post from the author of the topic 18 Jun 2003 20:17   

Sam sobie poradziłem. Po pierwsze 7805 był uwalony, dziwnie trochę bo dawał napięcie jako tako wystarczające, ale jednak. Mimo tego dalej te std-by nie chce włazić. Po drugie sztucznie wymusiłem odpowiedź na wyjściu procka. Wieża pszeszła w std-by. Info z przycisku też docierałe do niego - wniosek... Niestety procek. Albo z powodu tych 6 V, choć nie sądzę, albo z powodu tego, że cała wieża włącznie z prockiem była przelutowana...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Jun 2003 20:17   

Back to top

smoczyslaw
Poziom 9
Poziom 9

Post#3 18 Jun 2003 20:23   

witam, gratuluje ja nie mam czasu zajtrzeć do mojego PD-M502 bo męczy mnie praca dyplomowa :( ale też chyba skończy się na własnym zadziałaniu
pozdrowionka
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Pioneer PD-P550 nie przechodzi w stan stand-by
Page 1 of 1
Similar topics
SONY XR-5810R Nie wyłącza się a przechodzi w stan czuwania (6)
Monitor sie nie wylacza(nie przechodzi w stan czuwania) (4)
Cd 502 diora - nie przechodzi w stan czuwania. (2)
LCD HP 1502 - nie przechodzi w stan uśpienia (3)
LG L1718S nie przechodzi w stan standby (2)
Clatronic CTV 258VT - nie przechodzi w stand-by. (36)
Hitachi HRD-MD 05 nie przechodzi w stand by. (1)
Neptun M750T-nie przechodzi w STAND-BY (4)
DVD RV32 dziwny objaw. Przechodzi w stan stand-by. (4)
Elemis po 5 s. przechodzi do stand-by (8)

Page generation time: 0.099 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed