FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Samozałączenia się kompaktu Pioneer PD-M502

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Samozałączenia się kompaktu Pioneer PD-M502
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 14 Jun 2003 17:23   

Samozałączenia się kompaktu Pioneer PD-M502

Witam, mam taki problem, gdy np wyciągam wtyczkę z kontaktu od wierzy lub zanika napięcie w gniazdku to po ponownym wlączeniu do kontaktu/powrocie napięcia automatycznie włącza sie kompakt i startuje z pierwszym utworem ( wzmacniacz na szczęście nie idzie w parze z cd :) ), byłbym wdzięczny jak by mi ktoś wyjaśnił o co chodzi i co moge zrobić z tym
pozdrowionka
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Jun 2003 17:23   

Back to top

yourij
Poziom 11
Poziom 11

Post#2 15 Jun 2003 14:52   

Nie licz na to, że ktoś Ci pomoże, dałem post o Pionierze i jakoś nawet nie chce się nikomu tego czytać :( . Pewnie dlatego, ze w tym kraju nikt nie wie, jak te Pionierki działają. Zobacz mój post, tak się napisałem, a tu ani widu ani słychu. Pomógłbym Ci, ale nie wiem, czemu tak u Ciebie jest, w moim PD-P550 nie ma takiego zachowania. Powodzenia...
Back to top

smoczyslaw
Poziom 9
Poziom 9

Post#3 Post from the author of the topic 15 Jun 2003 16:25   

witam, no właśnie zauważyłem że nasze posty na temat tego sprzętu pozostają bez odpowiedzi a co gorsza nawet nie wiele osób je przegląda, twój post widziałem bo się zastanawiałem czy ten kompakt o którym pisałeś to taki który jest nowszą wersją mojego, pozdrawiam i życze powodzenia w naprawie :) , ja do swojego nie zaglądam, nie chce go popsuc :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 15 Jun 2003 16:25   

Back to top

andy_o
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 15 Jun 2003 22:18   

A jak zachowuje sie ten kompakt po przerwie w zasilaniu gdy nie ma w nim płyty ?
Back to top

smoczyslaw
Poziom 9
Poziom 9

Post#5 Post from the author of the topic 15 Jun 2003 22:29   

witam, powiem krótko, raz się zdarzyło że nie było w nim żadnej płyty (a ma zmieniarke na 6 płyt) i w nocy wyłączyli na chwile zasilanie, gdy wróciło zaczeło się, chciał włączyć płyte pod 1 a że jej nie było to co zaczął robić - oczywiście szukać po następnych szufladkach :( a musze dodać że cicho tego nie robił :( :( :(
pozdrowionka
Back to top

CKsrv
Poziom 22
Poziom 22

Post#6 16 Jun 2003 00:56   

sprawa moze byc zaj..scie banalna - prak pull-upa lub downa.
Back to top

Zbynia
Poziom 22
Poziom 22

Post#7 16 Jun 2003 12:21   

to zapewne nie jest sprzęt ze sztywnym wyłącznikiem (takim którym jak wyłączysz to tak jakbyś wyjął wtyczkę z gniazdka)???cóż większośc tak ma bo dopływ napięcia trktuję jako sygnał włączenia.Mój technics także się włącza ale na szczęście nie uruchamia płyty.To takie felerne rozwiązanie i trzebaby ingerować w układy sterujące ale to nie dla mnie.......
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Jun 2003 12:21   

Back to top

smoczyslaw
Poziom 9
Poziom 9

Post#8 Post from the author of the topic 16 Jun 2003 22:26   

witam,wyłącznik w tym monstrum jest na jakimś styku że przechodzi tylko w stan standby, więc tak jak piszesz nie jest to całkowite odłączenie od napięcia, zastanawia mnie jednak to że wzmacniacz ma identyczny wyłącznik do stanu standby i on nie reaguje na zaniki napięcia w sieci
CKsrv mogłbyś sprecyzować o co Ci chodzi bo ja nie bardzo chyba kumam to są pull up i down :(
:)
pozdrowionka
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Samozałączenia się kompaktu Pioneer PD-M502
Page 1 of 1

Page generation time: 0.17 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed