| Author |
smoczyslaw Poziom 9

|
14 Jun 2003 17:23 Samozałączenia się kompaktu Pioneer PD-M502 |
|
|
|
Witam, mam taki problem, gdy np wyciągam wtyczkę z kontaktu od wierzy lub zanika napięcie w gniazdku to po ponownym wlączeniu do kontaktu/powrocie napięcia automatycznie włącza sie kompakt i startuje z pierwszym utworem ( wzmacniacz na szczęście nie idzie w parze z cd :) ), byłbym wdzięczny jak by mi ktoś wyjaśnił o co chodzi i co moge zrobić z tym
pozdrowionka
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Jun 2003 17:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
yourij Poziom 11

|
15 Jun 2003 14:52 |
|
|
|
Nie licz na to, że ktoś Ci pomoże, dałem post o Pionierze i jakoś nawet nie chce się nikomu tego czytać :( . Pewnie dlatego, ze w tym kraju nikt nie wie, jak te Pionierki działają. Zobacz mój post, tak się napisałem, a tu ani widu ani słychu. Pomógłbym Ci, ale nie wiem, czemu tak u Ciebie jest, w moim PD-P550 nie ma takiego zachowania. Powodzenia...
|
|
| Back to top |
|
 |
smoczyslaw Poziom 9

|
15 Jun 2003 16:25 |
|
|
|
witam, no właśnie zauważyłem że nasze posty na temat tego sprzętu pozostają bez odpowiedzi a co gorsza nawet nie wiele osób je przegląda, twój post widziałem bo się zastanawiałem czy ten kompakt o którym pisałeś to taki który jest nowszą wersją mojego, pozdrawiam i życze powodzenia w naprawie :) , ja do swojego nie zaglądam, nie chce go popsuc :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Jun 2003 16:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
andy_o Poziom 17

|
15 Jun 2003 22:18 |
|
|
|
A jak zachowuje sie ten kompakt po przerwie w zasilaniu gdy nie ma w nim płyty ?
|
|
| Back to top |
|
 |
smoczyslaw Poziom 9

|
15 Jun 2003 22:29 |
|
|
|
witam, powiem krótko, raz się zdarzyło że nie było w nim żadnej płyty (a ma zmieniarke na 6 płyt) i w nocy wyłączyli na chwile zasilanie, gdy wróciło zaczeło się, chciał włączyć płyte pod 1 a że jej nie było to co zaczął robić - oczywiście szukać po następnych szufladkach :( a musze dodać że cicho tego nie robił :( :( :(
pozdrowionka
|
|
| Back to top |
|
 |
CKsrv Poziom 22

|
16 Jun 2003 00:56 |
|
|
|
sprawa moze byc zaj..scie banalna - prak pull-upa lub downa.
|
|
| Back to top |
|
 |
Zbynia Poziom 22

|
16 Jun 2003 12:21 |
|
|
|
to zapewne nie jest sprzęt ze sztywnym wyłącznikiem (takim którym jak wyłączysz to tak jakbyś wyjął wtyczkę z gniazdka)???cóż większośc tak ma bo dopływ napięcia trktuję jako sygnał włączenia.Mój technics także się włącza ale na szczęście nie uruchamia płyty.To takie felerne rozwiązanie i trzebaby ingerować w układy sterujące ale to nie dla mnie.......
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Jun 2003 12:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
smoczyslaw Poziom 9

|
16 Jun 2003 22:26 |
|
|
|
witam,wyłącznik w tym monstrum jest na jakimś styku że przechodzi tylko w stan standby, więc tak jak piszesz nie jest to całkowite odłączenie od napięcia, zastanawia mnie jednak to że wzmacniacz ma identyczny wyłącznik do stanu standby i on nie reaguje na zaniki napięcia w sieci
CKsrv mogłbyś sprecyzować o co Ci chodzi bo ja nie bardzo chyba kumam to są pull up i down :(
:)
pozdrowionka
|
|
| Back to top |
|
 |